MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pracowałam do 8 miesiąca i też nie miałam kontroli, ale znam dziewczyny na własnej działalności gospodarczej, które miały. Słyszałam też o innej, która poszła na zwolnienie 2 miesiące po rozpoczęciu nowej pracy - ZUS oskarżył ją o fikcyjne zatrudnienie i zawyżone wynagrodzenie. Wygrała sprawę i otrzymała zaległy zasiłek, ale dopiero jak już dziecko było na świecie. A do czasu zakończenia sprawy ZUS wstrzymał wszystkie wypłaty. Masakra.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Mam taki ból głowy, że wymiotuję jak kotek. Staram się ogarniać, wzięłam długą kąpiel i oglądam komedie.
Wiecie, co. Wczoraj mój Mąż jak wrócił do domu zapytał mnie. A Dziecko naprawdę się ruszało czy mi się wydawało bo lekarz ruszał tym urządzeniemWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 13:15
Rub45 lubi tę wiadomość
. -
Makowe-mężczyźni mają inne poczucie ciąży
Ja mojemu wysłałam zdjęcie z dzisiaj, to on się pyta, co jest na tym zdjęciu
Przy okazji-szybkiej ulgi w bólu życzę :-*
Ja wpadłam w pewien poziom irytacji dzisiaj.
Skoro w usg wszystko ok, a za tydzień już to usg prenatalne, to pobieram krew na pappa.
Ale, ale... W medicover wszystkie skierowania są w systemie i od 4 lat nikt nigdy nie poprosił mnie o wydruk.
A tu niespodzianka-muszę mieć ten cholerny wydruk - którego nie mam. Przekopałam wszystko i jak kamień w wodę. Podejrzewam, że pewnie wrzuciłam, jak wszystkie skierowania Bo dostaje wydruki, a potem muszę je niszczyć, bo nikt ich nie chcePola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Z tą kontrolą z ZUS to wcale nie jest tak kolorowo. Nawet na teoretycznie "chodzonym" L4 ciężarna nie może ot tak sobie wychodzić z domu kiedy jej się podoba, a przy dłuższym wyjeździe należy podac w ZUSie adres pod którym będzie się przebywało. Nieraz wzywali ciężarne na wyjaśnienia, bo nie zastali ich w domu podczas kontroli. Niby nie tak łatwo jest udowodnić, że L4 jest "nieprawidłowo" wykorzystywane, ale wystarczy że znajdzie się jakiś "zyczliwy" sąsiad.
W ciąży z córką zawsze przy wyjściu odwiedzałam aptekę, żeby w razie czego miec podkładkę. -
Ufffff.Wszystko dobrze, serduszko bije.Przeziernosc ok,anatomia ok,kosc nosowa jest.Ryzyko wad jest niskie.Kamień z serca!
Makowe Szczęście, monniqu, patuniek86, bbeczka91, enka90, Reniferra, Sabela, Ankakaranka87, msmarmify, Kleopatra, Hetmanka, iNso87, patkaaxx90, teverde, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.. też obawiam się wyjścia z domu chocby do sklepu, bo słyszałam, że wstrzymuja wypłaty. Czytałam że częściej są właśnie kontrolę kobiet prowadzących własną działalność gospodarczą niż zatrudnionych na umowę o pracę, ale stres jest.
-
Miałam wrzucić mój nikły brzuszek, to wrzucam . Czy Wam też rośnie więcej włosów na brzuchach? Szczególnie u biorących duphaston jest to częste podobno. Ogólnie progesteron tak wpływa . Trochę strach, że pod koniec będzie bardzo włochato.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a6fb60f563a.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 15:29
patuniek86, msmarmify, Izziee, iNso87, bbeczka91, Ulv15, Ankakaranka87, Alisssa, Ksiazka1, teverde lubią tę wiadomość
-
Super wieści!
Co do zwolnienia to ja jestem od samego początku niczym sie nie przejmuje znajomy bhpowiec mowil, ze nie maja prawa przeprowadzac kontroli na ciezarnych ze to absurd a jak przyjdzie do domu to nie ma zadnych podstaw prawnych zeby wejsc wiec wpuszczac nie musimy ani nic nie wiem jak z wezwaniem ale ogolnie mowil o absurdach ignirowaniu tego, poza tym na zwolnieniu mimo 2 czyli ze mozesz isc do lekarza czy do apteki mamy zaznaczone B czyli ciaze a to tez ma jakies swoje prawa.... ogolnie jakbyscie mialy taka sytuacje tk polecam najpierw konsultacje ze swoim lekarzem co warto mowic itdenka90, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość
-
Makowe Szczęście wrote:Mam taki ból głowy, że wymiotuję jak kotek. Staram się ogarniać, wzięłam długą kąpiel i oglądam komedie.
Wiecie, co. Wczoraj mój Mąż jak wrócił do domu zapytał mnie. A Dziecko naprawdę się ruszało czy mi się wydawało bo lekarz ruszał tym urządzeniem
Odpoczywaj z ta głową... mi pomagaja spacery, ogolnie jak tylko wyjde z domu to id razu mi lepiej :p -
Makowe Szczęście zrób sobie drzemkę i odpoczywaj. Mi na bóle głowy teraz tylko sen pomaga bo leków nie chcę brać a każdy wysiłek wzmaga ból.
Patuniek, Rehiferra u mnie też przednia ściana. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. No i też mam więcej włosków i mam wrażenie, że szybciej rosnąMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
Laura