X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia tak może być z krwawieniem, ja bardziej krwawilam po wysiłku, dłuższym spacerze itp. Na brzuszek my bierzemy espumisan 100.
    Byłam dziś na kontroli u ginekologa i wszystko ok :) młoda ma dalej katar. Zwłaszcza w nocy ciężko jej się oddycha.
    Inso ale Lidia się wydaje duża, na styk ta gondola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 16:23

iNso87 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek ❤️ i od razu mi lepiej 😃❤️ u Was to w ogóle boski przyrost 😍 trzymam kciuki za wyniki Poli 😘

Katia, ja espumisan właśnie wkraplam bezpośrednio do dziobka 🙂

Inso jaka śliczna! 😍 Już miesiąc 😍❤️

Pikcia u Was też super przyrost 😍 co do fizjoterapeuty to nie wiem... Zobaczę jak nam wyjdzie usg bioderek.

iNso87, Pikcia lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam zapalenie piersi 🤦🏼‍♀️ dostalam antybiotyk na tydzien. Karmilyscir ta piersia ktora byla chora czy odciagalyscie i wylewalyscie pokarm?

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    No i mam zapalenie piersi 🤦🏼‍♀️ dostalam antybiotyk na tydzien. Karmilyscir ta piersia ktora byla chora czy odciagalyscie i wylewalyscie pokarm?
    Ja karmiłam zawsze

Ulv15 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. Ja codziennie podczytuje, ale jakoś nie mam weny pisać. Byliśmy z Młodą u pediatry. We wtorek przy wypisie miała 3320g, a w poniedziałek 3690g, więc rośnie jak na drożdżach. Ale i tak wydaje mi się lekka jak piórko, bo Antoś waży ponad 12kg. Teraz to on mi się mega ciężki wydaje i nawet ciężko mi go przełożyć w łóżku jak śpi. U nas też się zaczęły jakieś problemy tylko nie wiem, czy to brzuszek, czy jej się jedzenie cofa. Oby nie bylo jak z synkiem, że do pół roku męczyliśmy się z cofającym pokarmem noi kołki jak był młodszy. Teraz leży na mnie, bo co odłożę, to płacz.

Enka chyba jeszcze nie gratulowała. Zdrówka dla Was.

Kurde ale teraz głupi sezon chorobowy. Synek z października i jakoś wtedy nie kojarzę by dzieciaki na forum tak chorowały, a teraz to i na tym drugim forum co drugie dziecko chore... Biedne te nasze dzieciaczki.

enka90 lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był dzisiaj pediatra - babcia się uparła żeby ogólnie spojrzał na małą i dobrze... Okazało się, że ma zaczerwienione gardło, może być od pokarmu ale i wirusówki i co gorsza złą kupkę :( Myślałam, że to po MM i po tym dłuższym zastoju ale wychodzi na to, że coś przywlekła ze szpitala :( Daliśmy już materiał na posiew, narazie mamy dawać probiotyk i się nie przejmować.
    Butterfly a powiedz mi co jest konkretnie Twojej malutkiej, że bierze antybiotyk? Nie wiem czy się dokopię do posta.

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • mayka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u Leona ten rumień już znika wiec ok lecz nadal ma kaszel. Lidzia ma tez kaszel i katar wiec nie jest wesoło. Dodatkowo dzis szarpie cyca jakby tam nie było nic.. łapie i puszczą i się denerwuje. Caly czas wisi przy piersi... martwię się, ze ja zagłodze

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, wow jaki przyrost :D

Enka, jak dobrze, że mieliście tą wizytę pediatry!

Mayka, u mnie też był taki epizod z szarpaniem cyca, doradca laktacyjna powiedziała mi, że to mógł być skok rozwojowy. Także nie przejmuj się, bo jutro może wszystko wrócić do normy.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, my po kontroli u lekarza z malutkim juz lepiej ale musimy jeszcze się inhalowac. Katar chyba pomału przechodzi ale jeszcze niestety trzyma nocki sa najgorsze bo zatyka mu się nosek bardzo i jest ryk. W ciągu dnia dużo na ramieniu moim leży i lepiej mu sie oddycha przez nos. W ogóle przez tą chorobę to rozregulowal mi cała laktacje no je mniej. Do tego stopnia że muszę prawie po każdym karmieniu ściągać trochę laktatorem inaczej mam piersi jak dwie banie do kolejnego karmienia 😳

zem3i09kgh136z79.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was, ale w związku z tym, że dołączyłam do grona mam z chorymi dziećmi to nie mam jak pisać. Chciałam ochronić synka i córkę przed panującą w zerowce ospa i rumieniem zakaźnym, a cięcia ma teraz grypę żołądkowa. Męczy się biedna bardzo, już nie wiem jak jej pomóc. Mamy probiotyk,nifutoksazyd nospe i elektrolity...już ledwo żyję. Siedzę przy niej z miska...co weźmie łyk wody to wymiotuje
    Wczoraj byłam u ginekologa te moje szycie jest do dtobej korekty, jak będzie źle w czasie współżycia to będę coś działać w tym kierunku... Moja blizna po CC mabtylkon3 mam stwierdził, że dobrze,że nic się nie stało w trakcie porodu sn. Kiedyś słyszałam ze ważna jest elastyczność a nie grubość...sama nie wiem. Kiedyś chcieliśmy mieć 3 dzieci, ale trzeba się cieszyć z tych dwóch skarbów...
    Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków, co za sezon....

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakk, dobrze, że powolutku Wam mija to katarzysko. Co do rozregulowania laktacji , to u mnie to samo. Nie dość, że miałam i mam mało pokarmu, to Zosia mniej je, więc i pokarmu nie przybędzie. A wizytę musiałam odwołać u doradcy laktacyjnego bo mamy zakaz wychodzenia z domu. Zdrowie Zosi to dla mnie prioryter. ok, karmienie jest ważne, ale jednak w tej sytuacji nie jest najważniejsze.
    Enka my na antybiotyku bo infekcja gardła. Katar poza nosowy, nie ułatwia sprawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 07:03

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly dużo zdrówka życzę Zosi oby szybko wyzdrowiala. Wszystkim chorujacym maluszkom zdrówka! Taka to już przewrotnosc losu w ciąży drzalysmy o zdrowie naszych dzieci w brzuszku a teraz drzymy jeszcze bardziej i dopada nas bezsilność jak taka mała istotka musi się zmagać z chorobskiem. Dla mnie to jest nowość że takie maleństwa już mają problemy że zdrowiem, starszak pierwszy raz miał katar jak miał chyba 8 miesięcy, ech... damy radę dziewczyny, kto jak nie my 💪

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak dobrze napisałaś 😉damy radę nie ma wyjścia.
    U mnie krwawienie utrzymywalo się bardzo długo w 2,4 i szóstym tygodniu pojawiły się jeszcze u mnie skrzepy. Wynika to mi. z tego że mam tyłozgięcie macicy. Wczoraj byłam u ginekologa i jeszcze troszkę to potrwa takie plamienie. Dopóki wydzielina nie ma drażniącego zapachu i nie występuje gorączka to lekarze uznają wszystko za normę.

klamka lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wieczory i noce dość ciężkie, bo uśpienie dwójki bywa trudne, a że starszy synek budzi się jeszcze w nocy to wstaje y na zmianę do obu. Do tego Sami wczoraj w nocy był marudny i nie mógł zasnąć, w końcu podałam mu smoczka i usnął u męża na rękach. Mam nadzieję, że ten smoczek nie narobi nam problemów z karmieniem piersią, ale byłam już tak zmęczona, że postanowiłam zaryzykować.

Dzisiaj przychodzi położna, mam nadzieję, że przyrosty wagi u Samiego i stan mojej blizny okażą się ok. Sami pieluszki moczy już ładnie i wydaje mi się, że je bardziej efektywnie, więc jeżeli przybrał od wyjścia że szpitala to przestanę się tak martwić o jego jedzenie.

U Adasia kaszel niestety brzmi gorzej :/ Jak przez weekend się nie poprawi, w poniedziałek pediatra. Bardzo się boję, że Sami się zarazi :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Ayleen współczuję, jak tam dziś chłopcy?

Katia, ja bym podała espumisan 100, z dawkowaniem to nie wiem bo miałam 40 (teraz kupiłabym 100). Podawaj też biogaię, a jak przejdzie to odstawisz espumisan.

Dziewczyny wrzucam link do filmiku gdzie Paweł Zawitkowski pokazuje jak masować dziecko. Okazuje się, że ten typowy masaż polecany przez położne za wiele nie pomaga. Może którejś z Was się przyda.
    https://dziendobry.tvn.pl/a/jak-masowac-niemowle-porady-fizjoterapeuty-dzieciecego-wazny-jest-dotyk-i-emocje

Moja Laura zasnęła dziś o 2 i wstała po 7! W szoku byłam jak wstałam, że aż tyle spała. Byłam dziś u pediatry żeby sprawdzić czy osłuchowo wszystko ok, no i jest w porządku. Przyrost też jest dobry więc lekarka powiedziała, że mam małej nie wybudzać.

Sana, u mojej Laury też +170g w 5 dni.

Patuniek przypomnisz jaki masz inhalator? Pamiętam, że robiłaś rozeznane w tym temacie.

Dziekuje za link. Wczoraj i dzis zastosowalismy jeden z masazy i poszla kupa a malutka spokojniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 07:46

Izziee lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was przy karmieniunpiersia nagle wyczula na piersi guzek albo kulke ktora boli? Nie jest tobzapalenie ani zastoj bo piers jest miekka maly pije ale zastanawiam sie czy czasem cos teraz podczas karmienia sie nie ozywilo i juz rozne mysli minprzychodza do glowy:(

Ps. Pediatra na kolki kupy mowil ze jak delicol espumisan i bio gaia nie pomoga mozna sprobowac z debridatem. Czy ktoras z Was moze wie cos o nim? Podziwiam mame ktora ma blizniaki ja juz kolejna noc i dzien ciagle noszenie powoli chyba juz organizm nie daje rady:( na tym forum nie jestem od poczatku ale jak sobie czytam to chociaz moge sie dowiedziec madrych rzeczy bo porady rodziny albo poloznej mojej to bardziej doluja niz pomagaja...

Pelna nadziei
  • Sana Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana, moja Laura tylko kp a używamy smoczka do uspokajania i czasami jak śpi to go ciumka, nic nam to nie zaburzyło w kp 🙂

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna nadziei. Jeśli coś Cię niepokoi możesz zawsze iść do lekarza. I na usg piersi-można je robić w trakcie karmienia.
    Ja mam niebolesną kulkę na granicy brodawki.
    Przy zastoju miałam całe mnóstwo bolesnych ;-) Ale nawet kiedy już schodził, piersi były miękkie, ale kulki były jeszcze wyczuwalne i bolały.
    Chyba nie pomogę ;-)
    I z debridat też nie pomogę-nie używamy.

U nas kiepska noc :-( Biedna miała tak zawalony nos, że nie mogła oddychać :-( Do tego coś nie może zrobić kupy. Gazy odchodzą, a i tak się pręży i płacze. Rano to samo-i katar i ból brzucha.
    Pomasowałam, zrobiłam rowerek, użyłam ostatecznie katetera. Gazów dużo nie odeszło, ale kupa poszła. Potem odciąganie kataru i coś tam zjadła-ważne, że na spokojnie.
    Przy inhalacji padła ze zmęczenia :-( A zaraz jedziemy na pobranie krwi :-(

Najgorsze jest to, że jeśli wymagane będzie.leczenie szpitalne, to mnie z nią nie wpuszczą-od poniedziałku mam opryszczkę na pół nosa :-( Już i tak małej nie przytulam w pobliżu twarzy, nie głaszczę w główkę, nie wącham :-( Ale na oddział żaden lekarz mnie nie wpuści :-(
    Więc u nas nie tylko strach przez szpitalem, ale dodatkowo strach przed rozłąką :-(

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana u nas tak samo, tylko KP a smoczek czasami do uspokojenia jak płaczę przy kolkach lub jak spać nie może 😉 a ssie ładnie, bez żadnych zmian 😉

Zdrówka dziewczyny dla maluszków z katarkiem, kurde taki sezon chyba 🤔

Sana, Butterfly, Patuniek super przyrosty ❤️ Moja Laura w tydz przybiera 350-400 g a położna mówi, że po prostu lubi jesc kluseczka 😂 trochę się z mężem martwilismy na początku ale teraz twierdzimy niech je zdrowo 😂

patuniek86, Butterfly 83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie całą czwórka kp i smoczki :)
    Oli niestety ma kolki, od 4 dni od 17 wyje, łzy jej lecą , jest całą spocona. Serce się kraja :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 09:13

l22nzbmhc97dgg3u.png
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ