X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyrabiam czasowo.
    I chyba dolaczamy do problemow brzuszkowych :(

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień, to ja zdecydowałam sie iść ścieżką standardową. Dokupie na pewno rotarix na szczepienie które mamy 08.05. Bo wypadałoby już tydzień wcześniej, ale jest majówka, więc przełożone...
    Aktualnie czekamy na położną, cotygodniowa wizyta, poza dzisiejsza, zostana nam jeszcze 2.
    Zosia śpi, a ja się boje tego co będzie, jak się obudzi. Bo teraz cokolwiek jej sie nie podoba,to od razu krzyk! No masakra.
    Patuniek fajna promocja, dzieki za info. 😘

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek dzięki za info. My niedługo na 3 przejdziemy bo taki mi się klusek trafił 😉
    Co do strupka to nic się nie robi, może on lekko ropieć, tylko woda z mydłem i delikatnie wycieramy. U nas odpadł 2 dni temu.

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero 16 kwietnia mamy pierwszą wizytę u pediatry, więc nie mam jeszcze na 100% potwierdzonego schematu szczepień, ale wstępnie planuję zaszczepić 6w1, Rotarix, meningokoki A,C,W,Y (Nimenrix), pneumokoki 13 i meningokoki B (Bexsero). Bexsero na pewno na oddzielnej wizycie, bo po tej szczepionce jest wysokie ryzyko gorączki. Pozostałe muszę rozpisać z pediatrą, ale na pewno jak najwięcej szczepionek na jednej wizycie, bo jednak każda wizyta w przychodni to ryzyko złapania jakiegoś paskudztwa :/ Adaś był szczepiony naraz 6w1, Prevenar 13 i Rotarix - wszystkie szczepienia znosił bardzo dobrze, mam nadzieję, że z Samim będzie tak samo. Zależy mi na jak najwcześniejszym szczepieniu, bo kto wie jakie świństwo Adaś może przynieść ze żłobka czy później z przedszkola :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 13:15

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas wczoraj odwiedziła dziewczyna od chustonoszenia. Nauczyłam się póki co jednego wiązania na kangurka. Mała uspokoiła się w chuscie bo daje ostatnio nieźle popalić. Dzisiaj kurier przywiozl już moja własna, osobista chuste z lamb.
    Wczoraj miałam też wizytę u pediatry, mała ładne przytyla, waży juz 3300, 500 gram w 2 tygodnie :) jednak musimy zmienić mleko na takie o obniżonej zawartości laktozy.. Być może to trochę pomoże na ten krzyk. Poza tym musimy umówić się na usg serduszka do kardiologia bo babka znalazła szmer nad serduszkiem i musimy to sprawdzić :(

age.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia,wiem że się denerwujesz, ale bedzie dobrze. No i wiadomo,ze cokolwiek budzi niepokój nalezy sprawdzić. Zdrowka dla córeczki 😘

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly dziękuję <3

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

age.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja sobie zrobiłam odwyk od telefonu i internetu ale już do Was wracam, nadrobiłam prawie wszystko.

Lwie Serce bardzo mi przykro, że wylądowaliście w szpitalu. Jak się czuje Julek? A Ty? Oby Was szybko puścili!

Katia u nas też jest szmer w serduszku, całe szczęście wada, którą ma Antoś jest niegroźna i sama się wyprostuje. Trzymam kciuki, żeby u Was też tak było. Pamiętaj, że jak potwierdzi się Wam wada serduszka to przysługują Ci darmowe szczepienia skojarzone, jak dla wcześniaków.

U nas wesoło, jak zawsze ;) moja blizna po cc otworzyła się w dwóch miejscach, od piątku leci mi ropa. Przeżyłam horror oczyszczania tego przez chirurga bez znieczulenia, mam antybiotyk i czekam co będzie dalej. Antoś dalej nie może dojść do siebie po szpitalu, dużo placze, wszystko wyprowadza go z równowagi, ciężko go uśpić. Nie bardzo chce ssać, wypija szybko póki dobrze leci a potem się wścieka i robi opisanego tutaj rekina 😉 ale przybiera prawidłowo, więc się nie przejmuje choć bywa to frustrujące. Aktualnie najlepiej mu robi włączony odkurzacz 😊 katar, który ustępował znów się nasilił więc ponownie się inhalujemy. Za to starszak ma ospę wietrzną- ale przechodzi ją bardzo łagodnie. Do tego stopnie, że długo nie wiedzieliśmy czy to na pewno to. Zero gorączki, osłabienia, kilka krostek malutkich, bez swędzenia. Chociaż tyle szczęścia ;) Mały na razie nie zachorował no ale wiadomo, wszystko jeszcze może być.

Zdrówka dla Was i dzieciaczków!

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam o najprzyjemniejszym! Mamy już pierwsze świadome uśmiechy :) Rano, kiedy jest wyspany i najedzony potrafi nas obdarzyć szerokim bezzębnym uśmiechem patrząc na nasze twarze 😊 To jest najpiękniejsze uczucie, całe zmęczenie po nocy mija.

patuniek86, bbeczka91, teverde, Sana, iNso87, Beatrix_, Ulv15, Izziee, Butterfly 83, Macy, Kleopatra, Lenonki, enka90, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia nie martw się, moja Jula do dzisiaj ma taki szmer ale to nic poważnego i przechodzi 🙂 pewnie i u Was tak będzie.

Ayleen zdrówka dla Was! I co z tą raną? Szyli Cię ponownie? Czy samo czyszczenie i antybiotyk?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypadałoby też napisać co u nas 🙂 a no u nas dobrze. Laura kończy dziś 3 tygodnie ❤️ jest zdrowa, wciąż sporo śpi, ładnie daje się przystawiać. Czasem widać że boli ją brzuszek, sporo ulewa ale poza tym jest ok. W piątek odpadł jej "pępek" i do dziś troszkę podkrwawia ☹️ martwi mnie to, w przyszłym tygodniu wizyta u położnej i pediatry. Jula złapała katar ☹️

Butterfly 83, teverde, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Dziewczyny, a chyba konkretnie patuniek o tym pisal ze na kupy daje delicol espumisan i.biogaie. Dziękuję:) lekarz tez to przepisal i o dziwo prezenienie sie placz jakby ustal a i pojawiaja sie kupy wiec super:) jak tutaj jest tyle doswiadczonych mam to pozwolw spytac o dwie rzeczy
    1- po szczepieniu w szpitalu teraz zrobil sie jakby malutki strupek i wokol bardzo czerwone. Czy czyms okladac czy poczekać co dalej?
    2- czy ktos z Was juz mial szczepienie 5w1 +meningokoi i rotawirus? Jak duzo wkluc ma malenstwo?
    Nie wiem czy ktos odpisal bo nie doszlam.. ale 5w1 2 wklucia rotawirus doustnie meningo nie wiem ale juz bedziesz miala przelozone bo nie bedzue miejsca wklucia. Ja zamiast meningo mam po 2 tyg pneumo przelozone.

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Patuniek dzięki za info. My niedługo na 3 przejdziemy bo taki mi się klusek trafił 😉
    Co do strupka to nic się nie robi, może on lekko ropieć, tylko woda z mydłem i delikatnie wycieramy. U nas odpadł 2 dni temu.
    Ja koncze juz 2 pampersa i tez na dniach na 3 wskakuje :D takze tez dolaczam do klusek ;D

Anet85 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Nas wczoraj odwiedziła dziewczyna od chustonoszenia. Nauczyłam się póki co jednego wiązania na kangurka. Mała uspokoiła się w chuscie bo daje ostatnio nieźle popalić. Dzisiaj kurier przywiozl już moja własna, osobista chuste z lamb.
    Wczoraj miałam też wizytę u pediatry, mała ładne przytyla, waży juz 3300, 500 gram w 2 tygodnie :) jednak musimy zmienić mleko na takie o obniżonej zawartości laktozy.. Być może to trochę pomoże na ten krzyk. Poza tym musimy umówić się na usg serduszka do kardiologia bo babka znalazła szmer nad serduszkiem i musimy to sprawdzić :(
    Szmery sa dosc normalne w 90% U mnie obie starsze mialy,chodzilam na kontrol i dzis juz zapomnialam,ze mialy ekg ;) takze nie denerwuj sie ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole nie myslalam,ze nie bede miala czasu na forum... :| Dzis znowu mialam gosci do Malej. Zostala chyba tylko moja Siostra cioteczna,ktore peenie przyjdzie w odwietki ale Ona nigdy sie nie spieszy to pewnie przyjdzie znowu jak Mala bedzie miala ponad 4msc..tak jak Lena kiedys.. takze mam spokoj. Czekam na Chrzciny. Dziewczyny robicie? Jakas impreze potem tez czy bez? My mamy 5.05 Chrzest juz ustalony, Chrzestni tez juz sa, goscie zaproszeni. Do pn czekamy na potwierdzenia,bo po Chrzcie mamy impreze w restauracji. Ok.40 osob zaprosilismy ale juz pare sie wykruszylo. Takze mysle,ze 30 napewno bedzie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen fajnie, ze się odezwałas. Mam nadzieje, ze u Was będzie coraz lepiej i nic się po drodze nie przyplącze

Inso ja robię chrzciny 19 maja. My zaprosimy około 50 osób, ale już wiem ze kilku nie będzie także liczę na jakieś 35-40 osób. Zamawiasz jakiś tort? Mozesz polecić kogoś z Białego kto robi ładne torty?

My jutro mamy pneumokoki, dwa tygodnie temu Laura miała 5w1, wzw i rota. Nie chcieli mi zrobić pneumokoków te dwa tygodnie temu, ponoć jest większe prawdopodobieństwo powikłań, ale widzę ze to tylko u mnie w przychodni tak twierdzą. Myśle jeszcze nad meningokokami, ale zapytam jutro kiedy to mozemy zrobić.

Generalnie to chciałam 6w1, no ale skoro 5w1 i prevenar mamy za darmo to już to wzielam.

U nas wczorajsza nocka ciężka, mała do 3 nie chciała spać. Jak zasnęła to na szczęście do 8 pospala. Oby dziś było lepiej.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje z tym puszczaniem piersi i checia ssania dalej po czym znowu 😖

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv u nas wieczorami to samo :(

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv, to samo :-(
    Plus mega ból brzuszka :-(

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv u mnie tak jest non stop. W nocy trochę Zosia nie wie o co chodzi więc trochę spokojniej je. A tak ciągle jej coś nie pasi i albo łapie i puszcza, albo wgl nie łapie, tylko się szamocze.
    No i żeby się tradycji stało zadość, jeszcze walczymy o sen. 😫

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ