X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja się dawno nie odzywałam ale mam taki napiety czas ze szkoda gadać... Z Miloszkiem byłam na szczepieniu i ważymy 8 kg mamy 74 cm także wysoki chłopczyk 😀 dietę rozszerzamy i nawet spokojnie nam to idzie... natomiast butelkę zagęszczamy od
    Miesiąca nie dalo rady inaczej... 😀 także nosimy ubrania 80... twardo trzymamy główkę i z pół leżąca siada sam także jestem zadowolona turla się na boki jak coś chce to pomału pomału się po swojemu zaciągnie do tego co domkrEselka mamy bloom i tez daje się go na pół leżąco także u nas się sprawdził przy pierwszym dziecku i teraz tez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 09:54

iNso87, Butterfly 83, Sana, Anet85 lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my przy upalach mamy po 4 kupki, ale bardzo małe u tylko kp. Za to karmienie mamy co 1.5h. Było co 2,5 gdzieś.
    Co do krzesełka to ja mam chicco polly magic, ma regulowane chyba wszystko;) Składa się i to dla mnie najważniejsze bo nie zajmuje za dużo miejsca, u dziadków też mamy zwykle z Ikea ale to już dla dziecka dobrze siedzącego.

A moja jest chyba z tych drobnych bo 3,5 miesiąca miała 5,5kg i mamy dopiero rozmiar 68, niektóre 74.

Patka jestem w szoku, 4miesieczne dziecko już siada, wow. I jaki duży chłopiec Ci rośnie :)

• Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 jakiej chusty uzywasz? Szukam czegos niedrogiego i fajnego dla kogos kto dopiero zaczyna.

Patka 4 miesieczniak siada? 😲 Super🙂

Moja na 3 miesiace 5570 i jesresmy dopiero w rozmiarze 62. Chyba mam kruszynke🙈

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix to moja troszkę lzejsza ale chyba dluzsza bo rozmiar większy mamy 😄 ale z tą rozmiarowka to różnie bo ja mam ubranka od 62 do 74 i wszystkie w sam raz, zalezy jaka firma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 13:25

Beatrix_ lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal ubranka 56 (juz coraz rzadziej) i 62. Pola ostatnio na badaniu miala 60 cm. Urosla 15 cm ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka wow, szybki jest twoj synek ;) a jak on sam siada? Tzn. jak z synkiem chodziliśmy do fizjo to pamiętam jak mówiła, że niemowlaki siadają albo z pozycji na czworaka, albo z podporu na boczku. Nie umiem sobie jeszcze wyobrazić mojej małej na czworaka :P ona za to nauczyła się obracać z pleców na brzuszek, co ją położę na plecach zaraz ląduje na brzuszku 😂 na razie tylko przez lewy bok, na lewy też obraca się jak śpi...muszę z nią chyba trochę popracować żeby nie zapomniała, że prawy też ma ;)
    Nie wiem ile waży dokładnie, na łazienkowej wadze na pewno ponad 6kg, ubranka 68 :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakropka moja mala tez ukochala lewy boczek. Ostatnio jednak zauwazylal ze juz lezakuje czasem na prawym, ale przekrecic sie na brzuszek z prawego jeszcze nie umie 😁

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

U nas trochę zamieszania ze starszą córką. Dokuczają jej krowtoki z nosa i to takie konkretne, raz nawet w nocy karetka zabrała ją do szpitala, żeby laryngolog zajrzał do noska :( Teraz znów przy tych upałach powtórka z rozrywki.Siedzi ze mną w domu, bo boję się ją puścić do przedszkola.

Ze szczepieniami jesteśmy mocno do tyłu, miały być tydzień temu, ale przełożyłam ze względu na upały, nie wyobrażam sobie jeszcze dokładać małemu gorączki, jak jest taki upał. Za tydzień idziemy dopiero na drugie szczepienie w przychodni.

Butterfly - pisałaś że saszetki kupujesz mleka - chyba taniej będzie pojemnik tego typu https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/424399/?gclid=Cj0KCQjw3uboBRDCARIsAO2XcYAA581leWIKpYavbbokjuKth1nrl9_hWclHe4BE4FPx82ZIF70a65MaAlFhEALw_wcB

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 14:27

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Izziee Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Nie odzywałam się ostatnio, ale jakoś nie miałam ani czasu ani weny.

Co do kupek to u nas jest duża co 2-3 dni.

Wydaje mi się, że prze te upały pogorszył się sen Laury bo wcześniej przesypiała od 23 do 7-8, a teraz po 5 się budzi, zje i idzie dalej spać.

Jak tak czytam, że Wasze dzieci tak szybko się rozwijają to aż się martwię czy Laura trochę nie za wolno. Tłumaczę sobie, że ona jest raczej mniejszym dzieckiem i urodziła się też przed czasem więc trzeba dać jej czas. Nosi ubranka 68, ale w sumie tylko dlatego, że jest długa.

Patuniek bierzesz wózek do Londynu, czy tylko chustę?

My się chcemy wybrać jesienią na jakieś wakacje, ale raczej na 100% kupimy lekką spacerówkę. Tylko obawiam się, że Laurka jeszcze nie będzie siedzieć.

Lwie zdrówka dla córki. Wiadomo już mniej więcej skąd się biorą te krwotoki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 15:08

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • india Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzie Pola też wielu umiejętności jeszcze nie posiada. Siadanie to dla nas jakis kosmos ;) nawet.nie obraca sie na boczki tzn. czasem jakos.nie poradnie probuje i juz prawie ale sie nie utrzymuje w tej pozycji.
    Tez czasem sie martwię ale szybko przywołuje sie do porzadku, ze to jednak wczesniaczek ;)
    Poki co fizjo nic zlego nie zauważyła. W sr idziemy na wizyte w inne miejsce. Jestem ciekawa ich opinii

Izziee lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek fajny wypad sie wam szykuje 😊

My też planujemy jakis wypad we wrzesniu. Po głowie chodza mi Włochy no ale zobaczymy jak bedzie 😁

Lwie przez te krwotoki to pewnie ciągły stres... zdrowka dla córci

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, pochwal sie jak wyglądało to niesamowicie przypadkowe poznanie. Lubię romantyczne historie 😊

INso, czy Twoja Dusia lepiej spała w nocy dzieki temu, ze wiecej jadła w ciagu dnia? Zastanawiam sie czy moj Bruno nie próbuje nadrabiać w nocy tego, co nie zjadł w ciagu dnia, gdy był zajęty rozglądaniem sie 😉

Moj synek dopiero od kilku dni przekręca sie na boczek i to tylko lewy. Także orłem tez nie jest 😉 Czy u Waszych dzieciaków po przekręceniu na boczek, głowa zostaje odchylona do tylu, czy dociagaja brodę do mostka?

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja tez przywołuje się do porządku bo u nas na granicy wcześniactwa. No i fizjo powiedziała, ze ma jeszcze czas na obroty.

Patuniek ja tez chętnie przeczytam Wasza historie poznania!

Lenonki, u mnie Laura już dociąga brodę do mostka, no ale jest sporo starsza także Twój synek ma jeszcze czas.

Lenonki lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee, Julek w piątek 5 miesięcy a też jeszcze w 68 śmiga. Wszystko w normie :D Dzięki kochana, nie wiadomo skąd krwotoki, jesteśmy w trakcie szukania diagnozy.

Nie porównujmy rozwoju, bo widełki są naprawdę szerokie. Siadanie z półsiadu to nie jest prawidłowy siad dziecka. Tu do poczytania, jeszcze kilka dobrych miesięcy mają maluchy na siad - https://mamafizjoterapeuta.pl/2017/12/11/6-miesiecy-i-nie-siedzi/
    https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/02/01/2-sposoby-w-jakie-siada-dziecko/

India, stres ogromny, teraz wszystko wokół niej się kręci, najgorsze że ona bardzo to przeżywa i jest to dla niej ogromny stres.

Lenonki Julek dociąga głowę. Preferuje lewy bok (przez asymetrię), ale już wyćwiczyliśmy że na prawy się przekręca.

Co do rozszerzania diety, to my na koniec lipca mamy wizytę u neurologopedy i wtedy pierwszy raz spróbujemy mu coś dać. To będzie prawie skończony 6 miesiąc.

Izziee lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest siad taki ze podciąga się i ściada nawet za
    Pałąk we wózki prawidłowy siad jest pozycji czworacznej ale nie jestem w stanie tego powstrzymać
    U niego... chce iść. Nim do fizjo żeby go obejrzała bo czasami cuda wyprawia i nie wiem czy akurat tak być powinno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 16:08

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    To jest siad taki ze podciąga się i ściada nawet za
    Pałąk we wózki prawidłowy siad jest pozycji czworacznej ale nie jestem w stanie tego powstrzymać
    U niego... chce iść. Nim do fizjo żeby go obejrzała bo czasami cuda wyprawia i nie wiem czy akurat tak być powinno

Może mieć wzmożone napięcie mięsniowe, skoro się tak sam podciąga, na pewno wizyta u fizjo nie zaszkodzi :) Nasza nam mówiła, że jak dziecko szybko trzyma główkę, albo podciąga ją leżąc na brzuchu, to właśnie najczęściej wynik wzmożonego napięcia mięśniowego.

dqpri09kzip4orgt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie zdrówka dla córki,oby szybko to zdiagnozowali i pomogli.

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie serce dlatego chce żeby go obejrzal ktoś kto siena tym zna...z córka tez miałam problem bo miała napięcie w okolicach krzyża i karku i skończyło się na 5 wizytach u rechabilitantki

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Książka:*

Patka, jeśli jest problem, bo rzeczywiście wcale nie musi, to na pewno raz dwa się uporacie ;]

Dziewczyny, możecie polecić jakieś termoopoakowanie na butelkę, żeby w miarę trzymało temperaturę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 16:50

dqpri09kzip4orgt.png

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez trzyma glowke i zaczal niedawno chwytac zabawki i wkladac je do buzi ale dosyc niezdarnie to robi.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ