MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Makowe Szczęście wrote:Właśnie stoję przed gabinetem. Trzymajcie kciuki
Czekam z zniecierpliwiwszy....Na dobre wiadomości!!
Bribrami i takie sytuacje powoduje że mam coraz więcej wątpliwości z tym detektorem. Ja chyba odpuszczę więcej stresu mi nie potrzebne
ps; Rozmawiałaś po tej sytuacji z paniami z przedszkola jakie masz oczekiwania co do adaptacji i że robisz to tylko i wyłącznie z troski? Myslę że ważne jest indywidualne podejście do każdego malucha, każde dziecko jest inne i kto jak kto ale one powinny to wiedzieć;/ -
Cześć dziewczyny, witam się w 14 tygodniu ciąży
Przepraszam, że w zeszłym tygodniu się nie odzywałam, ale synek był w domu po szpitalu, więc cała moja uwaga skupiała się na nim
Również poszedł od 3 września do przedszkola, ale chodził wcześniej 2 lata do żłobka, więc jest już zaprawiony w boju
Dajcie mi chwilę, spróbuję nadrobić co pisałyście.
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Makowe szczęście, trzymam mocno kciuki
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Serena jak Synek?? Jak teraz się czuje?
Makowa nie denerwuj się. Jak brązowe to napewno nic groznego. Czekamy na dobre wieści.
Ja puscilam Mala do tego przedszkola i niby jestem sama w domu pół dnia a mam wrażenie, że nie mam na nic czasu:d Najgorzej, że dalej mam mało energii i posmak kwasowości w buzi i potem dochodzą mdłości.
Od wczoraj coś mnie migdały pobolewa. Ratuje się ciepła herbata z miodem i cytryna cały czas. -
Hej, już jestem w domku. Pojawiłam się w przychodni i Pielęgniarki zaczęły pytać jak się czuję i czy boli i czy jestem sama. Mówię, że Mąż parkuje. Poszliśmy do Lekarza, wypytał mnie, zrobił usg. Wszystko dobrze, Malutka spokojnie ssała kciuka a Matka prawie zawału dostała
Lekarz powiedział żebym odpoczywała do soboty wszystko będzie dobrze
Dziękuję za wszystkie kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 13:56
Kleopatra, bbeczka91, patuniek86, Reniferra, Anet85, iNso87, teverde, msmarmify, kehlana_miyu, Ulv15, Ankakaranka87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
. -
Makowe, bardzo się ciesze ze wszystko ok
Dziewczyny, a gdzie szukacie maluszków detektorem? Może za wysoko? U mnie są na razie na linii bikini, muszę też go mocniej trochę przycisnąć, bo mam macicę w tyłozgięciu i trochę tłuszczyku.
U nas przygotowania do urodzinek córciu coraz bardziej odczuwalne, dziś kupiłam jej prezent. Ogólnie impreza na działce, będzie dużo gości, duuuuuzo dzieciakow, więc staram się wymyślić jak najwięcej atrakcji i urozmaiceń pod kątem dzieci w menu, a przy tym tak to wszystko zorganizować żeby nie paść że zmęczenia na pysk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 14:06
-
enka90 wrote:Mój detektor właśnie do mnie dotarł ale oczywiście nie znalazłam serduszka. Narazie jestem spokojna bo producent zaleca używanie po 12 tyg a ja dopiero jutro zacznę 12. Spróbuję za kilka dni
Spokojnie, nie spiesz się. Ja malucha dopiero teraz "łapie"a producent mówił, że od 9 tygodnia.
-
U dentysty na fotelu spędziłam półtorej godziny... Ząb teraz boli, szczeka boli tak, że nie otworzę buzi
Mogę jeść tylko małe kawałki nie wymagające gryzienia
Rozwiązanie tymczasowe do momentu po porodzie-wtedy rtg i stałe wypełnienie.
Oczywiście mam kilka małych ubytków, ale zęby trzeba przejrzeć dokladnie-bo tego w ogóle nie było widać. Szkliwo piękne, ale pod istna rzeźnia
Więc za tydzień kolejna wizyta-chociaż lekarka powiedziała, że nie muszęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 14:20
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualny
-
Patuniek współczuję sytuacji z zębem, ja w ciąży z córką poszłam na rutynową kontrolę(nic mnie nie bolało) i okazało się że mam 8 zębów do leczenia, w tym dwa do kanałowego leczenia....
Gdyby Ci często wypadało te wypełnienie tymczasowe i jednak chciałabyś leczyć zęba już, to w niektórych miejscach można robić RTG zęba w ciąży, gabinety są wyposażone w specjalny fartuch który osłania brzuch i jest to wtedy całkowicie bezpieczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 15:16
-
patuniek86 wrote:U dentysty na fotelu spędziłam półtorej godziny... Ząb teraz boli, szczeka boli tak, że nie otworzę buzi
Mogę jeść tylko małe kawałki nie wymagające gryzienia
Rozwiązanie tymczasowe do momentu po porodzie-wtedy rtg i stałe wypełnienie.
Oczywiście mam kilka małych ubytków, ale zęby trzeba przejrzeć dokladnie-bo tego w ogóle nie było widać. Szkliwo piękne, ale pod istna rzeźnia
Więc za tydzień kolejna wizyta-chociaż lekarka powiedziała, że nie muszę
Nie dostałaś znieczulenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 15:44
. -
Rtg nie jest zalecane w ciąży. Ostatecznie można zrobić, ale w sytuacji koniecznej. Oczywiście w gabinecie mają sprzęt do cyfrowych zdjęć zębów fartuchy dla kobiet w ciąży, ale gwałtu nie ma-można poczekać do rozwiązania.
Znieczulenie oczywiście miałam. Najpierw żel, potem dodziąsłowe, kilka razy bezpośrednio do zęba. Bez znieczulenia nawet bym nie weszła do gabinetuPoza tym stres i adrenalina są dla dziecka bardziej szkodliwe, niż samo znieczulenie
A ja-niestety-panicznie się boję bólu zębów. I dentystów. Ale sama lekarka spoko-wzbudziła moje zaufanie. W sumie najbardziej bolało samo znieczulanie
I musiałam mieć kanałowe. Ząb naprawdę bolał od jakiegoś czasu, doszły też bóle w nocy. I okazało się, że ubytek był bardzo duży, tylko niewidoczny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 16:12
Pola Róża
-
patuniek86 wrote:Rtg nie jest zalecane w ciąży. Ostatecznie można zrobić, ale w sytuacji koniecznej. Oczywiście w gabinecie mają sprzęt do cyfrowych zdjęć zębów fartuchy dla kobiet w ciąży, ale gwałtu nie ma-można poczekać do rozwiązania.
Znieczulenie oczywiście miałam. Najpierw żel, potem dodziąsłowe, kilka razy bezpośrednio do zęba. Bez znieczulenia nawet bym nie weszła do gabinetuPoza tym stres i adrenalina są dla dziecka bardziej szkodliwe, niż samo znieczulenie
A ja-niestety-panicznie się boję bólu zębów. I dentystów. Ale sama lekarka spoko-wzbudziła moje zaufanie. W sumie najbardziej bolało samo znieczulanie
I musiałam mieć kanałowe. Ząb naprawdę bolał od jakiegoś czasu, doszły też bóle w nocy. I okazało się, że ubytek był bardzo duży, tylko niewidoczny.
Ojejteraz będzie już tylko lepiej! Masz rację stres jest najgorszy. Byłaś bardzo dzielna! Bądź z siebie dumna! Już po wszystkim
. -
Makowe Szczęście wrote:Hej, już jestem w domku. Pojawiłam się w przychodni i Pielęgniarki zaczęły pytać jak się czuję i czy boli i czy jestem sama. Mówię, że Mąż parkuje. Poszliśmy do Lekarza, wypytał mnie, zrobił usg. Wszystko dobrze, Malutka spokojnie ssała kciuka a Matka prawie zawału dostała
Lekarz powiedział żebym odpoczywała do soboty wszystko będzie dobrze
Dziękuję za wszystkie kciuki
Uf! Bardzo dobrze, że wszystko dobrze. Współczuję stresu. A lekarz mówił, skąd mogło być plamienie?
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
patuniek86 tak czytam o Twoim stresie związanym z dentystą i jakbym o sobie czytała. Też się boję. Bardzo! I zbieram się już drugi tydzień, żeby się umówić do dentysty, Mam namiary na podobną fajną babeczkę. To prawda, że kobiety w ciąży mają darmowe znieczulenia i białe plomby? Muszę się zmobilizować. Oby Ci ból szybko ustąpił.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
enka90 a jaki detektor zamówiłaś? Ja się zastanawiam mocno nad zakupem, chodzi mi po głowie cały czas. Ale mamy teraz tyle wydatków innych, że właśnie się waham.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Lwieserce-i tak, i nie
W ciąży mamy leczenie wszystkich zębów, ale białe plomby mamy tylko na 12 zębów-1-3 lewe/prawe góra/dół. Na innych zębach jest te ciemne wypełnienie.
Ale mamy kanałoweBez ciąży przysługiwało by tylko wyrwanie
Nie wiem, jak że znieczuleniem.
Ja tam się nawet nie bawiłam z NFZ. Poszukałam (nawet tu) i czytałam opinie o gabinetach. Więc teraz chodzę do kliniki.
I pożegnałam się w sumie z 700 zł... A to i tak nie było najdrożej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 17:19
Pola Róża