X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Salsefia a próbowałaś może te kropelki Sab Simplex? Ja nie wiem czy to zasługa kropli czy Zosi jelitka sobie lepiej radzą, ale przy regularnym stosowaniu kropelek, Zosia jest spokojniejsza i bardzo rzadko ma takie fazy wielogodzinnego płaczu.
    Butterfly stosujemy SS, zjedli dwie butelki. Moja mama dziś przyleciała z kolejnymi 4. O tyle co u Małej działają to u Bruna już niekoniecznie. Zauważyłam jedynie ze zbiera sie dużo gazów przy ujściu i lepiej wtedy kateterem odprowadzić. Ale podajemy bo bez nich darł sie jeszcze bardziej. Przerobiłyśmy Gaję i inne probiotyki. Pozostaje czekać na rozszerzenie diety chyba u niego. Tyle dobrze, że apetyty mu dopisuje już przegonił siostrę w wadze.
    Butterfly kiedy wracasz z Egiptu? Nie miałaś problemu ze zdjęciem w paszporcie? U nas Bruno miał zamknięte oczy i robili problemy w ambasadzie ale się zawarłam i przyjęli wniosek na moją odpowiedzialność.
    Żadnemu z Naszych Maleńst nie życzę źle ale jak czytałam Wasze peryferie lżej mi było bo nie byłam sama z takimi objawami u dzieciaków 😉

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Butterfly stosujemy SS, zjedli dwie butelki. Moja mama dziś przyleciała z kolejnymi 4. O tyle co u Małej działają to u Bruna już niekoniecznie. Zauważyłam jedynie ze zbiera sie dużo gazów przy ujściu i lepiej wtedy kateterem odprowadzić. Ale podajemy bo bez nich darł sie jeszcze bardziej. Przerobiłyśmy Gaję i inne probiotyki. Pozostaje czekać na rozszerzenie diety chyba u niego. Tyle dobrze, że apetyty mu dopisuje już przegonił siostrę w wadze.
    Butterfly kiedy wracasz z Egiptu? Nie miałaś problemu ze zdjęciem w paszporcie? U nas Bruno miał zamknięte oczy i robili problemy w ambasadzie ale się zawarłam i przyjęli wniosek na moją odpowiedzialność.
    Żadnemu z Naszych Maleńst nie życzę źle ale jak czytałam Wasze peryferie lżej mi było bo nie byłam sama z takimi objawami u dzieciaków 😉

No to biedny Brunko jest❤ te kolki to takie cholerstwo,ze szok, wymeczą nam te dzieci nasze. 🥺

My mamy kochana miec paszport gotowy na koniec maja , co do zdjecia to nie mieliśmy większego problemu, bo moja Zosia to wgl malo co śpi. Pani fotograf cykala jedno po drugim zeby cos wybrać, no i sie udało. Zosia wyglada na nich jak Pyza na polskich dróżkach,bo jak kluseczka na buziulce,gdzie w rzeczywistości jest drobna i szczuplutka. Ale przy okazji wyszło kilka tak słodkich ujęć, że poprosiliśmy o obrobienie i kupiliśmy sobie.
    Na początku Zosia spała i mówię do Pani że czytałam że oczy mogą być zamknięte, a ona że to nowy przepis i niestety w wielu miejscach nie chcą zaakceptowac tego rodzaju zdjęcia. Wg mnie to chore bo to info zamieszczone jest na obywatel.gov więc rzetelna baza wiedzy.
    Kiedy wracamy? Dobre pytanie, ale raczej nie szybciej jak po szczepieniach Zosi. Teraz jak nic się nie przesunie to 19.06 kolejne mamy. Może polecimy na tydzień czy dwa, żeby jego rodzina zobaczyła i poznała małą i wrócimy, bo później kolejne szczepienie na koniec sierpnia. Oczywiście terminu pi razy drzwi, bo wiadomo, że mogą się obsunac czasowo.
    Chciałabym wrócić i tez nie. Tu się już z Zosia przyzwyczailysmy.tam z kolei obawiam się, jak Zosia zniesie zmianę klimatu i tak drastyczna zmianę temperatur , teraz już jest 36° a co będzie latem, zapowiada się bardzo gorące. Aczkolwiek tam mam łatwiejsze życie, tam jest mój dom, więc tam mam wszystko co potrzebne, mam swoje auto, jak czegoś potrzebuje wsiadamy i jedziemy, tu muszę angażować pomóc do Zosi bo np pada, czy wieje, że mało łba nie urwie, lecę po auto do rodziców czy siostry i załatwiam biegiem bo zawsze mama albo siostra mają do pracy.
    A wy jak długo czekacie na paszporty? U nas miesiąc. Dowód podobnie. Robię oba bo po eu będziemy śmigać na dowodzie. W czerwcu lecimy do Niemiec do brata mojego męża. Zobaczę wtedy jak Zosia zniesie lot.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy na razie paszport ch, poszliśmy złożyć wniosek Pan na miejscu zrobił zdjęcie w cenie paszportu. Cornelka spała i ma zdjęcie z zamkniętymi oczkami nie rozumiem tego polskiego wymogu z otwartymi oczami :/ Paszport i dowód przyszedł pocztą po 3 dniach. Musimy jej cyknąć fotkę, bo jak będziemy w Polsce chcę żebyśmy złożyli wniosek też o polski dowód i paszport :)

.
  • india Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny... masakra z tymi kolkami u maluchow :(
    Mała znowu denwrwuje mi sie przy piersi i nie wiem o co chodzi :/

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a planujecie wakacje z maluchami? Mi juz sie marzy jakis wyjazd i przeglądam sobie oferty. Chcialabym urlop we wrześniu aby może upałów juz takich nie było. Ale nie wiem czy taki wypad zagranice to dobry pomysł?
    Maz sie upiera, ze samolotem nie leci bo mała beda bolaly uszka od ciśnienia.
    A ja sobie mysle, ze on chyba troszke przesadza.
    Juz nawer czytalam aby najlepiej przy starcie i ladowaniu miec malucha na piersi, podobno pomaga.
    A wy jakie macie plany?

Butterfly u was to masakryczne upały, trzeba bedzie sie przestawić tym bardziej, ze u nas poki co pogoda nie rozpieszcza

ug378ribe4qdpu6z.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj usg bioderek-super i przezciemiączkowe-też super :-)

Jeśli chodzi o wakacje, to wyjeżdżamy na 2 tygodnie na agroturystykę :-) Las, rzeka, jezioro i pełne wyżywienie :-) Normalnie luksusowo ;-)

Po szczepieniu w piątek Pola była tylko trochę marudna, a tak poza tym, to na szczęście nic się nie działo :-) Następne dawki 8 lipca :-)

Dzisiaj Polcia spała od 22 do 3, potem do 6 i do 8.50 :-) Pogadała, pobawiła się :-) I zasnęła dalej 😁😁😁

india, iNso87, Izziee, Marza89, Lenonki lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek super, ze badania oki :)
    A wasze wakacje super sie zapowiadaja 😊
    Nasza Polcia tez dala sie wyspać <3 zasnęla 20.45 😀 pozniejsze karmienia 1.05, 5.25 i 8.45.
    Moglaby tak codziennie <3
    Choc nie mam na co narzekać bo w ostatnim czasie wlasnie te przerwy sa coraz bardziej komfortowe

ug378ribe4qdpu6z.png

Wysłany: 13 maja 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India my lecimy do Polski w czerwcu w dodatku w jedną stronę 2ma samolotami ale już się nie mogę doczekać kiedy Malutka bedzie w swoim drugim kraju :) też słyszałam o przystawianiu do piersi. Bardziej się martwię o to, że nie będzie mogła zasnąć w czasie podróży i będzie mega zmęczona. Planuję ją ululać w chuście :)

.
  • india Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe to bardzo prosze o relacje z lotu :) oraz info czy karmienie sie sprawdza. Ja nue lubie siadać jak mam mała w chuscie. Mam wrażenie, ze gdzies ja cos moze uciskac. Na stojąco inny komfort.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lecimy pod koniec czerwca z Maluchami do Polski i obawiam się bardzo lotu. Podobno najlepiej latać wieczorem i w nocy bo dzieci śpią ale nasze są wtedy najbardziej marudne.
    Odnośnie wymogów do zdjeć to sama byłam w szoku bo standardy Konsul powinien znać ale tyle dobrze ze wyszło na moje. Zdjeć na miejscu nie chcieli zrobić wysłali Męża zeby szukał fotografa ale Bruno i tak spał i tak🙈

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3

Wysłany: 13 maja 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia my będziemy leciały od 15.00 do 19.00 oczywiście z przerwą pomiędzy. Nasza też wieczorami jest maruda. Martwię się jak Ona się będzie czuła i współczuje naszym współpasażerom jak będzie źle.

.
  • teverde Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście odważne z tym lataniem. Ja to jakaś miękka dupa się zrobiłam, wszystkiego się boję..

No i doszły nam kolki 😞 Wy Espumisan przed każdym karmieniem dajecie? Czyli np te 8x10 kropli dziennie?!

• Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje 7 kropel 5 razy dziennie (w tym raz w nocy) i jest ok. Kupy i bąki idą bez większego problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 22:54

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zdrowie.radiozet.pl/Ciaza-i-dziecko/Zdrowie-dziecka/Dlaczego-niemowle-wciaz-placze-Tajemnica-purple-crying

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie sie karmimy. Poszla kupulanka to odrazu wymiana pampka byla.

Patuniek super,ze wszystko ok :D to dala pospac dla Mamy Polcia ;d

Ja niedlugo zwariuje w domu..nie wychodze,bo pogoda masakra i wiatr leb urywa :( a jak sobie przypomne rozmowy na temat ubierania malenstwo jak jeszcze bylysmy w ciazy.. w maju myslalam,ze cos takiego jak kombinezon to niedorzeczne juz.. a tu prosze! Daj Boze w lipcu,zeby nie bylo trzeba kupowac woekszego,przejsciowego ;D hehehehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Beatrix. Nie umiem znaleźć info o maksymalnej dawce, zrobię tak jak Ty :)

Ani nie mów iNso. My mamy problem z kaloryferem bez pokrętła, który naparza pełną mocą. W maju mamy problem z kaloryferem 😱

• Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Dzięki Beatrix. Nie umiem znaleźć info o maksymalnej dawce, zrobię tak jak Ty :)

Ani nie mów iNso. My mamy problem z kaloryferem bez pokrętła, który naparza pełną mocą. W maju mamy problem z kaloryferem 😱
    Max to chyba jak Ty piszesz 10 kropel przed kazdym karmieniem. Ja zaczynałam od 6 kropel 4 x dziennie ale bylo malo a teraz jest ok.

teverde lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mnie choroba łamie. Czy ja mogę się już załamać czy poczekać na coś jeszcze?!

Beatrix_ lubi tę wiadomość

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam już wczoraj wiadomość i mi się wykasowała, wkurzylam się i dałam sobie na luz.
    Patuniek86 super że wszystko ok.
    Ogólnie pisałam o tym, że lot jest bezpieczny dla dziecka, tylko żeby uniknąć zatykania uszu, można po prostu karmić dziecko podczas startu i lądowania. Ja to się obawiam jak Zosia wytrzyma w jednym miejscu kilka godzin.
    I podobnie jak Makowe mogę tylko wtedy współczuć innym pasażerom.

Teverde, kuruj się jakoś od razu. Jesteś silna babka, więc dasz radę.

Inso, ja też chyba zaraz na łeb dostanę. Ciągle w domu, tylko ze do mnie jak siostra albo mama nie zajda, to widzę tylko Zosie, a ona tylko mnie. A że mama i siostra pracują, to nie są u nas codziennie i z reguły max godzina i znowu same. I ta pogoda dobija, bo szaro buro i ponuro, to do tego zimno i mokro, że nie można wyjść na spacer.

A propos spaceru, jak Wasze dzieciątka zachowują sie na spacerach czy jak robicie zakupy? Moja Zosia ogólnie się drze. Juz sama nie wiem czemu, z reguły muszę ja ululać w domu, a dopiero wtedy do wózka i na spacer.

india, Makowe Szczęście, teverde lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja absolutnie na Polę narzekać nie mogę. Jeśli złapię odpowiedni moment około polud ka, to zasypia, jak tylko się ją włoży do wózka :-) Czyli karmienie około 12-13, zabawa i w fazie zmęczenia wózek. I śpi :-) A jeśli włożę ją przytomną, to też jest ok-tylko trzeba chodzić bez przerwy, aż zaśnie, bo inaczej płacze :-)

Pola to zupełne przeciwieństwo Młodej :-)

Siostra mi ostatnio opowiedziała historię:
    Podobno kiedy Młoda miała właśnie około 2 miesięcy, zostawiłam ją z rodzicami, siostrą i szwagrem-żeby pójść do fryzjera. Młoda nie akceptowała żadnych rąk do noszenia, prócz moich 😂
    Po godzinie histerii włożyli ją do koca, każde złapało 1 róg i ją bujali-tylko tak się uspokoiła 😂

Butterfly 83, Makowe Szczęście, teverde, Lenonki lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ