MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś w końcu spałam w nocy juuupi! Wcześniej miałam taki ból, że czułam go przez sen i nie mogłam spać. Wciąż czuje lekki ból głowy ale bez porównania. Piję kawę i zajadam magdalenkę dziś idę na zajęcia ale cała noc były burze i teraz przyszła. Leje jak z cebra już jesień idzie wielkimi krokami. A co u Was? Jakie macie plany na weekend?.
-
Mam do Was pytanie jak to jest z tymi penatralnymi? Bo piszecie, że już mieliście ale np. Czekacie na wyniki pappa? Mi lekarz powiedział, że to badanie usg i pappa, wyniki razem się nakłada do specjalnego programu i wtedy są rezultaty. Czy ja coś źle zrozumiałam?.
-
Makowe Szczęście, dobrze że nocka spokojna:) Ja też mam 90/60 na co dzień, bybwa też niższe. Jak miałam takie okropne bóle głowy to zmuszałam się właśnie do wypicia filiżanki kawy.
Co do badań, to żeby uzyskać prawdopodobieństwo to właśnie lekarz ;wpisuje w kalkulator wartości pappa i wolne bhcg i razem z obrazem usg ma wynik. U mnie było tak, że krew badałam kilka dni przed i na badaniu usg dostałam już wynik, bo miała lekarz wszystkie potrzebne dane. Jak ktoś czeka na pappa to po prostu chyba dochodzi jedna wizyta, żeby lekarz to połączył i omówił.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Cześć Madziakk. Mamy dzieci w tym samym wieku:)
Madziakk lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Witamy nową koleżankę
Dziewczyny a ja Wam powiem ze mi lekarz nie proponował zrobienia pappa, mam wizytę we wtorek to może coś powie bo prenatalne 11 września. Ale chyba ja nie chce tego robic - sama nie wiem
Ciśnienie nie takie niskie - u mnie zazwyczaj jest około 90/60 a na ostatniej wizycie było 103/60 -
No właśnie ja tego nie kumam, bo tak też radziła mamaginekolog. A wiele dziewczyn ma krew w dniu USG braną i mi też tak kazali przyjść. Ale lekarz od USG prenatalnego to zupełnie inny lekarz, bo z certyfikatem. No i nie wiem czy później to ta moja połączy te dane czy kij..
-
Wydaje mi się, że ten temat był poruszany na kwietniówkach, nie u nas, więc na wszelki wypadek przypominam, że dla mieszkanek woj. śląskiego poniżej 35 rż prenatalne są darmowe. I nie przeszkadza im, że pierwsze badanie będę miała robione gdzieś indziej, u nich już jestem umówiona na 25.10 na połowkowe i w ich przypadku krew sprawdza się już wcześniej (ja mam przykaz między 01-20.10).
Link z info:
https://www.gyncentrum.pl/programy-unijne -
bbeczka91 wrote:Z tymi rosnącymi włosami to masakra. Najwięcej mam na palcach i grzbiecie dłoni, takie cieniutkie, jaśniutkie, ale długie na 0,5 cm. Poza tym na nogach, pod pachami i Grażynie też szybciej rosną i są twardsze niż poza ciąża.
Hmmm a ja mam mniej. Wczoraj po tyg nogi goliłam, dawniej wyglądałaby jak w kalesinach po tygodniu nie golenia.
Może to zwiastuje płeć właśnie? Ja z corka starsza tez właśnie tak miałamOlaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Witaj Madziak!
Ja pobierałam krew na pappa tydzień wcześniej i uważam, że dobrze bo na jednej wizycie miałam zrobione usg i podliczone ryzyko. Jak się idzie po prenatalnych do innego lekarza to niewiadomo czy on będzie miał ten program do wyliczenia tego, no ale najlepiej zapytać swojego lekarza jakie są u nich zasady.Laura
-
nick nieaktualny
-
Ja się wczoraj w medicover dowiedziałam, że krwi mi wcześniej nie pobiorą. Mają "inaczej". U nich w laboratorium sprawdzają krew dopiero wtedy, kiedy są wyniki usg. I przesyłają wyniki krwi do lekarza robiącego usg i on komentuje te wyniki na portalu pacjenta. Masakra. Wolałabym mieć już wszystko tego samego dnia, a tu taka kicha...Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Patuniek86 powiem Ci jeszcze, że ja miałam odwrotną sytuację bo krew pobrałam tydzień wcześniej a wynik był już po 3 dniach i oczywiście próbowałam przeszukać internet, żeby to jakoś zinterpretować a to bez usg nie ma sensu. Także i tak źle i tak niedobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 10:10
Laura
-
Witaj Madziakk!!!
Ja dzisiaj jestem w szoku, pierwszy raz wymiotowalam, a dzis koncze 3 miesiac. Do tej pory tylko mdlosci straszne i myslam ze juz tylko lepiej bedzie. A tu taka niespodzianka. Ale chyba wiem dlaczego, chcialm zrobic napierw makijaz a potem zjesc i to byl moj blad.
A potem chcialam zalozyc moje nowe ciazowe spodnie do pracy i jak zalozylam okazalo sie ze kupilam nie ten rozmiar, z przymierzalni wzielam do kasy nie te co chcialam. Gdzie ta glowa.
Na szciescie juz piateczek:) a jutro idziemy na grila z noclegiem:) -
Ja też niesety muszę czekać na wyniki papka, u mnie nie robią od razu wszystkiego najpierw USG potem przesyłają wszystko do laboratorium. Dodam że mieszkam w Niemczech, u nas to wszystko trochę inaczej wygląda. Czy lepiej niż w Polsce? Po prostu inaczej i tyle.
-
U mnie jest tak. Miałam usg i w tym samym dniu pobrane pappa plus wywiad z genetykiem. Teraz czekam do 6 września. Będzie wtedy wynik pappa i znów wizyta u tego genetyka, który wszystko połączy i opowie jak sprawa wygląda.
-
U mnie też najpierw usg u lekarza z fmf, potem krew na wolne bhcg i pappa i potem spotkanie z genetykiem który to omawia.
Dzisiaj powiedziałam w pracy o ciąży dobrze to przyjęli. Mam już taki wielki brzuch że za chwilę i tak by było widaćSabela lubi tę wiadomość