MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Beatrix moja je albo śpi, czasami chwilę położy sama, albo rozgląda się na rękach u nas.
Wszystkiego dobrego dziewczyny! Zdrowych ibdpokojnych świat. Przespanych nocy i zdrówka dla maluszków!teverde, iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Wesolych Swiat 🐏 Ja bym sie cieszyla ze tylko je i spi i nie marudzi! Na dzisiejsza noc nie moge narzekac bo dane mi bylo troche pospac 😊
teverde, iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Wielkanoc to czas otuchy i nadziei. Czas odradzania się wiary w siłę Chrystusa i drugiego człowieka. Życzę Wam, aby Święta Wielkanocne przyniosły radość oraz wzajemną życzliwość 🐰🐣🌷
patuniek, najlepsze życzenia urodzinowe i sto lat dla Córki 🎁
iNso87, teverde, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Patuniek 100lat dla Mlodej!
My wrocilismy od Cioci Malza. Bylo troche osob ale Mala nie plakala. Na rekach mi pospala, zjadla, potem do Tesciowej na rece poszla. I tak jakos minelo. Narazie Dziewczyny spia moje od 20tej. Laura poszla spac przed chwila. A ja koncze zaraz Big Brothera i tez ide spac.
Jutro w domku siedzimy i czekamy na swoje Swieta za tydzien. -
Patuniek sto lat dla Młodej.
A tu mój zajac
Makowe Szczęście, Lenonki, Kleopatra, Pikcia, Beatrix_, Marza89, teverde, kehlana_miyu, Madziakk, iNso87, Izziee, 83xxx, india, Sana lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Ikc ale piękna :)i te włoski 😍
Ja dziś niewyspana, młoda wstała o 6. Za to wczorajszy dzień boski. Mała spała w ogródku i wstawała tylko na jedzenie. Dziś jedziemy do mojego brata na grilla.lkc lubi tę wiadomość
-
Ikc cudowne dziewczynki 😍
Wesołych Świąt wszystkim, a tym co ich nie obchodzą cudownych dni wolnych w gronie rodziny.
My mamy męża/tatę od soboty to się mniej udzielamy. W końcu tatuś zobaczył co ja tutaj mam z Zosia każde popołudnie i wieczór do 23! Mówi weź ją bo bolą mnie ręce. Więc pytam a co ja mam mówić jak jestem z nią sama i ona tak płacze te 6 godzin!?
U Zosi chyba są mieszane powody jej płaczu w tych określonych godzinach. Bo kiedy boli brzuch to widzę i kiedy płaczę a ja tego płaczu nie umiem zrozumieć, to zakładam, że wynika on z innego powodu niż kolka. Ale powiem Wam, że w tych różnych placzach, Zosia sie wścieka i pręży, no i jakby mogła to by płakała do nieprzytomności!
Znalazłam fajny artykuł o tym, jak dziecko płacze, bo po prostu nie umie samo zasnąć, szczególnie wieczorową porą. Jakby któraś z Was była zainteresowana to wklejam do poczytania. Dla mnie okazał się on przydatny i Zosi łatwiej się zasypia jak ją owijam ciasno. Ale będę nadal z nią ćwiczyć różne techniki zasypiania, żeby w końcu nie płakała tyle godzin.
https://www.doz.pl/czytelnia/a390-Jak_pomoc_niemowleciu_zasnac
iNso87 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
A ja znalazlam cos takiegi po wczorajszych 12 godzinach walki o sen kiedy maly przysypial na 15 min i dalej "nos mnie!" Albo krzyk. O 22 bylam juz tak zrezygnowana ze poprostu polozylam gi na lozku zeby plakal te 15min bo juz nie bylam w stanie go podniesc. Nie wytrzymalam i wpadlam w placz raze z nim i po 7 min wzielam na rece( nie wiem juz jakim cudem) i zasnal jak chwile ponosilsm. Spal 7 godzin! Z krociotka przerwa na przekaske o 5 nad ranem. Pierwszy raz od porodu przespalam cala noc.
https://www.blogojciec.pl/dzieci/zasypianie-ze-lzami-woczach/ -
Butterfly, bardzo dobrze, że mąż ma okazję się przekonać jak to z Zosią wygląda! Jednak jak tylko słyszał Twoje opowieści przez telefon to pewnie nie do końca był to sobie w stanie wyobrazić
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Ja nie mam kiedy cokolwiek napisac.. caly dzien zajmuje mi ogarnianie dzieci, domu, to na spacer, to na plac zabaw.. to obiad to cos jeszcze i tak w kolko... czekam chyba do wrzesnia az Lena pojdzie do przedszkola ( mam nadzieje,ze tym razem na caly rok..bez komplikacji..) a Dusia juz bedzie wieksza i moze bedzie juz miala normalne,stale drzemki w dzien.. wtedy chyba odsapne i bede miala jak sie udzielac na forum
A w nocy jak zdarzy mi sie karmic to tak mi sie nie chce czytac bo jestem pol przytomna. Mysle tylko o tym,zeby raz,dwa skonczyla i luluWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 02:35
-
U nas pierwsza dobra noc od powrotu że szpitala. I Sami, i Adaś mieli tylko jedną pobudkę 😍 Dla porównania wczoraj Sami budził się 3 razy, a Adaś 4 plus u Adasia lęki nocne i histeria... Przez cały dzień byliśmy jak zombie.
Martwię się tylko strasznie, bo Sami od wczoraj kaszle Mam nadzieję, że uda nam się dzisiaj umówić z nim dzisiaj do pediatry na kontrolę.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
O nie kehlana to mnie nie pocieszyłaś, twój Adaś jest starszy i nadal ma te lęki? Mialam nadzieję, że to się już niedługo skończy u nas dziś mała budziła się 2 razy na jedzonko, z tym że u niej to krótkie przebudzenie, zjada i śpi dalej więc tak mogę wstawać. Synek za to też 2 pobudki, ale każda z 30min histerią i długim zasypianiem potem takie noce przeplatają się u nas z całymi przespanymi, więc miałam nadzieję że okres lęków już się u niego kończy a tu widzę, że jednak jeszcze trochę przed nami