MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do szczepień, to ja zdecydowałam sie iść ścieżką standardową. Dokupie na pewno rotarix na szczepienie które mamy 08.05. Bo wypadałoby już tydzień wcześniej, ale jest majówka, więc przełożone...
Aktualnie czekamy na położną, cotygodniowa wizyta, poza dzisiejsza, zostana nam jeszcze 2.
Zosia śpi, a ja się boje tego co będzie, jak się obudzi. Bo teraz cokolwiek jej sie nie podoba,to od razu krzyk! No masakra.
Patuniek fajna promocja, dzieki za info. 😘
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Patuniek dzięki za info. My niedługo na 3 przejdziemy bo taki mi się klusek trafił 😉
Co do strupka to nic się nie robi, może on lekko ropieć, tylko woda z mydłem i delikatnie wycieramy. U nas odpadł 2 dni temu.Pelna nadziei lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
My dopiero 16 kwietnia mamy pierwszą wizytę u pediatry, więc nie mam jeszcze na 100% potwierdzonego schematu szczepień, ale wstępnie planuję zaszczepić 6w1, Rotarix, meningokoki A,C,W,Y (Nimenrix), pneumokoki 13 i meningokoki B (Bexsero). Bexsero na pewno na oddzielnej wizycie, bo po tej szczepionce jest wysokie ryzyko gorączki. Pozostałe muszę rozpisać z pediatrą, ale na pewno jak najwięcej szczepionek na jednej wizycie, bo jednak każda wizyta w przychodni to ryzyko złapania jakiegoś paskudztwa Adaś był szczepiony naraz 6w1, Prevenar 13 i Rotarix - wszystkie szczepienia znosił bardzo dobrze, mam nadzieję, że z Samim będzie tak samo. Zależy mi na jak najwcześniejszym szczepieniu, bo kto wie jakie świństwo Adaś może przynieść ze żłobka czy później z przedszkola
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 13:15
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Nas wczoraj odwiedziła dziewczyna od chustonoszenia. Nauczyłam się póki co jednego wiązania na kangurka. Mała uspokoiła się w chuscie bo daje ostatnio nieźle popalić. Dzisiaj kurier przywiozl już moja własna, osobista chuste z lamb.
Wczoraj miałam też wizytę u pediatry, mała ładne przytyla, waży juz 3300, 500 gram w 2 tygodnie jednak musimy zmienić mleko na takie o obniżonej zawartości laktozy.. Być może to trochę pomoże na ten krzyk. Poza tym musimy umówić się na usg serduszka do kardiologia bo babka znalazła szmer nad serduszkiem i musimy to sprawdzić -
Dzień dobry! Ja sobie zrobiłam odwyk od telefonu i internetu ale już do Was wracam, nadrobiłam prawie wszystko.
Lwie Serce bardzo mi przykro, że wylądowaliście w szpitalu. Jak się czuje Julek? A Ty? Oby Was szybko puścili!
Katia u nas też jest szmer w serduszku, całe szczęście wada, którą ma Antoś jest niegroźna i sama się wyprostuje. Trzymam kciuki, żeby u Was też tak było. Pamiętaj, że jak potwierdzi się Wam wada serduszka to przysługują Ci darmowe szczepienia skojarzone, jak dla wcześniaków.
U nas wesoło, jak zawsze moja blizna po cc otworzyła się w dwóch miejscach, od piątku leci mi ropa. Przeżyłam horror oczyszczania tego przez chirurga bez znieczulenia, mam antybiotyk i czekam co będzie dalej. Antoś dalej nie może dojść do siebie po szpitalu, dużo placze, wszystko wyprowadza go z równowagi, ciężko go uśpić. Nie bardzo chce ssać, wypija szybko póki dobrze leci a potem się wścieka i robi opisanego tutaj rekina 😉 ale przybiera prawidłowo, więc się nie przejmuje choć bywa to frustrujące. Aktualnie najlepiej mu robi włączony odkurzacz 😊 katar, który ustępował znów się nasilił więc ponownie się inhalujemy. Za to starszak ma ospę wietrzną- ale przechodzi ją bardzo łagodnie. Do tego stopnie, że długo nie wiedzieliśmy czy to na pewno to. Zero gorączki, osłabienia, kilka krostek malutkich, bez swędzenia. Chociaż tyle szczęścia Mały na razie nie zachorował no ale wiadomo, wszystko jeszcze może być.
Zdrówka dla Was i dzieciaczków! -
A i zapomniałam o najprzyjemniejszym! Mamy już pierwsze świadome uśmiechy Rano, kiedy jest wyspany i najedzony potrafi nas obdarzyć szerokim bezzębnym uśmiechem patrząc na nasze twarze 😊 To jest najpiękniejsze uczucie, całe zmęczenie po nocy mija.
patuniek86, bbeczka91, teverde, Sana, iNso87, Beatrix_, Ulv15, Izziee, Butterfly 83, Macy, Kleopatra, Lenonki, enka90, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Wypadałoby też napisać co u nas 🙂 a no u nas dobrze. Laura kończy dziś 3 tygodnie ❤️ jest zdrowa, wciąż sporo śpi, ładnie daje się przystawiać. Czasem widać że boli ją brzuszek, sporo ulewa ale poza tym jest ok. W piątek odpadł jej "pępek" i do dziś troszkę podkrwawia ☹️ martwi mnie to, w przyszłym tygodniu wizyta u położnej i pediatry. Jula złapała katar ☹️
Butterfly 83, teverde, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Pelna nadziei wrote:Dziewczyny, a chyba konkretnie patuniek o tym pisal ze na kupy daje delicol espumisan i.biogaie. Dziękuję lekarz tez to przepisal i o dziwo prezenienie sie placz jakby ustal a i pojawiaja sie kupy wiec super:) jak tutaj jest tyle doswiadczonych mam to pozwolw spytac o dwie rzeczy
1- po szczepieniu w szpitalu teraz zrobil sie jakby malutki strupek i wokol bardzo czerwone. Czy czyms okladac czy poczekać co dalej?
2- czy ktos z Was juz mial szczepienie 5w1 +meningokoi i rotawirus? Jak duzo wkluc ma malenstwo?Pelna nadziei lubi tę wiadomość
-
Anet85 wrote:Patuniek dzięki za info. My niedługo na 3 przejdziemy bo taki mi się klusek trafił 😉
Co do strupka to nic się nie robi, może on lekko ropieć, tylko woda z mydłem i delikatnie wycieramy. U nas odpadł 2 dni temu.Anet85 lubi tę wiadomość
-
Katia89 wrote:Nas wczoraj odwiedziła dziewczyna od chustonoszenia. Nauczyłam się póki co jednego wiązania na kangurka. Mała uspokoiła się w chuscie bo daje ostatnio nieźle popalić. Dzisiaj kurier przywiozl już moja własna, osobista chuste z lamb.
Wczoraj miałam też wizytę u pediatry, mała ładne przytyla, waży juz 3300, 500 gram w 2 tygodnie jednak musimy zmienić mleko na takie o obniżonej zawartości laktozy.. Być może to trochę pomoże na ten krzyk. Poza tym musimy umówić się na usg serduszka do kardiologia bo babka znalazła szmer nad serduszkiem i musimy to sprawdzić -
A tak wogole nie myslalam,ze nie bede miala czasu na forum... Dzis znowu mialam gosci do Malej. Zostala chyba tylko moja Siostra cioteczna,ktore peenie przyjdzie w odwietki ale Ona nigdy sie nie spieszy to pewnie przyjdzie znowu jak Mala bedzie miala ponad 4msc..tak jak Lena kiedys.. takze mam spokoj. Czekam na Chrzciny. Dziewczyny robicie? Jakas impreze potem tez czy bez? My mamy 5.05 Chrzest juz ustalony, Chrzestni tez juz sa, goscie zaproszeni. Do pn czekamy na potwierdzenia,bo po Chrzcie mamy impreze w restauracji. Ok.40 osob zaprosilismy ale juz pare sie wykruszylo. Takze mysle,ze 30 napewno bedzie.
-
Ayleen fajnie, ze się odezwałas. Mam nadzieje, ze u Was będzie coraz lepiej i nic się po drodze nie przyplącze
Inso ja robię chrzciny 19 maja. My zaprosimy około 50 osób, ale już wiem ze kilku nie będzie także liczę na jakieś 35-40 osób. Zamawiasz jakiś tort? Mozesz polecić kogoś z Białego kto robi ładne torty?
My jutro mamy pneumokoki, dwa tygodnie temu Laura miała 5w1, wzw i rota. Nie chcieli mi zrobić pneumokoków te dwa tygodnie temu, ponoć jest większe prawdopodobieństwo powikłań, ale widzę ze to tylko u mnie w przychodni tak twierdzą. Myśle jeszcze nad meningokokami, ale zapytam jutro kiedy to mozemy zrobić.
Generalnie to chciałam 6w1, no ale skoro 5w1 i prevenar mamy za darmo to już to wzielam.
U nas wczorajsza nocka ciężka, mała do 3 nie chciała spać. Jak zasnęła to na szczęście do 8 pospala. Oby dziś było lepiej.Laura
-
Ulv u mnie tak jest non stop. W nocy trochę Zosia nie wie o co chodzi więc trochę spokojniej je. A tak ciągle jej coś nie pasi i albo łapie i puszcza, albo wgl nie łapie, tylko się szamocze.
No i żeby się tradycji stało zadość, jeszcze walczymy o sen. 😫
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *