X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam znowu poronienie zatrzymane. Niestety teraz się samo nie oczyści. Zresztą ostatnio w 8 tyg te z miałam lyzeczkowanie. Wszystko było dobrze do wczoraj jak okazało się że nie ma tętna;(

• tynka91 Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaash wrote:
    Mam znowu poronienie zatrzymane. Niestety teraz się samo nie oczyści. Zresztą ostatnio w 8 tyg te z miałam lyzeczkowanie. Wszystko było dobrze do wczoraj jak okazało się że nie ma tętna;(
    Bardzo mi przykro, strasznie to smutne zd Cię to spotyka i to jeszcze drugi raz :( robiłaś juz jakieś badania żeby poznać przyczynę i uniknąć takiej sytuacji? Trzymaj się!

fnhs3iy.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    Butterfly co bylo powodem ze tak pozno stracilas male jesli mozna wiedziec oczywiscie? To musialo byc straszne przezycie :( :(
    mimoza u mnie wszyscy tak sie napalili na chlopca ze nawet nie jestem w stanie juz sama niczego wyczuc :p

Ulv15, to nie tajemnica. Dziś też mogę o tym mówić z większą łatwością. Boli mniej. Moja córeczka miała uogolniony obrzęk płodu, który szybko narastał. Miała wadę genetyczną. Mieliśmy taki pech ,że był to statystyczny przypadek,A nie wynikający z nosicielstwa wadliwego genu przeze mnie czy przez męża. Był to zespół Turnera,na który chorują tylko dziewczynki. To nie była wada z którą się nie da żyć. Ale moja córeczkę zabił obrzęk, wynikający z wady gen.i dodatkowe wady gdyż układ limfatyczno-chlonny nie funkcjonował poprawnie. Dziura w serduszku, problemy z aortą itp. Ale była piękna i taka cudowna jak się urodziła. Urodziła się w moje urodziny,dodam.
    Teraz mam swojego prywatnego aniołka, którego kocham ponad życie i wiem, że ona czuwa nad nami i prosi Bozie o zdrówko dla nowopowstającej istotki, która myślę będzie siostra dla Lilianki. Takie przeczucie tylko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 09:00

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam. Każdy mi mówił że jeden raz jest normalny i często się zdarza. Ale teraz przy dwóch będę robić wszystkie badania jakie tylko będzie trzeba. Mimo wszystko muszę Najpierw przeżyć szpital i dojść do siebie...

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co do mdłości to miałam je tylko dwa tygodnie może 3. Jak poczuje zapach, który mnie odrzuca to oczywiście są przytulanki z porcelanka. Ale też się martwię czy wszystko ok. Usg dopiero za 11 dni. mam podstawowe badania krwi, grupę krwi, HIV, rozyczke, toksoplazmoze, I pappa. Nie wiem czy coś tam jeszcze. Wyniki będę miała podczas wizyty. Nie miałam glukozy ani moczu.
    Dziewczyny, które straciły Maleństwa strasznie mi przykro, nawet nie wiem co napisać :(

.
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny tak mi przykro ze sie nie udalo.
    Ja sie zaczynam zastanawiac czy u mnie wszystko ok bo jednak tez mam odwarstwienie kosmowki a gin dopiero za tydzien. Ale nie plamie i mdlosci caly czas dokuczaja.

Monaash a cos czulas ze cos nie tak? Przestalas miec mdlosci? Czy po prostu poszlas na wizyte i sie dowiedzoalas? Jak nie chcesz to nie odpowiadaj bo to szczegoly.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaash bardzo mi przykro... A myślałam, że tak wysokie ciążę są już bezpieczne. Ja jeszcze 10 dni do wizyty i czekam z niecierpliwością by usłyszeć dobre wieści i zobaczyć moją kruszynke ❤️

Miłego dnia Kochane ❤️

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie czułam różnicy. Cały czas mi było niedobrze, miałam mdlosci, bolesnosc piersi itd. Dlatego byłam w szoku że jest coś nie tak a na ostatnim usg 2 tyg temu było wszystko dobrze.

• tynka91 Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaash - rozumiem, zrób wszystkie badania jak tylko dojdziesz do siebie! Moja przyjaciółka również poroniła dwa razy, pp zrobieniu wszystkich badań po tym jak zaszła kolejny raz w ciąze lekarz juz wiedział jakie leki od razu jej wdrożyć i dzięki temu urodziła zdrowego synka! Także spokojnie, na pewno jest Ci bardzo ciężko ale bedzie dobrze. Trzymam kciuki żebyś szybko doszła do siebie.
    I czasami właśnie słyszałam że tak jest ze ciaza się przestaje rozwijać a organizm tego nie rejestruje i dalej się ma wsystko objawy :(

fnhs3iy.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf, Monaash, bardzo mi przykro :( Życzę Wam, żebyście spotkały dobrego specjalistę na swojej drodze, który pomoże Wam w ustaleniu poprawnej diagnozy, a potem poprowadzi do pięknego finału <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 09:36

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, co to się dzieje :(( strasznie Wam współczuję :((
    Trzymajcie się <3

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam wpisać wizyty na pierwszą strone i tak się zwiesiłam tymi ostatnimi wieściami:/
    Poloze Mala spac po 11 to wtedy na spokojnie chyba napisze.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Mam właśnie nadzieję że szybko znajdzie się przyczyna tego wszystkiego i dalej będzie można się starać. Jak to mówił lekarz i tak mam duże szczęście że udaje się zajść i to w miarę szybko. Tak więc sama wierzę że będzie dobrze. Wam życzę bezproblemowego rozwiązania i zdrowych dzidziusiow;)

iNso87, Panna_Justyna, Reniferra, mimoza lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które nie mają jeszcze avatarka i suwaczka jak to nie problem to poprosze o wstawienie :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Malz poszedł z Mala na rower a ja sprzatnelam co nieco w lazience:d I odkurzylam. Znowu musze odpoczac bo juz niedobrze. Ale postepy mam...:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 10:51

teverde lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Monaaash bardzo mi przykro... A myślałam, że tak wysokie ciążę są już bezpieczne. Ja jeszcze 10 dni do wizyty i czekam z niecierpliwością by usłyszeć dobre wieści i zobaczyć moją kruszynke ❤️

Miłego dnia Kochane ❤️
    O mamy w podobnym czasie wizytę! Też nasze Maleństwo nazywamy "Kruszynką" :D Dziś rano z M zastanawialiśmy się czy dowiemy się już za 11 dni będziemy mieli córeczkę czy synka :) Mąż obstawia od samego początku córeczkę :) ale ja nie mam jakoś przeczucia, sama nie wiem. Chociaż czasem mi się zdarza myśleć o Dzidzi "On" ale się szybko poprawiam na wypadek dziewczynie. Prawdę mówiąc wszystko jedno oby było zdrowe :)
    też tak macie, że jak siedzicie lub lezycie i wstajecie to kręci Wam się w głowach? Mnie czasem tak zakreci, że mam biało przed oczami staram się wstawać powoli.

Marza89 lubi tę wiadomość

.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa ja tak mam, za szybko widocznie sie podnosimy. Musimy to robic najlepiej na raty,wtedy nie powinno sie zakrecic.

Ja polozylam Mala i zabieram sie za liste wizyt.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich obserwacji wynika, że pierwsi ujawniają się chłopcy :) Na poprzednich forach, właśnie chłopcy, byli już rozpoznawani podczas badań prenatalnych. Dziewczynki trochę później, ja dowiedziałam się o córeczce w 16 tc.
    Ja jak za szybko wstanę to muszę się nieraz przytrzymać czegoś, żeby się nie przewrócić.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam liste wizyt na 1 stronie. Dajcie znac czy sie zgadza, kogo dopisac, na ktora godzine, czy prenatalne czy nie. :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taki "problem" co nie jest problemem. Mianowicie piersi mam takie śliczne ale całe w kostkach, chyba jak byłam nastolatkom takich nie miałam. Macie na to jakieś sposoby? Nie mogę zakładać niczego z dekoltem :/ a chciałbym się nacieszyć tym widokiem :D

.
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ