X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen życzę zdrówka dla Antosia, a Tobie wytrwałości! Mam nadzieje, ze szybko wyjdziecie ze szpitala.

Lwie no to u mnie podobnie z ciuszkami i tetra. A powiedz czy tak było od początku? Bo u mnie to ulewanie się nasiliło kilka dni temu i niestety Laura się zatrzymała na wadze. Od soboty nie przytyła ani grama co już mnie mocno zmartwiło :(

Planuje iść na szczepienie w tym tygodniu albo na początku przyszłego i wtedy zapytam pediatry czy cos mogę zrobić, a póki co trzymam mała pionowo żeby ulewala jak najmniej. Dzisiaj usypiała na mnie na brzuchu co jest zadziwiające bo nie lubi leżeć na brzuszku, no ale widocznie teraz przynosi jej to ulgę.

Butterfly obserwuj Sophie, może cos jej przeszkadza tak jak mojej Laurce, a może poprostu miała taki dzień.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, od razu raźniej 😗

Ayleen, przykro mi 😔

Dwupaczki, pewnie to do Was nie przemówi ale cieszcie się ostatnimi chwilami z brzuszkami. Tak niewiele Wam zostało!

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee u nas też nie od początku, jakies 1.5 tygodnia. Najpierw bylo okazjonalnie, a teraz coraz częściej... od urodzenia to się zdarzała stróżza wciąkajaca kącikiem ust. A takie mocniejsze chlusty od niedawna. Mi pediatra mowila cos o zageszczaczu do mleka, przy kp niby też się to jakoś robi, ale jeszcze nie zglębilam tematu. Oby u Was waga ruszyła, może tulko chwilowy zastój. Nie wiem jak u Julka z waga, w tamtym tygodniu z wtorku na piątek przybrał mniej niż zwykle, ale przybrał. Mial jeszcze katar więc na to zwalilam, że mniejszy apetyt.jak się u nas nie uspokoi to w przyszłym tygodniu pojde do przychodni go zważyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 03:54

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka, myslalam wczoraj wlasnie jak sobie mamy bliźniaków radzą:) masz kogoś do pomocy chociaz od czasu do czasu? Życzę wiecej snu dzieciom 😊i Tobie :-) kciuki za tą konsultację neurologiczną Michałka i Milenki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 03:57

bbeczka91 lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce na razie cały czas jest z nami mąż. 2 kwietnia wraca do pracy i nie wiem co to będzie 🙈

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dzwonie po pediatre,bo juz nie wiem czy to katar czy refluks sie zaczyna.. w nocy Mala je ze 3 razy, lezy na jednym raz na drugim boku. Jemy na lezaco. Po czym ja Jej nie odbijam idziemy spac. Teraz nie odbila ale tak cisnela kupsztona,ze ulala lezac i buzia i nosem jak ostatnio (nasililo sie ostatnio nosem ulewanie). I potem to zakaszle,to ciezko oddycha, to furczy itp. Ja Jej szybko czyszcze tego noska gruszka,cos tam wyjme ale dalej jest cos tam glebiej.. i furczy. :/ Takze dzis niech przyjezdza osluchuje,jak jest okej to przez mleko i niech daje na refluks debridat.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ja ledwo zipię, bo oczy na zapałki. Powiem Wam szczerze, że nie mogę patrzeć w lustro, nie dość że gruba to jeszcze dochodzi twarz i włosy , jak kopciuszek 😱 wgl jakoś nie czuje się jak kobieta....
    Dziś mamy drugą wizytę położnej, zobaczymy ile Zosiulka przybrała przez tydzień.
    Ja jestem tak zmęczona, że zapomniałam wgl, że zrobiłam pranie małej i zostało w pralce, więc dziś pod nowa🙄

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    83xxx co u Ciebie, jakieś decyzje w szpitalu poczynione? :) Hetmanka się nie odzywa więc chyba tylko we 3 zostałyśmy. Kehlana kiedy masz się zgłosić do szpitala, w poniedziałek?

Enka, teoretycznie mam się zgłosić już w czwartek, ale jeżeli samo się nie zacznie do czwartku to nie wiem, czy jednak nie poczekam do poniedziałku... U mnie nie ma żadnych wskazań do obserwacji w szpitalu poza tym, że od dziś jestem oficjalnie po terminie - przepływy, łożysko, ilość wód, ktg - wszystko ok.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

książkanie wiem do jakiego wieku ani do jakiej wagi można nosić dziecko w chuście,ale jak byłam na kursie to instruktorka mówiła,że zdarza jej się nosić swoje 3 letnie dziecko. Potwierdza to moja bratowa która nosi czasami swoją dwuletnią córeczke.
    Tervede tak jak dziewczyny pisały płacz po porodzie to norma występuje bardzo duży wyrzut hormonów. Ja też płakałam przyczyny mogły wydawać się błahe, dla mnie były jak góra lodowa... Pocieszające jest to, że za kilka dni powinno minąć...
    Ayleen trzymam kciuki za Antosia, niech szybko wraca do zdrowia..
    butterfly jakby czytała o swoim dziecku..Męczące jest to jak nie możesz uspać dziecka, a ona płacze i nie wiesz czy że zmęczenia, głodu czy boli brzuszek... Mam nadzieję że wyrośnie z tego, a może po jakimś czasie wszystko się unormuje.
    Dziewczyny w dwupaku 😘miesiąc się kończy, ciekawe która z Was zakończy listę 😉.
    Ja zaczęłam się martwić, bo moja córcia od wczoraj jest przeziębiona kaszel katar może synek się nie zarazi. Mnie już też boli gardło i coś zaczyna się dziac...

teverde lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen, szybkiego powrotu do zdrowia i do domu! Dziurką w sercu się nie przejmuj (wiem, łatwo mówić), one naprawdę najczęściej same szybko zarastają i nie ma po nich śladu. U mojego synka wykryli szmery nad sercem, zanim kardiolog stwierdziła, że to struna rzekoma i powinna zniknąć samoistnie do 4 roku życia przeczytałam oczywiście pół internetu...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chusty - można nosić póki kręgosłup rodzica wytrzymuje albo dziecko się nie buntuje ;) Ja swojego synka nosiłam regularnie tak mniej więcej 1,5 roku, teraz jak ma 2,5 czasami na dłuższych wycieczkach mąż nosi go jeszcze w nosidle na plecach. Ale znam też dziewczyny, które noszą 3 latki, bo ich dzieci to lubią. Mój już najczęściej woli biegać i nie ma cierpliwości do motania, zresztą dla mnie też jest już za ciężki. Ale przez pierwsze 1,5 roku nosiłam go bardzo często i oboje za tym przepadalismy :)

india lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen dużo siły i zdrówka dla Antosia.

Kehlana to tak jak ja, też jutro mam się zgłosić. Już nie wierzę w to, że do jutra coś się samo rozkręci więc mam tylko nadzieję, że zrobią ktg i mnie puszczą. U mnie wszystko za wyjątkiem tego głupiego ciśnienia ok no ale jeszcze nawet tygodnia nie biorę leków więc chyba można zaczekać tych kilka dni i dać szansę małej samej się ewakuować...

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen zdrówka!
    Co do ulewania to mój najstarszy syn tak miał, chlustal aż jedzeniem. Było podejrzenie refluksu, pomysły o zageszczaniu itp ale ostatecznie poprostu z tego wyrósł.
    Ja próbuje mała przekonać do smoczka bo ciągle na mnie wisi ale coś słabo idzie.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen, dużo zdrowia dla Antosia!!!

U mnie kolejna tragiczna noc :-(
    Pola strasznie gazuje, sama-więc jej nie chcę pomagać na siłę. Ale wije się i pręży, je po 6 minut i koniec. Więc jest szybciej głodna, bo przecież żołądek zaraz robi się pusty :-(
    Najlepiej zasnęła nad ranem, kiedy leżała już na mnie-rano mąż zdjął mi okulary z nosa, bo przy karmieniu lubię dobrze widzieć ;-) I zasnęłam na siedząco w okularach...
    Rano miałam gorącą herbatę-nie miałam siły wstać, zasnęłam. Więc piję właśnie zimną :-(
    Ale najbardziej mi szkoda Polci-jej krzyk bólu jest dla mnie oczywisty-ostry, przenikliwy. To nie płacz z głodu. Po prostu słyszę, jak ją boli :-(

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek u nas pomaga jeszcze ciepły kompres na brzuszek. Mam taki żel- kompres można go albo schłodzić, albo ogrzać. Kładę na bodziaki przykrywam kocykiem, albo przytulam Janka i troszkę mu to pomaga. Serce boli jak dzieciaczek tak się meczy..

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pstuniek s jak podajesz ten espumisan? Może zwiększ ilość.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, jak dobrze rozumiem co czujesz. Wczoraj wieczorem Maja tak przenikliwie płakała, że i ja poszłam płakać, gdy mąż próbował ją uspokoić. Przykre to naprawdę :(

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Patuniek u nas pomaga jeszcze ciepły kompres na brzuszek. Mam taki żel- kompres można go albo schłodzić, albo ogrzać. Kładę na bodziaki przykrywam kocykiem, albo przytulam Janka i troszkę mu to pomaga. Serce boli jak dzieciaczek tak się meczy..
    Albo nagrzany kompres z pestek wisni :)

Anet85 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pediatra ma byc po 14 najwczesniej. Niech oslucha bo jestem w kropce czy to katar czy mleko.. eh

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa. U nas to niestety zapalenie płuc więc z tydzień poleżymy. Za to warunki mam super- mam pojedyncza salę, wszystko wyremontowane i czyściutkie, śpię obok Antosia na całkiem wygodnym fotelu, a pielęgniarki są bardzo miłe. Moja dobra koleżanka jest tu pediatrą więc jesteśmy pod doskonałą opieką. Póki co kaszel się nasila, ale antybiotyk pewnie jeszcze nie zdążył zadziałać.

Inso dobrze, że wezwałaś pediatrę. Też na początku myślałam, że to tylko mleko a okazało się, że katar. A kiedy odbijasz to też tak ulewa?

Współczuję Wam brzuszkowo-kołkowych problemów. Serce pęka, kiedy taki maluszek cierpi 😞

n59y9vvj81dh7gev.png
‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ