MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Chasia wrote:hej dziewczyny
Czy któras z Was karmi mieszanie piersią i mm?
Zaczęłam sie zastanawiac czy mój Oli przypadkiem nie dojada. Ogólnie przybiera na wadze ale jak go karmie to po jakims czasie zaczyna sie prężyć i denerwowac ale mleko jeszcze leci może juz nie tak mocno jak na początku karmienia... I wieczorem juz nie bardzo chce pić tylko jest ryk ale to nie kolki bo brzuszek miękki... ok 19 zaczyna sie marudzenie i płacz...
Koleżanka podsunęła mi myśl że może moja piers to juz za mało i że ona wprawadziła swojemu wieczorem butle modyfikowanego... sama nie wiem czy cos działać??
U nas sa takie same nerwy podczas karmienia i pomaga zmiana pozycji lub piersi. Jakoś mniej sie denerwuje i rozprasza gdy karmie go na leżąco.PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Smile, tak jak dziewczyny piszą, może to chodzi o kwestię bezpieczeństwa i bliskości? Moja Zosia miała problem ze spaniem od urodzenia. Teraz gdybym miała porównać, to "niebo a ziemia..." Ale zdarza się nadal, że muszę ja owinąć otulaczem bo płacze i nie wiem czemu. Może też spróbuj otulić, żeby dzieciątko czuło samo swoje ciałko... No bo jak tak jest źle, że nie ma prawie spania, to nie zaszkodzi spróbować.
U nas za to dziś pierwsza noc w śpiworku. Na razie Zosia kopie i się tarza z boku na bok bo zasypia , ale jakoś nie protestuje, że ja zapakowałam do tego wora 😂
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Lenonki wrote:U nas sa takie same nerwy podczas karmienia i pomaga zmiana pozycji lub piersi. Jakoś mniej sie denerwuje i rozprasza gdy karmie go na leżąco.
Kochana próbowałam Zmiana piersi pomaga na chwilkę i znów to samo... ja mam chyba za mało pokarmu bo jak odciagam to z 2 piersi potrafie odciagnac tylko 120ml wiecej nie.
Wprowadziłam mu butle na noc mm i od wczoraj jest spokój Głodomorek mojLenonki, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jak to jest ze śpiworkiem i nocnym karmieniem? Wyciągacie dziecko ze śpiworka, czy nie? Ja próbowałam karmić w śpiworku i było mi niewygodnie (może kwestia modelu, bo ten był zabudowany koło szyi), ale tez nie wyobrażam sobie pakowania i przekładania rączek polspiacego dziecka.
Chasia, laktator może odciągnąć mniej niż wyciągnie dziecko. Ale grunt, żeby mały był zadowolony, a Ty wypoczęta 😊
Patuniek, super historia z poznaniem męża. Zaprosił Ciebie na randkę przez fb, czy miał Twoj numer? Musiałaś zrobić na nim piorunujące wrażenie, skoro po kilkuminutowej rozmowie (przy samochodzie) juz był Tobą zainteresowany 😉
Butterfly, moj Bruno wazy 6250, a jest starszy od Twojej Zosi, także nie wszystkie dzieci sa takie duże 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 23:06
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki, w śpiworku rączki są poza śpiworem, więc nie nie pakuję do środka Karmię Polcię, kiedy ta jest w śpiworku i na leżąco Dzieci w tym wieku nie wolno już spowijać i blokować rączek do spania
A on wziął numer telefonu Miał być moim przewodnikiem po osiedluLenonki lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Witamy sie z rana
Noc w śpiworku ok, mała kopie jak małe źrebię, ale bez płaczu, więc nie ułatwiam jej zadania,a ja jestem chociaż spokojniejsza że jest okryta w nocy.
Ale dziś chyba pójdzie inhalator w ruch no słyszę gdzieś gile, mimo, że ich nie możemy wyciągać. No chyba żeby spróbować tym katarkiem do odkurzacza...? 🤔
No ale tak czy inaczej poinhalujemy się, bo nie chce żadnych chorobowych przygód. Szczególnie, że to mogłoby opóźnić nasz powrót do domu...😳
Pogoda u nas beznadziejna. Pada i zimno, to nawet nie ma jak wyjść na spacer. Zosia idzie zaraz na drzemkę, to ja się wezmę za obiad i trochę ogarnąć muszę mieszkanie.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Smile ja Cię mogę pocieszyć że moi dwaj starsi synowie też tak mieli. A najstarszy tu już masakra, do 3 roku życia się budził. Za to dwójka młodsza szybko zaczęła pięknie spać a Miki się nawet sam odpieluchowal 😂. Ja nie śpię z dziećmi i nigdy nie spałam. Czasem tylko z noworidkiem jak potrzebował bliskości, potem się nigdy nie sprawdzalo. Czasem nawet biorę w akcie desperacji do łóżka ale ani ja się nie wysypiam ani dziecko ;p
Dziś dla odmiany Oli miała fatalna noc, budziła się co 30 min. Wydaje mi się że ja brzuszek bolał. -
Butterfly, odciąganie podrażnia śluzówkę, w efekcie czego tworzy się katar Odciągać trzeba tylko w sytuacji, kiedy katar faktycznie jest i utrudnia oddychanie. A tak to inhalacje, chociaż krople z soli fizjologicznej też pomogąPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
patuniek86 wrote:Lenonki, w śpiworku rączki są poza śpiworem, więc nie nie pakuję do środka Karmię Polcię, kiedy ta jest w śpiworku i na leżąco Dzieci w tym wieku nie wolno już spowijać i blokować rączek do spania
A on wziął numer telefonu Miał być moim przewodnikiem po osiedlu
Przewodnik po osiedlu 😂 Z tym śpiworkiem to chodziło mi o to, że rączki trzeba przełożyć przez szelki i pewnie ciezko to zrobić bez rozbudzania dziecka. Skoro wygodnie sie karmi w, to ok.
Polecacie jakis śpiworek na teraz? Macie coś sprawdzonego?PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Patuniek u mnie dzis w nocy to samo moze jakas pelnia byla?
O 13 mi lozko pietrowe przywoza dla Leny i Lidki to bede miala co robic jak sie ciesze,w ta pogode to tylko porzadki w domu. Na szczescie jedzie juz do mnie moja Siostra to przechwyci Dusie a ja potem moge poukladac jeszcze szafy jak ja lubie babrac sie w ubrankach ukladac,przekladac itp itd Lena cieszy sie jak glupia bo wyjelam nowa posciel z Whissperem,nie moze sie doczekac. W koncu od 2r.z. spala z Laura to mialy posciel "neutralna".. Taka mala rzecz a cieszy ;d -
Dziewczyny rozgladacie sie za krzeselkiem do karmienia? Pisalyscie o tych Peg Perego,no sa piekne! Ale cena zabija! A uzywane tez w niezlej cenie sa..
Szukalam jakiegos na aledrogo,zeby byl z regulacja wysokosci i oparcia no i najlepiej podwojna tacka..
https://allegro.pl/oferta/krzeselko-do-karmienia-skladane-ekoskora-kindereo-7608278294?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Co sadzicie? -
nick nieaktualnyinso bardzo fajne krzesełko, podobne od mojego chicco polly magic, ale w super cenie ja akurat trafilam na uzywane i duzo nie dałam. Ale te co wybralas mysle ze spokojnie przetrwa jedno dziecko pozniej martwilabym sie o ta ecoskore, ze bedzie sie zdzierac, ale jak na jedno dziecko to smialo ja mam taka cerate i jak dostalam krzesełko to byla w całości, po moim synku juz pękła przy pasach, takze 3 dziecko ma juz troszke podniszczone siedzisko, ale to w niczym nie przeszkadza.
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Inso bardzo podobne do mojego Peg Perego ja mam z ekoskórą i po 1,5roku intensywngo używania nic się z nią nie stało podwójna tacka też się fajnie sprawdza, no i można ją myć w zmywarce.
Jakie łóżko piętrowe kupiłaś? Ja też powoli myślę jak dzieciom urządzić razem pokój, na razie bardzo powoli bo dwulatka jeszcze się boję kłaść na piętrowym łóżku...ale podoba mi się Kura z IkeiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 10:38
iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Smile wrote:Anet85 ja mam córkę.Poszła spać ok 21 40 i do 1 30 już 3 razy jadła...
Ja byłam wczoraj z Jankiem u drugiego Neurologa - wszystkie odruchy ma prawidłowe, przez wnm zaczyna spowalniać rozwój rąk i powiedziała że bobath tu nie pomoże. Straciłam 2 miesiące na bobath ehhh mam wyrzuty, ale bałam się tej Vojty, chociaż przez bobath to napięcie może bardziej się nie poglebialo. Teraz jednak wrócę do kobiety u której byłam na samym początku, duże ma doświadczenie przykłada uwagę do dokładności ćwiczeń. Synek chwilę płacze przy ćwiczeniach,ale i tak mniej niż przy masażu shantala.
U nas noc słaba, bo starsza córcia ma gorączkę,rano byłyśmy w laboratorium na pobraniu krwi i moczu , bo już drugi raz tak ma,że tylko gorączka brak innych objawów. Popołudniu idzie z nią mąż do lekarza.
Udało mi się uspać synka bez wielkiego dramatu- jak zwykle miał włączona muzykę,dałam smoka poglaskalam i zamknęłam oczy i byłam tak przy nim chwilę. Powoli się wycofałam i po chwili usnął. Może to przypadek,się ja chcę więcej takich przypadków 😁Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ja póki co nie myślę o krzesełku do karmienia. Dietę rozszerzymy jak Laura skończy 6 miesięcy, mam w razie czego Ikea Antilop, a jeśli do tego czasu Laura nie będzie sama stabilnie siedzieć, to pomyślę o innym 🙂
Ważyłam dziś Laurę i ma 5700g ❤️ cieszę się że ładnie rośnie na samym moim mleku.
Jak u Was pogoda? U nas się ochłodziło, ma też niby coś popadać? Zobaczymy, póki co mamy w planach spacer po obiedzie, oby pogoda tych planów nie zepsuła 😉
Aaa! No i dziś mijają dwa tygodnie odkąd Julce wyszły pierwsze krostki ospy, a u Laury nic, ani śladu. Także chyba udało się ją uchronić przed chorobą 😊Kleopatra, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Mamakropka, ja kupiłam Kurę z Ikei dla chłopców, na razie oczywiście Adaś śpi w nim sam Podoba mi się, że ma 200cm długości, ja akurat mam miejsce na tak długie łóżko, a bez problemu ja czy mąż możemy położyć się obok synka na wieczorne czytanie książeczek czy na przytulanki. Ale u nas największym argumentem było to, że to łóżko piętrowe, ale niskie, więc nawet jak dziecko spadnie przy zabawie jest mniejsze ryzyko, że coś mu się stanie. No i nawet taka niska osoba jak ja może zajrzeć na górne łóżko bez wchodzenia na drabinę 😂
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Matko modlcie sie za nas pierwsza noc w nowych lozkach... Leba na gorze, Lidka na dole a ja obok na ziemi na materacu Teraz sie smieje,ze Malz wskoczyl na high level i spi na lozku naszym hahaha
Ogolnie lozko bardzo mi sie podoba i to,ze ma dosc wysoka barierke na gorze
Ksiazka z Lena mialam Graco tez z ta ceratka o ktorej piszesz. Tez uzywane ale nie wiem ile dzieci korzystalo z tego krzeselka przed Lena. Ceratka nie naruszona ale juz po Lenie zaczela sie rwac tez przy pasie. Poczekam jeszcze z tym krzeselkiem,moze akurat cos sie trafi.
Mamakropka. Ja mam takie biale:
https://lanomeble.pl/pl/p/Lozko-pietrowe-KONRAD/1177
Anet to oby wiecej takich "przypadkow" tez tak chce..albo chociaz,zeby cycka nie byla usypiaczem..
-
kehlana_miyu wrote:Mamakropka, ja kupiłam Kurę z Ikei dla chłopców, na razie oczywiście Adaś śpi w nim sam Podoba mi się, że ma 200cm długości, ja akurat mam miejsce na tak długie łóżko, a bez problemu ja czy mąż możemy położyć się obok synka na wieczorne czytanie książeczek czy na przytulanki. Ale u nas największym argumentem było to, że to łóżko piętrowe, ale niskie, więc nawet jak dziecko spadnie przy zabawie jest mniejsze ryzyko, że coś mu się stanie. No i nawet taka niska osoba jak ja może zajrzeć na górne łóżko bez wchodzenia na drabinę 😂
Ah no i tez materac mozesz sobie wybrac a z ciekawosci zobacze sobie ta Kure,nazwe kojarze ale nie moge sobie uswiadomic ktore to lozko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 20:29