X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek u mnie od rana ok. Tylko noc jakas wlasnie kiepska. Ja w sumie nawet nic nie daje dla Dusi,nic na brzuszek. Tylko wit D. Ona u mnie robi z 6 kup dziennie jak nic... i siusiu tez jest czesto. Tylko wlasnie przyjdzie jakis taki dzien czy noc,ze jest delikatna masakra.
    Te windi ponoc dobre bo kojarze je z forum grudniowego.
    Ja wczoraj zamowilam te kompresy multi mam w razie wu ;)

patuniek86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozbilam bank! Haaa! 1000 strona 🤪

patuniek86, Izziee, Ulv15, Anet85, kehlana_miyu, Reniferra, Butterfly 83, Makowe Szczęście, Kleopatra, teverde, Sana lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki temat😂, to ja chyba najdluzej wytrzymalam bez poki co, bo 5 dni po cc.

teverde lubi tę wiadomość

l22ne6ydwpsordge.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, w końcu wątek założyłaś, to i 1000 stronę rozbiłaś 😂

A właśnie w sprawie kup-jak wcześniej była co karmienie, tak teraz może ze 2 robi. Reszta to takie mokre bąki, których nie liczę, jako kupa. Po prostu plamka...

iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja ani przy synku, ani teraz nie stosuje żadnych diet, jem to co zwykle i nie odmawiam sobie kawy ;) ku przerazeniu teściowej łącznie z miesem w sosie grzybowym tydzien po porodzie :P mleczko produkujemy z krwi a nie zawartości naszego żołądka, więc na szczęście nikt już nie zaleca katowania się tylko gotowanym kurczakiem, chyba że ktoś lubi ;) dieta mamy karmiącej ma być smaczna i zdrowa i tyle :) czyli zalecenia jak dla wszystkich ludzi ;)

Izziee, patuniek86, Ulv15, Anet85, Ksiazka1, kehlana_miyu, Butterfly 83, Makowe Szczęście, Kleopatra, teverde, bbeczka91, Sana lubią tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Alissa ja bym juz na Twoim miejscu to czopek wkladala :D patrz zeby nie bylo jak u mnie po pierwszej cc bo jelita rozsadzi ;)

No tak ;D alez mnie zaszczyt kopna ;d w sumie to myslalam,ze jak urodze to tej pierwszej strony nie ogarne ale nie jest zle :D

A co do kup to nie,u nas nawalone w pampka jest. Z piardkiem to rzadko idzie tylko maly kleks raz na jakis czas.
    A co do koperku to ja pije sama dziennie jedna zaparzona torebke koperku. Nie polecam tych w granulkach bo maja dyzo cukru itp.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietacie sytuacje z chudym mlekiem 😂. Otoz tez mam takie, wczoraj mi tesciowa zasugerowala, kiedy to pytala jak idzie mi karmienie.
    Karmie i mala spokojna, ale zeby poszla spac po moim to nie, musze podac butle jeszcze i wtedy dopiero ladnie idzie spac...glodomorek moj.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

l22ne6ydwpsordge.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakropka popieram to co napisałaś. U nas są gorsze i lepsze dni, ale nie zauważyłam relacji między tym co jem a zachowaniem Laury.

Patuniek u nas z kupami podobnie, wcześniej były bardzo często a teraz rzadziej i są mniejsze, tylko jedna na dobę taka duża.

U nas wczoraj wieczór i część nocy masakra. Laura nie mogła usnąć, co chwilę się wybudzała i syrena.. Po 2 w nocy mąż przejął małą, próbował uśpić ją w wózku i na rękach, aż w końcu położył ją na brzuszku na swojej ręce i coś jej się odbiło i się uspokoiła. Zjadła jeszcze i położyliśmy ją obok siebie, przespała ponad 5 h! Chyba zmęczył ją ten płacz bo musiałam ją sama wybudzić na jedzenie.
    Zaczynam się martwić czy ona nie ma refluksu.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Mimoza, gratuluję <3

Inso, u Julka właśnie kataru gołym okiem nie było widać, tylko charczenie i furczenie i to też nie w każdej jego pozycji. Wytycznych co do odczekania chyba nie ma konkretnych, ja osobiście czekałabym 2 tygodnie.

Butterfly 83, okropne te komentarze sąsiadek, serca nie mają. Ale bym się wkurzyła! Ja mam dużo do zrzucenia (więcej niż Ty;)), ale raz że startowałam w ciąży z nadwyżką, po drugie w ciąży duuużo przytyłam. Ale teraz się zawziełam i pierwszy cel to minus 5 kg do końca kwietnia. Głodzić się nie zamierzam, żeby nie zaprzepaścić i tak marnego kp. Plan mam taki - zdrowo jeść i więcej się ruszać. Na szczęście mąż też je zdrowo, więc łatwiej mi będzie. Nawet córka zgodziła się na słodkie weekendy tylko, więc będzie mi łatwiej w tygodniu ;] Do tego póki co spacery szybkim marszem.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książka polubiłam za za to że lubisz kurczaka i marchewkę😘
    Mam nadzieję że szybko miną mu te bóle brzuszka stękania i będzie radosnym baskiem. Mi zaś kurczak ryż i marchewka tylko pomogą zrzucić 2 kg które zostaly po porodzie 😁 ehh a te wszystkie rady babć mam ciotek itp. trzeba wyrzucić w kat, bo może główną przyczyną bólu brzucha u noworodków, niemowlaków jest po prostu ich niedojrzały układ pokarmowy.

Ksiazka1 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czesto jadly z piersi Wasze maluszki w drugi dzien po porodzie? Bo moj jadl o 5 rano, o 9 i teraz spi i nie moge go przystawic chociaz czasem jakby szukal piersi.

VianEthel2 lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem Marcóweczką 2018

Mam do sprzedania wiosenny kombinezon H&M rozmiar 56. Synek miał go na sobie dwa razy i jest jego pierwszym właścicielem :) Jest jak nowy.
    Tutaj znajdziecie całe ogłoszenie: kombinezon H&M r.56

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 12:00

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia moją budziłam co 3godziny do karmienia z czego wychodziło że jadła co prawie 4 bo tyle czasu ja budziłam.

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek u mnie jeśli chodzi o kawę to najlepiej czarna bez cukru, wyjątkowo odorbina mleka, więc wszystkie wynalazki Rossmanowe nie są dla mnie ;-(

Moje dziecko w końcu usnęło, rano wstał po 7. Po 10 poszłam z córcią i zawiniętym w chustę i specjalną bluzę synkiem do sklepu pod blokiem. Powiem Wam, że chusta się sprawdza, ręce są wolne dziecko przytulone usnął w mniej na 20 min, jak odłożyłam go do łóżeczka to od razu płacz, ehh taki mały terrorysta ;-)
    Jak był malutki to wybudzałam go na jedzenie co 2,5 godz - 3 h, teraz karmię tylko na żadanie nie wybudzam, jutro się dowiem ile przybrał przez ten tydzień ;-)

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet fajnie, że Ci się chusta sprawdza :) a do jakiego wieku czy wielkości można tak nosić dziecko?
    Twój maly terrorysta uwielbia bliskość mamusi :)

Anet85 lubi tę wiadomość

• Macy Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    Jak czesto jadly z piersi Wasze maluszki w drugi dzien po porodzie? Bo moj jadl o 5 rano, o 9 i teraz spi i nie moge go przystawic chociaz czasem jakby szukal piersi.

Elcia, ja w nocy po porodzie (urodzilam o 17:52) przystawialam co 2-3 godziny bo tak polozne “radzily” ale Laura nie chciala jesc, nastepnego dnia jak wyszlam ze szpitala zaczelam karmic na zadanie i to sie u mnie sprawdza, raz na iles karmien jest 5 godzin nawet ale zazwyczaj sama sie budzi co 3-4. Polozna powiedziala ze nie trzeba wybudzac bo przybiera na wadze.

s9cmnt1.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia ciągle się prężyła, pojadła w sumie kilka minut. Jak już niby zjadła, to płacz.

Użyłam katetera. Najpierw masaż brzuszka, to się trochę uspokoiła. Potem kateter.

Wyobraźcie sobie, że najpierw się zapchał. Opłukałam pod bieżącą wodą i znowu. Tym razem duuuuuużo gazów i znowu zapchany. Pręży trzecim razie znowu poleciało tyle gazów, że aż cały kateter się trząsł. Ale po wyjęciu poszło dużo kupy. Pola spokojna, zaczęła coś tam sobie gadać :-) I śpi :-)

Zobaczę, na jak długo to działa :-)

Ale fakt jest taki, że gazów miała tyle, że dziadek by się nie powstydził :-) I jest spokojna :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie, ja to bym chciała schudnąć dużo więcej, ale to tak podałam, żeby było ok. Żebym mogła się cieszyć to bym musiała schudnąć uuuu.... albo i dużo więcej! Moja waga od 3 dni stoi w miejscu, a to nie napawa optymizmem 😫 od dziś nie jem słodyczy, ale jak miałabym się złamać to zrobię sobie słodkie weekendy,Tak jak Ty to wymyśliłaś, fajny pomysł.
    Ja zapisałam małą do pediatry, bo w usc już po kilku dniach ja zarejestrowaliśmy z mężem, więc ma PESEL i 5go mamy pierwszą wizytę.
    Kupiłam też kropelki Biogaia i Delicol, dostała już pierwsze, zobaczymy czy będzie spokojniej spała.
    U nas noc też była słaba, tzn ogólnie Zosia słabo śpi, ale dziś słabiej niż słabo, ciągle się kręciła i przez sen popłakiwała.
    U nas pogoda beznadziejna, padał i grad i deszcz i śnieg. Idę zrobić sobie kawkę, chociaż bez odrobiny słodkości to średnio to widzę..m

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez stanelam na wage pierwszy raz po porodzie i jakies 6kg mi zostalo.... mysle ze to nie tak zle. Nie chce tez sobie ograniczac jedzenia zeby nie stracic pokarmu...Czy wasze malenstwa tez maja takie krostki na policzkach? Mojemu sie pojawily jakies 3 dni temu i wcale nie znikaja. Sa takie czerwone z biala zawartoscia - jak wypryski u doroslych ludzi. Nic przy tym oczywiscie nie grzebie tylko zastanawiam sie czy to normalne? Czy to zniknie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 14:53

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    Czy wasze malenstwa tez maja takie krostki na policzkach? Mojemu sie pojawily jakies 3 dni temu i wcale nie znikaja. Sa takie czerwone z biala zawartoscia - jak wypryski u doroslych ludzi. Nic przy tym oczywiscie nie grzebie tylko zastanawiam sie czy to normalne? Czy to zniknie?
    Nasz maluszek też to ma - położna powiedziała mi że to trądzik niemowlęcy i że to zniknie :) Ewentualnie można przetrzeć wacikiem spryskanym octaniseptem :*

Ulv15 lubi tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ