Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    hej dziewczyny :)
    Czy któras z Was karmi mieszanie piersią i mm?:)
    Zaczęłam sie zastanawiac czy mój Oli przypadkiem nie dojada. Ogólnie przybiera na wadze ale jak go karmie to po jakims czasie zaczyna sie prężyć i denerwowac ale mleko jeszcze leci może juz nie tak mocno jak na początku karmienia... I wieczorem juz nie bardzo chce pić tylko jest ryk ale to nie kolki bo brzuszek miękki... ok 19 zaczyna sie marudzenie i płacz...
    Koleżanka podsunęła mi myśl że może moja piers to juz za mało i że ona wprawadziła swojemu wieczorem butle modyfikowanego... sama nie wiem czy cos działać??

U nas sa takie same nerwy podczas karmienia i pomaga zmiana pozycji lub piersi. Jakoś mniej sie denerwuje i rozprasza gdy karmie go na leżąco.

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, tak jak dziewczyny piszą, może to chodzi o kwestię bezpieczeństwa i bliskości? Moja Zosia miała problem ze spaniem od urodzenia. Teraz gdybym miała porównać, to "niebo a ziemia..." Ale zdarza się nadal, że muszę ja owinąć otulaczem bo płacze i nie wiem czemu. Może też spróbuj otulić, żeby dzieciątko czuło samo swoje ciałko... No bo jak tak jest źle, że nie ma prawie spania, to nie zaszkodzi spróbować.

U nas za to dziś pierwsza noc w śpiworku. Na razie Zosia kopie i się tarza z boku na bok bo zasypia , ale jakoś nie protestuje, że ja zapakowałam do tego wora 😂

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:
    U nas sa takie same nerwy podczas karmienia i pomaga zmiana pozycji lub piersi. Jakoś mniej sie denerwuje i rozprasza gdy karmie go na leżąco.

Kochana próbowałam :) Zmiana piersi pomaga na chwilkę i znów to samo... ja mam chyba za mało pokarmu bo jak odciagam to z 2 piersi potrafie odciagnac tylko 120ml wiecej nie.
    Wprowadziłam mu butle na noc mm i od wczoraj jest spokój :) Głodomorek moj :)

Lenonki, Kleopatra lubią tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest ze śpiworkiem i nocnym karmieniem? Wyciągacie dziecko ze śpiworka, czy nie? Ja próbowałam karmić w śpiworku i było mi niewygodnie (może kwestia modelu, bo ten był zabudowany koło szyi), ale tez nie wyobrażam sobie pakowania i przekładania rączek polspiacego dziecka.

Chasia, laktator może odciągnąć mniej niż wyciągnie dziecko. Ale grunt, żeby mały był zadowolony, a Ty wypoczęta 😊

Patuniek, super historia z poznaniem męża. Zaprosił Ciebie na randkę przez fb, czy miał Twoj numer? Musiałaś zrobić na nim piorunujące wrażenie, skoro po kilkuminutowej rozmowie (przy samochodzie) juz był Tobą zainteresowany 😉

Butterfly, moj Bruno wazy 6250, a jest starszy od Twojej Zosi, także nie wszystkie dzieci sa takie duże 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 23:06

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

PCOS + IO
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki, w śpiworku rączki są poza śpiworem, więc nie nie pakuję do środka :-) Karmię Polcię, kiedy ta jest w śpiworku i na leżąco :-) Dzieci w tym wieku nie wolno już spowijać i blokować rączek do spania :-)
    A on wziął numer telefonu :-) Miał być moim przewodnikiem po osiedlu ;-)

Lenonki lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z rana
    Noc w śpiworku ok, mała kopie jak małe źrebię, ale bez płaczu, więc nie ułatwiam jej zadania,a ja jestem chociaż spokojniejsza że jest okryta w nocy.

Ale dziś chyba pójdzie inhalator w ruch no słyszę gdzieś gile, mimo, że ich nie możemy wyciągać. No chyba żeby spróbować tym katarkiem do odkurzacza...? 🤔
    No ale tak czy inaczej poinhalujemy się, bo nie chce żadnych chorobowych przygód. Szczególnie, że to mogłoby opóźnić nasz powrót do domu...😳
    Pogoda u nas beznadziejna. Pada i zimno, to nawet nie ma jak wyjść na spacer. Zosia idzie zaraz na drzemkę, to ja się wezmę za obiad i trochę ogarnąć muszę mieszkanie.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile ja Cię mogę pocieszyć że moi dwaj starsi synowie też tak mieli. A najstarszy tu już masakra, do 3 roku życia się budził. Za to dwójka młodsza szybko zaczęła pięknie spać a Miki się nawet sam odpieluchowal 😂. Ja nie śpię z dziećmi i nigdy nie spałam. Czasem tylko z noworidkiem jak potrzebował bliskości, potem się nigdy nie sprawdzalo. Czasem nawet biorę w akcie desperacji do łóżka ale ani ja się nie wysypiam ani dziecko ;p
    Dziś dla odmiany Oli miała fatalna noc, budziła się co 30 min. Wydaje mi się że ja brzuszek bolał.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, odciąganie podrażnia śluzówkę, w efekcie czego tworzy się katar ;-) Odciągać trzeba tylko w sytuacji, kiedy katar faktycznie jest i utrudnia oddychanie. A tak to inhalacje, chociaż krople z soli fizjologicznej też pomogą :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i wczoraj pisałam, że Pola bardzo ładnie śpi, budzi się tylko 2 razy ;-)
    Zasnęła o 19. Pobudka na jedzenie o: 21, 23, 1, 3, 5 i wstała tuż po 7 ;-) Ale chociaż zaraz jeszcze położy się spać, więc luz :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Lenonki, w śpiworku rączki są poza śpiworem, więc nie nie pakuję do środka :-) Karmię Polcię, kiedy ta jest w śpiworku i na leżąco :-) Dzieci w tym wieku nie wolno już spowijać i blokować rączek do spania :-)
    A on wziął numer telefonu :-) Miał być moim przewodnikiem po osiedlu ;-)

Przewodnik po osiedlu 😂 Z tym śpiworkiem to chodziło mi o to, że rączki trzeba przełożyć przez szelki i pewnie ciezko to zrobić bez rozbudzania dziecka. Skoro wygodnie sie karmi w, to ok.

Polecacie jakis śpiworek na teraz? Macie coś sprawdzonego?

PCOS + IO
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek u mnie dzis w nocy to samo :| moze jakas pelnia byla?;D
    O 13 mi lozko pietrowe przywoza dla Leny i Lidki to bede miala co robic :D jak sie ciesze,w ta pogode to tylko porzadki w domu. Na szczescie jedzie juz do mnie moja Siostra to przechwyci Dusie a ja potem moge poukladac jeszcze szafy :D jak ja lubie babrac sie w ubrankach :D ukladac,przekladac itp itd ;D Lena cieszy sie jak glupia bo wyjelam nowa posciel z Whissperem,nie moze sie doczekac. W koncu od 2r.z. spala z Laura to mialy posciel "neutralna".. Taka mala rzecz a cieszy ;d

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozgladacie sie za krzeselkiem do karmienia? Pisalyscie o tych Peg Perego,no sa piekne! Ale cena zabija! A uzywane tez w niezlej cenie sa..
    Szukalam jakiegos na aledrogo,zeby byl z regulacja wysokosci i oparcia no i najlepiej podwojna tacka..
    https://allegro.pl/oferta/krzeselko-do-karmienia-skladane-ekoskora-kindereo-7608278294?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Co sadzicie?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso bardzo fajne krzesełko, podobne od mojego chicco polly magic, ale w super cenie :) ja akurat trafilam na uzywane i duzo nie dałam. Ale te co wybralas mysle ze spokojnie przetrwa jedno dziecko :) pozniej martwilabym sie o ta ecoskore, ze bedzie sie zdzierac, ale jak na jedno dziecko to smialo :) ja mam taka cerate i jak dostalam krzesełko to byla w całości, po moim synku juz pękła przy pasach, takze 3 dziecko ma juz troszke podniszczone siedzisko, ale to w niczym nie przeszkadza.

iNso87 lubi tę wiadomość

• mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso bardzo podobne do mojego Peg Perego ;) ja mam z ekoskórą i po 1,5roku intensywngo używania nic się z nią nie stało :) podwójna tacka też się fajnie sprawdza, no i można ją myć w zmywarce.
    Jakie łóżko piętrowe kupiłaś? Ja też powoli myślę jak dzieciom urządzić razem pokój, na razie bardzo powoli ;) bo dwulatka jeszcze się boję kłaść na piętrowym łóżku...ale podoba mi się Kura z Ikei

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 10:38

iNso87 lubi tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już z myślą o dwójce dzieci w jednym pokoju kupiłam takie wysuwane łóżko. Tak że mogą stać dwa osobno. Nie wiem czy mi się sprawdzi ale na razie syn spi a jeszcze ze dwa lata minimum żeby siostra do niego dołączyła.

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Anet85 ja mam córkę.Poszła spać ok 21 40 i do 1 30 już 3 razy jadła...
    Przepraszam Cię najmocniej, jakoś się zakręciłam. Prawdziwy glodomorek z Twojej córci, może ma jakiś skok rozwojowy 😉
    Ja byłam wczoraj z Jankiem u drugiego Neurologa - wszystkie odruchy ma prawidłowe, przez wnm zaczyna spowalniać rozwój rąk i powiedziała że bobath tu nie pomoże. Straciłam 2 miesiące na bobath ehhh mam wyrzuty, ale bałam się tej Vojty, chociaż przez bobath to napięcie może bardziej się nie poglebialo. Teraz jednak wrócę do kobiety u której byłam na samym początku, duże ma doświadczenie przykłada uwagę do dokładności ćwiczeń. Synek chwilę płacze przy ćwiczeniach,ale i tak mniej niż przy masażu shantala.
    U nas noc słaba, bo starsza córcia ma gorączkę,rano byłyśmy w laboratorium na pobraniu krwi i moczu , bo już drugi raz tak ma,że tylko gorączka brak innych objawów. Popołudniu idzie z nią mąż do lekarza.
    Udało mi się uspać synka bez wielkiego dramatu- jak zwykle miał włączona muzykę,dałam smoka poglaskalam i zamknęłam oczy i byłam tak przy nim chwilę. Powoli się wycofałam i po chwili usnął. Może to przypadek,się ja chcę więcej takich przypadków 😁

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Sana Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie myślę o krzesełku do karmienia. Dietę rozszerzymy jak Laura skończy 6 miesięcy, mam w razie czego Ikea Antilop, a jeśli do tego czasu Laura nie będzie sama stabilnie siedzieć, to pomyślę o innym 🙂

Ważyłam dziś Laurę i ma 5700g ❤️ cieszę się że ładnie rośnie na samym moim mleku.

Jak u Was pogoda? U nas się ochłodziło, ma też niby coś popadać? Zobaczymy, póki co mamy w planach spacer po obiedzie, oby pogoda tych planów nie zepsuła 😉

Aaa! No i dziś mijają dwa tygodnie odkąd Julce wyszły pierwsze krostki ospy, a u Laury nic, ani śladu. Także chyba udało się ją uchronić przed chorobą 😊

Kleopatra, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakropka, ja kupiłam Kurę z Ikei dla chłopców, na razie oczywiście Adaś śpi w nim sam :) Podoba mi się, że ma 200cm długości, ja akurat mam miejsce na tak długie łóżko, a bez problemu ja czy mąż możemy położyć się obok synka na wieczorne czytanie książeczek czy na przytulanki. Ale u nas największym argumentem było to, że to łóżko piętrowe, ale niskie, więc nawet jak dziecko spadnie przy zabawie jest mniejsze ryzyko, że coś mu się stanie. No i nawet taka niska osoba jak ja może zajrzeć na górne łóżko bez wchodzenia na drabinę 😂

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko modlcie sie za nas :D pierwsza noc w nowych lozkach... Leba na gorze, Lidka na dole a ja obok na ziemi na materacu :) Teraz sie smieje,ze Malz wskoczyl na high level i spi na lozku naszym hahaha

Ogolnie lozko bardzo mi sie podoba i to,ze ma dosc wysoka barierke na gorze :)

Ksiazka z Lena mialam Graco tez z ta ceratka o ktorej piszesz. Tez uzywane ale nie wiem ile dzieci korzystalo z tego krzeselka przed Lena. Ceratka nie naruszona ale juz po Lenie zaczela sie rwac tez przy pasie. Poczekam jeszcze z tym krzeselkiem,moze akurat cos sie trafi.

Mamakropka. Ja mam takie biale:

https://lanomeble.pl/pl/p/Lozko-pietrowe-KONRAD/1177

Anet to oby wiecej takich "przypadkow" :D tez tak chce..albo chociaz,zeby cycka nie byla usypiaczem.. :/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Mamakropka, ja kupiłam Kurę z Ikei dla chłopców, na razie oczywiście Adaś śpi w nim sam :) Podoba mi się, że ma 200cm długości, ja akurat mam miejsce na tak długie łóżko, a bez problemu ja czy mąż możemy położyć się obok synka na wieczorne czytanie książeczek czy na przytulanki. Ale u nas największym argumentem było to, że to łóżko piętrowe, ale niskie, więc nawet jak dziecko spadnie przy zabawie jest mniejsze ryzyko, że coś mu się stanie. No i nawet taka niska osoba jak ja może zajrzeć na górne łóżko bez wchodzenia na drabinę 😂
    Kehlana a gorny materac na jakiej jest wysokosci od podlogi? Tzn zaczyna sie? Moj zaczyna sie 125cm od podlogi. Tez nie jest to wysokie lozko :) i kupilam 180x80. Fajne jest to,ze wymiar jaki chcesz sobie wybierasz i mozesz z tych lozek zrobic dwa osobne parterowe. W gratisie dostalam nawet klocki drewniane :D tyle maja odpadu z drewna,ze co z tym robic jak nie klocki XD
    Ah no i tez materac mozesz sobie wybrac :) a z ciekawosci zobacze sobie ta Kure,nazwe kojarze ale nie moge sobie uswiadomic ktore to lozko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 20:29

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ