MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z rana.
Super, że same dobre wiesci:)) a fotki slodkie:D
Ja właśnie na dzień dobry przywitałam się z porcelana i to tak, że nie mogłam się powstrzymać. Wlecialam do łazienki jak szalona podczas gdy moja starsza się myla. Nie mogłam się powstrzymać a ta stoi jak wryta i patrzy na mnie.. Rozumiem, że jeszcze można źle się czuć i mieć małe mdłości ale to? no kurde.. Kiedy to się skonczy:/
Musze Wam powiedzieć, że to jest moja najgorsza ciąża w sensie objawowo. Jak żyć..?teverde lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Przepraszam że znów chwilę mnie nie było. Od poniedziałku nasza Jula chodzi do przedszkola póki co jest zadowolona bardzo, najgorsze jest budzenie jej, bo lubi sobie pospać dobrze, że do przedszkola mamy 5 minut spacerkiem. Także zaraz idę ją budzić
Co do ciąży, iNso87 bardzo Ci współczuję - ja w tej ciąży jeszcze nie wymiotowałam, ale ciągle mam mdłości i wzdęcia
Gratuluję Wam udanych wizyt! Super, że tak wiele z Was już zna płeć my przy córce płeć poznaliśmy dopiero w 20t0d, wcześniej nie chciała się pokazać :p
Pozdrawiam i czekam na swoją poniedziałkową wizytęMakowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Ja wczoraj powiedziałam mojemu, że dziecko będzie mieć około 6,5-7 cm. Bez nóżek
Ten w ciężkim szoku, bo już takie duże? Poleciał po linijkę i przykłada mi do brzucha
Inso-no niestety, ciąże są różne. Sama wiesz. Mam nadzieję, że to była Twoja ostatnia akcja z rykiem niedźwiedzia
Rano pojechałam oddać mocz na badania - na życzenie, bo lekarz znowu zapomniał wpisać skierowanie. A coś tam się dzieje, bo czuję
Jeszcze 9,5 godziny do usg...Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Inso długo cię trzymają
Z tego wszystkiego zapomniałam Wam napisać, że lekarz powiedział, że niski wynik białek może mieć wpływ z łożyskiem i dostałam aspiryne cardio mam brać do końca ciąży. Powiedział, że czasem dzieciaki rodzą się wcześniej lub mają niższą wage urodzeniowa. Wiem, że mój Mąż jak się urodził miał 2500 taki mini był a ja 4000 hahaha ale będzie dobrze! Wierzę w to! Uśmiech nawet przez sen mi nie schodzi
Dziś pakowanie będę super mila i uprasuje rzeczy Męża, chociaż nie wiem czy powinnam go tak rozpuszczać ;p później paznokietki I lecimy na wakacje! Juuupi!patuniek86, kehlana_miyu, teverde, Reniferra lubią tę wiadomość
. -
patuniek86 wrote:Ja wczoraj powiedziałam mojemu, że dziecko będzie mieć około 6,5-7 cm. Bez nóżek
Ten w ciężkim szoku, bo już takie duże? Poleciał po linijkę i przykłada mi do brzucha
Inso-no niestety, ciąże są różne. Sama wiesz. Mam nadzieję, że to była Twoja ostatnia akcja z rykiem niedźwiedzia
Rano pojechałam oddać mocz na badania - na życzenie, bo lekarz znowu zapomniał wpisać skierowanie. A coś tam się dzieje, bo czuję
Jeszcze 9,5 godziny do usg...
Szybko minie! Trzymam kciuki!. -
Ja już dziś odwiedziłam lab, czekam na wyniki tsh rozszerzonego. Mam ogromną nadzieję na odstawienie tych leków na tarczyce. I jeśli odczytuję dobrze te tygodnie, z czym zawsze mam problem he he, to dziś zaczynam 2 trymestr.
Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
nick nieaktualny
-
Ojej ile dobrych wieści.
Takie informację dobrze mnie nastrajają!
U mnie mąż jeszcze w delegacji i z rana huśtawka nastrojów że go nie ma , że jeszcze nie zadzwonił wrrr i jak tu zrozumieć kobietę w ciąży Na pocieszenie zadzwoniłam do przyjaciółki i idziemy popołudniu na ciacho. Ostatnio mam ochotę tylko na słodkie. A cukier w porządku. Tylko że to 3 mc a wyglądam jak co najmniej w 5-6
iNso87 współczuje mdłości oby szybko się uspokoiło. U mnie z objawów tylko : wrażliwe piersi i wahania nastroju także chyba spokojnie. -
Makowe Szczęście wrote:Butterfly Super! Drugi trymestr! Trzymam kciuki za wyniki jak długo musisz czekać?
Wyniki dziś ok 15 powinnam mieć.
Ja ogólnie nie mam hormonów, ja mam tabletki na ich zbicie, bo mam nadczynność tarczycy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 09:21
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Cześć dziewczyny ❤️
Ja też nadal wymiotuję a myślałam, że będzie już lepiej... Brzuszek już widać, w dżinsy nie dopne się więc kupiłam legginsy ciążowe haha
Same super wieści ❤️
Makowe_Szczescie zazdroszczę dziewczynki, mam nadzieję, że u Nas też będzie
ale wiadomo, chłopca wychowam jak swoje hahaMakowe Szczęście, iNso87, teverde lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny;-)
Trzymam kciuki za dzisiajsze wizyty. U mojego brata wczoraj urodził się syn.... gdybym nie poroniła to za tydzień też ściskałabym dziecko - jakoś to do mnie powróciło ;-( i jeszcze imię nadali takie która nam się podoba Stanisław Jan - i teraz siedzę przeglądam imiona męskie i nic innego mi się nie podoba. Jakoś cieszę się, ale tak mi jakiś dziwnie, smutno nie wiem sama, płakać mi się chce.
Wczoraj się martwiłam bo jakoś nie czułam ruchów i już panika, co prawda to takie delikatne łaskotania, ale dzisiaj zjadłam bajaderkę i zaczął się ruszać, od razu lepiej uffff.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualny
-
Anet, doskonale Cię rozumiem. I nie ma nic, czym można pocieszyć takie uczucie. Obecna ciąża jest cudem, ale i tak jest w sercu ta pustka po tej straconej.
Więc trzymaj się, może skup się na planowaniu zakupów-łóżeczka itp. Mi pomagaAnet85 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Pierwsze delikatne łaskotanie poczułam w nocy z 26.07 na 27.08 - 13t5d w nocy jakoś nagle wstałam do toalety i wtedy poczułam jak coś mnie połaskotało, ale z tego co czytałam to takie pierwsze ruchy szybciej dostrzega się przy drugiej ciąży i faktycznie sprawdza się. Poza tym jestem dość szczupła i jak oglądałam Wasze zdjęcia brzuszków to byłam w szoku, że już takie ładne i mnie jeszcze malutki
Czytam książkę i staram się nie myśleć ... cieszyć się tym co jest teraz, ale jakie takie dziwne uczucie mnie ogarnęło.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Cześć!
kehlana_miyu, teverde, Hetmanka - super, że wizyty takie udane:)
Hetmanka tą witaminę c taką zwykłą w rozpuszczanych kapsułkach? Czy w proszku?
Inso, ale Cię wymęczy dzieciątko. Może jak teraz daje w kość to po narodzinach wszystko wynagrodzi i będzie dużo spało, ładnie jadło i mało płakało:P
Patuniek - Już zaciskam kciuki za wizytę
Makowe Szczęście aspiryna cardio to to samo co acard? Jeśli tak, to dopytaj czy do końca ciąży na pewno. Acard muszę odstawić jakoś 32-34 tydzień, bo wtedy coś tam coś tam w serduszku się robi i trzeba odstawić. Ale nie wiem czy to ma takie samo działanie jak acard. Udanego wypoczynku!
Ja nie miałam szumisia i raczej mieć nie będziemy.
Marza, a Ty kiedy na l4 się wybierasz?
Anet85, to normalnie że czujesz się przygnębiona. Dobrze, że dzidzia Cię od środka pociesza:)
Ja czułam ruchy, tak mi się wydawało, teraz już nie czuję. Więc aby nie zwariować, czekam na widoczne bolesne kopniaki.iNso87, kehlana_miyu, teverde lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.