MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Salsefia wrote:A bierzesz codziennie coś? Najlepiej żurawit albo inną żurawinę, dobre są też saszetki MultiUri tylko jakieś 30zl na miesiąc. Jeszcze magnez bo ciąża sprzyja wytrącaniu ciałek ketonowych (?) jeśli dobrze pamiętam.
Mi tak polecił urolog bo infekcje pechęcha sa u mnie na porządku dziennym ale to przez wadę anatomiczną przez co mam dużo erytrocytów w moczu
Brałam urinal, ale pozbyłam się bakterii i jak skończyłam opakowanie to przestałam. Jeszcze chyba ten magnez dorzucę bo coś ostatnio poczułam "drganie powieki".Laura
-
Izziee ja tez mam problemy z moczem najpierw leukocyty i antybiotyk potem erytrocyty i bakterie, ale posiew dobry haha i w sumie juz 3 tygodnie bralam utosept 3x2 a teraz z racji poprawy zmniejszyla mi dawke do 2x2.. czyli, ze mozna regularnie duze ilosci moze sobie to wypróbujesz no i z woda sie nie rozstaje... jak sikam to musze porzadnie, nie moge sobie pozwolic na kilka kropel bo od razu szczypanie zurawina albo sok z zurawiny tez mi teraz polecala... wczesniej caly czas bralam w tabletkach, ale to mi wycofala za to.. mam nadzieje, ze ci sie poprawi szybko!!
-
Dzięki dziewczyny za gratulacje cieszę się jak nie wiem
Chociaż teraz strachu mam dwa razy więcej. Starszak ma wrodzona wadę nerki, wykrytą na usg połówkowym. Niestety, wada ta lubi się powtarzać u rodzeństwa, a u chłopców występuje kilka razy częściej. Także mamy duże prawdopodobieństwo teraz. Ech, ciągły strach o te nasze dzieciaczki... -
Dziekuje Wam za wsparcie, jetescie kochane Moze i racja z tym wiekiem... W sumie tez na poczatku jak zmierzyla to wyszlo jej 13w6d. Kurcze jakos jej nie ufalam podczas tego badania no ale coz zrobic. Kleopatra tak, tak, teraz czekam na wyniki. Poki co nie martwie sie bo widzialam ze jest serduszko i slicznie wszystko wyglada co mnie bardzo uspokoilo, bo dzisiaj w nocy mialam juz koszmary typu ze jestem na cmentarzu malutkich dzieci itd.
Macy tez juz mam jakies 2.5kg do przodu. Jak dzisiaj w szpitalu weszlam na wage to sie przerazilam bo przybylo mi prawie 1kg w tydzien!Macy lubi tę wiadomość
-
Ja przez to NT to spać nie mogłam, bo w poprzedniej ciąży u córci wyszło 2.48 i niestety, historia się skończyła nieciekawie. Oczywiście wiek ciąży ma znaczenie, ale chyba przyjmuje się, że badania NT robione do 13tyg+6 powinny się mieścić w 2.5.U nas jak mówiłam było 2.48 I był problem duży u dzieciątka. Teraz mamy 1.1 , nawet o takim nie marzyłam.
Ten detektor działa mi na nerwy, kupiłam taki tańszy i nie wiem czy to był dobry pomysł. Ciężko znaleźć, a jak już znajdę to nie wiem czy to moje serce czy dziecka, bo czytałam i oglądałam na Youtube że łatwo to pomylić.
Także, czy to mnie tak uspokoilo to nie wiem...
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly, na prawdę trudno jest pomylić własne tętno z tętnem maluszka, bo jego serduszko bije prawie 2 razy szybciej włącz sobie stoper i licz uderzenia w ciągu 15s(wtedy pomnóż razy 4) lub 1 minuty i pi razy oko będziesz miała tętno. Jeśli poniżej 100, to na pewno nie dzidziol
-
bbeczka91 wrote:Butterfly, na prawdę trudno jest pomylić własne tętno z tętnem maluszka, bo jego serduszko bije prawie 2 razy szybciej włącz sobie stoper i licz uderzenia w ciągu 15s(wtedy pomnóż razy 4) lub 1 minuty i pi razy oko będziesz miała tętno. Jeśli poniżej 100, to na pewno nie dzidziol
Domyślam się że poniżej 100 to nie dzidziol, ale takiego nawet nie znajdę bo mój puls jest zawsze powyżej 105 uderzeń na minutę.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly 83 wrote:Ja przez to NT to spać nie mogłam, bo w poprzedniej ciąży u córci wyszło 2.48 i niestety, historia się skończyła nieciekawie. Oczywiście wiek ciąży ma znaczenie, ale chyba przyjmuje się, że badania NT robione do 13tyg+6 powinny się mieścić w 2.5.U nas jak mówiłam było 2.48 I był problem duży u dzieciątka. Teraz mamy 1.1 , nawet o takim nie marzyłam.
Ten detektor działa mi na nerwy, kupiłam taki tańszy i nie wiem czy to był dobry pomysł. Ciężko znaleźć, a jak już znajdę to nie wiem czy to moje serce czy dziecka, bo czytałam i oglądałam na Youtube że łatwo to pomylić.
Bardzo się cieszę, że teraz wszystko jest dobrze! Niech Dzidzia rośnie zdrowo!. -
Butterfly 83 wrote:Ja przez to NT to spać nie mogłam, bo w poprzedniej ciąży u córci wyszło 2.48 i niestety, historia się skończyła nieciekawie. Oczywiście wiek ciąży ma znaczenie, ale chyba przyjmuje się, że badania NT robione do 13tyg+6 powinny się mieścić w 2.5.U nas jak mówiłam było 2.48 I był problem duży u dzieciątka. Teraz mamy 1.1 , nawet o takim nie marzyłam.
Okropnie mi przykro -
Dziewczyny z niedoczynnością, czy jak badacie teraz kontrolnie tsh, ft3 i ft4, to trzeba to robić naczczo? I czy brać tabletkę czy po badaniu?Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Haloo wstalam z bolem glowy jakby zatokowym ale nawet kataru nie mam.
Starszaki się uczą a ja z corka w domu będę chyba leżała caly dzień i cieszyła się z ciszy...
Wczoraj nie mogłam spać myślałam co z tą komisją w czwartek idę do mojego lekarza po dokumenty i w piątek na komisjęOlaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Dzięki mayka. To odpoczywaj dziś. Ja wczoraj błąd zrobiłam, dużo się nachodziłam i jak córka zasnęła to ja zaraz po niej padłam. Jeszcze 21 nie było. A później w nocy 2,5 godziny bezsenności... I już mi się wkręcanie zaczęło, czy z dzieckiem wszystko w porządku. Ech.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.