MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa fotelik napewno oddzielnie kupię. Ale jeśli dałoby radę coś co pasuje do wózka też, to by było fajnie.Sabela wrote:Dziewczyny, będę upierdliwa, ale nie kupujcie fotelików samochodowych w zestawie z wózkami. To straszne gówna są i obok bezpiecznych fotelików nawet nie stały. Poczytajcie więcej na ten temat.
Ale ok, jak to jest, jest fotelik do samochodu, wózek i nosidełko... To się wozi nosidełko i wózek? Czy jak wózek to jyz nie nosidełko... Trochę się gubię... -
klamka wrote:Ja fotelik napewno oddzielnie kupię. Ale jeśli dałoby radę coś co pasuje do wózka też, to by było fajnie.
Ale ok, jak to jest, jest fotelik do samochodu, wózek i nosidełko... To się wozi nosidełko i wózek? Czy jak wózek to jyz nie nosidełko... Trochę się gubię...
Nosidełko i fotelik to jedno i albo ta opcja albo gondolka
ja tak rozumiem.
klamka lubi tę wiadomość
-
Ja mam i wózek i fotelik po córce. Wyglądaja jak nowe,szczegolnie wózek, bo młoda nie za bardzo chciała w gondoli jeździć, bo nic nie widziała i był płacz
wózek mam Coletto Florino i byłam z niego zadowolona. Fotelik mam BeSafe i był super!! Polecam bardzo, miał dodatkowa wkładkę dla maluszków i daszek oddzielny. Ale teraz zastanawiam się nad kiddy, bo w nim dziecko ma lepszą pozycję podczas jazdy i słyszałam, że nie trzeba robić przerw co 2h jak przy innych fotelikach...
klamka lubi tę wiadomość

-
Hej
juz od dawna czytam, ale jakoś nigdy nie było dobrego momentu żeby sie przywitać. Jestem po przejsciach i czasem brakuje mi wiary... Ciążą mija gładko, chociaż mam krwiaka, który zaczął dawać objawy więc czekamy. Termin porodu na 26.03 
NatiS mam ten sam wózek, z tym że ja nie jestem zadowolona, przednie koła są w powietrzu, stelaż jest ciężki. Mam tez spacerowkę xlander i chyba dokupię do niej gondolę o ile dostawka będzie pasowała. Boję się, że coletto przewróci sie z dostawką, bo jest źle wyważony. Fotelik mamy recaro privia z bazą, ale muszę kupic inny. W tym często opadała młodemu głowa, jednak nie pasuje do naszego auta.
teverde, iNso87 lubią tę wiadomość
start lipiec 2013 -
klamka wrote:Ja, jak mi mąż pokazał co on by chciał kupić i cenę tego to oczy mi z orbit wyszły. Ale potem zobaczyłam, że po pierwsze, pełno ludzi je u nas sprzedaje (mieszkam w dość bogatym kraju), a po drugie potem można sprzedać dalej. I tym sposobem jednak cześć kasy się odzyskuje. I dzięki temu inaczej spojrzałam na te wózki

Z ciekawości jeśli można wiedzieć gdzie mieszkacie?. -
Co do wózków to rzeczywiście stokke jest piękny ale cenę tez ma puekna
mnie się podobał już jakiś czas temu, ale na końcu wygrał rozsądek i mam po córce chicco trio Love składa się do małych rozmiarów i odrazu jest parasolka. Teraz co kupiliśmy jeszcze mniejsza spacerowke bo do samolotu recaro i tez ok rozkłada się jedna ręka i składa się na kanapkę. Z wózków podoba mi się yoyo
klamka lubi tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyYoyo jest na naszej liście jako drugimayka wrote:Co do wózków to rzeczywiście stokke jest piękny ale cenę tez ma puekna
mnie się podobał już jakiś czas temu, ale na końcu wygrał rozsądek i mam po córce chicco trio Love składa się do małych rozmiarów i odrazu jest parasolka. Teraz co kupiliśmy jeszcze mniejsza spacerowke bo do samolotu recaro i tez ok rozkłada się jedna ręka i składa się na kanapkę. Z wózków podoba mi się yoyo 
-
Mayka ja też zaczęłam się zastanawiać jak ten stelaż od Stokke zmieści się do auta. Hm.. Jakis duży właśnie się wydaje. Ja jeżdżę Kia Ceedem w kombi ale coś czuję, że drugie auto zmienimy na większe haha
NatiS tak, kiddy ponoć rozklada się aż do pozycji leżącej dlatego właśnie chce ten fotelik.
pasuje do większości wózków z tego co widziałam z adapterami.
Nosidełko/fotelik to jest to samo. Jest poprostu wygodniej wrzucić stelaż sam do auta, jak jedziesz przykładowo na zakupy i potem po sklepie wozic się wpinajac fotelik w stelaż. Nie musisz ciągnąć gondoli:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 07:17
klamka lubi tę wiadomość
-
Zimowaa witaj ponownie:) fajnie, że wszystko dobrze u Ciebie.
cześć Monia85
zgadzam się z Sabelą co do fotelika. My córce kupywaliśmy wózek 2w1 i osobno fotelik. Mieliśmy maxi cosi pebble, wtedy miał dobre oceny i znośną cenę, teraz pewnie są też lepsze. Dokupiliśmy adaptery i pasował na stelaż wózka. Na tej stronie warto sprawdzać ocenę fotelików w testach ADAC https://fotelik.info/pl/testy/. Jak oszczędzać, to lepiej na wózku;)
Wózek mamy po córce - już mi się aż tak nie podoba, ale przecież jak mam sprawny, zadbany to nie będę świrować z nowym. Jest szaro-biały więc i dla chłopaka się nada. Mieliśmy firmy Camarelo - mogę polecić, bo dużo był użytkowany, a nie było żadnych usterek i myślę też, że dobrze wygląda;)
Gdybym kupowała nowy, to jednak bym kupiła osobno gondolę i osobno spacerówkę. W późniejszym etapie spacerówka była dla mnie trochę za duża. Przemęczyliśmy się, ale teraz chyba dokupimy coś poręczniejszego, lżejszego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 07:45
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

-
Potwierdzam rozwiązanie fotelik samochodowy plus stelaż jest bardzo praktyczne. Trzeba tylko pamiętać o adaprerach żeby wpiąć fotelik do stelaża wózka. Często tak jeździłam z moim synkiem na zakupy. Wózek mamy na szczęście Jedo Fyn się nazywa jestem z niego zadowolona ma dużo pompowane koła i co za tym idzie na bardzo dobra amortyzację, jest idealny na spacery w terenie. Gondola jest duża u dziecko praktycznie do 5-6 miesięcy może w niej spokojnie jeździć. Co do fotelika to my jeździmy bardzo dużo autem i liczyło się dla nas przede wszystkim bezpieczeństwo malucha dlatego wybraliśmy BeSafe.

-
Krwiak 1x1.5, 3 tyg temu tuz przed wizyta juz w poczekalni krwawiłam. W poprzedniej ciazy tez mialam krwiaka, 2 razy byłam na ip z krwawieniem, a oni nie wiedzieli dlaczego. Dopiero w 12 tyg doktor zobaczyła. Luteina, odpoczynek i wszystko powinno byc okElcia89 wrote:Hej Monia. A duzego masz krwiaka? Ja mam odwarstwiona kosmowke przestrzen ma wymiary 1,5 na 1 cm.
start lipiec 2013 -
Kleopatra skończyłaś 13 i zaczynasz 14, gratulacje!

Ja biorę kwas cały czas, w sumie chyba zalecają brać przez cały okres ciąży
Co do wózków to mnie się spodobał aero tutis - czy słyszałyście coś o tym? O foteliku myślałam kiedy evoluna pro albo cybex cloud q - obydwa się rozkładają do pozycji leżącej
Kleopatra lubi tę wiadomość

-
Kleopatra tak jak Hetmanka napisała co do tygodni:)
Makowe ja biorę cały czas. Wczoraj skończyłam Femibion 1 a dziś już łykam Femibion 2:)
Hetmanka ten evoluna to chyba jakaś nowość kiddy evolution właśnie.
Ja póki co juz sie zdecydowałam, że kupię używanego greentoma carrycot czyli sama gondole jak trafię i kupie używanego Stokke v4 sama spacerowke też jak trafię na dobrą cenę. Wtedy w domu mam gondolke(a mieszkam w bloku na 2 piętrze, a garaż mam w bloku obok..) i jest dość lekka jak będę chciała wyjść na spacer, zeby Ja znieść. W aucie będzie stelaż od Stokke cały czas lezal i dokupie adaptery i fotelik i w razie zakupów wpinam i ide i nie muszę się ciągnąć z wozkami. Teraz to wymyśliłam
A greentom akurat na takie miejskie pod blokiem spacery będzie no i to wiosna/lato wyjdzie a nie zima z gondola także super;)
A uwierzcie miałam problem z Adamexem ciągnąć go w ta i z powrotem z auta do mieszkania.. Jeszcze zima bo w grudniu rodzilam:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 10:46
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość