X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Kciuki za prenatalne!

Msmarmify cudowne informacje i maluszek <3

Ja idę jutro na wizytę więc wczoraj zrobiłam badania krwi. Ulżyło mi bo powtarzałam toxoplazmozę i igm wyszło niereaktywne, a awidność wzrosła :) TSH też dobre, tylko morfologia i mocz już nie tak super.

Reniferra lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcie Maluszka! :) kobitki ja mam dziś na 19.15 wiec dam znać po wizycie co i jak :)

Ogólnie mało pisze tutaj bo chodzę do pracy i cały czas coś się dzieje - po prostu nie bardzo mam codziennie czas żeby coś do Was napisać ale podczytuje codziennie i śledzę co u Was :) jestem z Wami zawsze myślami, najbardziej szczęśliwa jak u Was wszystko dobrze :)

oar83e3krueg9a4a.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv-zazdroszczę zajęcia ;-)
    Ja na l4 zaczynam chodzić po ścianach ;-) Więc forum to najlepsze miejsce :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Hej dziewczyny!

Kciuki za prenatalne!

Msmarmify cudowne informacje i maluszek <3

Ja idę jutro na wizytę więc wczoraj zrobiłam badania krwi. Ulżyło mi bo powtarzałam toxoplazmozę i igm wyszło niereaktywne, a awidność wzrosła :) TSH też dobre, tylko morfologia i mocz już nie tak super.

Izziee czyli toxo było przed ciążą? Bardzo się cieszę!

U mnie niestety nadal bez zmian, antybiotyk i pewnie tak do końca ciąży z wiarą że wszystko będzie dobrze...

Ja też się zastanawiałam nad detektorem bo już świruje a wizyta dopiero 17.09 :/ tak chciałabym żeby ten pierwszy trymestr dobiegł już końca, może wtedy troszkę odetchnę...

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Msmarmify piękne maleństwo!

Kciuki za pozostałe wizyty!:)

Co do porodów to u mnie chyba też będzie cc. Ostatni poród miałam mocno powikłany i po 40 h zrobili na cito cesarkę. To był koszmar. NIe chciałabym znów tego przeżywać. U nas jest tak, że przed planowanym terminem porodu kładą tydzień przed do szpitala i robią cc. Więc jak dobrze pójdzie, to może 20.02 dziecko już będzie po tej stronie. ALe - zobaczymy co i jak. MOże jeszcze i się odmieni i będę próbować sn. Dla dziewczyn po cc - jest grupa na fb, bardzo pokrzepiające historie o porodach sn po cc - NATURALNIE PO CESARCE Grupa Wsparcia

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi porodami to co kobieta to inna historia niestety...ja mam to szczęście, że pierwszy poród udał się bezproblemowo sn. I na prawdę dobrze go wspominam! W co wiekszość osob nie chce mi uwierzyć
    heh... Wiadomo bolało...ale nie było to nie do przeżycia, a dzidzia na końcu wszystko wynagradza i momentalnie zapomniałam o całym bólu! Dlatego rodzącym pierwszy raz na prawdę odradzam czytanie tych trudnych porodowych opowieści, najważniejsze to mieć pozytywne nastawienie! A jak są medyczne wskazania to nie ma co dyskutować, cc i już. A propos tego tematu sn/cc akurat dziś widziałam fajny artykuł https://dziecisawazne.pl/porod-naturalny-i-cesarskie-ciecie-z-perspektywy-dziecka/
    No ale do porodu jeszcze mamy daleką drogę...ja czekam na moje prenatalne za tydzień, mam nadzieję że wszystko dobrze z dzidzią :)

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Izziee czyli toxo było przed ciążą? Bardzo się cieszę!

U mnie niestety nadal bez zmian, antybiotyk i pewnie tak do końca ciąży z wiarą że wszystko będzie dobrze...

Ja też się zastanawiałam nad detektorem bo już świruje a wizyta dopiero 17.09 :/ tak chciałabym żeby ten pierwszy trymestr dobiegł już końca, może wtedy troszkę odetchnę...

Tak myślę, ale jutro jeszcze dopytam lekarza co myśli o tych wynikach. Miałam zrobić awidność żeby się upewnić czy to nie jest świeże zakażenie, podobno wtedy igm może jeszcze się nie pojawić a już jest igg wysokie, ale oba wyniki igm wyszły niereaktywne.

Parsleyek a masz kontrolować wynik igm? Czy zawsze leki się bierze do końca ciąży?

Co do porodu to chciałabym sn, ale plany planami a życie życiem.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Tak myślę, ale jutro jeszcze dopytam lekarza co myśli o tych wynikach. Miałam zrobić awidność żeby się upewnić czy to nie jest świeże zakażenie, podobno wtedy igm może jeszcze się nie pojawić a już jest igg wysokie, ale oba wyniki igm wyszły niereaktywne.

Parsleyek a masz kontrolować wynik igm? Czy zawsze leki się bierze do końca ciąży?

Co do porodu to chciałabym sn, ale plany planami a życie życiem.

Zwykle gdy jest takie rozpoznanie bierze się do końca leki. Ja powtarzałam wyniki na polecenie gina bo zakaźnik nie kazała. I igg nadal wynosi 0 a igm wzrosło o 0.03 - nie mam pojęcia o co w tym chodzi :/ za jakieś półtora tygodnia będę u innego zakaźnika bo ta moja lekarka ma jakiś dłuższy urlop to zobaczę co on powie...

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • mayka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam wezwanie na komisję ZUS czy któraś wie jak to wygląda i czy mogę cofnąć mi l4?

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jakiej podstawie mają Ci cofnąć l4? Idziesz z dokumentacją medyczną i zaleceniami od lekarza. Nie znam Twoich podstaw do l4 (bóle, plamienie czy inne). Ale nie denerwuj się, bo to tylko szkodzi maleństwu :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Na jakiej podstawie mają Ci cofnąć l4? Idziesz z dokumentacją medyczną i zaleceniami od lekarza. Nie znam Twoich podstaw do l4 (bóle, plamienie czy inne). Ale nie denerwuj się, bo to tylko szkodzi maleństwu :-)

L4 mialam już przed ciążą bo mam dolegliwości bólowe związane z kręgosłupem, chodziłam na rehabstację na zdjęciu wyszły osteocyty. W ciąży dolegliwości bólowe się zwiększyły dodatkowo niskie ciśnienie 90/70 100/80 zawroty głowy itd
    O co mnie będę jeszcze pytać moze ro nie wystarczające do l4?

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może dlatego... raczej sie nie przejmuj nie powinni a w razie czego to do kolejnego lekarza i po kolejne zwolnienie... ja nawet nie mam uzasadnienia na swoim ciazowym zadnego... pamietaj, ze jestes w ciąży a to teraz twój najwiekszy argument. Podobno rząd jest za rozrodczoscia kobiet w polsce haha a takie cyrki... masakra

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bólu nikt nie udowodni ;-) Więc luuuuuuuz :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie!
    Dziś miałam mieć prenatalne ale moje dziecko ułożyło się w taki sposób, że nie dało się go rzetelnie pomierzyć. Także mam przyjść w czwartek i spróbujemy w kolejnym podejściu.
    Za to w dzisiejszej pozycji pięknie było widać płeć i będziemy mieć drugiego chłopczyka ❤️ Czułam tak od początku i bardzo się cieszę :) teraz tylko dylemat jakie imię... Ze starszakiem było łatwo, od początku wiedziałam, że będzie Jasio. A teraz kompletnie nie wiem...

NatiS, patuniek86, Reniferra, teverde, kehlana_miyu, Salsefia, msmarmify, bbeczka91, Kleopatra, iNso87, Ankakaranka87, Ksiazka1, Makowe Szczęście, Hetmanka, Alisssa, mimoza lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Reniferra, co Ty o 5.40 robisz? Spać nie możesz? ;-) Czy tak wcześnie do pracy musisz wstawać?

Niestety muszę tak wcześnie wstawać. Ale jeszcze tylko 5,5 tygodnia :)
    Msmarmify, gratuluję pięknego dzieciaczka <3.
    Ayleen, super, że już znacie płeć :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 15:39

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam! Piękna dzidzia!
    Ayleen gratuluję synka!

Wczoraj wróciłam do pracy po urlopie i DO TEJ PORY boli mnie głowa. Boli to za mało powiedziane. Już miałam w ręce paracetamol ale wyczytałam, żeby lepiej w I trymestrze nie brać, spanikowalam i tak się męczę drugą dobę :/

patuniek86 A jak fizjo zaleca spać? Na plecach? Uwielbiam na boku z kołdrą między nogami, nie wiedziałam, że to niezdrowo..

Ja już chcę czwartek! Wejdę w mityczną granicę bezpieczeństwa, powiem rodzince, bo to urodziny babci i potem będę już wszystkim mówić: znajomym, ludziom w pracy, niewykluczone, że przypadkowym ludziom na ulicy też powiem :D ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 17:07

enka90, iNso87 lubią tę wiadomość

• Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    msmarmify - piękny widok :)

Nawet nie podejrzewałam że kobiety w ciąży z kodem B na L4 mogą mieć komisje. Wiem wiem że ciąża to nie choroba jednak jest wiele zawodów które w ciąży być wykonywane nie mogą i z automatu idzie l4 ;/

ps: Wydaje mi się że w twoim przypadku przy tych dolegliwościach to formalność :)

Myślałam nad tym detektorem ale poczekam na opinie wasze już po korzystaniu :)

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:

patuniek86 A jak fizjo zaleca spać? Na plecach? Uwielbiam na boku z kołdrą między nogami, nie wiedziałam, że to niezdrowo..

Czemu niezdrowo? Ja czytałam, że najlepiej spać na lewym boku właśnie.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się cieszę, że wreszcie tyle dobrych wieści! Ja mam prenatalne dopiero 12 września, strasznie mi się dłuży ten czas.

Wichura, to chyba Ty pytałaś o Mutsy Evo? Ja mam ten wózek dla synka i gondoli na pewno chcę użyć też przy drugim maleństwie. Fajny miejski wózek, bardzo zwrotny, łatwo się prowadzi. Nie ma amortyzacji, ale po parkowych alejkach spokojnie daje radę. Mieścił mi się w toyocie Yaris i to było dla mnie głównym argumentem ;) Jedyna wada to krótka budka, na lato musiałam dokupić parasolkę. Ale ogólnie polecam.

iNso87 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Czemu niezdrowo? Ja czytałam, że najlepiej spać na lewym boku właśnie.

Też tak czytałam ;/

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ