X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekana swój detektor pewnie pod koniec tygodnia przyjdzie.... nie wiem czy sobie poradzę z wykrywaniem tetna no i na wadze kg do przodu. Czyli do wagi z czerwca dobiłam spowrotem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 17:34

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Uf! Bardzo dobrze, że wszystko dobrze. Współczuję stresu. A lekarz mówił, skąd mogło być plamienie?
    Powiedział, że to pewnie przez stres i mam się postarać zrelaksować i jak tylko będzie miał wyniki to zadzwoni. I mam dzwonić jak będę się źle czuła lub będę plamiła.

.
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Lwie serce w Twoim tygodniu to zaraz będą ruchy, ha bym już nie kupowała.
    Dopiwro wróciłam z pracy, zmęczona jestem :(

Masz rację. Czekam na wyraźne ruchy:)

Powiem Wam, że myślałam, że nie widać jeszcze aż tak ciąży, ale się myliłam. Wczoraj w kolejce by zapisać dziecko na zajęcia dodatkowe jedna pani mówi, żebym usiadła, bo jestem w ciąży i ona mi potrzyma miejsce. Dziś z kolei moja mama mówi, czy mówiłam jej sąsiadce że jestem w ciąży. A ja na to, że skąd, jedno zdanie z nią zamieniłam, widziałam może z 10 sekund. A ona dziś się pyta mamy, kiedy córka spodziewa się rozwiązania. Na moje oko mam większy brzuch, ale można by pomyśleć, że przytyłam po prostu. Widocznie jednak jest typowo ciążowy brzuchol.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Powiedział, że to pewnie przez stres i mam się postarać zrelaksować i jak tylko będzie miał wyniki to zadzwoni. I mam dzwonić jak będę się źle czuła lub będę plamiła.
    To mam nadzieję, że stosujesz się do zaleceń:)

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe - oczywiście czytałam w ciągu dnia całe forum, polubiłam informację, że wszystko jest ok, tylko będąc totalna egoistką skupiłam się na swojej nieotwartej paszczy ;-)
    Masz odpoczywać, dużo! Nie stresować się- całkowity zakaz! Sprzątaniem zajmuje się mąż i koniec -sprzątanie jest stresujące, pamietaj ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    enka90 a jaki detektor zamówiłaś? Ja się zastanawiam mocno nad zakupem, chodzi mi po głowie cały czas. Ale mamy teraz tyle wydatków innych, że właśnie się waham.

baby sound b, contec

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Dziewczyny u mnie tez NT wyszło 2,4 mm przy CRL 60 mm i 65 mm, bardzo się baliśmy dużo stresu mnie to kosztowało. Wynik PAPPA zmniejszył znacznie ryzyko, a w badaniu DNA NeoBona wykluczone zostały podstawowe trisomie 21,18,13. W usg poza granicznym NT wszystko było dobrze.
    Ulv15 staraj się myslec pozytywnie.Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Ja spodziewałam się ze wynik PAPPA wyjdzie źle dlatego zrobiłam od razu DNA. Ktoś kiedyś pisał, że wyższe granice normy NT maja przeważnie chłopcy - u nas się sprawdza. Czekam z niecierpliwością na kolejne usg;-)
    <3 <3 umowilam sie na niedziele na ten test HARMONY, w ciagu tygodnia sa wyniki... Fajnie gdyby to byl zwiastun wlasnie chlopca tak jak mowisz.

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowaa wrote:
    klamka Bedzię dobrze. Trzymam kciuki i czekam już na pozytywne wieści :)

Ja dziś ruszyłam do Second Hand - ów w okolicy i zaszalałam :D Udało mi się kupić dwie pary spodni H&M Mama po 7 zł :P

W nic się nie mieszczę niby dwa kg ale chyba dużo cm :)
    Mam tak samo! Juz chodze tylko w legginsach!

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ulv15 Mnie wszystkie gumki , guziki napy pija wiec ratuje się sukienkami puki ciepło :)
    Ceny ubrań ciążowych są przerażające spodnie 150 zł i jeszcze ze trzy zmiany rozmiaru podczas 9 mc ;/

Dziewczyny a jak u was z cerą ja nigdy nie miałam idealnej ale teraz to już tragedia.
    Musze się wybrać do dermatologa. Czytam że ciężko o dobrą terapie w ciąży bo dużo leków wpływa na płód i jest niebezpieczne dla dziecka. Naturalnie radze sobie rumiankiem i naturalnymi kosmetykami ale jakiegoś oszałamiającego efektu nie ma;/ Macie jakieś inne pomysły?

Za to zdecydowanie poprawiła mi się jakość włosów.

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy przed ciąża mi się poprawiły (pewnie przez leczenie tarczycy).

Cera na twarzy - ogólnie ok. Ale na szyi zrobiło mi się istne syfisko... Nie wiem, skąd...

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowaa ja ogólnie mam problematyczną cerę, ale o dziwo w ciąży jest w dużo lepszym stanie. Peeling wystarczy, nawet podkładu przestałam używać. Co jakiś czas coś wyskoczy. Na mnie chyba dobrze te hormony działają. Ale za to włosy - porażka!

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek jadę do endokrynologa, jutro muszę hormony zbadać. Ja na tarczycę mam inny lek - novothyral i możliwe że to przez niego włosy wypadają, bo zaczęły kilka miesięcy przed ciążą.

dqpri09kzip4orgt.png

• enka90 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się rozglądałam za jakimiś spodniami ciążowymi i faktycznie masakra ... Chyba kupię kilka par rajstop ciążowych i całą ciążę przechodzę w sukienkach, w sumie najwygodniej :D

U mnie poprawiły się jedynie paznokcie. Cera z początku była w porządku (nigdy nie miałam z nią problemów) a dopiero jakoś od tygodnia zauważyłam, że mi się mocno popsuła. Mam wysyp podskórnych grudek. Najgorzej jednak włosy, dalej lecą... Już nawet nie zwalam na tarczycę bo w końcu TSH mam i tak dużo ładniejsze niż przed ustawieniem tarczycy, a włosy mi tak nie wypadały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 19:56

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam spodnie w Kiabi. I są naprawdę ok.
    Na więcej zakupów nie miałam siły :-D
    Dzisiaj spotkałam koleżankę- obiecała mi przynieść ubrania ciążowe :-) W tym jesienną kurtkę z miejscem na brzuszek :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez włosy porażka ale zobaczycie później się poprawi to samo
    Miałam w pierwszej ciąży później włosów była cała chmara i tak do teraz było ...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, super sie czyta dobre wiadomosci, Patuniek96 wspolczuje bolu zeba, ja na szczescie nic nie mam do robienia i mam nadzieje, ze przez ciagle branie zelaza mi sie zeby nie posypia.
    U mnie cera straszna, a juz bylo tak dobrze. Pelno zaskornikow w okolicy szczeki i szyi. Na szczescie wlosy w duzo lepszym stanie, duzo mniej sie przetluszczaja ;) juz nie musze ich myc co drugi dzien ;)

l22ne6ydwpsordge.png
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez cera ok ale włosy tragedia... za kazdym czesaniem pelna szczotka... horror :( ale tak juz miałam przed ciąża.. trudno moj sie smieje ze jak wylysieje to bede chodzic w czapkach bo mi do twarzy hahaha

Leginsy to cud <3 chyba tez postawie na jakies sukienki i tuniki... cos co potem jeszcze wychodzę, od szwagierki dostalam troche spodni ale jeszcze mam za duże

• msmarmify Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam za wszystkie wasze badania.. rozumiem stres ale jestem dobrej myśli! Musi być dobrze!! :D

• mayka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze zmian to pojawiły się właśnie zaskorniki czasem po kilka koło siebie a potem spokój, wlosy bardzo wypadają i owłosienie rośnie mi znacznie dłużej. Kiedys co dwa dni golenie teraz po tyg nie jest źle.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Rzadko pisze ale cały czas was czytam. Póki co pracuje jeszcze więc cały dzień mi szybko ucieka niestety, ciągle mi czasu brakuje hehe. Jutro jedziemy na wyczekany urlop nad Bałtyk, cieszę się bardzo oby tylko pogoda dopisała :) Cieszę się że u was wszystko dobrze, same pozytywne wieści.

Co do problemów z cerą to ja mam w zasadzie od początku ciąży, nie dość że na twarzy mnie wysypuje to jeszcze na dekoldzie i plecach, porażka jakaś ale co poradzić... z włosami nie jest tak źle na szczęście. Paznokcie natomiast mam takie długie i mocne jak nigdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 22:04

zem3i09kgh136z79.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ