X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To porwanie to efekt kłótni małżeńskich w sprawie wychowania tego dziecka. Matka miała ograniczone prawa i nie oddała dziecka ojcu-a nawet zmieniła jego przedszkole bez wiedzy ojca. Więc ten wziął dwóch kolegów i próbował w dosyć kiepski sposób rozwiązać sprawę... O ile nie jesteście w podobnej sytuacji, nie wkręcajcie sobie porwań ;-)

Natalia ma telefon odkąd zaczęła sama wracać ze szkoły (pół godziny pieszo). Była w czwartej klasie (świetlica już jej nie obejmowała), więc miała 10 lat. I miała się odmeldowywać po każdym powrocie ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz już inaczej wygląda to porwanie:) Myślałam, że ktoś z ulicy sobie upatrzył dzieciaka i postanowił uprowadzić.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra i co chcialas dostac sie na specjalizacje rozpoczac ja i dopiero wtedy na zwolnienie? Jesli specjalizacja lekarska to chyba od grudnia bys zaczela. Bo jesli chcesztylko dostac sie na secjalizacje i n jejnie rozpoczynac to bez sensu bo aniniemasz swiadczen zadnych a specjalizacja ci przepadnie bo masz na rozpoczecie 3 miesiace ( tylko ja mowie o lekarskiej). Albo na stazu na zwonienie albo po rozpoczeciu specjalizacji ale przy przyjmowaniu na specjalizacje sabadanie w tym rtg pluc. Bys musiala zrobic wczesniej rtg i dac czyis wynik ze swoim nazwiskiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 18:39

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    To porwanie to efekt kłótni małżeńskich w sprawie wychowania tego dziecka. Matka miała ograniczone prawa i nie oddała dziecka ojcu-a nawet zmieniła jego przedszkole bez wiedzy ojca. Więc ten wziął dwóch kolegów i próbował w dosyć kiepski sposób rozwiązać sprawę... O ile nie jesteście w podobnej sytuacji, nie wkręcajcie sobie porwań ;-)

Natalia ma telefon odkąd zaczęła sama wracać ze szkoły (pół godziny pieszo). Była w czwartej klasie (świetlica już jej nie obejmowała), więc miała 10 lat. I miała się odmeldowywać po każdym powrocie ;-)
    CO ty mówisz. Tego to nie napisali.. Była tylko wzmianka o porwaniu i chyba nawet było napisane, że rodzice byli przerażeni i na drugi dzień nie puścili dziecka do przedszkola.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie czytałam następnego dnia dalsze informacje np. tutaj

https://dziennikzachodni.pl/proba-porwania-dziecka-w-jednym-z-sosnowieckich-przedszkoli-udzial-w-akcji-mial-detektyw-rutkowski-jak-takie-sytuacje-znosza/ar/13468342

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia, chciałam zdążyć ją rozpocząć i pójść na zwolnienie. No z RTG nie będę kombinować, nikt mnie przecież nie zmusi do zrobienia teraz, a kobieta w ciąży ma prawo pracować. Ale dość już tej mojej prywaty. Muszę po prostu zdecydować w najbliższym czasie.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek jasne. Do tego właśnie nie doszłam..z resztą i tak zastanawiałam się parę minut czy otwierac wogole ta stronę i czytać. Przerażają mnie takie rzeczy odkąd mam własne dzieci.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, miałam dzisiaj wizytę kontrolną i moje maleństwo jest ok! Czuję się taka szczęśliwa i tak wielki kamień spadł mi z serca! To już 11t2d, zaczynam wierzyć, że tym razem wszystko będzie dobrze :) Tak się cieszę, że zorganizowałam tą dodatkową wizytę, myślę że teraz ze spokojem doczekam do prenatalnych w środę :)

P.S. widziałam jak moje maleństwo gładziło się rączkami po buzi <3

patuniek86, teverde, bbeczka91, Reniferra, Makowe Szczęście, Ksiazka1, Kleopatra, mimoza, iNso87, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pracy, ja bym chciała pracować do świąt, może jeszcze zdalnie w styczniu i lutym. W moim zawodzie przełom roku to krytyczny okres. W ciąży z synkiem czułam się bardzo dobrze i pracowałam do 32tc. Zobaczymy jak teraz będzie, najbardziej się boję że trudno będzie znaleźć kogoś na zastępstwo za mnie. Teraz jest brak pracowników o moich kwalifikacjach na rynku i umowa na zastępstwo jest mało atrakcyjna :/

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana-tez chciałam pracować do świąt. Plany swoje-życie swoje :-( Mam nadzieję, że uda Ci się zrealizować swoje :-) Ale znajdź też czas na wypoczynek przed-potem będzie ciężej ;-)

Ja mam o tyle dobrze, że na czas wakacji została zatrudniona dziewczyna, która świetnie się sprawdziła. Więc zaproponowano jej już umowę na zastępstwo o momentu mojego powrotu - na pewno do końca sierpnia :-) Więc nawet jak wrócę na chwilę z l4, to nie będę miała w głowie myśli, że "nie wolno mi" iść znowu na zwolnienie :-)
    A dodatkowo - nie boję się, że nie będę mieć pracy po powrocie :-) Taka firma :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 21:32

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratuluję udanych wizyt i wyników!

U nas też super, byłam z mężem. Dzidzia była tak duża, że trzeba było badać przez brzuch, bo nie chciała się zmieścić w kadrze :D Rośnie jak na drożdżach bo przy każdej wizycie rozmiar coraz bardziej przekracza rzeczywisty tc. Wreszcie powiedziałam rodzince, a kuzynka na to (obie się starałyśmy): "Mówiłam Ci, ciężarna ciężarną wyczuje!" Zaszła w cyklu zaraz po mnie! Później Wam wrzucę zdjęcie od dupki strony :D

patuniek86, Reniferra, Ksiazka1, Kleopatra, bbeczka91, iNso87, kehlana_miyu, Ankakaranka87, Zimowaa, Ulv15 lubią tę wiadomość

• Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja byłam we wtorek na wizycie i wszystko jest ok :) teraz 11 prenatalne :)

Makowe mega się cieszę i mega gratuluje! :*

Co do zakwaszenia moczu to najlepiej witaminę c sobie pic na noc rozpuszczalna - mi tez lekarka powiedziała żeby pic chociaż u mnie mocz miał pH 7.

Niestety nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego co pisaliście i na każdy temat się udzielić, przez to ze ostatnio mam sporo pracy i nawet nie mam czasu w ciągu dnia poczytać wiadomości :|
    Ale jestem z wami myślami i cieszę się z pozytywnych wieści :)

Reniferra, Makowe Szczęście, teverde, Ksiazka1, Kleopatra, bbeczka91, iNso87, kehlana_miyu, Ankakaranka87, Zimowaa lubią tę wiadomość

oar83e3krueg9a4a.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renifera masz racje z tym rtg.
    Ja mam prenatalne we wtorek i jakos sie nie boje bardziej sie denerwuje tym ze bedzie mnie badac kekarka ktora byla przy moim pierwszym porodzie i slyszala jak krzyczalam ratunku echh mam nadzieje ze nie pamieta:/

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny! Aż miło wchodzić na forum kiedy są same dobre wieści :)

Reniferra, Ksiazka1, teverde, klamka, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cudowne wieści z wizyt! Wrzucajcie fotki, to wszystkie się porozklejamy :).
    Elcia, myślę, że nie będzie pamiętać.

Makowe Szczęście, teverde, Zimowaa lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    mam mało czasu na forum, niby mam więcej sił, ale mój mały szkrab tez i taki okres, że prawie nic nie mogę przy nim zrobić.

Bardzo się cieszę, że mamy same dobre wiadomości, gratuluje udanych wizyt :)

Elcia89 nawet jak Ciebie pamięta to myślę, że dużo kobiet robi podobnie jak Ty ;) nic się nie martw :)
    Ja też mam wizytę we wtorek i już nie mogę się doczekać, no i będę miała wyniki PAPA. jakoś 4 tyg przerwy to dla mnie za długo.

Co do ciuchów ciążowych to ja w pierwszej przechodziłam w dwóch wyjściowych spodniach, miałam je od początku do końca, nie musiałam zmieniać rozmiaru, dresy, leginsy w domu no i miałam sukienkę do tego rajstopy, które u mnie w ogóle się nie sprawdziły, rajstopy były niewygodne. Pisałyście kiedyś o ciuchach ciążowych w Lidlu, była już seria w czerwcu, ja jak testowałam pod koniec czerwca to kupiłam jeszcze leginsy.

• teverde Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie standardowe:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5accad441d8f.jpg

I od dupki strony :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fd86dcbd3c1.jpg

Ksiazka1, Kleopatra, bbeczka91, iNso87, Reniferra, enka90, kehlana_miyu, Ankakaranka87, patuniek86, Makowe Szczęście, Zimowaa, Anet85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde świetne te zdjęcie od strony dupki :D oprawiłabym w ramkę:P

teverde lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, super ❤️

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie rozkoszne nóżki :D

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ