X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza, jakbyś miała badać różyczkę to za dwie klasy w szpitalu zapłaciłam 40 zł. W medice w cenniku jest 64 zł w synevo pewnie podobnie.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce dopytam na wizycie :) dzięki za info :) jeszcze tyle czasu :)

.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny,sama nie wiem kiedy to minie :( dalej czuje sie tak sobie. Az boje sie jesc cokolwiek. Poki co zjadlam tylko kanapke z naturalnym serkiem. Mysle co teraz zjesc bo juz mnie ssie :/

Sana super,ze Mala jest zadowolona. U nas poki co tydzien tez jest super :)) oby im nie przeszlo ;)

Ja do labo jade w poniedziałek. Sama musze i Mala po chorobie zaciagnac na morfo. Nie wiem jak ja Jej krew pobiorę, juz sie boje.

Makowa ja nie mialam Szumisia ale wlaczalam na telefonie szum z yt. Spala przy tym chyba do roku jakos. Ale wlaczalam tylko jak spala w dzien. Na noc nie pamietam. Moze jak niemowlakiem byla to sporadycznie. A potem jak skonczyla rok to tez przy telefonie w dzien zasypia, ale juz przy muzyce normalnej;D
    Planuje zakup szumisia teraz.

Anet przykro mi,ze tak sie czujesz. Jeszcze troche i bedziesz tulac tez Malenstwo. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:14

Makowe Szczęście, maarta80 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które mają dzieci. Użytkowałyście szumiacych misiów? Działały?

U synka nie działał, w ogóle nie zwracał na szumisia uwagi. A odgłosów bicia serca się bał.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, współczuje wymiotów. Ja ostatni raz wymiotowalam na weekendzie ale przedwcześnie się nie cieszę bo zaraz znów mnie muli. Za pierwszym razem w tym okresie czułam się już dobrze, a teraz??? Jeszcze mi mąż o trzecim mówi! No wayyyy

Makowe, ja miałam szumisia. Używałam krótko, może z miesiąc ale nie zrobił wow. Poniżej włączalam suszarkę na yt i zasypial od ręki :P

Ja też zaczynamy czuć ruchy. Co prawda myślałam, że jelita, ale wiem, że to to to :) wyczekuje mocniejszych.

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet jeśli Ci smutno to się po prostu wypłacz, a nie tłum tego w sobie. To najgorsze co można zrobić. Wylej wreszcie te wszystkie łzy. Do utraty tchu, jeżeli tego potrzebujesz.
    Te malutkie dziecko, które odeszło nie zasługuje jedynie na smutek i żal. Było z Wami tyle ile było mu przeznaczone i te chwile razem ukochaj. To jest szczęście, że przyjęliście te nowe życie do siebie, chociaż trwało tak krótko...

Nam rodzicom trudno pogodzić się z tym, że dzieci odchodzą. Niektóre szybciej, inne później, ale zawsze odchodzą. Taka nasza rola: zaprosić do rodziny, a potem puścić... wolno.

Butterfly 83, Marcowa2017.23, Makowe Szczęście, enka90, Ulv15 lubią tę wiadomość

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila - dziękuje....mąż pewnie powie, że zachowuję się jak wariatka, masakra te hormony buzują we mnie łzy jakoś same lecą. Wiedziałam, że będzie mi we wrześniu ciężko, gdy u brata się urodzi dziecko. Do mamy nawet nie dzwonię bo powie daj spokój zapomnij, do przyjaciółki tez nie bo nie przeżyła tego co ja wieć nie zrozumie. Tylko Wy mi zostajecie. Dobrze, że malutki daje delikatnie znac o sobie.
    Misia szumiącego nie miałam przy córci i teraz też nie planuję. Śpiewałam jej kołysanki , nuciłam , mówiłam do niej i usypiała bez problemów.

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila wrote:
    Anet jeśli Ci smutno to się po prostu wypłacz, a nie tłum tego w sobie. To najgorsze co można zrobić. Wylej wreszcie te wszystkie łzy. Do utraty tchu, jeżeli tego potrzebujesz.
    Te malutkie dziecko, które odeszło nie zasługuje jedynie na smutek i żal. Było z Wami tyle ile było mu przeznaczone i te chwile razem ukochaj. To jest szczęście, że przyjęliście te nowe życie do siebie, chociaż trwało tak krótko...

Nam rodzicom trudno pogodzić się z tym, że dzieci odchodzą. Niektóre szybciej, inne później, ale zawsze odchodzą. Taka nasza rola: zaprosić do rodziny, a potem puścić... wolno.

Pięknie to napisałaś!
    A za ludzkie gadanie typu, zapomnij, już czas odpuścić itp to bym zdzieliła! Wrrr...
    A Ty Anet85 śmiało pisz do nas, jest nas tu wiele ,które były w tej sytuacji, np ja. I zdecydowanie Cię rozumiem. Ja tak miałam w czerwcu... :-(
    Ale zaraz po tym dowiedziałam się,że będę miała znowu szansę być mamą. :-)

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • teverde Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Witam się z rana.
    Super, że same dobre wiesci:)) a fotki slodkie:D

Ja właśnie na dzień dobry przywitałam się z porcelana :| i to tak, że nie mogłam się powstrzymać. Wlecialam do łazienki jak szalona podczas gdy moja starsza się myla. Nie mogłam się powstrzymać a ta stoi jak wryta i patrzy na mnie.. Rozumiem, że jeszcze można źle się czuć i mieć małe mdłości ale to? :/ no kurde.. Kiedy to się skonczy:/
    Musze Wam powiedzieć, że to jest moja najgorsza ciąża w sensie objawowo. Jak żyć..?
    Lubię słodkie fotki, nie to, że Cię męczy :*

iNso87 lubi tę wiadomość

• Delvila Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet nie patrz na męża, nie patrz na mamę. Spójrz na siebie i zrób to, czego Twoje serce potrzebuje, a nie kryguj się "Co ludzie powiedzą". Przeżyj tę żałobę do końca, im dłużej będziesz tłumić i "doprowadzać się do porządku" dla dobra innych, tym dłużej będzie trwać i nie będziesz w stanie być w pełni szczęśliwa. Pamiętaj: liczy się Twoje dobro, Twoje potrzeby. Ty się liczysz!
    A "co ludzie powiedzą?" Huj im w dupę. Masz prawo do cierpienia, do wspominania i do rozmowy o Twoim dziecku. Nikt nie może żądać byś wymazała ten okres z życia.
    I nie zapominaj, nawet nie próbuj, bo i tak się nie uda. Pielęgnuj te wspomnienia, bo to piękne wspomnienia kiedy nosiłaś pod sercem swoje drugie dziecko.

Przyjdzie czas że zaczniesz przypominać sobie te szczęśliwe chwile spędzone z Twoim Aniołkiem. Tego Ci mocno życzę :*

Anet85, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - chyba na poprawę humoru...

Ten moment, kiedy nie wiesz, czy korzystałaś już z toalety, czy jeszcze nie...

Korzystałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 12:44

Makowe Szczęście, patkaaxx90 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja mam do Was pytanie jakie jest prawidlowe tetno u dziecka teraz w jakich granicach
    Przyszedł detektor i zaraz znalazłam tetno maluszka wychodzi mi w granicach 152-156 wiadomo jakiś próg błędu jest w tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 13:42

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaxx-bardzo dobre :-)
    Gdzieś czytałam, że w tym wieku tętno jest do 160 :-) Ogólnie będzie powoli spadać do średniej 140 :-)
    Jaki masz detektor? Długo szukałaś tętna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 13:31

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaounds od razu znalazłam najpierw swoje bo wolne było a na samym środku był dzidziuś raz mi uciekł spod tego ale znalazłam go

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam na tętno córeczki mojej to tez raz miała 160 raz 153 później 140 co badanie to inaczej hehe

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że te 13 lat temu było mi jakoś łatwiej ;-)
    Lekarz zrobił usg w 8 tygodniu i koniec. Kolejne usg miałam połówkowe. Gościu, który robił to usg złapał się za głowę, dlaczego nie miałam usg 11-14 tygodnia. Na szczęście córka zdrowa ;-)

Ale ponieważ nie wiedziałam o badaniach, nie denerwowałam się nimi :-D Na forum też się wtedy tyle nie siedziało ;-)
    A teraz? Za 3 godziny badania, a ja z jednej strony się potwornie denerwuję-ale z drugiej strony siedzę bez sił. Oklapłam i nie mam nawet ochoty umyć głowy...

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 7 września 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was z tym, że macie detektory. Ja bym zwariowała, non stop bym sprawdzała, czytała w necie i biegała do lekarza non stop - taka panikara jestem :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe - detektora nie mam, ale jest to głównie związane z brakami finansowymi w tym miesiącu :-D Dentysta jednak sporo kosztuje :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 7 września 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86

W przyszłym miesiącu już będzie nie potrzebny :) będziemy czuły już nasze Maluchy :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chwila i stuknie mi 1000 postów :-D Normalnie ale się rozpisałam :-D

Więc żeby nie było o niczym - powiedziałam mężowi, że jeśli usg będzie prawidłowe dzisiaj kupujemy pierwszą i jedną rzecz dla dziecka :-) Body, pajacyk - wszystko jedno :-D
    Muszę zacząć czuć przygotowania do powitania maleństwa, na razie tego w ogóle nie czuję-jestem zbyt przestraszona możliwymi wynikami dzisiejszego badania.

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ