X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana niestety ambulatoryjne nic nie zrobią, muszą zostać Cię w szpitalu, wiem bo trochę złe mnie zszyli po nacięciu i też chciałam ambulatoryjne i niestety nikt się w to nie bawi. Operator chce mieć pacjenta znieczulonego który nie będzie Sue ruszał napinał itp. przekuwają rane po CC woda z mydłem i psikaj octeniseptem. Mogła Ci chociaż przepisać neomecyne w sprey ... Ja jak się okazuje mam zatkane ujście kanalika, bo sutek wygląda jak tu na zdjęciuhttp://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/zatkane-ujscie-kanalika-mlekowego-zastoj-zapalenie-piersi-ropien/#
    Będę stosować okład z sody pobiorę lecytynę generalnie minimalnie wyczuwam delikatne zgrubienie okolicy sutka pierś nie jestem nabrzmiała, czasami lekko bolesna. Jedynie na początku karmienia towarzyszy mi bardzo mocny bol.

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Delvila Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana zależy od szpitala. Mnie się spaprała blizna po miesiącu... W środę zrobiły się dwie małe dziurki na bliźnie z których poszła ropa i od razu napuchnięte miejsce zeszło. Byłam w szpitalu, lekarka wycisnęła tyle ropy ile dała rady, wzięła wymaz, przepisała antybiotyk i do domu. Być może by mnie zostawili ale nie miałam gorączki No i Kp wiec skończyło się tak. Ropa na teraz sączy się lekko jeszcze z jednej dziurki ale nie ma już zaczerwienienia i opuchlizna mocno zeszła wiec mam nadzieje ze idzie ku dobremu. Czekam na wyniki wymazu i modlę się żeby to nie była jakaś zjadliwa bakteria. Z tego co czytałam to ogólnie lepiej jak ta ropa się wyleje (chociaż nie jest to zbyt przyjemne) na zewnątrz niż gdyby to w środku siedziało. Ja mam zalecenia takie by brać ten antybiotyk, psując octaniseptem i wietrzyć ranę wiec większa cześć dnia spędzam w koszuli nocnej:p Blizna jest w takim miejscu ze ciężko dobrać jakieś majtki by nie ocierały ale jakoś dajemy rady. Ja jeszcze podkrwawiam trochę wiec nie mogę sobie pozwolić na chodzenie bez majtek:p

Jak będą chcieli cię zostawić to poszukaj szpitala w którym umożliwia ci przyjęcie razem z dzieckiem. U mnie w pobliskim szpitalu nie ma takiej możliwości, ale tam gdzie rodziłam zapewnili mnie ze w razie czego będę mogła mieć Madzię przy sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 09:56

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • mayka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas bez rewelacji 180g na tydzień wiec wynik niby ok ale matce jest zawsze mało hah
    Ha przytyłam 10 kg w ciąży a zostało ze 3 kg do wagi z przed ciąży ale czekolada i piwo 0% U mnie rządzi wiec ci się dziwić.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga zatrzymała się, no i od dwóch tygodni ani drgnie! Przez te dwa tygodnie nie jadłam słodyczy, jem biały chleb, ale żadnych bułek itp. I dało to tyle co nic! Żeby ważyć tyle co przed ciąża to muszę schudnąć 6 kg. Żeby być jak przed hormonani przy staraniach, to muszę schudnąć jakieś 14 kg . Wydaje mi się to wręcz nierealne 🥺

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • teverde Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana lubię za przyrost, dalszej części nie lubię 😣

• teverde Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja waga nie działa i dobrze mi z tym 😉

Co tu tak cicho - dziwnie się czuję wchodząc tu i nie mając nic nowego do poczytania..

To może przy okazji się pożalę, że jeszcze nie byłam na 1 wizycie u pediatry a już zmieniamy przychodnię. Okazało się, że zdrowe dzieci przyjmują razem z chorymi. Wiem, że zmiany lekarza można dokonywać tylko 2x w roku, potem to kosztuje chyba 80 zł i zastanawiam się skoro jeszcze do niego nie dotarliśmy to czy to już jest zmiana czy jeszcze nie.. Ktoś wie? Muszę Was pobudzić do rozmowy 😉

Przy okazji - zdrówka dla malenstw! No i dla Was z tymi wszystkimi bliznami, szwami i biednymi cycusiami..

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

• Izziee Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde ja czytałam, że zmiany lekarza można dokonać 3x w roku, a potem jest płatne. No i wydaje mi się, że to nie ma znaczenia czy już byłaś czy nie.

Moja Lura dziś jakaś nieodkładalna, coś nie chce ani spać ani siedzieć w chuście. No i dziś ma 8 tygodni :)

Co do wagi, to ja nie potrafię odstawić słodyczy także waga stoi w miejscu :(

teverde lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

U nas kiepsko. Mąż chory - wiadomo - najmocniej.. ech. Julek znów ma katar ;/ Ja mam zawalone zatoki. Córkę boli brzuch od rana i mało co je.

Ayleen co u Was? potwierdziła się ta ospa? Mam nadzieję, że radzicie sobie całkiem dobrze. Dużo sił!

Dziewczyny, jak to było - to chyba Ayleen pisała - 4x na dzień odciągać katar? Takie były zalecenia?

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle wylogowało mnie z telefonu i już nie mogę się zalogować, niby złe hasło wpisuję. Miała któraś z Was tak?

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:22

• Sana Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce, zdrówka dla Was! ❤️ Co do wylogowania - miałam ostatnio identycznie i po którejś próbie udało się w końcu zalogować.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was cały czas, trzymam kciuki za wszystkich chorowitków. U nas dalej ciężko, ale powoli łapiemy rytm dnia i nocy. Od 4 dni mąż wrócił do pracy i jest jeszcze ciężej, tym bardziej że pracuje na zmiany i w tym tygodniu przypadły mi kąpiele i usypianie dzieci oraz poranki do ogarnięcia. Kluczem jest dobra organizacja i wszystko na czas, bo wystarczy jedna obsuwa i plan się sypie

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam parę razy takie trudności z logowaniem, nie mam pojęcia z czego to wynika. Mogłam się wtedy bez problemu zalogować na komputerze, ale na telefonie nie.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Sana😚

Udało mi się zalogować:)

Dziewczyny jakie macie karuzele i czy jesteście zadowolone? Dzieci są zainteresowane? Bardziej te blizej 2 miesiąca życia oczywiście 😊 mielismy z fp rain forest ale odmówiła posłuszeństwa. A chce cos kupic, bo daje Julkowi jeszcze miesiąc na spanie ze mną, a pozniej chcialabym zeby polubił sie z lozeczkiem. Moze karuzela go zachęci 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 21:25

dqpri09kzip4orgt.png

• india Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola tez dzis nie daje soe odłożyć. Dobrze, ze chociaz jwszcze wózek toleruje i mogłyśmy dlugo spacerować.

Nie mogę sie powstrzymac od jedzenia słodyczy. U mnie waga ani drgnie i oto tym sposobem mam jeszcze 7.5kg pociązowych :/

Ja poki co nie planuje zadnej karuzeli ale bhc mlze za jakis czas zmienie zdanie.

Czy wasze dzieci maja zeza? Poli ucieka jedno oczko, a przy podnkszeniu glowki jest to mocno widoczne i nie wiem czy sie martwic

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie ja mam karuzele no name ale najzwyklejsza, wiszą 3 grzechotki i leci jakąś poważna muzyka, mała jest bardzo zainteresowana. Ale karuzele traktuje jako zabawę czy tam rozrywkę dla małej, a usypia w spokoju i ciszy. Od początku w swoim łóżeczku.

India moja mała nie ma zeza, ale syn miał delikatnego, tyle że był już starszy, byliśmy na badaniach i ma delikatnie ale w normie, mamy to kontrolować i powinno się wyrównać samo z wiekiem, zobaczymy, za 3miesiace kontrola.

Ja zaczęłam lepiej jesc i zeszło jeszcze 1,5 kg, czyli jeszcze 1.5kg do wagi sprzed ciąży.

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cały dzień rączki! Próbowałam ja odkładać i spała wtedy nad 30 min. Jak położyłam się z nią tak spała ponad 3h i do spania umylysmy się z płaczem, to samo zakładanie pizamki. Później karmienie zupełnie spokojnie, Zosia zaraz po zasnęła. No i jesteśmy już w łóżku.
    Ale nic nie zrobiłam co miałam zaplanowane. No ale może miała taki przytulaszczy dzień.
    Kocham ja ponad wszystko ❤

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie ja tez szukam karuzeli, mam nadzieje ze przyciągnie uwagę Laury i pomoże w zasypianiu.

India, moja mała czasem zezuje, ale tak to nie ma zeza.

Książka, Twoja mała zasypia sama leżąc w łóżeczku? Jak to zrobiłaś ;) ja tez tak chce

Mnie dziś czeka chyba ciężka noc. Laura cos nie może zasnąć, usypiamy ja i na 15 minut zamyka oczy po czym otwiera zupełnie obudzona. Z jedzeniem tez było kiepsko :/ chyba skok rozwojowy przechodzi.

Lwie czy Twój Julek miał już skok?

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzie, chyba mial, wtedy tak myslalam, ze to pewnie skok, ale nie dał nam jakos mocno w kość.

Jak sobie przypominam małą Nele to zupełnie inne dzieci. Ona właśnie zasypiala glownie sama gdzes do 5 miesiąca. Później się to popsuło i do dziś jest problem. Julek za to potrzebuje zwykle przytulania, bliskości.moze pozniej tez Bedzie odwrotnie i sam bedzie usypial;)

India, Julek czasami zezuje. Od urodzenia zezowal zbliżenie, ale widzę z3 juz sie to wyruszyło prawie całkowicie. Najczęściej zezowal na cyca😃 teraz czasami wlasnie przy umorzeniu głowy na brzuchu ucieka mu oczko lekko, ale myślę że to też minie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 02:34

dqpri09kzip4orgt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzie mała usypia ze smoczkiem :) na noc jakoś nie ma problemów ale jak w dzień coś jej nie pasuje to bujam w wózku i zawsze usnie. Ale tak jak Lwie pisze tak miałam z młodym, czyli do ok 5msc a później śpiewanie, jeszcze później usypialam go w łóżku ze mną i przenosilam do łóżeczka i tam już spał. No i do dzisiaj muszę usypiac, sam nie zaśnie.

Butterfly miałaś ciężko dzień, oby dzisiaj już było lepiej :)

‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ