Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Właśnie stoję przed gabinetem. Trzymajcie kciuki

Czekam z zniecierpliwiwszy....:) Na dobre wiadomości!!

Bribrami i takie sytuacje powoduje że mam coraz więcej wątpliwości z tym detektorem. Ja chyba odpuszczę więcej stresu mi nie potrzebne :)

ps; Rozmawiałaś po tej sytuacji z paniami z przedszkola jakie masz oczekiwania co do adaptacji i że robisz to tylko i wyłącznie z troski? Myslę że ważne jest indywidualne podejście do każdego malucha, każde dziecko jest inne i kto jak kto ale one powinny to wiedzieć;/

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się w 14 tygodniu ciąży :) Przepraszam, że w zeszłym tygodniu się nie odzywałam, ale synek był w domu po szpitalu, więc cała moja uwaga skupiała się na nim :) Również poszedł od 3 września do przedszkola, ale chodził wcześniej 2 lata do żłobka, więc jest już zaprawiony w boju :) Dajcie mi chwilę, spróbuję nadrobić co pisałyście.

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe szczęście, trzymam mocno kciuki

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• enka90 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój detektor właśnie do mnie dotarł ale oczywiście nie znalazłam serduszka. Narazie jestem spokojna bo producent zaleca używanie po 12 tyg a ja dopiero jutro zacznę 12. Spróbuję za kilka dni :)

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena jak Synek?? Jak teraz się czuje?

Makowa nie denerwuj się. Jak brązowe to napewno nic groznego. Czekamy na dobre wieści.

Ja puscilam Mala do tego przedszkola i niby jestem sama w domu pół dnia a mam wrażenie, że nie mam na nic czasu:d Najgorzej, że dalej mam mało energii i posmak kwasowości w buzi i potem dochodzą mdłości. :/
    Od wczoraj coś mnie migdały pobolewa. Ratuje się ciepła herbata z miodem i cytryna cały czas.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, już jestem w domku. Pojawiłam się w przychodni i Pielęgniarki zaczęły pytać jak się czuję i czy boli i czy jestem sama. Mówię, że Mąż parkuje. Poszliśmy do Lekarza, wypytał mnie, zrobił usg. Wszystko dobrze, Malutka spokojnie ssała kciuka a Matka prawie zawału dostała :) Lekarz powiedział żebym odpoczywała do soboty wszystko będzie dobrze :)
    Dziękuję za wszystkie kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 13:56

Kleopatra, bbeczka91, patuniek86, Reniferra, Anet85, iNso87, teverde, msmarmify, kehlana_miyu, Ulv15, Ankakaranka87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, bardzo się ciesze ze wszystko ok :)

Dziewczyny, a gdzie szukacie maluszków detektorem? Może za wysoko? U mnie są na razie na linii bikini, muszę też go mocniej trochę przycisnąć, bo mam macicę w tyłozgięciu i trochę tłuszczyku.

U nas przygotowania do urodzinek córciu coraz bardziej odczuwalne, dziś kupiłam jej prezent. Ogólnie impreza na działce, będzie dużo gości, duuuuuzo dzieciakow, więc staram się wymyślić jak najwięcej atrakcji i urozmaiceń pod kątem dzieci w menu, a przy tym tak to wszystko zorganizować żeby nie paść że zmęczenia na pysk ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 14:06

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    Mój detektor właśnie do mnie dotarł ale oczywiście nie znalazłam serduszka. Narazie jestem spokojna bo producent zaleca używanie po 12 tyg a ja dopiero jutro zacznę 12. Spróbuję za kilka dni :)

Spokojnie, nie spiesz się. Ja malucha dopiero teraz "łapie" :) a producent mówił, że od 9 tygodnia.

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U dentysty na fotelu spędziłam półtorej godziny... Ząb teraz boli, szczeka boli tak, że nie otworzę buzi :-( Mogę jeść tylko małe kawałki nie wymagające gryzienia :-(
    Rozwiązanie tymczasowe do momentu po porodzie-wtedy rtg i stałe wypełnienie.
    Oczywiście mam kilka małych ubytków, ale zęby trzeba przejrzeć dokladnie-bo tego w ogóle nie było widać. Szkliwo piękne, ale pod istna rzeźnia :-(
    Więc za tydzień kolejna wizyta-chociaż lekarka powiedziała, że nie muszę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 14:20

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście - ciesze się że wszystko dobrze . Odpoczywaj :) Takie wiadomości Lubimy.

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:38

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek współczuję sytuacji z zębem, ja w ciąży z córką poszłam na rutynową kontrolę(nic mnie nie bolało) i okazało się że mam 8 zębów do leczenia, w tym dwa do kanałowego leczenia....
    Gdyby Ci często wypadało te wypełnienie tymczasowe i jednak chciałabyś leczyć zęba już, to w niektórych miejscach można robić RTG zęba w ciąży, gabinety są wyposażone w specjalny fartuch który osłania brzuch i jest to wtedy całkowicie bezpieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 15:16

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc

Wysłany: 5 września 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    U dentysty na fotelu spędziłam półtorej godziny... Ząb teraz boli, szczeka boli tak, że nie otworzę buzi :-( Mogę jeść tylko małe kawałki nie wymagające gryzienia :-(
    Rozwiązanie tymczasowe do momentu po porodzie-wtedy rtg i stałe wypełnienie.
    Oczywiście mam kilka małych ubytków, ale zęby trzeba przejrzeć dokladnie-bo tego w ogóle nie było widać. Szkliwo piękne, ale pod istna rzeźnia :-(
    Więc za tydzień kolejna wizyta-chociaż lekarka powiedziała, że nie muszę ;-)
    Czemu nie możesz zrobić rgt i normalnego wypełnienia? Musisz mieć kanałowe leczenie?
    Nie dostałaś znieczulenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 15:44

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rtg nie jest zalecane w ciąży. Ostatecznie można zrobić, ale w sytuacji koniecznej. Oczywiście w gabinecie mają sprzęt do cyfrowych zdjęć zębów fartuchy dla kobiet w ciąży, ale gwałtu nie ma-można poczekać do rozwiązania.
    Znieczulenie oczywiście miałam. Najpierw żel, potem dodziąsłowe, kilka razy bezpośrednio do zęba. Bez znieczulenia nawet bym nie weszła do gabinetu ;-) Poza tym stres i adrenalina są dla dziecka bardziej szkodliwe, niż samo znieczulenie ;-) A ja-niestety-panicznie się boję bólu zębów. I dentystów. Ale sama lekarka spoko-wzbudziła moje zaufanie. W sumie najbardziej bolało samo znieczulanie ;-)
    I musiałam mieć kanałowe. Ząb naprawdę bolał od jakiegoś czasu, doszły też bóle w nocy. I okazało się, że ubytek był bardzo duży, tylko niewidoczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 16:12

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 5 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Rtg nie jest zalecane w ciąży. Ostatecznie można zrobić, ale w sytuacji koniecznej. Oczywiście w gabinecie mają sprzęt do cyfrowych zdjęć zębów fartuchy dla kobiet w ciąży, ale gwałtu nie ma-można poczekać do rozwiązania.
    Znieczulenie oczywiście miałam. Najpierw żel, potem dodziąsłowe, kilka razy bezpośrednio do zęba. Bez znieczulenia nawet bym nie weszła do gabinetu ;-) Poza tym stres i adrenalina są dla dziecka bardziej szkodliwe, niż samo znieczulenie ;-) A ja-niestety-panicznie się boję bólu zębów. I dentystów. Ale sama lekarka spoko-wzbudziła moje zaufanie. W sumie najbardziej bolało samo znieczulanie ;-)
    I musiałam mieć kanałowe. Ząb naprawdę bolał od jakiegoś czasu, doszły też bóle w nocy. I okazało się, że ubytek był bardzo duży, tylko niewidoczny.

Ojej :( teraz będzie już tylko lepiej! Masz rację stres jest najgorszy. Byłaś bardzo dzielna! Bądź z siebie dumna! Już po wszystkim :)

.
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Hej, już jestem w domku. Pojawiłam się w przychodni i Pielęgniarki zaczęły pytać jak się czuję i czy boli i czy jestem sama. Mówię, że Mąż parkuje. Poszliśmy do Lekarza, wypytał mnie, zrobił usg. Wszystko dobrze, Malutka spokojnie ssała kciuka a Matka prawie zawału dostała :) Lekarz powiedział żebym odpoczywała do soboty wszystko będzie dobrze :)
    Dziękuję za wszystkie kciuki :)

Uf! Bardzo dobrze, że wszystko dobrze. Współczuję stresu. A lekarz mówił, skąd mogło być plamienie?

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 tak czytam o Twoim stresie związanym z dentystą i jakbym o sobie czytała. Też się boję. Bardzo! I zbieram się już drugi tydzień, żeby się umówić do dentysty, Mam namiary na podobną fajną babeczkę. To prawda, że kobiety w ciąży mają darmowe znieczulenia i białe plomby? Muszę się zmobilizować. Oby Ci ból szybko ustąpił.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 a jaki detektor zamówiłaś? Ja się zastanawiam mocno nad zakupem, chodzi mi po głowie cały czas. Ale mamy teraz tyle wydatków innych, że właśnie się waham.

dqpri09kzip4orgt.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie serce w Twoim tygodniu to zaraz będą ruchy, ha bym już nie kupowała.
    Dopiwro wróciłam z pracy, zmęczona jestem :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwieserce-i tak, i nie ;-)

W ciąży mamy leczenie wszystkich zębów, ale białe plomby mamy tylko na 12 zębów-1-3 lewe/prawe góra/dół. Na innych zębach jest te ciemne wypełnienie.
    Ale mamy kanałowe ;-) Bez ciąży przysługiwało by tylko wyrwanie ;-)
    Nie wiem, jak że znieczuleniem.

Ja tam się nawet nie bawiłam z NFZ. Poszukałam (nawet tu) i czytałam opinie o gabinetach. Więc teraz chodzę do kliniki.
    I pożegnałam się w sumie z 700 zł... A to i tak nie było najdrożej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 17:19

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ