MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kehlana niestety ambulatoryjne nic nie zrobią, muszą zostać Cię w szpitalu, wiem bo trochę złe mnie zszyli po nacięciu i też chciałam ambulatoryjne i niestety nikt się w to nie bawi. Operator chce mieć pacjenta znieczulonego który nie będzie Sue ruszał napinał itp. przekuwają rane po CC woda z mydłem i psikaj octeniseptem. Mogła Ci chociaż przepisać neomecyne w sprey ... Ja jak się okazuje mam zatkane ujście kanalika, bo sutek wygląda jak tu na zdjęciuhttp://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/zatkane-ujscie-kanalika-mlekowego-zastoj-zapalenie-piersi-ropien/#
Będę stosować okład z sody pobiorę lecytynę generalnie minimalnie wyczuwam delikatne zgrubienie okolicy sutka pierś nie jestem nabrzmiała, czasami lekko bolesna. Jedynie na początku karmienia towarzyszy mi bardzo mocny bol.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Kehlana zależy od szpitala. Mnie się spaprała blizna po miesiącu... W środę zrobiły się dwie małe dziurki na bliźnie z których poszła ropa i od razu napuchnięte miejsce zeszło. Byłam w szpitalu, lekarka wycisnęła tyle ropy ile dała rady, wzięła wymaz, przepisała antybiotyk i do domu. Być może by mnie zostawili ale nie miałam gorączki No i Kp wiec skończyło się tak. Ropa na teraz sączy się lekko jeszcze z jednej dziurki ale nie ma już zaczerwienienia i opuchlizna mocno zeszła wiec mam nadzieje ze idzie ku dobremu. Czekam na wyniki wymazu i modlę się żeby to nie była jakaś zjadliwa bakteria. Z tego co czytałam to ogólnie lepiej jak ta ropa się wyleje (chociaż nie jest to zbyt przyjemne) na zewnątrz niż gdyby to w środku siedziało. Ja mam zalecenia takie by brać ten antybiotyk, psując octaniseptem i wietrzyć ranę wiec większa cześć dnia spędzam w koszuli nocnej:p Blizna jest w takim miejscu ze ciężko dobrać jakieś majtki by nie ocierały ale jakoś dajemy rady. Ja jeszcze podkrwawiam trochę wiec nie mogę sobie pozwolić na chodzenie bez majtek:p
Jak będą chcieli cię zostawić to poszukaj szpitala w którym umożliwia ci przyjęcie razem z dzieckiem. U mnie w pobliskim szpitalu nie ma takiej możliwości, ale tam gdzie rodziłam zapewnili mnie ze w razie czego będę mogła mieć Madzię przy sobie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 09:56
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Hejka u nas bez rewelacji 180g na tydzień wiec wynik niby ok ale matce jest zawsze mało hah
Ha przytyłam 10 kg w ciąży a zostało ze 3 kg do wagi z przed ciąży ale czekolada i piwo 0% U mnie rządzi wiec ci się dziwić.Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
U mnie waga zatrzymała się, no i od dwóch tygodni ani drgnie! Przez te dwa tygodnie nie jadłam słodyczy, jem biały chleb, ale żadnych bułek itp. I dało to tyle co nic! Żeby ważyć tyle co przed ciąża to muszę schudnąć 6 kg. Żeby być jak przed hormonani przy staraniach, to muszę schudnąć jakieś 14 kg . Wydaje mi się to wręcz nierealne 🥺
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
A moja waga nie działa i dobrze mi z tym 😉
Co tu tak cicho - dziwnie się czuję wchodząc tu i nie mając nic nowego do poczytania..
To może przy okazji się pożalę, że jeszcze nie byłam na 1 wizycie u pediatry a już zmieniamy przychodnię. Okazało się, że zdrowe dzieci przyjmują razem z chorymi. Wiem, że zmiany lekarza można dokonywać tylko 2x w roku, potem to kosztuje chyba 80 zł i zastanawiam się skoro jeszcze do niego nie dotarliśmy to czy to już jest zmiana czy jeszcze nie.. Ktoś wie? Muszę Was pobudzić do rozmowy 😉
Przy okazji - zdrówka dla malenstw! No i dla Was z tymi wszystkimi bliznami, szwami i biednymi cycusiami..Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Teverde ja czytałam, że zmiany lekarza można dokonać 3x w roku, a potem jest płatne. No i wydaje mi się, że to nie ma znaczenia czy już byłaś czy nie.
Moja Lura dziś jakaś nieodkładalna, coś nie chce ani spać ani siedzieć w chuście. No i dziś ma 8 tygodni
Co do wagi, to ja nie potrafię odstawić słodyczy także waga stoi w miejscuteverde lubi tę wiadomość
Laura
-
Cześć!
U nas kiepsko. Mąż chory - wiadomo - najmocniej.. ech. Julek znów ma katar ;/ Ja mam zawalone zatoki. Córkę boli brzuch od rana i mało co je.
Ayleen co u Was? potwierdziła się ta ospa? Mam nadzieję, że radzicie sobie całkiem dobrze. Dużo sił!
Dziewczyny, jak to było - to chyba Ayleen pisała - 4x na dzień odciągać katar? Takie były zalecenia?Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
w ogóle wylogowało mnie z telefonu i już nie mogę się zalogować, niby złe hasło wpisuję. Miała któraś z Was tak?Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
nick nieaktualny
-
Czytam Was cały czas, trzymam kciuki za wszystkich chorowitków. U nas dalej ciężko, ale powoli łapiemy rytm dnia i nocy. Od 4 dni mąż wrócił do pracy i jest jeszcze ciężej, tym bardziej że pracuje na zmiany i w tym tygodniu przypadły mi kąpiele i usypianie dzieci oraz poranki do ogarnięcia. Kluczem jest dobra organizacja i wszystko na czas, bo wystarczy jedna obsuwa i plan się sypie
-
Dziękuję Sana😚
Udało mi się zalogować
Dziewczyny jakie macie karuzele i czy jesteście zadowolone? Dzieci są zainteresowane? Bardziej te blizej 2 miesiąca życia oczywiście 😊 mielismy z fp rain forest ale odmówiła posłuszeństwa. A chce cos kupic, bo daje Julkowi jeszcze miesiąc na spanie ze mną, a pozniej chcialabym zeby polubił sie z lozeczkiem. Moze karuzela go zachęci 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 21:25
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Pola tez dzis nie daje soe odłożyć. Dobrze, ze chociaz jwszcze wózek toleruje i mogłyśmy dlugo spacerować.
Nie mogę sie powstrzymac od jedzenia słodyczy. U mnie waga ani drgnie i oto tym sposobem mam jeszcze 7.5kg pociązowych
Ja poki co nie planuje zadnej karuzeli ale bhc mlze za jakis czas zmienie zdanie.
Czy wasze dzieci maja zeza? Poli ucieka jedno oczko, a przy podnkszeniu glowki jest to mocno widoczne i nie wiem czy sie martwic -
nick nieaktualnyLwie ja mam karuzele no name ale najzwyklejsza, wiszą 3 grzechotki i leci jakąś poważna muzyka, mała jest bardzo zainteresowana. Ale karuzele traktuje jako zabawę czy tam rozrywkę dla małej, a usypia w spokoju i ciszy. Od początku w swoim łóżeczku.
India moja mała nie ma zeza, ale syn miał delikatnego, tyle że był już starszy, byliśmy na badaniach i ma delikatnie ale w normie, mamy to kontrolować i powinno się wyrównać samo z wiekiem, zobaczymy, za 3miesiace kontrola.
Ja zaczęłam lepiej jesc i zeszło jeszcze 1,5 kg, czyli jeszcze 1.5kg do wagi sprzed ciąży. -
U mnie cały dzień rączki! Próbowałam ja odkładać i spała wtedy nad 30 min. Jak położyłam się z nią tak spała ponad 3h i do spania umylysmy się z płaczem, to samo zakładanie pizamki. Później karmienie zupełnie spokojnie, Zosia zaraz po zasnęła. No i jesteśmy już w łóżku.
Ale nic nie zrobiłam co miałam zaplanowane. No ale może miała taki przytulaszczy dzień.
Kocham ja ponad wszystko ❤
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Lwie ja tez szukam karuzeli, mam nadzieje ze przyciągnie uwagę Laury i pomoże w zasypianiu.
India, moja mała czasem zezuje, ale tak to nie ma zeza.
Książka, Twoja mała zasypia sama leżąc w łóżeczku? Jak to zrobiłaś ja tez tak chce
Mnie dziś czeka chyba ciężka noc. Laura cos nie może zasnąć, usypiamy ja i na 15 minut zamyka oczy po czym otwiera zupełnie obudzona. Z jedzeniem tez było kiepsko chyba skok rozwojowy przechodzi.
Lwie czy Twój Julek miał już skok?Laura
-
Izzie, chyba mial, wtedy tak myslalam, ze to pewnie skok, ale nie dał nam jakos mocno w kość.
Jak sobie przypominam małą Nele to zupełnie inne dzieci. Ona właśnie zasypiala glownie sama gdzes do 5 miesiąca. Później się to popsuło i do dziś jest problem. Julek za to potrzebuje zwykle przytulania, bliskości.moze pozniej tez Bedzie odwrotnie i sam bedzie usypial;)
India, Julek czasami zezuje. Od urodzenia zezowal zbliżenie, ale widzę z3 juz sie to wyruszyło prawie całkowicie. Najczęściej zezowal na cyca😃 teraz czasami wlasnie przy umorzeniu głowy na brzuchu ucieka mu oczko lekko, ale myślę że to też minie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 02:34
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
nick nieaktualnyIzzie mała usypia ze smoczkiem na noc jakoś nie ma problemów ale jak w dzień coś jej nie pasuje to bujam w wózku i zawsze usnie. Ale tak jak Lwie pisze tak miałam z młodym, czyli do ok 5msc a później śpiewanie, jeszcze później usypialam go w łóżku ze mną i przenosilam do łóżeczka i tam już spał. No i do dzisiaj muszę usypiac, sam nie zaśnie.
Butterfly miałaś ciężko dzień, oby dzisiaj już było lepiej