MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly, NoseFrida też jest ok.
83xx, gratulacje!!!
Teverde, ja już bym strasznie chciała, ale młody dalej konsekwentnie odmawia współpracy... Jestem raczej zrezygnowana, że moje dziecko postanowiło urodzić się w kwietniu i że bez wyganiania się nie obejdzie Chyba, że mnie jeszcze do poniedziałku bardzo zaskoczy.83xxx, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
83xxx Gratulacje!
My zmagamy się z katarem od kilku dni. Wczoraj nawet byłam z malutkim u lekarza na szczęście osluchowo wszystko super. Dziewczyny które też zmagają się z katarem ile razy dziennie inhalujecie swoje maluszki?83xxx lubi tę wiadomość
-
My wczoraj byliśmy na sesji noworodkowej 🙂 Laura spisała się na medal. Julcia też pięknie pozowała z siostrą ❤️ nie mogę się już doczekać zdjęć 😻 pod koniec oczywiście Laura postanowiła mnie "ochrzcić" 😂
Mam nadzieję że pogoda dziś dopisze i wybierzemy się na spacer 🙂Reniferra, india, Makowe Szczęście, Butterfly 83, Bluberry, Kleopatra, kehlana_miyu, bbeczka91, Marza89, Anet85 lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
83xxx gratulacje!
Dziewczyny czy to normalne ze moj maly zasypia tylko na cycu? Pozniej moge go przeniesc dopiero do jego koszyka inaczej nie zasnie tylko zaczyna sie denerwowac83xxx lubi tę wiadomość
-
Ulv15 wrote:83xxx gratulacje!
Dziewczyny czy to normalne ze moj maly zasypia tylko na cycu? Pozniej moge go przeniesc dopiero do jego koszyka inaczej nie zasnie tylko zaczyna sie denerwowac
Ulv, widzę, że nasze dzieci mają bardzo podobne zachowania i upodobania.
Zosia niestety nie zaśnie w koszu czy w wózku, czy nawet ze mną w łóżku, jeśli najpierw jej nie ululam na raczkach i nie odczekam, aż dobrze zaśnie.Ulv15 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Ulv moja tez ma takie przyzwyczajenie ale odcinam troche "pepowine". Wczesniej Mala wisiala i wisiala na cyckach i tez tak zasypiala i..przyzwyczaila sie wlasnie. Przeciez tam miedzy cyckami Jej najelepiej ale teraz patrze na zegarek, Mala je jeden cyc 20min..jesli widze,ze przysypia do widzenia. Biore w pion,jesli sie budzi i piszczy to drugi cyc. 20min i to nawet mija tylko 5min..i juz odlot.. znowu w pion i do widzenia. I zasypia. Klade pomalu do wozka,bo w kolysce nie chce juz za bardzo. Owijam dobrze kocem,tak zeby sie nie krecila. Jak sie kreci po paru min,biore na odbicie znowu. Albo odbije albo idzie kupa,i znowu klade i spi. Tak jest w 85% teraz ale czasem jest tak,ze piszczy i piszczy to musi w cyckach lezec.. ale juz nie tak jak na poczatku
A wogole to chyba pomalu normuje sie moja laktacja,bo coraz rzadziej mam nabrzmiale piersi. Czasem tylko zaszczypie i samo wyplynie mleko ale raz na dzien, jesli Mala akurat jeszcze spi i Jej nie przystawiam. Nie sciagam tez juz nadmiaru laktatorem. -
nick nieaktualny83xxx gratulacje wszystkiego dobrego i szybkiego powrotu do domu.
Kehlana, enka dziewczyny myślałam ze już i u Was maleństwa są z Wami, uparciuszki małe.
Ulv u nas podobnie jest zasypianie przy cycku, nieraz po jedzeniu mąż bierze małą ale rzadko udaje mu się ją ululać, chodzi z nią czasem i z godzinkę a ona śmiesznie na niego ,,warczy'' kręci się a nie uśnie. Ona musi czuć mój zapach i nawet wystarczy jej 2 min pociągnąć jeszcze z cyca i śpi później nie mam problemu by ją odłożyć83xxx, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Bluberry i Ulv widze ze nie jestem.odosobniona bo myslalam ze ja juz jestem przewrazliwiona bo tez musi zasnac na cycu i dopiero odkladam.
A czy ktos z Was korzystal z doradcy laktavyjnego? Czy faktycznie pomogl? U mnie maly upodobal jeden cyc a drugi gorzej i juz mam jeden wiekszy niz drugi co wiecej odciagam i daje z butelki bo.zasypia a na dluzsza mete to jest meczace i myslalam ze moze doradca cos pomoze tylko jak to ma wygladac jak w szpitalu to raczej szkoda czasu...
Pelna nadziei -
Ayleen wrote:Lenonki współczuję ZUM. Prowadzicie diagnostykę, co jest przyczyną zakażenia? Tematy urologiczne przerobiłam ze starszym synkiem, znam ten ból.PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
No to tak ... Mi to jakos strasznie nnie przeszkadzza ze zasypia na cycu, bo mam tylko jednego brzdaca. Tak tylko sie zastanawialam czy to nnormalne, ale skoro wszystkie tak macie to normalne. Zwyczajnie potrzebuje bliskosci. U Hafiji(?) tez czytalam ze tylko cyc i cyc byl. Takze poki jestem na macierzynskim i jest jedynakiem to mozemy sobie pozwolic
-
Dziewczyny czy wasze maleństw też miewają okresy że płaczą mimo że wszystko się wydaje ok.? Najedzona, przewinięta, brzuszek miękki, nie okazuje bólu a złości się i płacze. Przytulam, gładzę, kołysze i pomaga na chwilę, przysypia a potem znowu krzyk...
-
Mojemu czasem wystarczy powąchać cyca i idzie spać 😊 A inaczej nie ma opcji.
Kehlana to w sumie dobrze, że się z tym pogodziłaś bo w życiu lubi być na odwrót 😉 Ja jak się pogodziłam to zdecydowali się na balonik 😅
I tak o to mamy TYDZIEŃ! I z tej okazji zaliczony pierwszy spacerek 😌💓kehlana_miyu, Butterfly 83 lubią tę wiadomość