X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Kciuki za prenatalne!

Msmarmify cudowne informacje i maluszek <3

Ja idę jutro na wizytę więc wczoraj zrobiłam badania krwi. Ulżyło mi bo powtarzałam toxoplazmozę i igm wyszło niereaktywne, a awidność wzrosła :) TSH też dobre, tylko morfologia i mocz już nie tak super.

Reniferra lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcie Maluszka! :) kobitki ja mam dziś na 19.15 wiec dam znać po wizycie co i jak :)

Ogólnie mało pisze tutaj bo chodzę do pracy i cały czas coś się dzieje - po prostu nie bardzo mam codziennie czas żeby coś do Was napisać ale podczytuje codziennie i śledzę co u Was :) jestem z Wami zawsze myślami, najbardziej szczęśliwa jak u Was wszystko dobrze :)

oar83e3krueg9a4a.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv-zazdroszczę zajęcia ;-)
    Ja na l4 zaczynam chodzić po ścianach ;-) Więc forum to najlepsze miejsce :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Hej dziewczyny!

Kciuki za prenatalne!

Msmarmify cudowne informacje i maluszek <3

Ja idę jutro na wizytę więc wczoraj zrobiłam badania krwi. Ulżyło mi bo powtarzałam toxoplazmozę i igm wyszło niereaktywne, a awidność wzrosła :) TSH też dobre, tylko morfologia i mocz już nie tak super.

Izziee czyli toxo było przed ciążą? Bardzo się cieszę!

U mnie niestety nadal bez zmian, antybiotyk i pewnie tak do końca ciąży z wiarą że wszystko będzie dobrze...

Ja też się zastanawiałam nad detektorem bo już świruje a wizyta dopiero 17.09 :/ tak chciałabym żeby ten pierwszy trymestr dobiegł już końca, może wtedy troszkę odetchnę...

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Msmarmify piękne maleństwo!

Kciuki za pozostałe wizyty!:)

Co do porodów to u mnie chyba też będzie cc. Ostatni poród miałam mocno powikłany i po 40 h zrobili na cito cesarkę. To był koszmar. NIe chciałabym znów tego przeżywać. U nas jest tak, że przed planowanym terminem porodu kładą tydzień przed do szpitala i robią cc. Więc jak dobrze pójdzie, to może 20.02 dziecko już będzie po tej stronie. ALe - zobaczymy co i jak. MOże jeszcze i się odmieni i będę próbować sn. Dla dziewczyn po cc - jest grupa na fb, bardzo pokrzepiające historie o porodach sn po cc - NATURALNIE PO CESARCE Grupa Wsparcia

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi porodami to co kobieta to inna historia niestety...ja mam to szczęście, że pierwszy poród udał się bezproblemowo sn. I na prawdę dobrze go wspominam! W co wiekszość osob nie chce mi uwierzyć
    heh... Wiadomo bolało...ale nie było to nie do przeżycia, a dzidzia na końcu wszystko wynagradza i momentalnie zapomniałam o całym bólu! Dlatego rodzącym pierwszy raz na prawdę odradzam czytanie tych trudnych porodowych opowieści, najważniejsze to mieć pozytywne nastawienie! A jak są medyczne wskazania to nie ma co dyskutować, cc i już. A propos tego tematu sn/cc akurat dziś widziałam fajny artykuł https://dziecisawazne.pl/porod-naturalny-i-cesarskie-ciecie-z-perspektywy-dziecka/
    No ale do porodu jeszcze mamy daleką drogę...ja czekam na moje prenatalne za tydzień, mam nadzieję że wszystko dobrze z dzidzią :)

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Izziee czyli toxo było przed ciążą? Bardzo się cieszę!

U mnie niestety nadal bez zmian, antybiotyk i pewnie tak do końca ciąży z wiarą że wszystko będzie dobrze...

Ja też się zastanawiałam nad detektorem bo już świruje a wizyta dopiero 17.09 :/ tak chciałabym żeby ten pierwszy trymestr dobiegł już końca, może wtedy troszkę odetchnę...

Tak myślę, ale jutro jeszcze dopytam lekarza co myśli o tych wynikach. Miałam zrobić awidność żeby się upewnić czy to nie jest świeże zakażenie, podobno wtedy igm może jeszcze się nie pojawić a już jest igg wysokie, ale oba wyniki igm wyszły niereaktywne.

Parsleyek a masz kontrolować wynik igm? Czy zawsze leki się bierze do końca ciąży?

Co do porodu to chciałabym sn, ale plany planami a życie życiem.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Tak myślę, ale jutro jeszcze dopytam lekarza co myśli o tych wynikach. Miałam zrobić awidność żeby się upewnić czy to nie jest świeże zakażenie, podobno wtedy igm może jeszcze się nie pojawić a już jest igg wysokie, ale oba wyniki igm wyszły niereaktywne.

Parsleyek a masz kontrolować wynik igm? Czy zawsze leki się bierze do końca ciąży?

Co do porodu to chciałabym sn, ale plany planami a życie życiem.

Zwykle gdy jest takie rozpoznanie bierze się do końca leki. Ja powtarzałam wyniki na polecenie gina bo zakaźnik nie kazała. I igg nadal wynosi 0 a igm wzrosło o 0.03 - nie mam pojęcia o co w tym chodzi :/ za jakieś półtora tygodnia będę u innego zakaźnika bo ta moja lekarka ma jakiś dłuższy urlop to zobaczę co on powie...

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • mayka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam wezwanie na komisję ZUS czy któraś wie jak to wygląda i czy mogę cofnąć mi l4?

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jakiej podstawie mają Ci cofnąć l4? Idziesz z dokumentacją medyczną i zaleceniami od lekarza. Nie znam Twoich podstaw do l4 (bóle, plamienie czy inne). Ale nie denerwuj się, bo to tylko szkodzi maleństwu :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Na jakiej podstawie mają Ci cofnąć l4? Idziesz z dokumentacją medyczną i zaleceniami od lekarza. Nie znam Twoich podstaw do l4 (bóle, plamienie czy inne). Ale nie denerwuj się, bo to tylko szkodzi maleństwu :-)

L4 mialam już przed ciążą bo mam dolegliwości bólowe związane z kręgosłupem, chodziłam na rehabstację na zdjęciu wyszły osteocyty. W ciąży dolegliwości bólowe się zwiększyły dodatkowo niskie ciśnienie 90/70 100/80 zawroty głowy itd
    O co mnie będę jeszcze pytać moze ro nie wystarczające do l4?

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może dlatego... raczej sie nie przejmuj nie powinni a w razie czego to do kolejnego lekarza i po kolejne zwolnienie... ja nawet nie mam uzasadnienia na swoim ciazowym zadnego... pamietaj, ze jestes w ciąży a to teraz twój najwiekszy argument. Podobno rząd jest za rozrodczoscia kobiet w polsce haha a takie cyrki... masakra

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bólu nikt nie udowodni ;-) Więc luuuuuuuz :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie!
    Dziś miałam mieć prenatalne ale moje dziecko ułożyło się w taki sposób, że nie dało się go rzetelnie pomierzyć. Także mam przyjść w czwartek i spróbujemy w kolejnym podejściu.
    Za to w dzisiejszej pozycji pięknie było widać płeć i będziemy mieć drugiego chłopczyka ❤️ Czułam tak od początku i bardzo się cieszę :) teraz tylko dylemat jakie imię... Ze starszakiem było łatwo, od początku wiedziałam, że będzie Jasio. A teraz kompletnie nie wiem...

NatiS, patuniek86, Reniferra, teverde, kehlana_miyu, Salsefia, msmarmify, bbeczka91, Kleopatra, iNso87, Ankakaranka87, Ksiazka1, Makowe Szczęście, Hetmanka, Alisssa, mimoza lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Reniferra, co Ty o 5.40 robisz? Spać nie możesz? ;-) Czy tak wcześnie do pracy musisz wstawać?

Niestety muszę tak wcześnie wstawać. Ale jeszcze tylko 5,5 tygodnia :)
    Msmarmify, gratuluję pięknego dzieciaczka <3.
    Ayleen, super, że już znacie płeć :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 15:39

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam! Piękna dzidzia!
    Ayleen gratuluję synka!

Wczoraj wróciłam do pracy po urlopie i DO TEJ PORY boli mnie głowa. Boli to za mało powiedziane. Już miałam w ręce paracetamol ale wyczytałam, żeby lepiej w I trymestrze nie brać, spanikowalam i tak się męczę drugą dobę :/

patuniek86 A jak fizjo zaleca spać? Na plecach? Uwielbiam na boku z kołdrą między nogami, nie wiedziałam, że to niezdrowo..

Ja już chcę czwartek! Wejdę w mityczną granicę bezpieczeństwa, powiem rodzince, bo to urodziny babci i potem będę już wszystkim mówić: znajomym, ludziom w pracy, niewykluczone, że przypadkowym ludziom na ulicy też powiem :D ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 17:07

enka90, iNso87 lubią tę wiadomość

• Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    msmarmify - piękny widok :)

Nawet nie podejrzewałam że kobiety w ciąży z kodem B na L4 mogą mieć komisje. Wiem wiem że ciąża to nie choroba jednak jest wiele zawodów które w ciąży być wykonywane nie mogą i z automatu idzie l4 ;/

ps: Wydaje mi się że w twoim przypadku przy tych dolegliwościach to formalność :)

Myślałam nad tym detektorem ale poczekam na opinie wasze już po korzystaniu :)

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:

patuniek86 A jak fizjo zaleca spać? Na plecach? Uwielbiam na boku z kołdrą między nogami, nie wiedziałam, że to niezdrowo..

Czemu niezdrowo? Ja czytałam, że najlepiej spać na lewym boku właśnie.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się cieszę, że wreszcie tyle dobrych wieści! Ja mam prenatalne dopiero 12 września, strasznie mi się dłuży ten czas.

Wichura, to chyba Ty pytałaś o Mutsy Evo? Ja mam ten wózek dla synka i gondoli na pewno chcę użyć też przy drugim maleństwie. Fajny miejski wózek, bardzo zwrotny, łatwo się prowadzi. Nie ma amortyzacji, ale po parkowych alejkach spokojnie daje radę. Mieścił mi się w toyocie Yaris i to było dla mnie głównym argumentem ;) Jedyna wada to krótka budka, na lato musiałam dokupić parasolkę. Ale ogólnie polecam.

iNso87 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Czemu niezdrowo? Ja czytałam, że najlepiej spać na lewym boku właśnie.

Też tak czytałam ;/

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ