MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Patuniek dobre z tym arbuzem 😂😂😂
Ja tez jem wszystko i pije kawę i nie zauważyłam żeby Laura przez to miała jakieś problemy z brzuszkiem. Chociaż jak zjadłam bigos to koleżanka mamy stwierdziła, ze to na pewno przez to kupka była bardziej zielona 😃
Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków!
83xx Wszystkiego najlepszego!
U mnie w końcu piękna pogoda, siedzę sobie na tarasie i pije kawkę a mała śpi w wózku. Chwilo trwaj! ☺️
Aaa i Laurka spała dziś od 24 do 8 rano 🤭iNso87, Kleopatra, 83xxx lubią tę wiadomość
Laura
-
Makowe Szczęście wrote:Patuniek a ja czytam z takim skupienem czemu nie można arbuza 😂😂😂 świetne! Ale się uśmiałam 🤣🤣🤣
Ja tak samo! W ułamku sekundy przeanalizowałam kiedy jadłam arbuza i posmutnialam, że muszę wyrzucić tego co mam w lodowce 😂 Ja rowniez jem praktycznie wszystko, ale bigosu czy surówki z kiszonej kapusty jeszcze nie miałam okazji skosztować. Poza tym pije 1-2 małe kawy z mlekiem. Lekarz mi powiedział, że musiałabym wypić kilka espresso, żeby to miało jakikolwiek wpływ na dziecko.PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Patuniek, przy tłustym czwartku widziałam mema, żeby uważać na lukier z pączka jedząc nad dzieckiem:) Ja też jem wszystko, a nawet mi do głowy nie przyszło, żeby kawy nie pić... i piję nawet 4 z ekspresu, taki kawosz ze mnie:-)
U nas dziś upał. Dzień dziecka udanyListopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Ja kawy nie piję w ogóle, więc nie mam chociaż myśli "napiłabym się kawy"😂😂😂
Zakupy udane z punktu widzenia Młodej 😉 Mnóstwo bluzek, ogrodniczki i bluza bomberka (tej akurat zazdroszczę, bo z serii Harry Potter😍)
A sukienki na wesele nie dostałam-jak już jakaś nadawała się do karmienia, to wyglądałam w niej, jakbym ważyła 100 kilo 😂😂😂
Ale zajrzałam na stronę milook i wprowadzili nową sukienkę Straciatella Ruby Podobała mi się miętowa, ale nie było rozmiaru, a ta czerwona jest nowa Zobaczymy na żywo przynajmniej brzuszka nie będzie widać 😂😂😂Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja jem raczej wszystko ale truskawek się bałam 😂 no ja mam starszą Panią pediatre i twierdzi, że bóle brzuszka Laury to od mojej diety... Więc co szczepienie dostaje wykład o tym co mam nie jeść, jak tylko wspomnę, że dalej mamy bóle brzuszka...
Krople wszystkie odstawilam i dalej mała cierpi, zwarjuje chyba... Choć i tak jest o niebo lepiej niż wcześniej 💪
Ja nigdy kawy nie piłam, może teraz zacznę 😂 każdy mówi, że po 3 miesiącu wszystko się uspokaja więc czekam 😂😁
-
Ja sie dlugo nie odzywalam ale moj synek ma jakies probleny ze ssaniem bobczesto sie odrywa nie chce jesc, czasami zje z piersi normalnie ale to czesciej w nocy sie zdarza.
Zastanawiam sie czy powodem moze byc zbyt krotkie wedzidelko bo ma wciecie na jezyku i wydaje mi sie ze jest wlasnie za mocno przyrosniete. Jedziemy w poniedzialek sprawdzic i moze podciac. Oby to bylo to.
Kupilismy mieszkanie i sie wyprowadzamy juz niedlugo. Mieszkanie 61 metrow i z malutkim ogrodkiem. Kurczr troche bedzie mi dziwnie bo cale zycie mieszkalam w domu i zawszewamw kazdej chwili moglam wyjsc na ogrod i tez mieszkalam w okolicy gdzie nie ma takiego gestego zaludnienia. A tu halas bedzie wiekszy itd. Ale ciesze ze juz bedziemy na swoim, moze pozniej zmienimy na cos innego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 22:43
-
Dziękuję dziewczyny za życzenia 🙂
Patuniek rzeczywiście potwierdzam bo przetestowalam dzisiaj. W ciąży nie można jeść arbuza bo sok kapie na główkę.
A tak na serio.. Pije codziennie jedną kawę, jadłam już bigos, kapuśniak, pierogi z kapustą i grzybami i tu obawialam się o siebie żeby nie mieć wzdęcia. Truskawki też już jadłam i też słyszałam, że pesteczki tego owocu zatykaja kanaliki 😁 Bardziej skupilabym się na tym, że pryskane. -
Ja kawę też pije i małemu nic nie jest. Może to zabieg okoliczności,ale przez 2-3 dni miał śluzową śmierdząca kupę , a wtedy jadłam tryskawki, podobna kupa była jak jadłam brokuły. Nie wiem co o tym myśleć, może za dużo na raz zjadłam tych truskawek...
Patuniek, kwestia arbuza 😂😂
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Już wczoraj nie chciało mi się drugi raz pisać, po tym jak długi post mi się wykasował 😠
A więc wszystkiego dobrego i dużo dużo zdrówka dla naszych dzieciaczków 🎊🎁🎈
83xxx wszystkiego naj z okazji urodzin 😘
Ja na temat karmienia się nie wypowiadam bo już niestety nie karmię piersią, nad czym bardzo ubolewam. ☹ ale uważam jak większość, nie ma diety matki karmiącej. U nas Zosia miała kolki niezależne od tego co jadłam czy piłam.
Co do kolczyków, to ja podobnie jak Ty Inso, myślę przekłuć niedługo. Dziecko jednak nie rozumie" co go czeka" i można oszczędzić mu stresu. Planuje to zrobić już niedługo z tego względu, że i tak nas to nie minie. U męża w kraju dziewczynki mają przekłute uszy od pierwszych dni życia. I nie sądzę że wszyscy biegną, czy jest ich stać na piercera czy nawet na przekłucie uszek pistoletem. A jak ma mi ktoś to robić oby zrobić, to wolę zrobić to w Polsce, w sterylnych warunkach.
Jeszcze wrócę do tematu mat/puzzli piankowych. Jak duże macie/kupujecie? Już dziś ostatecznie musze zamówić, bo Zosia nie ma gdzie się ćwiczyć.
Mimo wizyty u neurologa, umowie do nas fizjo, niech zerknie na Zosie. Mam wrażenie, ze jej jakby prawa rączka zaczęła uciekać, a wcześniej tego nie było.
No a poza tym to moja córcia dorasta he he😉
Nie płacze na spacerach, nawet jak się obudzi czy jak wychodzimy. Pięknie zasypia wieczorem tylko leżąc przy mnie i po przeczytaniu książeczki, jeszcze w ciągu dnia bywa różnie, no ale i tak jest super wg mnie. Poza tym zaczyna mi przesypiac całe noce. Wolałabym żeby wstała zjeść, ale nawet jak ja wybudze, to nie chce jeść, no więc nie budzę jej, skoro nie czuje głodu już w nocy. Rano zawsze ok 8 jest kupol. I ładnie pije wodę, bo herbatki jej nie bardzo smakowały.
A ja mam taką opryszczke, ze mam wary, jak murzynek 😜
Kupiłam od razu tabl i nie mogę się buziakowac z niunia,co mnie rozwala, bo mimo, ze jest obok, to jakby jakąś tęsknotę odczuwala za nią. No ale nie daj Boże by złapała tego okropnego wirusa. Więc muszę przecierpieć.83xxx lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Buyyerfly ja mam skip hop, wymiary 144 x 180 x 1,2 cm; po spakowaniu to jest duza paczka, nie zamieściła sie do paczkomatu jak zamawialiśmy
Omg masakra z tymi kolczykami, to już faktycznie lepiej w Polsce w profesjonalnym zakładzie...tyle się nasłuchałam o powiklaniach przekłuwania małym dziewczynkom tutaj, to co dopiero musi się dziać tam jeśli robią to w nie wiadomo jakich warunkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 10:24
-
My ostatecznie zdecydowaliśmy się na matę z humbi i jestem bardzo zadowolona, można ją zwinąć w rulon i wrzucić za łóżko, albo wykorzystać jako podkład od materac gdy przyjeżdzają goście
https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-szachownica-polski-alfabet-150x180x1-7036026438?snapshot=MjAxOS0wNS0yOVQxOTo1MDowMC45MDBaO2J1eWVyOzQ0YThjN2Y3MDM1OTJkY2NlNmEwNDNiOTExYzcyYzNjYWFmMzFmNTcwYTk2MWY1Y2Q1YjIzMDBlYmFlY2IxZmQ%3DCórcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
83xxx, spóźnione ale szczere - najlepsze życzenia urodzinowe! 🎂💐🌷
Elcia będziesz szczęśliwa że jesteś na swoim, zobaczysz 🙂 gratuluję mieszkania!
Butterfly, ja mam matę czarno-białą Tiny Love 😉 jest świetna, polecam. Matę piankową kupię też jakąś czarno-białą.
Laura też coraz dłużej śpi w nocy. Dzisiaj ciągiem, bez przerw na karmienie, przespała 6 godzin 🙂83xxx lubi tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Dziewczyny, Julek urodził się z długimi, gęstymi, ciemnymi włosami. A dziś zauważyłam, że robią mu się łyse placki, ale nie że się włosy wycierają, tylko ewidentnie wypadają włoski - na przykład z przodu nad uszkiem, gdzie niemożliwe jest wytarcie. Czytałam, że niby to normalne i się zdarza, że wszystko wypada, a w to miejsce rosną następne. Ale jestem zdziwiona, bo córka poza wytarciem włosków z tyłu główki nie miała takiej przypadłości. Czy u któregoś maluszka tak się też dzieje?Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Tak u nas Janek też tak miał. Gładziłam go po główce patrzę a tu jakieś włoski i wzięłam patrzę a to jego maleńkie włoski miałam w palcach. Pokazałam mężowi a on na te,że dlaczego dziecku wyrywam włosy😀. Było to ok 2 tyg. Po porodzie, później był czas że był prawie łysy - następnie zaczęły mu rosnąć nowe włoski i już nie wypadają.☺️Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Lwie, u nas podobnie jak u Anet i Jasia, wszystkie włosy wyszły, mimo że było ich sporo. Zawsze były na poduszce i w środku w czapeczkach, po spacerkach. Więc przez moment była praktycznie łysa,a do dziś już sporo odrosło.
Na chwilę obecną wygląda, że Zosia nie odziedziczyła owłosienia po tacie, czy jego rodzinie. Jak na poludniowcow przystało oni wszyscy maja piekne wlosy-geste i grube. Ja mam duzo ale cienkie,wiec wrażenia nie robią. Zosi włosy tez nie powalaja jak na te chwilę.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *