MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny, to jestem spokojna No nie miałam pojęcia, że tak się może wydarzyć, tym bardziej, że u nas już pojutrze 4 miesiące Jakoś sobie go nie wyobrażam jako łysolka Jeden plus - nie będzie mu tak gorąco
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Dziewczyny, jak ubieracie Wasze maluszki w takie upały? Body z krótkim czy długim rękawem? Rampers? Używacie parasolek do wózka? Bo tak się zastanawiam czy kupić taką parasolke żeby słońce nie świeciło na nóżki czy buzke.
Ściskamy wszystkie forumowe ciocie ❤️ postaram się pisać do Was częściej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 09:23
patuniek86, Marza89, Kleopatra, teverde, 83xxx, Macy, Sana, Makowe Szczęście, iNso87, Salsefia, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Katia, wczoraj było 27 stopni. Pola tylko w lekkiej sukience z krótkim rękawem, żeby jej pampersa do pupy nie dociskało Jak Zasnęła, to przykryłam pieluchą tetrową. Zero czapeczek itp. A parasolka do dla mnie obowiązkowa-jak na mnie pada słońce, to jest mi źle, a taka delikatna skóra dziecka tym bardziej
Katia89 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja też krótki rekawek ubieram i pieluszke daje jak idzie spać, parasolke dwie godziny temu zamówiłam 😂
Katia śliczne zdjęcie ❤️
A powiedzcie mi, czy Wasze maluszki pocą się w fotelikach samochodowych? Wczoraj byliśmy u rodziców, godzina jazdy, a Laura cała mokra główka z tyłu i plecaki 😱 a miała na sobie sukienkę cienką na szelkach, nawet nie krótki rekawek bo u Nas że 30 °c wczoraj było... Nie wspomnę, że mi płaczę w foteliku strasznie 😒
Dziś 3 miesiące! 💕💕💕
Kiedy to zleciało 😱
spała od 21 do 4 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 08:37
Katia89, Kleopatra, patuniek86, Pikcia, teverde, india, 83xxx, Macy, Sana, iNso87, Salsefia, Izziee, Butterfly 83, Lenonki, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Śliczne zdjęcia dziewczyny!
Ja też się zastanawiam nad matą. Skip hop jest tak droga! Ale tak jak piszą na wielu aukcjach - jest wykonana z bezpieczniejszy h materiałów i na niej napisane jest, że jest od urodzenia albo od roku (nie pamiętam) a na wszystkich innych, że od 3 lat. I nie wiem co robić - 300 zł za głupią matę? -
Piękne dziewczynki
Ja mam matę skip hop po starszym synku. Cena jest chora (no ale biorąc pod uwagę, że starcza na dwoje dzieci jest to do przeżycia) ale ma sporo plusów- myje ją w zmywarce, jest w bardzo dobrym stanie po 1 dziecku, nie jest śliska. Teraz rozłożyłam tylko 4 kawałki, stawiam na tym pałąk z zabawkami i jest pełnia szczęścia. Dla Jasia miałam matę edukacyjną z wiszącymi zabawkami ale wcale nie było to takie fajne- pałąki miękkie i nie dało się zawiesić dodatkowych zabawek. Teraz kupiłam pałąk drewniany, wieszam i wymieniam duże zabawki- dopiero to zdaje egzamin i Antoś się tym fajnie interesuje. Wiem, że fizjoterapeuci krzyczą za wiszące zabawki (aby dziecko nie ciągnęło zabawek do siebie tylko wypychało w przestrzeń) ale matka też potrzebuje zjeść śniadanie czy nastawić pranie.
Pisałyście ostatnio o gąszczu nakazów i zakazów w macierzyństwie- też mnie to wkurza. Ciągle czuję się w poczuciu winy, że krzywdzę swoje dziecko. Źle noszę, źle ubieram, źle się bawię. Z drugiej strony ta świadomość i zmiana zasad pielęgnacji plus masaże odmieniły moje dziecko- Antoś jest teraz bardzo pogodny, skończyły się problemy z odginaniem przy karmieniu, nie płacze i nie pręży się. Nawet zdarzyły się dwie noce, kiedy spał 7h ciągiem! Choć żeby nie było tak wesoło- chrzciny przypłaciliśmy kaszlem i antybiotykiem Dobrze, że obyło się bez szpitala.
Marza ja mam taką wkładkę do fotelika i jest lepiej. A parasolkę do wózka mam i wkurza mnie niemiłosiernie. Nie jest "od kompletu" i ciągle się przekrzywia, odgina.teverde, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Marza, ale Laura ma fałdeczki do wycałowania Śliczna!
Katia, fajnie że piszesz I Ty i Twoja Laura pięknie się prezentujecie
Ja właśnie muszę kupić parasol, ale pójdę stacjonarnie i będę mierzyć do wózka, bo właśnie uniwersalna nam się z córką nie sprawdziła. Ten uchwyt był beznadziejny.
U nas na zachodzie dziś 30 stopni w cieniu... Julek wczoraj miał body na ramiączkach takich grubszych i krótkie spodenki - też byliśmy za miastem i jak wracaliśmy to już w samym body. Dziś pewnie podobnie. W domu w samym pampersie, bo u nas się okropnie mieszkanie nagrzewa.Marza89, Katia89 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Katia piękne jesteście 😍 ja w takie upały zakładam same body z krotkim / rampers / body z krotkim i leginsy. Po parasolkę musimy na dniach podjechać, bo czasem słońce świeci prosto na Laurcię i jej to przeszkadza.
Marza śliczna Laura, jaka duża 😍 co do pocenia w foteliku to moja Julka się pociła, Laura póki co jeszcze nie, ale w takie upały to normalne.Katia89 lubi tę wiadomość
Julia 07.2015 -
kehlana_miyu wrote:O, Patuniek, dzięki za cynk o Vigantolu, w takim razie zaczynam polowanie
W sobotę mieliśmy wesele szwagra, sukienka z Milook sprawdziła mi się znakomicie! Otwory do karmienia bardzo wygodne
Nie ma sprawy
Najlepsze, że na stronie "Gdzie po lek" jest informacja, że dostępny jest w aptece obok. Zachodzę, a farmaceutka "nie ma" 😂 Jak jej powiedziałam, że podobno jest, to była mocno zdziwiona 😂😂😂 Dzisiaj podobno przyszedł, kupiłam od razu 2 opakowania
A sukienka z milook przyjdzie jutro, zobaczę, jak u mnie się sprawiPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Dziewczyny piekne Laurki 😁💕💕
A ja mam mate po Lenie z playgro i nic nie kupuje. Bawi sie palakiem i zaglada Lidia chetnie i ciaga zabawki juz. Szczegolnie jednego motyla szeleszczacego sobie upodobala 😋
Dziewczyny moja Mala teraz przy jedzeniu wypluwa sutek i pcha piesci..haha nie da sie wogole nakarmic. Co zabiore rece to ta znowu to samo polize sutek dwa razy,odepchnie i rece wpycha. Wogole juz zaczela caly czas je pchac jak tylko znajda sie w zasiegu buzi. Sliny kilometry juz..
A slowo Mama to naduzywa juz 🤪 szkoda,ze nie moge nagrac i Wam puscic z jakim zalem ten wyraz zostaje mowionyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 22:14