X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie, Pola robi to samo z sarenką w karuzeli 🤣 Jaką masz karuzelę, u mnie dało się trochę skrócić :-) Ja mam tiny Love, rośnij z muzyką :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja upatrzyla sobie motyla z maty,slini go,"je"rzuca nim, jak wisi to gada do niego i tez nogami chce zlapac. Takze cos te dzieci maja teraz,ze przywiazuja sie do jednej rzeczy haha

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia kochana dasz sobie radę ❤️ mam kuzynkę i kilka koleżanek, które z 2 a nawet 3 dzieci po rozwodzie znalazły kogoś, kto pokochał zarówno je, jak i dzieci 🙂 głowa do góry 😘

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia będzie dobrze! Jesteś silna, zobaczysz, nawet nie będziesz wiedziała kiedy spotkasz normalnego faceta 😁

Patuniek świetna historia 😉 pamiętałam , że też masz policjanta w domu ale takiej historii się nie spodziewałam 😁

Moja Laura piszczalke strasznie maltretuje bo na karuzeli jej poqiesilam 😂 ogólnie strasznie się slini 🤣
    boszeee jak u nas zimno 😒

Laura kończy 4 miesięc! Jak, gdzie, kiedy?!? 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 23:23

iNso87, Butterfly 83, lkc, Kleopatra, patuniek86, Beatrix_, Katia89, Anet85, Izziee, klamka, india, kehlana_miyu, Lenonki lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza piekna! I jak slicznie ubrana,jak Laleczka! Ile Ona wazy? Bo wyglada na bardzoooo pulchniutka ale chyba krotka? :D

Moja jutro konczy 4msc, a za nami juz marchewka, jabluszko i dzis kaszka kukurydziana na moim mleku. Oczywiscie pare lyzeczek :)

Marza89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boziuniu jaka piekna😍 mala laleczka😁

Marza89 lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso no to mój pączuszek 😁 w czwartek ważyła 6700g i ma 62 cm 😂 Ona na początku zaczęła z grubej rury bo w tydz 400 gram przybierała a po podcięciu wedzidelek najpierw 600 g w miesiąc a teraz 400 g w miesiąc, więc już się normuje 😂
    Ja mam spódnice do tej sukienki Laury, taki zestaw Mama i córka 😎

Butterfly 83, Beatrix_, iNso87, india lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczna mała Laura:) 🤩🤩🤩🤩😘😘

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza, jaka śliczna mała modelka ❤️
    Inso, z tego co wiem to zmiana nazwiska nie oznacza że to nie jest jego dziecko i alimenty przecież jak najbardziej się należą... Ja też chcę zmienić nazwisko małej. Mój prawnik powiedział że to nie zwalnia go z obowiązku płacenia alimentów.

age.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza nooo widac,ze Paczuszek :D moja "chuda"nie jest ale widze,ze jest dluzsza i przy tym wydaje sie "szczuplejsza" hahaha :D Ale to brzmi :D poprostu myslalam,ze to ja mam Paczka ale przy Laurze jest tylko rogalikiem :D

Katia, moj Malz chcial Ja tez przysposobic,jako swoja prawna corke, a to wiaze sie z utrata wladzy rodzicielskiej ojca biologicznego i utrata alimentow.
    Jakbys mogla mi cos wiecej powiedziec o samej zmianie nazwiska dla dziecka? Czy drugi rodzic musi sie zgodzic tez?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    Czy któras z Was karmi mieszanie piersią i mm?:)
    Zaczęłam sie zastanawiac czy mój Oli przypadkiem nie dojada. Ogólnie przybiera na wadze ale jak go karmie to po jakims czasie zaczyna sie prężyć i denerwowac ale mleko jeszcze leci może juz nie tak mocno jak na początku karmienia... I wieczorem juz nie bardzo chce pić tylko jest ryk ale to nie kolki bo brzuszek miękki... ok 19 zaczyna sie marudzenie i płacz...
    Koleżanka podsunęła mi myśl że może moja piers to juz za mało i że ona wprawadziła swojemu wieczorem butle modyfikowanego... sama nie wiem czy cos działać??

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myslalam ze mam paczka 😅 Sliczny Twoj paczus.
    Chasia a moze chodzi o to ze on juz wie ze z butelki latwiej mu leci i nie musi sie tak gimnastykowac jak przy piersi? Dlatego jak dostaje piers to sie zaczyna zloscic dlaczego nie butelke?

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek bardzo sympatyczna historia z Poznaniem męża miło się czytało.
    Katia na pewno znajdziesz wartościowego mężczyznę który pokocha Ciebie i dziecko tego ci życzę.Teraz zachowaj pokerowa twarz i nie daj się sprowokować. Może ten gnojek nagrywał wasze spotkanie...

U nas generalnie kręce się wokół rehabilitacji Janka ze względu na wzmożone napięcie mięśniowe. Chodź już około 2 miesiące na rehabilitację bobath, ale nie wiem czy jest jakiś duży efekt dlatego zaczęłam też chodzić na rehabilitację vojty. Od września idziemy na rehabilitacje na NFZ. Bardzo się boję nie miał jakieś zaburzenia w późniejszym wieku Jutro jeszcze idę do innego neurologa skontrolować czy aby na pewno wszystko jest w porządku. Generalnie Janek przetacza się tylko na boki częściej na lewy, łapie zabawki wkłada je do buzi, zjada swoje dlonie, slini się, ..czasami wystawia jezyk. Neurolog mówiła,że to o niczym nie świadczy, ale martwię się o niego. czasami pomagam mu przekręcić się na brzuszek. Po 4 miesiącu sporo się zmieniło robi.mi kupę raz na 3-4 dni i częściej płacze właściwie przez tą rehabilitację mam wrażenie, że ciągle płacze... psychicznie nie daję rady. Zaczął go znowu boleć brzuch - miał połączona szczepionkę prevenar 13 i rotaTeq równo dzien przed skończeniem 4 miesiąca i od tamtej pory ma gazowania większe prężenia bóle brzucha a jak już zrobi kupę to jest śluzowa. Podaje mu probiotyk i zobaczę czy pomoże.

Co do sprzedaży to faktycznie nikt nie chce ubranek. Ja chciałam sprzedac kompresy Multi Mam i maść i zero odzewu. Dla mnie kompresy były rewelacyjne uratowały moj sutek i mogę karmić.
    Marza słodka córcia 😘 my ważymy ponad 7 kg i nosimy rozmiar 74☺️

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    hej dziewczyny :)
    Czy któras z Was karmi mieszanie piersią i mm?:)
    Zaczęłam sie zastanawiac czy mój Oli przypadkiem nie dojada. Ogólnie przybiera na wadze ale jak go karmie to po jakims czasie zaczyna sie prężyć i denerwowac ale mleko jeszcze leci może juz nie tak mocno jak na początku karmienia... I wieczorem juz nie bardzo chce pić tylko jest ryk ale to nie kolki bo brzuszek miękki... ok 19 zaczyna sie marudzenie i płacz...
    Koleżanka podsunęła mi myśl że może moja piers to juz za mało i że ona wprawadziła swojemu wieczorem butle modyfikowanego... sama nie wiem czy cos działać??

Ja karmie piersia i podaje dwie butle. Jedna w ciagu dnia zazwyczaj około godziny 17 - 120 ml ale nie zawsze ja podaję i druga wieczorem 90 ml a potem cyc. Wieczorna podaję zawsze. Tylko ja od poczatku mialam problem z pokarmem i prawie od początku podaje jedna butle na noc tylko zwiekszylam ilosc. Jak karmisz tylko piersia i przybiera na wadze to raczej to problem gdzie indziej. Wydaje mi sie ze mm tylko zaburzysz laktacje. Moze spróbuj piwo karmi (jest na slodzie ktory pomaga) lub pij na wieczor przed karmieniem femaltiker.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 23:05

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia,zawsze do usług, jakbyś chciala pogadac 😘😘😘Ja swojego drugiego męża poznałam jakieś 5 lat po rozwodzie,a jak go zobaczyłam i spędziliśmy trochę czasu przy pierwszych 2-3 spotkaniach, powiedziałam mu, ze będzie moim mężem. Po dziś dzien mówi, ze jestem czarownica i nie wie jak to Zrobiłam. Bo on zapieral sie przed znajomymi i rodziną, ale i przed samym sobą! Że się nie ożeni nigdy! Stały związek ale bez formalnego legalizowania go ,i owszem. No ale po niecałym roku już byliśmy po ślubie. Także jak dziewczyny mówią, dziś w to wręcz nie wierzysz i właściwie nie chcesz słyszeć o facetach bo robi Ci się niedobrze na samą myśl o kolejnym związku. Ale to przyjdzie samo, od tak niespodziewanie... I mimo, że pełna obaw ,znowu zaufasz i znowu pokochasz ❤
    Mój syn był juz duży,jak drugi raz wyszłam za mąż, bo miał 12 lat. Ale kontakt mają dobry, mój mąż bardziej potrafi mu Zorganizować czas niz ja. Jak kupujemy mu coś z ubrań bez jego obecności to tez nie ja wybieram, bo moj maz potrafi lepiej określić jego rozmiar "na oko". Graja razem na PlayStation, chodza na smieciowe żarcie, no i jak się urodziła Zosia,to mój syn byl bardziej zazdrosny o mojego męża aniżeli o mnie. Mówia sobie po imieniu. Ale ich relacja jest bardzo poprawna, wręcz bardzo dobra.

Anet, rozumiem Twój niepokój, bo ja jak chodziłam do neurologa i do fizjo,to myślałam,że nie wyrobie psychicznie -z nerwów o Zosie i jej rozwój.Ale myślę że nie masz co daleko wybiegać w przyszłość, bo znam wiele osób które pięknie wyprowadzily dzieci rehabilitacją z n.m. Domyślam się,jak bardzo Cię to frustruje, bo jesteś mamą i chcesz dla synka , jak najlepiej, i tak też będzie, ale dajcie sobie czas. Jaśko już wiele etapów rozwojowych zaliczył z tego co piszesz i będzie tego jeszcze więcej ale w swoim czasie.
    Spójrz...ile słyszy się i czyta, o dzieciach z odpowiednim rozwojem psycho- ruchowym ,a mimo to, są umiejętności, które zdobywają z późniejszym terminie niż rówieśnicy. Ja już po ostatnim sama się kontroluje i nie napędzam. Wierzę w to, że jest dobrze, i będzie dobrze. Bo jak doszukiwałam się Bóg jeden wie czego, bądź porównywałam z innymi maluchami to miałam nieprzespane noce. A teraz ciągle sobie mówię, że jestem dobrą mamą i robię dla Zosi wszystko,jak najlepiej potrafie i dbam o nią. Ty również dbasz o Jasia,stąd chwytasz się wszystkiego co może pomóc. A to świadczy o Twojej miłośc do synka.
    Także głowa do góry i wiara w siebie i umiejętności synka, bo jestem pewna, że niedługo się uporacie ze wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 00:02

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza,śliczna niunia😍😍😍
    Jak patrzę tak na wagi Waszych dzieci to jesteśmy z Zosia w tyle. Nosi rozm.68 a ostatnio ważyła 6200g. Aczkolwiek Zosia nie wyglada jakos bardzo szczupło,a raczej tak normalnie. Chociaż widac np po rajstopkach, bo niby jej rozmiar a takie luźne na szkitkach,a nie dopasowane. No i ma stopke dość długa a wąska i np bucuki na długość dobre, ale spadaja i wyglądają tragicznie bo za szerokie.

Sana, ja właśnie zamówiłam letni (Tog 1), także cieniutki śpiworek do spania. Powinien być dziś lub jutro. No nie uleży pod nakryciem kilku minut, wręcz jak ja przykrywam to się budzi. Dziś na noc założyłam jej skarpetki, by chodź w stopki było jej cieplej.

Kurczę szukam spacerówki, ale typowej na podróże. Yoyo niekoniecznie wizualnie mi się podoba, więc nawet nie mam zamiaru zapłacić około tysiąc złoty za używany. Spodobał mi się za to Volt Pro, ten kompaktowy,w kolorze powder pink. I chyba go zamówię. 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 06:07

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 miesiac <3
    Foto

Foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 04:33

Ulv15, patuniek86, Kleopatra, Beatrix_, kehlana_miyu, Butterfly 83, Sana, Lenonki, lkc, Izziee, Marza89 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly dziękuję Ci serdeczne za takie dobre optymistyczne słowa 😘
    iNso co Ty robisz córci,że ma takie piękne wloski? Cudne, fajna kluseczka☺️

iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Smile Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co ja mam robić, proszę Was o rady. Moje dziecko w nocy wstaje praktycznie co 1-1,5 godziny...przez to ja może z całej nocy przespie się ze 2 godz, tylko jak potem funkcjonować? jestem wykończona:(dodam że jest na piersi

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza, Klusia niezła :-)
    Inso, no ta fryzura 😍
    Ja mam jednak wrażenie, że Pola jest znacznie pulchniejsza 🤣, ale krótsza. Nie wiem, jaką jest na długość-zmierzą ją dopiero w poniedziałek. Ale około 60-62 wg mnie. Chociaż ubranka nosi w rozmiarze 68/74 body i 62/68 spodnie :-)

Tutaj zdjęcie, gdzie widać na rączkach specjalne miejsce na torebkę 🤣🤣🤣

Aaaaa, no i 3 tygodnie temu ważyła 6660 ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 04:41

kehlana_miyu, iNso87, Anet85, Lenonki, Butterfly 83, Marza89 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ