X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi mówił wcześniej, że do 12 tygodnia a mam jeszcze 13 tabletek Femibion 1 I zastanawiałam się czy wybrać ją do końca

.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Właśnie mi mówił wcześniej, że do 12 tygodnia a mam jeszcze 13 tabletek Femibion 1 I zastanawiałam się czy wybrać ją do końca
    Pij do końca. Mi akurat op skończyło się właśnie teraz jak weszłam w II trymestr. Szkoda wyrzucić i kupywac Femibion 2. Myślę, że parę dni różnicy nie zrobi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 10:45

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, że już temat wózków i fotelików :) my mieliśmy dla synka właśnie ten Kiddy evoluna i-size i bardzo polecam! Rozkłada się faktycznie do prawie leżącej pozycji no i w testach ADACu też wypada bardzo dobrze. Teraz młody przesiadł się już do większego, a kiddy czeka na rodzeństwo ;) jedyną jego wadą jest to, że zajmuje dużo miejsca w samochodzie, więc radzę dobrze sprawdzić czy wam się zmieści...
    Wózek dla mnie najważniejsze żeby miał duże pompowane koła, dużo spacerujemy po lesie i górach, więc musimy mieć taki, który poradzi sobie w trudnych warunkach ;) ja ciągle się zastanawiam czy będziemy kupować taki rok po roku, czy dostawkę, czy synek zrezygnuje już z wózka...no ale to dla mnie temat raczej dopiero na marzec/kwiecień...wyjdzie w praniu co będziemy potrzebować, a na zapas drugiego wózka na pewno nie będę kupować

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę poszukać dentysty :-(

Panicznie boję się leczenia, nawet na przeglądy zawsze wołałam o znieczulenie :-( A przed znieczuleniem w strzykawce musiałam dostawać znieczulenie miejscowe...

2 zęby mocno dokuczają. Ostatnio byłam rok temu i miałam robiony 1 ząb.
    Płakać mi się chce na samą myśl :-(
    Macie jakiś sprawdzony gabinet w Warszawie dla ciężarnych?

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • NatiS Koleżanka

Wysłany: 1 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W medicover jest wspaniały stomatolog dr Lang :) bezboleśnie robi i cały czas pyta czy wszystko okej i czy nic nie boli :)

2nn3dqk3fiwgkrlm.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze to szczęście,ze zabki jak igielki. Po 1-2latach chodzę na przegląd i albo nie mam do leczenia albo jeden. Takze ptfu ptfu narazie taki fart i mam nadzieje,ze dziewczyny odziedzicza po mnie zeby. Narazie obie maja super zeby.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślała któraś z Was o chustach?

Ja planuję kupić wózek po taniości jakiś używany, szczerze powiedziawszy obojętnie mi jaki. Ale tak to mam zamiar chustować. Tylko najpierw trzeba się nauczyć ;p

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila, ja sporo chustowalam z synkiem :) Chusty są super, zwłaszcza że mieszkam na 4 piętrze bez windy. Ale na dłuższe spacery wolałam wózek. Miałam to szczęście, że synek tolerował i wózek, i chustę, zobaczymy jakie następne maleństwo będzie miało preferencje :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤️

Ja też po USG miałam pobraną krew na pappa ale wyniki do 10 dni roboczych ;)

Wózki przeglądam, ale nie potrafię się zdecydować haha

Chusta mi się podoba, ale slyszalam tyle opinii, że już sama nie wiem czy to dobre dla dziecka czy nie... Ale chciałabym ;)

NatiS lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chuste i nosidlo Tula ale używam tylko bardzo sporadycznie. Dla mnie nie ma jak dziecko się wygodnie wyłoży w wózku. Tylko ja mam dom i nie muszę nigdzie dźwigać :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mamą chuściocha, wydałam miliony na kilka chust i uwielbiam, polecam!

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam i chustę i Tule, ale podobnie jak kehlana na dłuższe spacery jednak wolałam wózek...moze teraz przy drugim będę więcej chustowac, przydadzą się wolne ręce przy szalejącym 1,5 roczniaku ;)

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja polecam chustowanie!

• msmarmify Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wózki wózki <3 u mnie na 100% bugaboo cameleon 3... nie wiem tylko jaki kolor haha a foteli jakis nowy widzialam maxi cosi axiss cos tam :p ja szaleje co tam :p greentom mi się strasznie podoba ale jednak amortyzacja u mnie by pasowala na pewno beda spacery poza miastem.. planuje kupic ta spacerowke w szaro zoltej sie zakochalam :p druga do rozwazenia to wlasnie bee <3 ale na to mam jeszcze czasu a czasu :D

klamka lubi tę wiadomość

• enka90 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja teraz zapytam o to jak planujecie pieluszkować dzieciątko? Mnie bardzo korcą pieluchy wielorazowe, zwłaszcza po tym jak się naczytałam o szkodliwości jednorazówek ale boję się, że skoro to moje pierwsze dziecko mogę sobie z tym wszystkim nie poradzić.

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka standardowo pampersy Pampersa;) obie nosily i nigdy nawet tylka nie odparzyly. Lena potem miała pieluchomajtki na zmiane. Wygodniej bylo zmieniać jak byliśmy u Kogoś. Juz zapas mam po Lenie 5..:) zbieram pomalu tez 3 i 4. Uzywalam tez Dady,czasem z Auchana Bambino chyba jakos tak i tez bylo ok. Pampersa zielone i pomarańczowe i białe. Zielone sa najlepsze wg mnie a pomarańczowe na późniejszy wiek jak dziecko mniej siusia albo na lato bo są cieńsze. Te białe najdroższe i wg mnie jakas pomylka. Nie bylam z nich zadowolona.

Ja wczoraj okrutny dzien miałam..dalej zle się czuje :| co jest ja się pytam... Dzis tez jakas taka nie do zycia jestem.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas na tydzień wizyt od 3.09 do 7.09 takze Dziewczyny przypomnijcie sie i napiszcie w który z tych dni macie wizytę na ktora i czy zwykla czy prenatalna:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso, ja mam 06.09. 15.30 zwykła, a 14.09. prenatalne

• teverde Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi od kiedy zabieracie mężów na wizyty? Mój już tak marudzi, że też chce Nelonka zobaczyć i posłuchać, że żal mi go tak zbywac, ale dopóki badanie jest dopochwowe to się chłopa nie bierze, nie? Poza tym od razu z nim wchodzicie czy wołacie w trakcie? Teraz idę nie na NFZ i myślę, że to dobra okazja bo nie ma takiego pośpiechu..

• Ulv15 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 14.40 we wtorek prenatalne :)

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ