MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ktore nosza dzieciaczki w chuscie? Korzystacie z kieszonki czy kangurka? Same sie uczylyscie wiazac czy orzychodzil doradca do Was? Jaka cena? Mam chuste i dwa razy sprobowalam ale slabo mi poszlo.do tego malutka odgina glowe i nie wiem na jakiej wysokosci powinna byc chusta, chusta trzyma glowe?
-
Moja też odgina trochę i ma odstające ale czytałam że nic się nie da zrobić bo to kwestia genetyczna. Żadne plastry nie pomogę. Lekarz,gbur!
Byłam z mała u fizjoterapeuty i jak myślałam ma asymetrie i trochę napięcie. Musimy cwiczyc, ech. -
Macy, co do problemu z trzymaniem moczu, a raczej nietrzymaniem to ja mam. Dostałam tabletki na 3 msc i jeśli po tym czasie nadal będzie się problem utrzymywał to tylko operacyjnie będzie można to" naprawic". Koszt pudelka 28 tabl to ok 200zl😳
Mi mąż ma przywieźć od nas z Eg, bo jest po prostu taniej. Czy pomoże?. Nikt tego nie zagwarantuje mi tego. Ale jest to tak uciążliwe, ze musze cos robić z tym.
Teraz pytanie troche z innej beczki-kiedy Waszym zdaniem można przekłuć uszy dziewczynce? Pytam , bo wolałabym zrobić to w Polsce.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Bratrix ja byłam na kursie motania z Laurą, koszt 60 zł 😉 musisz tak zawiązać i odciągnąć żeby końcówka chusty była zaraz pod szyją, obejmowała ramionka dziecka ciasno, wtedy nie będzie odginac, ale ja wolałam iść do specjalisty bo właśnie tego się bałam z główką...
Patuniek ja mam fotelik cybexa platinum i też mam wkładkę, mówisz, że już czas wyciągnąć? Laura waży 6300 a jak Twoja Pola? Mi ostatnio się wydawało, że Ona już ciasno tam ma, bo ledwo mogę ją wyciągnąć 🤔
Butterfly ja planuje po 6 miesiącu przebić uszka małej ale nie wiem czy to dobry wiek czy coś, więc chętnie posłucham mam doświadczonych 😁
A powiedzcie mi mamy karmiącej tylko piersią, jadłyście truskawki? Bo każdy mi mówi, że nie mogę bo uczulaja... Moja pediatra powiedziała, że pomidora i ogórka mam nie jeść bo to szkodzic może Laurze 😒 żadnych słodyczy... I bądź tu mądra jak jedni mówią, że diety mamy karmiącej nie ma a drudzy wyliczaja co jeść możesz a co nie🙈
A i sprawdzała wargi mojej Laury i wszystko w porządku, jest tak jak powinno 😉 wkrecilam sobie, ale przyznała, że dobrze, że zapytałam bo będzie sprawdzać teraz wargi😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 21:57
-
Beatrix noszę w chuście. Mnie nauczyły Położne u nas one są po kursach i uczą na wizytach. Także u nas to było w cenie wizyty Położnej, ale pokrywało to moje ubezpieczenie. Spokojnie daj czas sobie I Malutkiej. Moja też ciekawska się rozgląda I dopiero jak przyśnie dociągam lepiej. A jak rozgląda się w około asekuruje jej główkę nam chusta ratuje życie na spacerach jest mnóstwo filmików na yt jak Malutka bedzie spokojna i ty poćwicz na spokojnie
Marza89 lubi tę wiadomość
. -
Ja kp i jem truskawki. Ogólnie jem absolutnie wszystko i waga stoi
Uszy planuje przykuć może w przedszkolu, teraz uważam to za zbędne a może jej przeszkadzać w żłobku itp.
Wkladke z fotelika wyjęłam jakieś 2 tyg temu bo główka nie pasowała.Marza89 lubi tę wiadomość
-
Ja też kp i jem wszystko, w tym truskawki, dziś prawie pół kilo
Wkładkę z fotelika też już musieliśmy wyjąć. A co do chust, to ja się uczyłam z instrukcji i filmików i z główką robie tak jak marza pisze
A uszy przekłuje najwcześniej w szkole, o ile będzie chciała W żłobkach i przedszkolach w mojej okolicy i tak nie pozwalają przyprowadzac dzieci z kolczykami żeby sobie nawzajem nie zrobiły krzywdyMarza89 lubi tę wiadomość
-
Hej
Dawno nie pisałam, ale podczytuję Was i od czasu do czasu polubię jakieś zdjęcie
Życie z 3 dzieci, gdzie jedno ma 2 miesiące a drugie prawie 2 lata i jeszcze nie mówi bywa dość ciężkie, ale jakoś ogarniamy
W zeszłym tygodniu byłam z Franiem na szczepieniu - mieliśmy 6w1, pneumokoki i rota. Mały waży 5300 i ma 57 cm (jest w 25 centylu). Jest bardzo grzeczny, daje matce pospać - jak zje ok. 23, to kolejne karmienie jest, jak już na dworze jest widno Fajnie się już uśmiecha do nas i zaczyna głużyć.
W poniedziałek mamy wizytę u fizjoterapeutki - tak profilaktycznie, bo pediatra nic złego na wizycie nie zauważyła
Z rozszerzaniem diety czekam grzecznie do 6 miesiąca Marysi też tak zaczęłam wprowadzać nowe produkty. Z Kasią to chyba było wcześniej, ale 12-13 lat temu były inne wytyczne. I Kasia była karmiona łyżeczką, u Marysi i łyżeczka i BLW I choć na początku jadła łapkami, to nie ma problemów ze sztućcami - bardzo fajnie sobie radzi. W rodzinie się nie mogą nadziwić, że już się sama naje. No i próbuje nas we wszystkim naśladować - ostatnio nawet kanapki sama robiła
Co do kolczyków - Kasia miała przebite uszy, jak miała 8 lat, z Marysią czekamy. Jak będzie chciała, to pójdziemy i przebijemy. Z Kasią to w ogóle miałam przeboje - jedno ucho zaczęło jej się "paprać" (możliwe, ze gdzieś brudnymi rękami się dotknęła) i jej całe spuchło. Ale tak, że ta kulka, która jest z przodu jakby jej się wchłonęła do środka... To było okropne, na ip z nią musiałam jechać i chirurg jej to usuwał. Jeszcze mnie lekarka z pielęgniarką opierdzieliły, że dziecku krzywdę zrobiłam...
Ale mi narobiłyście smaka na truskawki Jeszcze w tym sezonie nie jadłam
Kleopatra lubi tę wiadomość
-
Usypialam przy czytaniu, oczy same lecą. Ja chyba muszę zrezygnować z truskawek, bo Janek vbareaiej płacze, pręży się, nie może spać jakby go coś bolało. Na początku zauwazylam, że było tak z brokułami, nie jem i jest lepiej.Moje kochane truskawki uCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Jem wszystko co popadnie nie wierzę w dietę matki karmiącej kiedyś wierzono, że truskawki zatykaja kanaliki mlekowe 😂 serio to tak jak mówić, że jak zjesz pestke urośnie Ci drzewo w brzuchu.
Jeśli jednak, któraś z Was czuje się lepiej z dieta to nie ma co dyskutować. Moim zdaniem to efekt placebo, ale są rzeczy które wiem że nie działają a mi pomagają, więc całkowicie rozumiem.
Jeszcze jak byłam w ciąży pytałam Męża o kolczyki a on mnie ochrzanił, że mowy nie ma I jak będzie chciała to sama zdecyduje. Tak bez żartów, to ja ryczę przy szczepieniu a przy przekuciu uszu chyba by mi serce pękło, że przeze mnie ma ranę, boli ją i nie wie czemu. Są plusy i minusy jak wszystkiego.. -
Marza ostatnio mamaginekolog o tym mówiła. Że truskawki spokojnie można jeść karmiąc piersią, że można je też dać dziecku przy rozszerzaniu diety 🙂 o ogórku i pomidorze pierwsze słyszę 😃 dopóki małej nic nie dolega, to nie musisz eliminować "w razie w" 🙂
Co do przebijania uszu to my z mężem postanowiliśmy, że dziewczynki będą miały przebite dopiero kiedy same o to świadomie poproszą 😉
Teraz i ja zjadłabym truskawki... A w kuchni tylko maliny 😂 no nic, idę zajadać 😂
Laura dziś pięknie spała - 20-22, o 22 tylko kp i zasnęła, wstała 4:20, kp, zasnęła, wstała o 6:30, kp, zasnęła i śpi do teraz 😃 jak wstanie to ją nakarmię i idę zapłacić za salę na chrzciny. To już za tydzień! Później idę Julę od mojej mamy odebrać, bo koniecznie chciała spać u babci 😃 popołudniu jedziemy ponad 100km na urodziny dziadka mojego męża. Prawdopodobnie zostaniemy na noc. To będzie pierwsza noc Laury poza domem.
Wszystkiego najlepszego dla Waszych dzieciaczków w ich święto! 🎈 Niech zdrowo rosną, nie dają Wam za dużo powodów do zmartwień 😉, i jak najwięcej się uśmiechają ❤️🎁🐨🎈83xxx, iNso87, Izziee, Butterfly 83, Marza89 lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
U mnie po zjedzeniu truskawek wystąpiła wysypka u Klary, Bruno natomiast nie miał żadnych objawów.
Na suchość dostałam od ginekologa żel, aplikacja dwa razy w tygodniu do pojawienia się miesiączki ale zapominam o nim niestety i wychodzi raz ma tydzień.
Natomiast z Brunem mamy ciagle problemy brzuszne, kupa o ile jest wodnisty-śluzowa i mnóstwo gazów, pediatra kazał mi zmienić dietę na bezmleczną a Mały dostał dodatkowo mleko Nutramigen lgg bo dwa razy ma dzień dostaje mm.
Dzień Dzieci Naszych dziś 😍 -
Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków
83xxx najlepsze życzenia dla Ciebie:*
Butterfly 83 - moim zdaniem warto czekać aż córcia sama wyrazi chęć. Kornelia skończyła 4 lata i wtedy sama zaczęła o tym mówić i to było jej wielkie marzenie:-) To jednak jest ślad na całe życie. I podobno bezpieczniej u piercera niż pistoletem u kosmetyczki. (Marza, u nas polecam pana Krzysia z Manili)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccd0e5b37168.jpg
Lenonki, iNso87, Marza89, 83xxx lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Butterfly 83 wrote:Macy, co do problemu z trzymaniem moczu, a raczej nietrzymaniem to ja mam. Dostałam tabletki na 3 msc i jeśli po tym czasie nadal będzie się problem utrzymywał to tylko operacyjnie będzie można to" naprawic". Koszt pudelka 28 tabl to ok 200zl😳
Mi mąż ma przywieźć od nas z Eg, bo jest po prostu taniej. Czy pomoże?. Nikt tego nie zagwarantuje mi tego. Ale jest to tak uciążliwe, ze musze cos robić z tym.
Teraz pytanie troche z innej beczki-kiedy Waszym zdaniem można przekłuć uszy dziewczynce? Pytam , bo wolałabym zrobić to w Polsce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 14:42
-
Marza89 wrote:Bratrix ja byłam na kursie motania z Laurą, koszt 60 zł 😉 musisz tak zawiązać i odciągnąć żeby końcówka chusty była zaraz pod szyją, obejmowała ramionka dziecka ciasno, wtedy nie będzie odginac, ale ja wolałam iść do specjalisty bo właśnie tego się bałam z główką...
Patuniek ja mam fotelik cybexa platinum i też mam wkładkę, mówisz, że już czas wyciągnąć? Laura waży 6300 a jak Twoja Pola? Mi ostatnio się wydawało, że Ona już ciasno tam ma, bo ledwo mogę ją wyciągnąć 🤔
Butterfly ja planuje po 6 miesiącu przebić uszka małej ale nie wiem czy to dobry wiek czy coś, więc chętnie posłucham mam doświadczonych 😁
A powiedzcie mi mamy karmiącej tylko piersią, jadłyście truskawki? Bo każdy mi mówi, że nie mogę bo uczulaja... Moja pediatra powiedziała, że pomidora i ogórka mam nie jeść bo to szkodzic może Laurze 😒 żadnych słodyczy... I bądź tu mądra jak jedni mówią, że diety mamy karmiącej nie ma a drudzy wyliczaja co jeść możesz a co nie🙈
A i sprawdzała wargi mojej Laury i wszystko w porządku, jest tak jak powinno 😉 wkrecilam sobie, ale przyznała, że dobrze, że zapytałam bo będzie sprawdzać teraz wargi😁Marza89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, karmiąc piersią nie wolno jeść tylko arbuza, bo sok kapie dziecku na główkę 😂😂😂
83xx wszystkiego najlepszego
I wszystkiego najlepszego dla wszystkich naszych dziaciaczków Ich pierwsze święto dziecka Pola nie ogarnia jeszcze niczego, ale z Młodą jadę właśnie na zakupy z tej okazji-chce sobie kupic parę ciuchów Może i ja wreszcie kupię sukienkę na ślub 😂😂😂 Bo te typowo do karmienia, to żadna mi się nie podoba-w ogóle
Hitem był zakup z zalando lounge-zamówiłam sukienkę z kopertowym dekoltem. I wszystko było ok, sukienka przepiękna, rozmiar 38 pasował idealnie (yes, yes, yes!😂). Tylko coś mnie uwierało nad piersiami Okazało się, że sukienka ma wbudowany stanik i to były miseczki 😂 Moje piersi nigdy nie były wysoko (nawet brafitterka w Londynie mi powiedziała, że mam nisko osadzone cycki), plus zwis po karmieniu i wkładki w ogóle niewcelowane 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 14:56
Makowe Szczęście, iNso87, Butterfly 83, Marza89, 83xxx lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm