X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam usg i tego samego dnia krew. Wydruk z usg idzie tam gdzie krew i mój lekarz dostaje już opis i wszystkie wyliczenia od nich. Nie pamiętam gdzie wysyła nawet. Każdy ma swoje procedury i wszędzie to inaczej wygląda.

• NatiS Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek ja miałam też w medicover usg i tego samego dnia mi pobrali krew, a następnego miałam już opis od lekarza, tyle że musiałam go odebrać w którejś placówce, bo online nie było podglądu.

2nn3dqk3fiwgkrlm.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to został równo tydzień do badań... Ale czad :-D
    Dzisiaj miałam trochę rzeczy do ogarnięcia, więc nie miałam za bardzo czasu siedzieć w Internecie. A teraz weekend, jutro wraca córka, pora się szykować na rozpoczęcie roku szkolnego - nowa szkoła :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w pracy powiedziałam o ciąży. Super to przyjęli.
    I miałam dzisiaj taka ochotę na sushi że mąż po pracy pojechał i mi kupił z pieczonym łososiem :) teraz z pełnym brzuchem Leżę w lozku :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    No to został równo tydzień do badań... Ale czad :-D
    Dzisiaj miałam trochę rzeczy do ogarnięcia, więc nie miałam za bardzo czasu siedzieć w Internecie. A teraz weekend, jutro wraca córka, pora się szykować na rozpoczęcie roku szkolnego - nowa szkoła :-)
    Szybko zleci :-)

Ja na obiado-kolacyjkę robię wlasnie makaron z lososiem i szpinakiem. :-)

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pappa w medicover, to mi lekarz powiedział, że krew powinna być pobrana tego samego dnia, którego wykonuje usg. Podobno wtedy wynik bardziej miarodajny.
    Ja jeszcze przed tym badaniem. Ale dziś byłam na standardowej wizycie i niestety mam brać luteinę :( bardzo nisko łożysko, przy samym ujściu i do tego bóle brzucha - mam brać i być dobrej myśli. A dziecię pieknie rośnie :) serduszko puka.

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasialudek w sumie to ma sens. Jak robisz badanie krwi tydzień szybciej to dziecko ma zupełnie inne wymiary i np NT też jest inne więc nie jest zupełnie miarodajne to badanie.

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekspertem nie jestem,sama Pappy nie robiłam ale wg mnie mija to się z celem robienie krwi po usg. To w ogóle dla mnie juz naciąganie kasy,bo pewnie kolejna wizyta = kolejna zaplata. No i przy wpisywaniu podczas usg wyniku z krwi mamy odrazu czarno na białym co i jak a nie jakies głupie czekanie,moze bedzie lepiej a może nie.

Dziewczyny wiem,ze to za wcześnie jeszcze ale myslalyscie o wózkach?? Przed ciąża podobal mi się Quinny moodd,chciałam nawet spacerowke dla Mlodszej kupic,żeby jeszcze pojezdzila pól roku i zostawić dla kolejnego. Teraz wydaje mi się ten wózek jakiś taki z wyglądu "ciezki". Ten stelaż chyba juz mi się jednak nie podoba. No i od paru msc nie mogę przestać myśleć o Stokke V4...o V5 i V6 nawet nic nie mowie,bo to juz tyle kasy,ze bez przesady.. No i tak mysle nad ta v4 choc nowy na pewno odpada bo tez nie wydam tyle kasy na wózek tym bardziej na 3 i ostatnie dziecko. Używane tez nie są tanie no ale zasze cos tam mniej i nie wiem co robic:/ Najgorzej,ze żaden wózek juz mi się nie podoba..wszystkie te adamexy,jakies tam barletty sa na jeden kopyt. Z Mala miałam Adamex York i wystarczy. Eh:/ co za zyciowa decyzja miec czy nie miec ;d

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- Ja przeglądam olx w poszukiwaniu wózka ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja mam podobne zdanie co do tego testu pappa i kolejnej wizyty ;) Mamaginekolog pisała o tym, że ona zleca swoim pacjentkom wcześniej zrobić badanie krwi i na wizycie daje już pełny opis. Także nie zgodzę się, że jest niemiarodajne :)

Co do wózków to ja już zaczęłam przeglądać i jestem w szoku, że wózek może tyle kosztować.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:19

msmarmify lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek po chłopakach i o ile gondola wygląda jak nowa to sam stelaż już trochę szwankuje i nie wiem czy kupować nowy wózek czy gondole jeszcze przemeczyc a potem kupić spacerowke. Chyba poczekam na płeć i wtedy pomyślę :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek ja tez na olxie przeglądam te wozki. Poczekam jeszcze,po Nowym Roku zobaczę jak ceny będą się miały. Ale cos czuje,ze 1800-2000 bedzie grane i tak.. Eh a gdzie fotelik jeszcze.. A tez ubzduralam sobie Kiddy Evolution pro 2,choc widziałam ,ze juz jakiś nowszy wyszedł.

Klamka ja mam 160 ale mój Malz ma 180.. Chciałam jeszcze greentoma ale to jakies durne dla mnie kupowanie najpierw wózek z gondola a potem wózek spacerowy:| i nie można fotelika swego wsadzić w stelaż..przynajmniej ja tak to zrozumiałam jak orientowalam sie w tych wózkach wczesniej.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Inso ja mam podobne zdanie co do tego testu pappa i kolejnej wizyty ;) Mamaginekolog pisała o tym, że ona zleca swoim pacjentkom wcześniej zrobić badanie krwi i na wizycie daje już pełny opis. Także nie zgodzę się, że jest niemiarodajne :)

Co do wózków to ja już zaczęłam przeglądać i jestem w szoku, że wózek może tyle kosztować.
    Taaaak ..5tys za nowy..to jakies żarty:| ale ludzie kupują,bo kto bogatemu zabroni;) Jak niedoszli Teście kupowali wózek dla mojej Laury w 2009 to wydali za 3w1 na allegro za nowy 800zl i to bylo dla mnie tyle kasy... A teraz? Nowy za 800zl hahaha :p wolne żarty:d

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie zamierzam wydawać więcej, niż 1000 zł na wózek z fotelikiem...

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ponownie!
    Milczałam po pierwszym poście i tylko czytałam bo przed pierwszym usg a tu kilka strat i się podłamałam. Dziś po usg okazało się że termin przesunął się z 16.03 na 25.03 i lekarz który wykonywał usg powiedział że za wcześnie na prenatalne bo mamy crl 38 a szczegółowe usg wykonują przy 45. Więc za dwa tyg następne. (co mnie cieszy:)
    Słuchałam bicia serducha i niesamowite wrażenia aż się łezka kreci.
    Dostałam skierowanie na krew i tokso...
    Następna wizyta za 3 tyg.

Co do wyboru wózka jestem na etapie szukania jakiegoś konkretnego modelu.
    zależy mi na wielofunkcyjnym 3 w 1. Jednak większość ma wielkie spacerówki a ja szukam czegoś optymalnego. Mi podoba się Hauck Lacrosse 3 in 1 boje się jednak o te koła i zimę. Mieszkamy w mieście, poruszamy się głownie autem wydaję mi się że na spacer są ok jednak jest jakieś ale...
    Nie znalazłam jednak alternatywy....

Dziś dostałam L4 na 3 tyg - ponoć moja praca jest nie wskazana.
    (pracuje w księgarni jest trochę dźwigania)

Więc będę tu częstym gościem.

klamka, iNso87, teverde, Kleopatra lubią tę wiadomość

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Sabela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będę upierdliwa, ale nie kupujcie fotelików samochodowych w zestawie z wózkami. To straszne gówna są i obok bezpiecznych fotelików nawet nie stały. Poczytajcie więcej na ten temat.

iNso87, Zimowaa, bbeczka91, Monia85, Kasialudek, msmarmify lubią tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Dziewczyny, będę upierdliwa, ale nie kupujcie fotelików samochodowych w zestawie z wózkami. To straszne gówna są i obok bezpiecznych fotelików nawet nie stały. Poczytajcie więcej na ten temat.

Własnie się wczytałam i rzeczywiście wybór adapterów do fotelika jest ogromny tylko czy ja to ogarnę co do czego i jak hehehe :D

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ