X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Dziewczyny, będę upierdliwa, ale nie kupujcie fotelików samochodowych w zestawie z wózkami. To straszne gówna są i obok bezpiecznych fotelików nawet nie stały. Poczytajcie więcej na ten temat.
    Ja fotelik napewno oddzielnie kupię. Ale jeśli dałoby radę coś co pasuje do wózka też, to by było fajnie.

Ale ok, jak to jest, jest fotelik do samochodu, wózek i nosidełko... To się wozi nosidełko i wózek? Czy jak wózek to jyz nie nosidełko... Trochę się gubię...

• Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja fotelik napewno oddzielnie kupię. Ale jeśli dałoby radę coś co pasuje do wózka też, to by było fajnie.

Ale ok, jak to jest, jest fotelik do samochodu, wózek i nosidełko... To się wozi nosidełko i wózek? Czy jak wózek to jyz nie nosidełko... Trochę się gubię...

Nosidełko i fotelik to jedno i albo ta opcja albo gondolka :) ja tak rozumiem.

klamka lubi tę wiadomość

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że kupimy wózek 2w1 a do tego fotelik do samochodu który pasuje do wózka. Słyszałam, że maxi-cosi jest dobry, może któraś z Was miała i może się podzielić opinią?

klamka, Elcia89 lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • NatiS Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam i wózek i fotelik po córce. Wyglądaja jak nowe,szczegolnie wózek, bo młoda nie za bardzo chciała w gondoli jeździć, bo nic nie widziała i był płacz :) wózek mam Coletto Florino i byłam z niego zadowolona. Fotelik mam BeSafe i był super!! Polecam bardzo, miał dodatkowa wkładkę dla maluszków i daszek oddzielny. Ale teraz zastanawiam się nad kiddy, bo w nim dziecko ma lepszą pozycję podczas jazdy i słyszałam, że nie trzeba robić przerw co 2h jak przy innych fotelikach...

klamka lubi tę wiadomość

2nn3dqk3fiwgkrlm.png
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) juz od dawna czytam, ale jakoś nigdy nie było dobrego momentu żeby sie przywitać. Jestem po przejsciach i czasem brakuje mi wiary... Ciążą mija gładko, chociaż mam krwiaka, który zaczął dawać objawy więc czekamy. Termin porodu na 26.03 :)

NatiS mam ten sam wózek, z tym że ja nie jestem zadowolona, przednie koła są w powietrzu, stelaż jest ciężki. Mam tez spacerowkę xlander i chyba dokupię do niej gondolę o ile dostawka będzie pasowała. Boję się, że coletto przewróci sie z dostawką, bo jest źle wyważony. Fotelik mamy recaro privia z bazą, ale muszę kupic inny. W tym często opadała młodemu głowa, jednak nie pasuje do naszego auta.

teverde, iNso87 lubią tę wiadomość

start lipiec 2013
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja, jak mi mąż pokazał co on by chciał kupić i cenę tego to oczy mi z orbit wyszły. Ale potem zobaczyłam, że po pierwsze, pełno ludzi je u nas sprzedaje (mieszkam w dość bogatym kraju), a po drugie potem można sprzedać dalej. I tym sposobem jednak cześć kasy się odzyskuje. I dzięki temu inaczej spojrzałam na te wózki :)

Z ciekawości jeśli można wiedzieć gdzie mieszkacie?

.
  • mayka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków to rzeczywiście stokke jest piękny ale cenę tez ma puekna :( mnie się podobał już jakiś czas temu, ale na końcu wygrał rozsądek i mam po córce chicco trio Love składa się do małych rozmiarów i odrazu jest parasolka. Teraz co kupiliśmy jeszcze mniejsza spacerowke bo do samolotu recaro i tez ok rozkłada się jedna ręka i składa się na kanapkę. Z wózków podoba mi się yoyo :)

klamka lubi tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:19

Anet85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Co do wózków to rzeczywiście stokke jest piękny ale cenę tez ma puekna :( mnie się podobał już jakiś czas temu, ale na końcu wygrał rozsądek i mam po córce chicco trio Love składa się do małych rozmiarów i odrazu jest parasolka. Teraz co kupiliśmy jeszcze mniejsza spacerowke bo do samolotu recaro i tez ok rozkłada się jedna ręka i składa się na kanapkę. Z wózków podoba mi się yoyo :)
    Yoyo jest na naszej liście jako drugi :)

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Monia. A duzego masz krwiaka? Ja mam odwarstwiona kosmowke przestrzen ma wymiary 1,5 na 1 cm.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka ja też zaczęłam się zastanawiać jak ten stelaż od Stokke zmieści się do auta. Hm.. Jakis duży właśnie się wydaje. Ja jeżdżę Kia Ceedem w kombi ale coś czuję, że drugie auto zmienimy na większe haha

NatiS tak, kiddy ponoć rozklada się aż do pozycji leżącej dlatego właśnie chce ten fotelik. :) pasuje do większości wózków z tego co widziałam z adapterami.

Nosidełko/fotelik to jest to samo. Jest poprostu wygodniej wrzucić stelaż sam do auta, jak jedziesz przykładowo na zakupy i potem po sklepie wozic się wpinajac fotelik w stelaż. Nie musisz ciągnąć gondoli:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 07:17

klamka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 witaj. Juz dopisuje Ciebie do naszej skromnej listy ;)

Monia85 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowaa witaj ponownie:) fajnie, że wszystko dobrze u Ciebie.
    cześć Monia85 :)

zgadzam się z Sabelą co do fotelika. My córce kupywaliśmy wózek 2w1 i osobno fotelik. Mieliśmy maxi cosi pebble, wtedy miał dobre oceny i znośną cenę, teraz pewnie są też lepsze. Dokupiliśmy adaptery i pasował na stelaż wózka. Na tej stronie warto sprawdzać ocenę fotelików w testach ADAC https://fotelik.info/pl/testy/. Jak oszczędzać, to lepiej na wózku;)

Wózek mamy po córce - już mi się aż tak nie podoba, ale przecież jak mam sprawny, zadbany to nie będę świrować z nowym. Jest szaro-biały więc i dla chłopaka się nada. Mieliśmy firmy Camarelo - mogę polecić, bo dużo był użytkowany, a nie było żadnych usterek i myślę też, że dobrze wygląda;)

Gdybym kupowała nowy, to jednak bym kupiła osobno gondolę i osobno spacerówkę. W późniejszym etapie spacerówka była dla mnie trochę za duża. Przemęczyliśmy się, ale teraz chyba dokupimy coś poręczniejszego, lżejszego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 07:45

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Madziakk Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam rozwiązanie fotelik samochodowy plus stelaż jest bardzo praktyczne. Trzeba tylko pamiętać o adaprerach żeby wpiąć fotelik do stelaża wózka. Często tak jeździłam z moim synkiem na zakupy. Wózek mamy na szczęście Jedo Fyn się nazywa jestem z niego zadowolona ma dużo pompowane koła i co za tym idzie na bardzo dobra amortyzację, jest idealny na spacery w terenie. Gondola jest duża u dziecko praktycznie do 5-6 miesięcy może w niej spokojnie jeździć. Co do fotelika to my jeździmy bardzo dużo autem i liczyło się dla nas przede wszystkim bezpieczeństwo malucha dlatego wybraliśmy BeSafe.

zem3i09kgh136z79.png
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    Hej Monia. A duzego masz krwiaka? Ja mam odwarstwiona kosmowke przestrzen ma wymiary 1,5 na 1 cm.
    Krwiak 1x1.5, 3 tyg temu tuz przed wizyta juz w poczekalni krwawiłam. W poprzedniej ciazy tez mialam krwiaka, 2 razy byłam na ip z krwawieniem, a oni nie wiedzieli dlaczego. Dopiero w 12 tyg doktor zobaczyła. Luteina, odpoczynek i wszystko powinno byc ok :)

start lipiec 2013
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczynam 14 tydz :) hmm, czy 13?
    W czwartek mam wizytę na NFZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 09:24

teverde, iNso87 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mam pytanie bierzecie jeszcze kwas foliowy?

.
  • teverde Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi co wizytę lekarka mówi, żeby kontynuować Pregnę.

• Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra skończyłaś 13 i zaczynasz 14, gratulacje! :)

Ja biorę kwas cały czas, w sumie chyba zalecają brać przez cały okres ciąży :)

Co do wózków to mnie się spodobał aero tutis - czy słyszałyście coś o tym? O foteliku myślałam kiedy evoluna pro albo cybex cloud q - obydwa się rozkładają do pozycji leżącej :)

Kleopatra lubi tę wiadomość

oar83e3krueg9a4a.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra tak jak Hetmanka napisała co do tygodni:)

Makowe ja biorę cały czas. Wczoraj skończyłam Femibion 1 a dziś już łykam Femibion 2:)

Hetmanka ten evoluna to chyba jakaś nowość kiddy evolution właśnie.
    Ja póki co juz sie zdecydowałam, że kupię używanego greentoma carrycot czyli sama gondole jak trafię i kupie używanego Stokke v4 sama spacerowke też jak trafię na dobrą cenę. Wtedy w domu mam gondolke(a mieszkam w bloku na 2 piętrze, a garaż mam w bloku obok..) i jest dość lekka jak będę chciała wyjść na spacer, zeby Ja znieść. W aucie będzie stelaż od Stokke cały czas lezal i dokupie adaptery i fotelik i w razie zakupów wpinam i ide i nie muszę się ciągnąć z wozkami. Teraz to wymyśliłam ;)

A greentom akurat na takie miejskie pod blokiem spacery będzie no i to wiosna/lato wyjdzie a nie zima z gondola także super;)
    A uwierzcie miałam problem z Adamexem ciągnąć go w ta i z powrotem z auta do mieszkania.. Jeszcze zima bo w grudniu rodzilam:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 10:46

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ