MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie od tygodnia marudna w dzień, śpi o wiele krócej. Noce kiepskie a wczorajsza to już tragiczna. Nie spała od 1 do 3 i potem od 4 się budziła w kółko. Mam wrażenie że brzuch ja boli ale kup robi więcej niż zazwyczaj. Czuję się dziś jak zwłoki bo spałam może z 3 godz.
Patuniek dobrze że udało się z tym wedzidelkiem.
U nas dziś 4 miesiące, kiedy to zleciało się pytam 😭
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4c8074389d8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 21:30
kehlana_miyu, Ulv15, iNso87, Madziakk, Anet85 lubią tę wiadomość
-
Lenonki dzięki za link, bardzo ciekawy, fragment o karmieniu u nudnych miejscach dziś trafia w punkt, widziałam przed oczyma siebie siedząca z Mała na sedesie w ciemnej łazience przy szumie suszarki....tyle szczęścia, że Bruno padł i spał. I koniecznie muszę zbadać Małej żelazo bo deficyt miała zaraz po urodzeniu a przed snem manta nogami na lewo i prawo 😧
Lenonki lubi tę wiadomość
-
Elcia89 wrote:Moj Ignas wazy 6 kg na 3 miesiace a urodzil sie z waga 3660 g. Martwue sie ze troche malo wazy. Ktorejs z Was chlopiec tez podobnie przybral czy wszystkim wiecej? Jest karmiony piersia.
U mnie co prawda nie chlopiec ale malutka urodzila sie z wagą 3620 i na 3 miesiace miala 5570. Karmiona glownie piersia ale rez dokarmiana jedna, dwoma butelkami. Tez sie na początku przejmowałam ale mi przeszlo😁 -
Elcia, jak urodzilam mojego wazyl dokladnie tyle samo co Twoj i tez kp. 10 dni temu jak byl wazony to 6930g ale on jest spory, serio. Jak patrzylam w siatkach centylowych to jakos chyba na powyzej 75? Takze mysle ze nie masz sie co martwic i Twoj jest idealny! Moj to taki paczek troszke
-
Dziewczyny czy wasze dzieciaczki miały czerwone rumiane policzki ?? Wczoraj u Janka jakby jeden był czerwony, ale stwierdziłam,że może mąż się z nim bawił o otarł broda. Dzisiaj długi spał w nocy 8h gorączki nie ma, a oba poliki czerwone, pcha wszystko do buzi ślini się - może to zeby. Podaje mu na dziąsła gengigel. Skóra w tym miejscu nie ma wysypki krostek nie świeci się... może podejdę z nim do przychodni. Miałyście tak przy ząbkowaniuCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet85 u mojego Filipka nie zauważyłam jakoś specjalnie czerwonych policzków jak mu pierwsze ząbki wychodziły bo ma juz dwa! Był parę dni spokój z pchaniem piąstek do buzi A od wczoraj znowu zaczął, nie wiem pewnie kolejne zęby w natarciu.
A ja dostałam już okres mimo że karmię tylko piersią, eh a było tak pięknie bez niego. -
Może to zeby, miał też brzydka śluzową kupę,ale może jeszcze jest to reakcja po szczepieniach. Ja z córcia mimo że karmiłam dostałam okres ok 2 tyg. Po połogu, z synkiem jeszcze nie mam, ale on jest małym żarłoczkiem. Ginekolog wspomniał mi że mam LAM jeśli spełniam warunki reguralnego karmienia co 4 h łącznie z karmieniem nocnym. Traktuję to z przymrużeniem oka, ale faktycznie cis w tym może jest. Też jest mi dobrze bez okresu, szczególnie, że ten pierwszy po połogu był dla mnie bardzo bolesnyCórcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Hej
Dziewczyny, wiem, że praktycznie każda z Was karmi kp, albo mieszanie. Ja jestem tylko na mm. Wiem tez, że większość z Was, zamierza rozszerzać dietę ok 6 mż maluszka, ale może już myślałyście i planowałyście zakup krzesełka do karmienia? Będę wdzięczna za podzielenie się informacjami, przemyśleniami i Waszym doświadczeniem.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly, ja mam krzesełko do karmienia, bo juz korzystamy z niego (sporadycznie). Mianowicie jest to Stokke tripp trap. Aktualnie posiadamy nakładkę newborn, a przy rozszerzaniu diety będzie baby set, bo mam nadzieje, że mały już będzie siedział. Krzesełko i akcesoria są cholernie drogie, ale zakładam, że samo krzesełko posłuży nam na długie lata.PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Chyba wiem skąd te czerwone policzki i bridabu syna- wczoraj byliśmy u okulisty i miał 3 razy zakrapianą atropinę. Dopiero teraz przeczytałam,że może powodować taka reakcję, oczywiście lekarka nic nie powiedziała na ten temat. Ważne,że nie nie pogarsza,a właściwie może lekko zmniejsza.
Z fotelikami do karmienia też chętnie posłucham bo jeszcze nie mamy...Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Butterfly ja mam Peg Perego prima pappa zero - nazwa straszna ale krzesełko jest super, mam tylko nadzieję że synek zechce oddać je siostrze choć na razie wszystko wskazuje na to że odda, już coraz częściej chce siedzieć z nami na dorosłych krzesłach
-
Hej!
Ja kiedys widzialam fajne krzeselko w PnŚ i kurde nie wiem jaka to byla firma. Podobala mi sie ta funkcja nachylenia kata siedzenia. No super Znajac zycie kupie zwykle jak Lidka zacznie siadac,bo szkoda mi kasy na nowosci bo dzieci wiecej nie planuje -
Butterfly ja 2 dni temu dalam Malej "polizac" banana. Ale miala mine posmakowal chyba Jej,bo stawiala oczy wielkie jak zblizalam Jej do buzi i otwierala buzie albo memlala jezyk. Poszlam wiec o krok dalej i wyjelam sloiczek marchewki. Dalam moze z 3 malusie lyzeczki ale.. obrzydzilo Ja to chyba haha wiecej nie dawalam
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Butterfly 83 wrote:Hej
Dziewczyny, wiem, że praktycznie każda z Was karmi kp, albo mieszanie. Ja jestem tylko na mm. Wiem tez, że większość z Was, zamierza rozszerzać dietę ok 6 mż maluszka, ale może już myślałyście i planowałyście zakup krzesełka do karmienia? Będę wdzięczna za podzielenie się informacjami, przemyśleniami i Waszym doświadczeniem.
Ja też jestem praktycznie od początku na mm i właśnie zastanawiam się od którego miesiąca rozszerzać dietę. Dlaczego dopiero od 6? Ja już zrobiłam zapas sloiczkow różnego rodzaju aby zacząć dawać do próbowania po 4 miesiącu.. Ale teraz to się zastanawiam -
Katia89 wrote:Ja też jestem praktycznie od początku na mm i właśnie zastanawiam się od którego miesiąca rozszerzać dietę. Dlaczego dopiero od 6? Ja już zrobiłam zapas sloiczkow różnego rodzaju aby zacząć dawać do próbowania po 4 miesiącu.. Ale teraz to się zastanawiam
EDIT i żeby cena była rozsądna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 22:22
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *