X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam znowu poronienie zatrzymane. Niestety teraz się samo nie oczyści. Zresztą ostatnio w 8 tyg te z miałam lyzeczkowanie. Wszystko było dobrze do wczoraj jak okazało się że nie ma tętna;(

• tynka91 Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaash wrote:
    Mam znowu poronienie zatrzymane. Niestety teraz się samo nie oczyści. Zresztą ostatnio w 8 tyg te z miałam lyzeczkowanie. Wszystko było dobrze do wczoraj jak okazało się że nie ma tętna;(
    Bardzo mi przykro, strasznie to smutne zd Cię to spotyka i to jeszcze drugi raz :( robiłaś juz jakieś badania żeby poznać przyczynę i uniknąć takiej sytuacji? Trzymaj się!

fnhs3iy.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    Butterfly co bylo powodem ze tak pozno stracilas male jesli mozna wiedziec oczywiscie? To musialo byc straszne przezycie :( :(
    mimoza u mnie wszyscy tak sie napalili na chlopca ze nawet nie jestem w stanie juz sama niczego wyczuc :p

Ulv15, to nie tajemnica. Dziś też mogę o tym mówić z większą łatwością. Boli mniej. Moja córeczka miała uogolniony obrzęk płodu, który szybko narastał. Miała wadę genetyczną. Mieliśmy taki pech ,że był to statystyczny przypadek,A nie wynikający z nosicielstwa wadliwego genu przeze mnie czy przez męża. Był to zespół Turnera,na który chorują tylko dziewczynki. To nie była wada z którą się nie da żyć. Ale moja córeczkę zabił obrzęk, wynikający z wady gen.i dodatkowe wady gdyż układ limfatyczno-chlonny nie funkcjonował poprawnie. Dziura w serduszku, problemy z aortą itp. Ale była piękna i taka cudowna jak się urodziła. Urodziła się w moje urodziny,dodam.
    Teraz mam swojego prywatnego aniołka, którego kocham ponad życie i wiem, że ona czuwa nad nami i prosi Bozie o zdrówko dla nowopowstającej istotki, która myślę będzie siostra dla Lilianki. Takie przeczucie tylko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 09:00

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam. Każdy mi mówił że jeden raz jest normalny i często się zdarza. Ale teraz przy dwóch będę robić wszystkie badania jakie tylko będzie trzeba. Mimo wszystko muszę Najpierw przeżyć szpital i dojść do siebie...

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co do mdłości to miałam je tylko dwa tygodnie może 3. Jak poczuje zapach, który mnie odrzuca to oczywiście są przytulanki z porcelanka. Ale też się martwię czy wszystko ok. Usg dopiero za 11 dni. mam podstawowe badania krwi, grupę krwi, HIV, rozyczke, toksoplazmoze, I pappa. Nie wiem czy coś tam jeszcze. Wyniki będę miała podczas wizyty. Nie miałam glukozy ani moczu.
    Dziewczyny, które straciły Maleństwa strasznie mi przykro, nawet nie wiem co napisać :(

.
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny tak mi przykro ze sie nie udalo.
    Ja sie zaczynam zastanawiac czy u mnie wszystko ok bo jednak tez mam odwarstwienie kosmowki a gin dopiero za tydzien. Ale nie plamie i mdlosci caly czas dokuczaja.

Monaash a cos czulas ze cos nie tak? Przestalas miec mdlosci? Czy po prostu poszlas na wizyte i sie dowiedzoalas? Jak nie chcesz to nie odpowiadaj bo to szczegoly.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaash bardzo mi przykro... A myślałam, że tak wysokie ciążę są już bezpieczne. Ja jeszcze 10 dni do wizyty i czekam z niecierpliwością by usłyszeć dobre wieści i zobaczyć moją kruszynke ❤️

Miłego dnia Kochane ❤️

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie czułam różnicy. Cały czas mi było niedobrze, miałam mdlosci, bolesnosc piersi itd. Dlatego byłam w szoku że jest coś nie tak a na ostatnim usg 2 tyg temu było wszystko dobrze.

• tynka91 Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaash - rozumiem, zrób wszystkie badania jak tylko dojdziesz do siebie! Moja przyjaciółka również poroniła dwa razy, pp zrobieniu wszystkich badań po tym jak zaszła kolejny raz w ciąze lekarz juz wiedział jakie leki od razu jej wdrożyć i dzięki temu urodziła zdrowego synka! Także spokojnie, na pewno jest Ci bardzo ciężko ale bedzie dobrze. Trzymam kciuki żebyś szybko doszła do siebie.
    I czasami właśnie słyszałam że tak jest ze ciaza się przestaje rozwijać a organizm tego nie rejestruje i dalej się ma wsystko objawy :(

fnhs3iy.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf, Monaash, bardzo mi przykro :( Życzę Wam, żebyście spotkały dobrego specjalistę na swojej drodze, który pomoże Wam w ustaleniu poprawnej diagnozy, a potem poprowadzi do pięknego finału <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 09:36

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, co to się dzieje :(( strasznie Wam współczuję :((
    Trzymajcie się <3

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam wpisać wizyty na pierwszą strone i tak się zwiesiłam tymi ostatnimi wieściami:/
    Poloze Mala spac po 11 to wtedy na spokojnie chyba napisze.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Mam właśnie nadzieję że szybko znajdzie się przyczyna tego wszystkiego i dalej będzie można się starać. Jak to mówił lekarz i tak mam duże szczęście że udaje się zajść i to w miarę szybko. Tak więc sama wierzę że będzie dobrze. Wam życzę bezproblemowego rozwiązania i zdrowych dzidziusiow;)

iNso87, Panna_Justyna, Reniferra, mimoza lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które nie mają jeszcze avatarka i suwaczka jak to nie problem to poprosze o wstawienie :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Malz poszedł z Mala na rower a ja sprzatnelam co nieco w lazience:d I odkurzylam. Znowu musze odpoczac bo juz niedobrze. Ale postepy mam...:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 10:51

teverde lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Monaaash bardzo mi przykro... A myślałam, że tak wysokie ciążę są już bezpieczne. Ja jeszcze 10 dni do wizyty i czekam z niecierpliwością by usłyszeć dobre wieści i zobaczyć moją kruszynke ❤️

Miłego dnia Kochane ❤️
    O mamy w podobnym czasie wizytę! Też nasze Maleństwo nazywamy "Kruszynką" :D Dziś rano z M zastanawialiśmy się czy dowiemy się już za 11 dni będziemy mieli córeczkę czy synka :) Mąż obstawia od samego początku córeczkę :) ale ja nie mam jakoś przeczucia, sama nie wiem. Chociaż czasem mi się zdarza myśleć o Dzidzi "On" ale się szybko poprawiam na wypadek dziewczynie. Prawdę mówiąc wszystko jedno oby było zdrowe :)
    też tak macie, że jak siedzicie lub lezycie i wstajecie to kręci Wam się w głowach? Mnie czasem tak zakreci, że mam biało przed oczami staram się wstawać powoli.

Marza89 lubi tę wiadomość

.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa ja tak mam, za szybko widocznie sie podnosimy. Musimy to robic najlepiej na raty,wtedy nie powinno sie zakrecic.

Ja polozylam Mala i zabieram sie za liste wizyt.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich obserwacji wynika, że pierwsi ujawniają się chłopcy :) Na poprzednich forach, właśnie chłopcy, byli już rozpoznawani podczas badań prenatalnych. Dziewczynki trochę później, ja dowiedziałam się o córeczce w 16 tc.
    Ja jak za szybko wstanę to muszę się nieraz przytrzymać czegoś, żeby się nie przewrócić.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam liste wizyt na 1 stronie. Dajcie znac czy sie zgadza, kogo dopisac, na ktora godzine, czy prenatalne czy nie. :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taki "problem" co nie jest problemem. Mianowicie piersi mam takie śliczne ale całe w kostkach, chyba jak byłam nastolatkom takich nie miałam. Macie na to jakieś sposoby? Nie mogę zakładać niczego z dekoltem :/ a chciałbym się nacieszyć tym widokiem :D

.
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ