X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To porwanie to efekt kłótni małżeńskich w sprawie wychowania tego dziecka. Matka miała ograniczone prawa i nie oddała dziecka ojcu-a nawet zmieniła jego przedszkole bez wiedzy ojca. Więc ten wziął dwóch kolegów i próbował w dosyć kiepski sposób rozwiązać sprawę... O ile nie jesteście w podobnej sytuacji, nie wkręcajcie sobie porwań ;-)

Natalia ma telefon odkąd zaczęła sama wracać ze szkoły (pół godziny pieszo). Była w czwartej klasie (świetlica już jej nie obejmowała), więc miała 10 lat. I miała się odmeldowywać po każdym powrocie ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz już inaczej wygląda to porwanie:) Myślałam, że ktoś z ulicy sobie upatrzył dzieciaka i postanowił uprowadzić.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra i co chcialas dostac sie na specjalizacje rozpoczac ja i dopiero wtedy na zwolnienie? Jesli specjalizacja lekarska to chyba od grudnia bys zaczela. Bo jesli chcesztylko dostac sie na secjalizacje i n jejnie rozpoczynac to bez sensu bo aniniemasz swiadczen zadnych a specjalizacja ci przepadnie bo masz na rozpoczecie 3 miesiace ( tylko ja mowie o lekarskiej). Albo na stazu na zwonienie albo po rozpoczeciu specjalizacji ale przy przyjmowaniu na specjalizacje sabadanie w tym rtg pluc. Bys musiala zrobic wczesniej rtg i dac czyis wynik ze swoim nazwiskiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 18:39

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    To porwanie to efekt kłótni małżeńskich w sprawie wychowania tego dziecka. Matka miała ograniczone prawa i nie oddała dziecka ojcu-a nawet zmieniła jego przedszkole bez wiedzy ojca. Więc ten wziął dwóch kolegów i próbował w dosyć kiepski sposób rozwiązać sprawę... O ile nie jesteście w podobnej sytuacji, nie wkręcajcie sobie porwań ;-)

Natalia ma telefon odkąd zaczęła sama wracać ze szkoły (pół godziny pieszo). Była w czwartej klasie (świetlica już jej nie obejmowała), więc miała 10 lat. I miała się odmeldowywać po każdym powrocie ;-)
    CO ty mówisz. Tego to nie napisali.. Była tylko wzmianka o porwaniu i chyba nawet było napisane, że rodzice byli przerażeni i na drugi dzień nie puścili dziecka do przedszkola.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie czytałam następnego dnia dalsze informacje np. tutaj

https://dziennikzachodni.pl/proba-porwania-dziecka-w-jednym-z-sosnowieckich-przedszkoli-udzial-w-akcji-mial-detektyw-rutkowski-jak-takie-sytuacje-znosza/ar/13468342

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia, chciałam zdążyć ją rozpocząć i pójść na zwolnienie. No z RTG nie będę kombinować, nikt mnie przecież nie zmusi do zrobienia teraz, a kobieta w ciąży ma prawo pracować. Ale dość już tej mojej prywaty. Muszę po prostu zdecydować w najbliższym czasie.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek jasne. Do tego właśnie nie doszłam..z resztą i tak zastanawiałam się parę minut czy otwierac wogole ta stronę i czytać. Przerażają mnie takie rzeczy odkąd mam własne dzieci.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, miałam dzisiaj wizytę kontrolną i moje maleństwo jest ok! Czuję się taka szczęśliwa i tak wielki kamień spadł mi z serca! To już 11t2d, zaczynam wierzyć, że tym razem wszystko będzie dobrze :) Tak się cieszę, że zorganizowałam tą dodatkową wizytę, myślę że teraz ze spokojem doczekam do prenatalnych w środę :)

P.S. widziałam jak moje maleństwo gładziło się rączkami po buzi <3

patuniek86, teverde, bbeczka91, Reniferra, Makowe Szczęście, Ksiazka1, Kleopatra, mimoza, iNso87, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pracy, ja bym chciała pracować do świąt, może jeszcze zdalnie w styczniu i lutym. W moim zawodzie przełom roku to krytyczny okres. W ciąży z synkiem czułam się bardzo dobrze i pracowałam do 32tc. Zobaczymy jak teraz będzie, najbardziej się boję że trudno będzie znaleźć kogoś na zastępstwo za mnie. Teraz jest brak pracowników o moich kwalifikacjach na rynku i umowa na zastępstwo jest mało atrakcyjna :/

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana-tez chciałam pracować do świąt. Plany swoje-życie swoje :-( Mam nadzieję, że uda Ci się zrealizować swoje :-) Ale znajdź też czas na wypoczynek przed-potem będzie ciężej ;-)

Ja mam o tyle dobrze, że na czas wakacji została zatrudniona dziewczyna, która świetnie się sprawdziła. Więc zaproponowano jej już umowę na zastępstwo o momentu mojego powrotu - na pewno do końca sierpnia :-) Więc nawet jak wrócę na chwilę z l4, to nie będę miała w głowie myśli, że "nie wolno mi" iść znowu na zwolnienie :-)
    A dodatkowo - nie boję się, że nie będę mieć pracy po powrocie :-) Taka firma :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 21:32

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratuluję udanych wizyt i wyników!

U nas też super, byłam z mężem. Dzidzia była tak duża, że trzeba było badać przez brzuch, bo nie chciała się zmieścić w kadrze :D Rośnie jak na drożdżach bo przy każdej wizycie rozmiar coraz bardziej przekracza rzeczywisty tc. Wreszcie powiedziałam rodzince, a kuzynka na to (obie się starałyśmy): "Mówiłam Ci, ciężarna ciężarną wyczuje!" Zaszła w cyklu zaraz po mnie! Później Wam wrzucę zdjęcie od dupki strony :D

patuniek86, Reniferra, Ksiazka1, Kleopatra, bbeczka91, iNso87, kehlana_miyu, Ankakaranka87, Zimowaa, Ulv15 lubią tę wiadomość

• Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja byłam we wtorek na wizycie i wszystko jest ok :) teraz 11 prenatalne :)

Makowe mega się cieszę i mega gratuluje! :*

Co do zakwaszenia moczu to najlepiej witaminę c sobie pic na noc rozpuszczalna - mi tez lekarka powiedziała żeby pic chociaż u mnie mocz miał pH 7.

Niestety nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego co pisaliście i na każdy temat się udzielić, przez to ze ostatnio mam sporo pracy i nawet nie mam czasu w ciągu dnia poczytać wiadomości :|
    Ale jestem z wami myślami i cieszę się z pozytywnych wieści :)

Reniferra, Makowe Szczęście, teverde, Ksiazka1, Kleopatra, bbeczka91, iNso87, kehlana_miyu, Ankakaranka87, Zimowaa lubią tę wiadomość

oar83e3krueg9a4a.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renifera masz racje z tym rtg.
    Ja mam prenatalne we wtorek i jakos sie nie boje bardziej sie denerwuje tym ze bedzie mnie badac kekarka ktora byla przy moim pierwszym porodzie i slyszala jak krzyczalam ratunku echh mam nadzieje ze nie pamieta:/

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny! Aż miło wchodzić na forum kiedy są same dobre wieści :)

Reniferra, Ksiazka1, teverde, klamka, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cudowne wieści z wizyt! Wrzucajcie fotki, to wszystkie się porozklejamy :).
    Elcia, myślę, że nie będzie pamiętać.

Makowe Szczęście, teverde, Zimowaa lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    mam mało czasu na forum, niby mam więcej sił, ale mój mały szkrab tez i taki okres, że prawie nic nie mogę przy nim zrobić.

Bardzo się cieszę, że mamy same dobre wiadomości, gratuluje udanych wizyt :)

Elcia89 nawet jak Ciebie pamięta to myślę, że dużo kobiet robi podobnie jak Ty ;) nic się nie martw :)
    Ja też mam wizytę we wtorek i już nie mogę się doczekać, no i będę miała wyniki PAPA. jakoś 4 tyg przerwy to dla mnie za długo.

Co do ciuchów ciążowych to ja w pierwszej przechodziłam w dwóch wyjściowych spodniach, miałam je od początku do końca, nie musiałam zmieniać rozmiaru, dresy, leginsy w domu no i miałam sukienkę do tego rajstopy, które u mnie w ogóle się nie sprawdziły, rajstopy były niewygodne. Pisałyście kiedyś o ciuchach ciążowych w Lidlu, była już seria w czerwcu, ja jak testowałam pod koniec czerwca to kupiłam jeszcze leginsy.

• teverde Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie standardowe:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5accad441d8f.jpg

I od dupki strony :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fd86dcbd3c1.jpg

Ksiazka1, Kleopatra, bbeczka91, iNso87, Reniferra, enka90, kehlana_miyu, Ankakaranka87, patuniek86, Makowe Szczęście, Zimowaa, Anet85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde świetne te zdjęcie od strony dupki :D oprawiłabym w ramkę:P

teverde lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, super ❤️

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie rozkoszne nóżki :D

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ