MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
LwieSerce jak piszą dziewczyny „ja się nie przewrócisz to się nie nauczysz” też się rozbijałam na poczatku, szczególnie krawężniki. Na poczatku zaraz to ja dostałam lekko w pupę i nie powiem stracha miałam ale musiałam jeździć, najgorzej zaprzestać. Moj egzaminator powtarzał, że trzeba jeździć i z czasem wprawy się nabierze. Mężowi i teraz czasem zdarzy się jakiś krawężnik więc i ja teraz „jeżdżę dobrze” nie wyobrażam sobie być od kogoś uzależnioną odnośnie podróży, albo tylko do jazdy po swoich okolicach.
Co do włosów u mnie leciały zawsze, ale teraz to masakra tak samo, zrzucałam to na stymulację do ivf ale mam też problem z atopową skóra na głowie. Wszystko się złożyło, liczę na poprawę. Ale wiecie co? Nie narzekam na brak włosów na brzuchu, aż mi wstyd trochę przed lekarzem
-
patuniek86 wrote:Nie ma to jak "troskliwe" koleżanki, nie ma co
Patuniek, coś mnie ominęło?
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Już mi lepiej:)patuniek86 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Salsefia no mam nauczkę do końca życia:) Myślę, że więcej mi się to nie zdarzy, bo będę bardzo ostrożna, żeby zachować należyty odstęp. Mi na brzuchu też rosną, ale nie martw się, powycierają się. A lekarz widział gorsze rzeczy:PListopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
nick nieaktualny
-
Tak bo teraz kobieta to musi jezdzic autem jak facet pic wódę jak facet i przeklinac. Takie sa wymagania od kobiety XXI wieku. Moze dlatego twoj facet sie wkurzyl bo moze mysli ze jestes kobieta XXI wieku hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 11:17
-
Elcia, że takie są wymagania od kobiety to nie wiem, nigdy tego nie rozpatrywałam pod takim kątem. Albo, że mam być kierowcą jak mąż się upije.
Lubię jeździć samochodem. A gdy przeniosłam się do męża do Hiszpanii owszem kazał mi jeździć i teraz jestem wdzięczna bo gdy on cały dzień w pracy ja mogłam pojechać do szkoły na zajęcia językowe, a teraz do lekarzy. Moja teściowa miała stłuczkę lata temu i przestała jeździć i normalnie czasem jest mi jej szkoda jak ma ochotę gdzieś pojechać a nie ma z kim, albo np na izbę przyjęć gdy z teściem coś nie tak. -
klamka wrote:Ja jak zaczelam jezdzic, i pierwszy raz pojechalam do pracy to zaryskowalam tak ostro samochod na pustym parkingu!!! Chcialam tak idealnie zaparkowac kolo murku, ze w niego wjechalam. Masakra. Od tamtej pory nigdy nie zarysowalam go znow. Na felgi mega uwazam. Ale wtedy to myslalam, ze mi serce peknie! To byl moj pierszy samochod, w mega stanie, piekny lakier, to wszystko super. I dup, wjechalam w murek.
Ja też zawsze uważam, ale nawet jak stanę w najdalszym miejscu to znajdzie się ktoś to trzaśnie mi w drzwi. U nas za granicą ludzie nie patrzą na takie rzeczy, otwierają drzwi na oścież, parkując stukną 3 razy w tył itp. Nie widziałam jeszcze samochodu, który byłby bez rysy.
Serce pęka czasem patrząc ale taki świat. -
nick nieaktualny
-
Salsefia ja też mam włochaty brzuszek
Co do kobiet za kierownicą nikt nie jest nie omylny i faceci i Kobiety, także ja cenie niezależność wsiadam i jadę.
Może mam jakieś Greckie korzenie bo ja z pomarańczowym mam tak samo teraz się trochę uspokoiłam bo myślę za dwoje
klamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a zamierzacie skorzystać z usg3/4d ? Czytałam ze najlepiej rozbić w 18-22 tygodniu, niby całościowo można dziecko zobaczyć. My planujemy tydzień w Polsce będzie 16-17 tydzień ale jak zobaczyłam cenę 360zl za ciąże mnogą to mnie trochę zmroziło. Na pewno przeżycie duże zobaczyć takiego małego stwora ale z drugiej za tą kwotę można sporo rzeczy kupić
-
Salsefia wrote:Dziewczyny a zamierzacie skorzystać z usg3/4d ? Czytałam ze najlepiej rozbić w 18-22 tygodniu, niby całościowo można dziecko zobaczyć. My planujemy tydzień w Polsce będzie 16-17 tydzień ale jak zobaczyłam cenę 360zl za ciąże mnogą to mnie trochę zmroziło. Na pewno przeżycie duże zobaczyć takiego małego stwora ale z drugiej za tą kwotę można sporo rzeczy kupić
Ja rozważę to badanie dopiero po prenatalnych. Ale watpie abym sie zdecydowała. Jestem pod opieką instytutu Centrum zdrowia Matki Polki i mam do nich zaufanie Nie zamierzam wykonywać dodatkowych badań na które nie ma wskazań i cena nie ma tu znaczenia. Zawsze pytam lekarza czy powinnam zrobic cos ekstra i narazie nie ma potrzeby. -
nick nieaktualny
-
Ja juz wiem, że idę na te połówkowe prywatnie. I chce też 3d/4d. Znalazłam już prywatnie ginke, która ma certyfikat fmf dla tych badań w II trymestrze. Cena 250zl. Tyle samo co i płaciłam za badanie w I trymestrze. Ide bo swojej słabo ufam. Tym bardziej jak zrobila swoje "genetyczne" usg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 13:21
-
patuniek86 wrote:Tylko koleżanki klamki zamiast chwalić super wygląd, "przypominają", że po ciąży będzie gorzej
Aaa to teraz rozuzmiem:)
Ja wstałam właśnie po drzemce. Miałam nie spać w dzień, żeby w nocy normalnie spać, ale dzisiaj spałam 4 godziny.
Moja lekarka ma sprzęt 3d może nawet 4, nie wiem. Ale pewnie jak będzie potrzeba to zrobi badania dodatkowe. Z córką nie robiłam.
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc