X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile a w dzień jak śpi? Próbowałaś podać mm? Budzi się żeby jeść?
    Inso ale ślicznotka, przez te włoski wygląda na starsza :)
    Moja wczoraj miała dzień marudy, za to nocka super. Jedna pobudka o 4 :)
    Pstuniek super historia z tum poznaniem :) daj znać jak po podcieciu :)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Dziewczyny, co ja mam robić, proszę Was o rady. Moje dziecko w nocy wstaje praktycznie co 1-1,5 godziny...przez to ja może z całej nocy przespie się ze 2 godz, tylko jak potem funkcjonować? jestem wykończona:(dodam że jest na piersi

Smile, śpicie razem, czy osobno? Czasami najprostsze rozwiązania przynoszą efekty. Nawet jeśli Zuza się obudzi, Ty nie stój nad nią, nie patrz itp ;-) Podaj pierś i wsio. Czasami dzieci budzą się, widzą śpiącą mamę i idą spać dalej ;-) Pola tak potrafi w ciągu dnia. A nawet wczoraj wieczorem nie chciała zasnąć, bujałam ją A ona w krzyk. Położyłam się, zamknęłam oczy-zdziwiła się, ale.po chwili sama zasnęła 🤣🤣🤣 I w nocy to też działa. Tylko kluczem jest współspanie. Jeśli nie możesz, to spróbuj odciągnąć mleko i niech tata daje z butelki, a Ty się prześpisz ciągiem ze 4 godziny ;-) Jakby luksusowo ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzień śpi różnie, ma juz powiedzmy taki swój rytm dnia.Najdłuższe jej spanie odkąd się urodziła to było raz w dzień 2 godz, tak to śpi po 30-40-60 min. Już od dłuższego czasu śpi ze mną, dzisiaj ja odkładałam do łóżeczka bo ktoś mądry mi powiedział że tak często się budzi bo czuje matkę.Jak były te upały to jej wstawanie tłumaczyłam sobie tym że jej sie chce pić. patuniek86 jak ona sie przebudzi to już jest darcie, raczej bez tego nie uśnie. Przykład dzisiaj z rana, po 7 sie obudziła, dałam cycka i nie usneła. Zeszłam na doł a ona równą godzinę się darla i dopiero teraz usneła.

mm nie chce, bawi się smoczkiem,wypycha językiem, pluje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 08:21

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, co ja bym dała żeby mała miała jedną pobudkę i żebym ja w końcu mogła sie zregenerować...ręce opadają. Z tego co podczytuję to Wasze dziecki raczej już dobrze śpią. Moja to jak jej cos nie pasuje to od razu krzyk.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, nie pocieszę, mój starszy synek tak miał i cóż... Obecnie mój niemowlak śpi lepiej niż jego prawie 3 letni brat 😂 U nas generalnie nie działało nic, jak się budził tak budzi, chyba po prostu niektóre dzieci tak mają. U nas nie miało znaczenia czy spał razem ze mną czy w swoim łóżeczku czy wreszcie tak jak teraz w swoim własnym pokoju. Ale wspolspanie mi pomogło, bo jak nie musiałam wstawać z łóżka to z czasem nauczyłam się zasypiać zaraz po karmieniu i czułam się bardziej wypoczęta.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mowicie cos o rozkopywaniu..u mnie Dusia to nawet jeszcze tetre przytula do siebie hehe chyba,zeby bylo jeszcze cieplej :D
    Foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 18:11

kehlana_miyu, Anet85 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana przecież to jest masakra...podałam teraz mm(podałam to za dużo powiedziane). Miała minę jakbym ją chciała otruć, pobawiła się smoczkiem, może ze 2 łyki wleciały niechcacy i skonczyło się płaczem. Nic nie wypiła...przystawiłam do piersi, zjadła...ręce opadają:(

A no jeszcze dodam że przed tymi upałami już wstawała 2-3 razy, w te upały wszystko się zesrało...

Jeszcze za tydzień mam ur synka na które niektórzy się wprosili i tym sposobem naliczyłam 18 osób, a planowałam tylko ciasto i tort...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 10:12

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile moj tez jak probuje mu podac butelke z moim mleczkiem to nue wie o co chodzi i sie bawi.... Od 3 tyg codziennie probuje go do smoczka przekonac i jest lepiej ale w sumie to on tego nie traktuje jak uspokajacz wiec juz zaczelam sie zastanawiac jaki sens ma to moje "uczenie" go smocZka skoro i tak niczemu to slozyc nie bedzie 😒 My wspolspimy bo tez sie poddalam z odkladaniem go co 1-2godz jak mial gdzies poltora miesiaca i sie przyzwyczailam do karmienia go na spiocha- w sensie w nocy spie z cyckiem wywalonym na zewnatrz i jak zaczyna sie krecic i szukac ze az mnie budzi to wtedy siup cycek do buzi w polmroku wyswietlacza telefonu zebym mogla trafic do ustek i w sumie to jestem sama w takim polsnie ze za chwile usypiam.... No i zawsze po przewinieciu w nocy obowiazkowo mleczko - on juz do tego stopnia wie co bedzie ze jak go odkladam na lozko to sie do mnie smieje ale zawsze usypia po kilku minutach z cyckiem. Pozniej iakos w nocy mu wypada i juz. Tak spimy. Sa lepsze i gorsze nocki ale wiem ze gdybym miala tak wstawac do niego co 1-2godz to bym byla chyba wrakiem czlowieka...

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv u nas tak samo,spie z Mala w nocy. Cycek wpada do buzi jak mala sie kreci.. dzis np. 1,5h "karmilam" haha cycek lezal wywalony przy Jej buzi bo sama zasnelam. Ze smoczkow i butelki juz sama zrezygnowalam,bo nie ma to sensu jak nie chce.

Smile wspolczuje. Ale moze rzeczywiscie zatrudnij Meza na 2h chociaz i sama odespij.

Patuniek to Pola tez Grubsza od mojej Pipki :D moja nie dorobila sie takiego miejsca haha :D fajnie napisalas :D

A wlosy u malej to jakbym miala powtorke.. tip top Lena jak byla Mala;) tez kazdy przez wlosy sadzil,ze jest starsza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 11:00

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 a próbowałas to jakoś zmieniać?no nie wiem, żeby się jakoś przestawił? już tak myślę że chyba spróbuję nie karmić na żądanie w dzień tylko co najmniej co 2-3 godziny?co myślicie? moja się smoczkiem dławi, ma odruch wymiotny, w ogóle nie toleruje smoczka i też jej w żaden sposób nie uspokaja

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso włosy rewelacja, rzeczywiście wygląda na dużo starszą :D

Smile współczuję, ale też nie pocieszę...mój starszak podobnie jak kehlany, jako niemowlak też budził się co chwilę na cyca, mm nie próbowałam, ale już później przy rozszerzaniu diety nie miało znaczenia ile czego zjadł na kolacje, pobudek na cyca było tyle samo :/ skończyło się na wspólnym spaniu bo wygodniej mi było nakarmić go w łóżku niż kursować do jego łóżeczka i jeszcze go odkładać... w ten sposób ja byłam dużo bardziej wyspana. No i też do tej pory się budzi w nocy, zdarzają mu się już całe przespane noce, ale też często wstaje do niego po 2 razy :/ teraz już na szczęście tylko po to żeby go przytulić, więc trwa to kilka minut :) A on nie wybudza się całkiem, więc luz. Najgorsze były takie wybudzenia w nocy i darcie się przez 2 godz w każdej innej pozycji niż bujanie na rękach...A weź bujaj 10kg dziecka przez 2 godz w nocy ehh całe szczęście to już za nami ;) mam nadzieję, że córka mi się tak nie popsuje :P na razie ona śpi lepiej od starszego brata :)

My dziś po szczepieniu, 6w1, pneumokoki i rota, młoda na razie śpi :) po poprzednich dawkach nic się nie działo, mam nadzieję że teraz też tak będzie :) waży 6,5kg wzrost 63cm :)

iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, mój starszak pluł że złością wszystkimi smoczkami (spróbowałam 7!), a na butelkę tylko się darł, więc był zupełnie bezsmoczkowy i bezbutelkowy. Tak samo jak u Mamykropki nie miało znaczenia ile zjadł przed pójściem spać, więc nie wiem czy przejście z karmienia na żądanie cokolwiek Ci da, jeżeli masz podobny egzemplarz do mojego - on po prostu potrzebuje bliskości, kiedy obudzi się w nocy, a że budzi się często... Ja się nie wysypiam. U nas pomaga, że ponieważ nie chodzi zawsze o głód lub pragnienie (tzn teraz już na pewno nie, ale mówię o czasie kiedy Adaś był młodszy), niektóre pobudki przejmował mąż i usypiał go bujaniem.

Sami na razie, odpukać, śpi pięknie i budzi się 1-2 razy w nocy, więc modlę się, żeby mi się broń Boże nie popsuł, bo dwóch źle spiacych dzieci chyba nie przetrzymam 😂

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, Młoda zawsze ciężko spała i często się budziła. Co więcej, tylko ja mogłam ją uspokoić ;-) Noszeniem na rękach, a jak ;-) Nawet jak miała kilka lat to musiałam do niej chodzić w nocy... Polcia to prawdziwy aniołek ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek dokładnie, synka też tylko ja mogę uspokoić, chyba że mnie nie ma w domu , ale i tak wtedy to uspokojenie zajmuje dużo więcej czasu i jest okupione płaczem :( A jak ja do niego przychodzę to teraz już wystarczy, że go pogłaskam, przytule i śpi spokojnie dalej :) kilka dni temu obudził się równocześnie z siostrą, ja kp mała więc do synka poszedł tata - od razu płacz i wrzask maaamaa :/ niektóre typy chyba tak po prostu mają, że potrzebują więcej bliskości od tego opiekuna, do którego są najbardziej przywiązane

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile współczuję takiej przeprawy z synkiem. U nas zasypia ok 21 śpi do 2 i go karmię na leżąco. Bardzo często jest tak , że już po karmieniu usnę z nim i tak do kolejnego karmienia ok. 5 budzi się ok 7-8 a później w dzień mamy przeprawę. Często płacze czasami po karmieniu piersią, pręży się zaczął też robić mniej kup. Znowu zaczęłam uważać na to co jem bo już nie mogę znieść tego płaczu. Ma ogromne problemy z zaśnięciem...
    Spróbuj z nim spać, jeśli mm i butelka odpada to nie ma wyjścia trzeba tulić Sue i spać razem. 😉

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Smile Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 ja mam córkę.Poszła spać ok 21 40 i do 1 30 już 3 razy jadła...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, cóż możemy Ci powiedzieć :-( Niektóre dzieci niestety mają gdzieś rady forumowych cioć, niestety w tym samym miejscu mają wypoczynek mamy ;-) Kiedyś to minie-moja 13-latka już się nie budzi w nocy, jeśli to Cię pocieszy ;-) Ale byłam w tym samym miejscu, co i Ty teraz. I nic nie działało. Nawet mam gdzieś zdjęcie, jak Młoda siedzi oparta o mnie, z miną małego Buddy, a ja śpię ;-)
    Uwierz mi, że współczuję Ci mocno :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Marza nooo widac,ze Paczuszek :D moja "chuda"nie jest ale widze,ze jest dluzsza i przy tym wydaje sie "szczuplejsza" hahaha :D Ale to brzmi :D poprostu myslalam,ze to ja mam Paczka ale przy Laurze jest tylko rogalikiem :D

Katia, moj Malz chcial Ja tez przysposobic,jako swoja prawna corke, a to wiaze sie z utrata wladzy rodzicielskiej ojca biologicznego i utrata alimentow.
    Jakbys mogla mi cos wiecej powiedziec o samej zmianie nazwiska dla dziecka? Czy drugi rodzic musi sie zgodzic tez?

Jeżeli ojciec dziecka jest pozbawiony praw rodzicielskich to możesz zmienić nazwisko bez jego zgody, jednak jeżeli władza jest ograniczona to wtedy wymagana jest zgoda ojca, tyle wiem od prawnika, muszę też zadzwonić do USC i zapytać jak oni to widzą.

My dzisiaj też po szczepieniach 6w1 i rota. Mała bardzo marudna, siedzi aktualnie w chuscie i śpi sobie, inaczej nie dało rady funkcjonować. W 5 tygodni przytyla cały 1 kg :) waży 5600 i ma 61 cm, urosła od urodzenia 10 cm :)

age.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Jeżeli ojciec dziecka jest pozbawiony praw rodzicielskich to możesz zmienić nazwisko bez jego zgody, jednak jeżeli władza jest ograniczona to wtedy wymagana jest zgoda ojca, tyle wiem od prawnika, muszę też zadzwonić do USC i zapytać jak oni to widzą.

My dzisiaj też po szczepieniach 6w1 i rota. Mała bardzo marudna, siedzi aktualnie w chuscie i śpi sobie, inaczej nie dało rady funkcjonować. W 5 tygodni przytyla cały 1 kg :) waży 5600 i ma 61 cm, urosła od urodzenia 10 cm :)
    No to lipszton, bo ma tylko ograniczona wladze i to jesli chodzi o wybranie szkoly czy lekarza,nie mam zamiaru szukac z nim kontaktu. Musi zostac tak jak jest. Najwyzej zmienimy jak skonczy 18lat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 16:15

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza hihi jaka kluseczka ❤️ śliczna dziewczyna 😍

Inso ile włosów 😯 ona wygląda na roczniaka a nie 4 miesięczne dziecko 😃 słodka 😍

Smile ja niestety nie pomogę, u mnie obie dziewczyny w nocy budziły się tylko na jedzenie... Niechęć do mm rozumiem, kiedyś też chciałam Laurze kilka razy podać - za każdym razem miała odruchy wymiotne i w ryk, także u nas tylko pierś.

Marza89, iNso87 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ