X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka, czekamy na Laurkę! Oby udało się jej zamknąć jeszcze marcowa listę! 😉

Ja po ciąży też byłam opuchnięta, ale żeby było ciekawiej to cała lewa noga, łącznie ze stopą. I to było na tyle, że miałam nogę jak słoń. Nie było nawet mowy żeby gdzieś wyjść, bo po prostu nie byłam w stanie założyć absolutnie żadnego buta. Była akurat położna, pokazałam i mówię że mnie niepokoi to, bo tak dziwnie tylko jedna noga. Mówi, że normalne i czekać aż samo zejdzie. Zeszło po ok tygodniu.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu ogromne gratulacje :)

kehlana_miyu, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana gratulacje!!

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, chciałam Ci podziękować za info odnośnie aspiratora do noska i wody morskiej w sprayu. Super do oczyszczania noska. Dzięki kochana 😘

Reniferra lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana gratulacje ;) na ostatnia chwilę się Sami zdecydował.
    U nas ok, młoda je i śpi, czasem pojeczy ;)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana gratki! I zalapalas się jeszcze w marcu 🥰 dużo zdrówka dla was. Ja po cc byłam tylko trochę opuchnięta głównie stopy ale zeszło wszystko po tygodniu.

zem3i09kgh136z79.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly <3. Nie ma sprawy :*

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana gratulacje :)

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana gratulacje! 🎉🎈

Mówiłam, że życie przekorne 😅

• teverde Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy problem. Poradźcie coś ciocie. Taka brzydka skórka nam się zrobiła.. Na brzuszku pojedyncze krostki do tego. Chyba za dużo tego jak na potówki, myślicie, że uczulenie? Głównie używam pampersów, czasem tetry bo myślałam, że wtedy dupka oddycha ale znów wyczytałam, że tetrę trzeba częściej zmieniać. Ale on śpi po 2-3h i ja tylko wtedy zmieniam bo mówili, żeby nie budzić. Używam Linomagu myślicie, żeby dać coś z cynkiem? Jestem zielona.. Kąpiel w nadmanganianie potasu? W krochmalu? Proszek dla niemowląt zmienić na płatki mydlane? Cieniej okrywać kocem? Help!

395e3d8ccff14954med.jpg

• Izziee Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxxx, Kehlana gratulacje!

Mimoza ja miałam zawroty głowy i nawet zaburzenia widzenia w jednym oku. U mnie winą była bardzo niska hemoglobina po porodzie, zaczęłam się bardziej pilnować z braniem żelaza i przeszło.

Teverde na nogach mi to wyglada na potowki, ale z chłopcami i odparzeniami nie mam doświadczenia wiec może dziewczyny cos poradzą. Myśle ze kąpiel w krochmalu nie zaszkodzi no i może sprawdzaj czy nie jest mu za ciepło.

83xxx, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx, Kehlana GRATULACJE 🎉🎊🥳💐🍀🎈 dobrze ze wszystko szczsliwie sie skonczylo:)

U mnie dzisiaj smutny dzien bo babcia wyjechala, maz wlasnie pojechal z nia na lotnisko. A jutro maz jedzie na szkolenie i zostaje sama na noc. Troche sie stresuje.

Moja Laurka tez ma tradzik, glownie na czole, ale nie smaruje niczym na razie.
    A czy wasze dzieciaczki tez tak ulewaja. Moja ulewa po kazdym karmieniu,, mimo ze odbije jej sie po kazdej piersi, a czasem nawet potrafi ulac 2-3 godz po karmieniu. I czkawka kilka razy dziennie.zazwyczaj po ulaniu.

83xxx, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde też bym powiedziała, że to potówki ale nie znam się raczej 😉

Macy trzymam kciuki za nockę, na pewno dasz radę! 😍 Mój mnie zostawił w piątek o 5 rano i wrócił w sobotę o 11 więc byłam cały dzień i całą noc sama 😉
    Laura też ma trądzik i jeszcze te potówki doszły na buzi i we włosach masakra jakaś... 😕
    Co do ulewania, moja ostatnio rzadko to robi, raz, dwa w ciągu dnia ale ja karmie tylko z jednej piersi do końca, zresztą Laura czasami po połowie cycka już ma dość i śpi 😂 czasami jak ja ból brzuszka złapie to coś uleje jeszcze 🤔 Więc nie pomogę 😉

Macy, teverde lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propos opuchniętych nóg to ja mam chyba tak jak INso87... 2 wielkie parówy! Jedna noga waży ze 20 kg.
    Jakby góra ciała była kogoś innego i od pasa w dół innej osoby. Mówią, że jak wrócę do domu to się unormuje. Tylko jakie ja buty założę..

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy moja Laurka też bardzo ulewa. Przestałam ją odkładać po karmieniu tylko odbijam i jeszcze trzymam pionowo przez minimum pół godziny. To pomaga bo mniej ulewa, ale mimo wszystko po odłożeniu potrafi jeszcze troszkę polecieć. Na czkawkę pomaga przystawienie do piersi :p więc jak już Laura się denerwuje tą czkawką to przystawiam ją na chwilę. No i przewijanie koniecznie przed karmieniem a nie po.

Macy lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na nozkach to nie mam pojecia. Poki co przerobilismy drobne odparzenie na pupci, tradzik i prosaki. Ale moze byc ze mu za cieplo jest, z tego co czytalam w pokoju powinno byc max 22C co czasami jest trudno osiagnac szczegolnie jak jeszcze kaloryfery grzeja. A co do ulewania, u nas to raz mamy dzien ze wszystko jest co chwile mokre a raz taki ze nawet raz mu sie nie uleje...

Macy, teverde lubią tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozpoczęła się 7 doba w szpitalu. Trochę mam już zjazd psychiczny, bo 22 h/dobę jestem z nim sama, w przeszklonej sali w stylu akwarium ale w izolacji. Na sąsiedniej sali patologiczna matka ma totalnie w dupie swoje dziecko wiec ta mała drze sie całymi dniami, serio, non stop 6-21. Na 2 godzinki ktoś mnie podmienia i jadę do domu umyć się i zjeść. Osłuchowo dalej nie jest super czysto ale podobno już niewiele słychać. O wypisie nawet nic nie mówią 😞 Ech, powoli mi się baterie wyczerpują bo Antoś zrobił się marudny, dzieją się jakieś cyrki z karmieniem- płacze, odrywa się, szarpie, ma długie okresy aktywności, kiedy trzeba go nosić na rękach i problem z zaśnięciem.

Kehlana wielkie gratulacje!

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen na pewno jest Ci bardzo trudno.🙁 Ja bardzo cieplo o Was mysle i wiem ze dasz rade. Skoro jest lepiej to juz gorsze za Wami i pewnie niedlugo juz zostalo. Badz silna i mimo tego ze jest Ci ciezko i Antos jest marudny co jest uzasadnione bo jemu tez z pewnoscia nie jest latwo, wierze ze dasz rade i niedlugo bedzie znowu jak dawniej. Pisz tutaj co Ci lezy na sercu.

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, przepraszam, że się tak wcinam na wasz wątek jestem kwietniówką ale zostałam marcową mamusia. Chciałam zapytać bo kiedyś u was na wątku podczytałam o kropelkach biogaia kupiłam je dla córeczki zastanawiam się czy mogę jej podawać ? Ona jutro skończy tydzień jesteśmy jak na razie na karmieniu mieszanym nieraz mam wrażenie ze po moim mleku mała troszkę się pomęczy przy prykaniu, chciałabym jej ulżyć ale nie wiem dokładnie jak te kropelki działają i czy mogę jej dawać.
    Czy poddajecie maluszkom jakieś probiotyki? Zauważyłam że wy jesteście bardzo doświadczone i rozeznane w tym temacie. Będę ogromnie wdzięczna za podpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:02

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka ja nie podpowiem,narazie odpukac, jest u nas ok.

Ayleen wspolczuje Tobie tego pobytu w szpitalu :/ trzymaj sie, obys na dniach juz z Maluchem wyszla z tego szpitala! Ja bylam kiedys z poltora miesieczna Laura,bo dostala zapalenia oskrzeli takze znam ten bol :/

Ojej no i znowu nie wiem jak tu nadrobic,padam na twarz dzis. Mielismy odwiedziny do Dusi, Glowa mnie dzis boli okropnie do tego.. Mala jakos niedawno dopiero zasnela i wszyscy domownicy juz spia. Ja wlasnie skonczylam Big Brothera ogladac i tez ide spac, bo ledwo oczy mam.otwarte.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ