MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No to został równo tydzień do badań... Ale czad
Dzisiaj miałam trochę rzeczy do ogarnięcia, więc nie miałam za bardzo czasu siedzieć w Internecie. A teraz weekend, jutro wraca córka, pora się szykować na rozpoczęcie roku szkolnego - nowa szkołaPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja dziś w pracy powiedziałam o ciąży. Super to przyjęli.
I miałam dzisiaj taka ochotę na sushi że mąż po pracy pojechał i mi kupił z pieczonym łososiem teraz z pełnym brzuchem Leżę w lozkupatuniek86 lubi tę wiadomość
-
patuniek86 wrote:No to został równo tydzień do badań... Ale czad
Dzisiaj miałam trochę rzeczy do ogarnięcia, więc nie miałam za bardzo czasu siedzieć w Internecie. A teraz weekend, jutro wraca córka, pora się szykować na rozpoczęcie roku szkolnego - nowa szkoła
Ja na obiado-kolacyjkę robię wlasnie makaron z lososiem i szpinakiem. -
Jeśli chodzi o pappa w medicover, to mi lekarz powiedział, że krew powinna być pobrana tego samego dnia, którego wykonuje usg. Podobno wtedy wynik bardziej miarodajny.
Ja jeszcze przed tym badaniem. Ale dziś byłam na standardowej wizycie i niestety mam brać luteinę bardzo nisko łożysko, przy samym ujściu i do tego bóle brzucha - mam brać i być dobrej myśli. A dziecię pieknie rośnie serduszko puka. -
Ekspertem nie jestem,sama Pappy nie robiłam ale wg mnie mija to się z celem robienie krwi po usg. To w ogóle dla mnie juz naciąganie kasy,bo pewnie kolejna wizyta = kolejna zaplata. No i przy wpisywaniu podczas usg wyniku z krwi mamy odrazu czarno na białym co i jak a nie jakies głupie czekanie,moze bedzie lepiej a może nie.
Dziewczyny wiem,ze to za wcześnie jeszcze ale myslalyscie o wózkach?? Przed ciąża podobal mi się Quinny moodd,chciałam nawet spacerowke dla Mlodszej kupic,żeby jeszcze pojezdzila pól roku i zostawić dla kolejnego. Teraz wydaje mi się ten wózek jakiś taki z wyglądu "ciezki". Ten stelaż chyba juz mi się jednak nie podoba. No i od paru msc nie mogę przestać myśleć o Stokke V4...o V5 i V6 nawet nic nie mowie,bo to juz tyle kasy,ze bez przesady.. No i tak mysle nad ta v4 choc nowy na pewno odpada bo tez nie wydam tyle kasy na wózek tym bardziej na 3 i ostatnie dziecko. Używane tez nie są tanie no ale zasze cos tam mniej i nie wiem co robic:/ Najgorzej,ze żaden wózek juz mi się nie podoba..wszystkie te adamexy,jakies tam barletty sa na jeden kopyt. Z Mala miałam Adamex York i wystarczy. Eh:/ co za zyciowa decyzja miec czy nie miec ;d -
Inso ja mam podobne zdanie co do tego testu pappa i kolejnej wizyty Mamaginekolog pisała o tym, że ona zleca swoim pacjentkom wcześniej zrobić badanie krwi i na wizycie daje już pełny opis. Także nie zgodzę się, że jest niemiarodajne
Co do wózków to ja już zaczęłam przeglądać i jestem w szoku, że wózek może tyle kosztować.Laura
-
nick nieaktualny
-
Ja mam wózek po chłopakach i o ile gondola wygląda jak nowa to sam stelaż już trochę szwankuje i nie wiem czy kupować nowy wózek czy gondole jeszcze przemeczyc a potem kupić spacerowke. Chyba poczekam na płeć i wtedy pomyślę
-
Patuniek ja tez na olxie przeglądam te wozki. Poczekam jeszcze,po Nowym Roku zobaczę jak ceny będą się miały. Ale cos czuje,ze 1800-2000 bedzie grane i tak.. Eh a gdzie fotelik jeszcze.. A tez ubzduralam sobie Kiddy Evolution pro 2,choc widziałam ,ze juz jakiś nowszy wyszedł.
Klamka ja mam 160 ale mój Malz ma 180.. Chciałam jeszcze greentoma ale to jakies durne dla mnie kupowanie najpierw wózek z gondola a potem wózek spacerowy:| i nie można fotelika swego wsadzić w stelaż..przynajmniej ja tak to zrozumiałam jak orientowalam sie w tych wózkach wczesniej. -
Izziee wrote:Inso ja mam podobne zdanie co do tego testu pappa i kolejnej wizyty Mamaginekolog pisała o tym, że ona zleca swoim pacjentkom wcześniej zrobić badanie krwi i na wizycie daje już pełny opis. Także nie zgodzę się, że jest niemiarodajne
Co do wózków to ja już zaczęłam przeglądać i jestem w szoku, że wózek może tyle kosztować. -
nick nieaktualny
-
Witajcie, ponownie!
Milczałam po pierwszym poście i tylko czytałam bo przed pierwszym usg a tu kilka strat i się podłamałam. Dziś po usg okazało się że termin przesunął się z 16.03 na 25.03 i lekarz który wykonywał usg powiedział że za wcześnie na prenatalne bo mamy crl 38 a szczegółowe usg wykonują przy 45. Więc za dwa tyg następne. (co mnie cieszy:)
Słuchałam bicia serducha i niesamowite wrażenia aż się łezka kreci.
Dostałam skierowanie na krew i tokso...
Następna wizyta za 3 tyg.
Co do wyboru wózka jestem na etapie szukania jakiegoś konkretnego modelu.
zależy mi na wielofunkcyjnym 3 w 1. Jednak większość ma wielkie spacerówki a ja szukam czegoś optymalnego. Mi podoba się Hauck Lacrosse 3 in 1 boje się jednak o te koła i zimę. Mieszkamy w mieście, poruszamy się głownie autem wydaję mi się że na spacer są ok jednak jest jakieś ale...
Nie znalazłam jednak alternatywy....
Dziś dostałam L4 na 3 tyg - ponoć moja praca jest nie wskazana.
(pracuje w księgarni jest trochę dźwigania)
Więc będę tu częstym gościem.
klamka, iNso87, teverde, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, będę upierdliwa, ale nie kupujcie fotelików samochodowych w zestawie z wózkami. To straszne gówna są i obok bezpiecznych fotelików nawet nie stały. Poczytajcie więcej na ten temat.
iNso87, Zimowaa, bbeczka91, Monia85, Kasialudek, msmarmify lubią tę wiadomość
-
Sabela wrote:Dziewczyny, będę upierdliwa, ale nie kupujcie fotelików samochodowych w zestawie z wózkami. To straszne gówna są i obok bezpiecznych fotelików nawet nie stały. Poczytajcie więcej na ten temat.
Własnie się wczytałam i rzeczywiście wybór adapterów do fotelika jest ogromny tylko czy ja to ogarnę co do czego i jak hehehe