MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Dzisiaj chyba samo piekło zawitało do Polski, oddychać się nie da
Pola nocy nie przesypia, nie jest nawet blisko tego tematu 😂
Zasypia około 20 i albo się obudzi po godzinie na pół godziny, albo śpi dalej dzisiaj się obudziła o 21, zasnęła 21.40, potem pobudka o 2, o 5 i przed 8 oczy otwarte Na szczęście zasnęła znowu o 9.30 i spała do 11, to pospałam razem z nią
Na bok już prawie umie się przetoczyć Na rwzie tylko na prawy i to prawie, bo nie do końca Całą lewą stronę ma oderwaną od podłoża Tylko trzyma grzechotkę w prawej rączce, sięga po nią lewą i się wkurza, bo nie może tam dosięgnąć 😂
A w sprawie rogala do karmienia-mam też motherhood i używam codziennie Tylko nie wożę go wszędzie, bo bez też umiem karmić, ale zdecydowanie wygodniej jest z rogalem
Sana, pamiętaj, że wykwit ospy może nastąpić 2-4 tygodnie po kontakcie z wirusem, więc obserwuj dobrze Laurę. To może być 1 krostka pod włosami i już, wcale nie musi tego ciężko przechodzić. Zawsze możesz przy okazji jakichś badań i pobrania krwi zbadać jej przeciwciała ospy.
Na pocieszenie powiem Ci, że Młoda przeszła w przedszkolu 3 epidemie ospy, jedną w szkole, jej tata miał raz półpaśca, kiedy ona miała 4 latka i lekarze mówili, że Młoda na 100% będzie mieć ospę Tymczasem za każdym razem nic 😂 Ospy dostała 4 lata temu, 2 dni przed Bożym Narodzeniem 🤣🤣🤣 I nie wiadomo, skąd przytachała tego wirusa, bo zero chorych w okolicy 😂Sana lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja też karmię na poduszkach, takich fasilkach ale bez też potrafię i w terenie karmię normalnie 😂
Moi starsi synowie jak mieli ospę to najpierw Wiktor a równo 2 tyg później Maks.
32 stopnie w cieniu dziś. Masakra -
Dobrze ze tak bo ja juz sie martwilam ze z moim jest cos nie tak bo zasypia na noc tylko wtedy jak juz jest zupelnie ciemno czyli miedzy 21-23, pozniej zawsze pobudka okolo 3 na kupe i mleczko a pozniej znowu kupa o 5-6 i jedzonko i zazwyczaj dosypia do 7-9.
Ja karmie na lezaco, na boczku bo mi wygodniej i malemu chyba tez i odpoczywamy wtedy obydwoje 😊
Ten gorac nas wykonczy 😞 Wyszlam dzisiaj o 9:30 na pol godzinki z mlodym na spacer zeby go ululac to wrocilam cala zlana potem. Juz jestem spalona od tych spacerow. Niby tylko na "chwilke" wychodze na slonce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 13:18
-
Dzisiaj to faktycznie jest piekło na ziemi....ja byłam trochę w rozjazdach u rodziców,ale juz niestety wróciliśmy. Janek w domu ładnie spał kilka razy powozilam wózkiem i spał a tu od nowa Sue zaczęło. Dzisiaj godzinkęspal na dworze wyszłam z nim po 8,a teraz darł się ponad 2h i musiałam z nim wyjść na dwór. Usnął czekam z nim w przychodni bo o 15.15 rehabilitacja. Zmęczona tym jestem poszłam jeszcze na vojte, ale on się drze na ćwiczeniach, na masażu też już psychika moja nie wytrzymuje. Faktem jest to że preferuje jedną stronę ciała, przetacza Sue na lewą stronę nie robi jeszcze pełnego obrotu.Od września mamy rehabilitacje na NFZ.
Czytałam że pojawiły się już pierwsze ząbki- gratuluję 🙂u nas Janek bardzo się skini więc go swędzą dziąsła,ale ząbków brak.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Mój to jest już ponad tydzień po szczepionce rotaTeq i nadal ma bóle brzucha jakby prężenia i brzydkie kupy u was też tak długo się to utrzymywało? Przy pierwszej dawce były takie objawy do tygodnia, a teraz tak długo.Córcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ja gdy pamiętam to delikatnie ściągam w dół , taki malutki ruch napletka nic na sike. Koleżanka która ma 2 synów nie ściągają i później jeździła po specjalistach. Dopiero po fakcie dowiedziała się od innej,że ona przy swoich synach delikatnie ściągała tylko w czasie kąpieli i nie miela probkemu stulejki. Lekarze mają podzielone opinie czyli tak jak że wszystkim. Tyle, że ja już nic nie robiłam z pępkiem i zaczął mi i synka śmierdzieć, przemylam spirytusem później stosowałam octenisept i ładnie są zagoił.
teverde lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Teverde dobre pytanie zadałaś. Sama się zastanawiam czy czyścić i jak siusiaka Brunowi. Przerzuciłam internety i opinie jak sama mówisz są różne, mamaginekolog jest przeciwna ściąganiu na siłę do końca. Mojej siostrze też położne powiedziały, że ma nic nie robić więc tak zrobiła. Akurat poszłam z nią na wizytę do pediatry jak Mały miał jakieś dwa miesiące i ten ją zbeształ, że jak mogła tak zaniedbań higienę. Kazał przy kąpieli czyścić. Ja po kąpaniu ściągam tyle ile się da ale nie na siłę ale mimo wszystko zastanawiam się czy nie powinnam więcej...
-
No właśnie widzę, że opinie są mocno podzielone. Sama tego doświadczyłam jak pierwszy lekarz sam ściągnął Brunkowi, a nowa lekarka kazała tylko delikatnie. Ponoć do ok. 2 rż się nie da bo napletek jest zrośnięty z żołędzią, ale nam schodzi do końca. Na prawdę nie wiem. Czytam o stulejkach i załupkach i mam wrażenie że i tak źle i tak niedobrze. Przeszperałam różne fora i dziewczyny mają tak różne doświadczenia, że szok. Każdej lekarz zaleca coś innego i każda z doświadczonych doprowadziła do infekcji układu moczowego u synka z innego powodu - albo z powodu ściągania, albo z powodu nie ściągania 🤷♀️
-
Ja mam 3 synów i żadnemu nie ściągałam skórki. Dopiero jak byli wieksi to uczyłam ich że w kąpieli sami mają to robić. Nigdy żaden nie miał problemu ale tak jak piszecie ile ludzi tyle opini
-
No to u nas od wczoraj Zosia kombinuje z obrotami. Na razie tylko przez prawy bok. Jeszcze nie umie się obrócić bo nie wie co robić z rękoma., więc wystarczy, że jej delikatnie pomogę i jest na brzuchu. Widze, że jest zmęczona robimy obrót na plecy, a Zosia w płacz i znowu nogi do góry na bok i próbuje jak to się obrócić. Jeszcze troche jej to zajmie, no ale coś kombinuje. Bo zabawki to chwyta tylko jej się przystawi do rączki ale sama nie wyciąga rączek po nie. Jak leży na plecach to ręce rozłożone jak skrzydła w samolocie. Także ooo...
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Kurcze to ja tez synkowi tam nic kombinowalam... poki co wszystko jest dobrze.
U nas jeszcze tez nie ma pelnych przewrotow. Przewraca sie na boczki ale zeby na brzuszek to musze troszke pomoc.
U Was tez taka beznadziejna nocka? U nas nie dosc ze nie mogl zasnac to jeszcze pobudki co 1.5-2 godz i od 6:30 spi mi na brzuchu bo inaczej tylko wil sie na lozku -
Butterfly, Sana, oby wasze dzieciaczki się nie zaraziły, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ❤️
Te upały to jakaś katastrofa, w mieszkaniu 30 stopni, Laura jest wykończona wczoraj z tego gorąca robiła 3 razy kupke gdzie zawsze robi tylko raz. Te dwie kolejne byky takie jakby biegunka... Aż się wystraszylam, ale staram się dopajac woda i częściej dawać mm ale w mniejszych porcjach. Czy któraś z Was ma taki problem z maluchami w upały?Sana lubi tę wiadomość
-
Taverde sciągam tylko delikatnie nie do samego końca, bo tam jest jeszcze wszystko zrośnięte, okazuje sie tylko bardziej ujście cewki moczowej . Moja mama u braci nic nie robiła i nie mieli żadnych problemów więc nie wiem od czego to zależy , może bardziej preferencje genetyczne
Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Katia89 wrote:Butterfly, Sana, oby wasze dzieciaczki się nie zaraziły, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ❤️
Te upały to jakaś katastrofa, w mieszkaniu 30 stopni, Laura jest wykończona wczoraj z tego gorąca robiła 3 razy kupke gdzie zawsze robi tylko raz. Te dwie kolejne byky takie jakby biegunka... Aż się wystraszylam, ale staram się dopajac woda i częściej dawać mm ale w mniejszych porcjach. Czy któraś z Was ma taki problem z maluchami w upały?
Katia, dziękuję za troskę 😘
Moja Zosia też częściej robi kupy jak ciepło(chociaż raczej sa ciągle takie same), ale w naszym przypadku myślę, ze to ze wzgledu na ilość wody jaka wypija. Zosia uwielbia wodę,podaję jej źródlana. Mamy nową butelkę z uchwytami za które Zosia pięknie chwyta. Na początku nie ogarniala co i po co, a teraz odkryła relację raczki-buzia, no i za wszelką cenę próbuje trafić smoczkiem od butelki do buzi😁 a jak jej nie wychodzi i chcę jej pomóc to sa nerwy,puszcza wtedy butelkę i ryczy 😜
Katia89 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny. Chyba będę robić delikatnie pomimo, że schodzi mu niby do końca.. Przy następnym szczepieniu może lekarka zajrzy..
U nas noc najlepsza jak dotąd. Zasnął później niż zawsze bo przed 21 ale spał do 5.30 a potem do 8.30. Rekord. Ale był wymęczony bo w te upały z rana się zbieramy i od 9.00 do 19.00 jesteśmy nad jeziorem. W mieście był ponoć straszny upał, a my tam siedzimy cały czas w cieniu drzew i tak wiało że chwilami chłodno mi było. Męczące jest to mocno tak całymi dniami poza domem, ale mieszkanie mamy na południe i na zachód, do tego ostatnie piętro więc możecie sobie wyobrazić. -
Butterfly i Sana kciuki za maluszki, niech zostaną zdrowe!
U nas też masakra z tymi upałami, wczoraj 36 w cieniu mieliśmy! 😱
Z Laurą siedziałam w basenie 😂 ale miała frajdę 😁
w mieszkaniu nie da się żyć, my jeszcze na 3 piętrze i od strony słonecznej 😱
Dzisiaj byliśmy na drugim rota, Laura waży 6,7 kg i ma 62 cm 😎 w miesiąc przybrała 400 g i urosła 4 cm 😎
Mój brat miał podcinane bo mama mu nie naciagala do końca chyba 🤔 to było dawno więc nie pamiętam wszystkiego ale na bank miał stulejke 🤔Sana, iNso87 lubią tę wiadomość