MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Monaaash wrote:Mam znowu poronienie zatrzymane. Niestety teraz się samo nie oczyści. Zresztą ostatnio w 8 tyg te z miałam lyzeczkowanie. Wszystko było dobrze do wczoraj jak okazało się że nie ma tętna;(
robiłaś juz jakieś badania żeby poznać przyczynę i uniknąć takiej sytuacji? Trzymaj się!
-
Ulv15 wrote:Butterfly co bylo powodem ze tak pozno stracilas male jesli mozna wiedziec oczywiscie? To musialo byc straszne przezycie
mimoza u mnie wszyscy tak sie napalili na chlopca ze nawet nie jestem w stanie juz sama niczego wyczuc :p
Ulv15, to nie tajemnica. Dziś też mogę o tym mówić z większą łatwością. Boli mniej. Moja córeczka miała uogolniony obrzęk płodu, który szybko narastał. Miała wadę genetyczną. Mieliśmy taki pech ,że był to statystyczny przypadek,A nie wynikający z nosicielstwa wadliwego genu przeze mnie czy przez męża. Był to zespół Turnera,na który chorują tylko dziewczynki. To nie była wada z którą się nie da żyć. Ale moja córeczkę zabił obrzęk, wynikający z wady gen.i dodatkowe wady gdyż układ limfatyczno-chlonny nie funkcjonował poprawnie. Dziura w serduszku, problemy z aortą itp. Ale była piękna i taka cudowna jak się urodziła. Urodziła się w moje urodziny,dodam.
Teraz mam swojego prywatnego aniołka, którego kocham ponad życie i wiem, że ona czuwa nad nami i prosi Bozie o zdrówko dla nowopowstającej istotki, która myślę będzie siostra dla Lilianki. Takie przeczucie tylko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 09:00
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
nick nieaktualny
-
U mnie co do mdłości to miałam je tylko dwa tygodnie może 3. Jak poczuje zapach, który mnie odrzuca to oczywiście są przytulanki z porcelanka. Ale też się martwię czy wszystko ok. Usg dopiero za 11 dni. mam podstawowe badania krwi, grupę krwi, HIV, rozyczke, toksoplazmoze, I pappa. Nie wiem czy coś tam jeszcze. Wyniki będę miała podczas wizyty. Nie miałam glukozy ani moczu.
Dziewczyny, które straciły Maleństwa strasznie mi przykro, nawet nie wiem co napisać. -
Kurcze dziewczyny tak mi przykro ze sie nie udalo.
Ja sie zaczynam zastanawiac czy u mnie wszystko ok bo jednak tez mam odwarstwienie kosmowki a gin dopiero za tydzien. Ale nie plamie i mdlosci caly czas dokuczaja.
Monaash a cos czulas ze cos nie tak? Przestalas miec mdlosci? Czy po prostu poszlas na wizyte i sie dowiedzoalas? Jak nie chcesz to nie odpowiadaj bo to szczegoly. -
Monaaash bardzo mi przykro... A myślałam, że tak wysokie ciążę są już bezpieczne. Ja jeszcze 10 dni do wizyty i czekam z niecierpliwością by usłyszeć dobre wieści i zobaczyć moją kruszynke ❤️
Miłego dnia Kochane ❤️Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monaaash - rozumiem, zrób wszystkie badania jak tylko dojdziesz do siebie! Moja przyjaciółka również poroniła dwa razy, pp zrobieniu wszystkich badań po tym jak zaszła kolejny raz w ciąze lekarz juz wiedział jakie leki od razu jej wdrożyć i dzięki temu urodziła zdrowego synka! Także spokojnie, na pewno jest Ci bardzo ciężko ale bedzie dobrze. Trzymam kciuki żebyś szybko doszła do siebie.
I czasami właśnie słyszałam że tak jest ze ciaza się przestaje rozwijać a organizm tego nie rejestruje i dalej się ma wsystko objawy
-
She Wolf, Monaash, bardzo mi przykro
Życzę Wam, żebyście spotkały dobrego specjalistę na swojej drodze, który pomoże Wam w ustaleniu poprawnej diagnozy, a potem poprowadzi do pięknego finału
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 09:36
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny! Mam właśnie nadzieję że szybko znajdzie się przyczyna tego wszystkiego i dalej będzie można się starać. Jak to mówił lekarz i tak mam duże szczęście że udaje się zajść i to w miarę szybko. Tak więc sama wierzę że będzie dobrze. Wam życzę bezproblemowego rozwiązania i zdrowych dzidziusiow;)
iNso87, Panna_Justyna, Reniferra, mimoza lubią tę wiadomość
-
Marza89 wrote:Monaaash bardzo mi przykro... A myślałam, że tak wysokie ciążę są już bezpieczne. Ja jeszcze 10 dni do wizyty i czekam z niecierpliwością by usłyszeć dobre wieści i zobaczyć moją kruszynke ❤️
Miłego dnia Kochane ❤️Dziś rano z M zastanawialiśmy się czy dowiemy się już za 11 dni będziemy mieli córeczkę czy synka
Mąż obstawia od samego początku córeczkę
ale ja nie mam jakoś przeczucia, sama nie wiem. Chociaż czasem mi się zdarza myśleć o Dzidzi "On" ale się szybko poprawiam na wypadek dziewczynie. Prawdę mówiąc wszystko jedno oby było zdrowe
też tak macie, że jak siedzicie lub lezycie i wstajecie to kręci Wam się w głowach? Mnie czasem tak zakreci, że mam biało przed oczami staram się wstawać powoli.Marza89 lubi tę wiadomość
. -
Z moich obserwacji wynika, że pierwsi ujawniają się chłopcy
Na poprzednich forach, właśnie chłopcy, byli już rozpoznawani podczas badań prenatalnych. Dziewczynki trochę później, ja dowiedziałam się o córeczce w 16 tc.
Ja jak za szybko wstanę to muszę się nieraz przytrzymać czegoś, żeby się nie przewrócić.Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam taki "problem" co nie jest problemem. Mianowicie piersi mam takie śliczne ale całe w kostkach, chyba jak byłam nastolatkom takich nie miałam. Macie na to jakieś sposoby? Nie mogę zakładać niczego z dekoltem
a chciałbym się nacieszyć tym widokiem
.