X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam juz problemow z wyproznianiem, ale szczerze mowiac, zaczely mi sie jak zaczelam jesc mniej owocow, warzyw, blonnika bo zwyczajnie mialam nudnosci i mialam ochote tylko na chleb (bialy) z twarogiem. Jak juz nudnosci przeszly to zaczelam znowu jesc muesli,owsianki, pelnoziarniste pieczywo, duzo owocow... I jakos sie uregolowalo, chociaz nie powiem, chodze do lazienki czesciej niz przed ciaza, a spodziewalam sie ze bede cierpiec na zaparcia... Inna kwestia ze weszlam dzisiaj na wage u lekarza i z moich 62kg przed ciaza jest juz 65kg... A tu jeszcze zalecaja dodatkowe 300kcal od II trymestru :P patuniek a masz moze biegunki na przemian z zaparciami? Nie zastanawialas sie moze czy przypadkiem nie uaktywnil Ci sie jakis zespol jelita drazliwego albo moze poprostu powinnas calkowicie zrezygnowac z nabialu na jakis czas tydzien czy dwa i zobaczyc czy bedzie lepiej, skoro mowisz ze na mleko tak reagujesz? A zamiast tego migdalowe czy inne fortyfikowane?

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie na zaparcia cierpialam i to wlasnie jak nie jadlam owocow, bo wcale mnie do nich nie ciagnelo, teraz jak jem ich wiecej to jest o niebo lepiej. W tamtej ciazy w ogole nie mialam zadnych problemow tego typu.

l22ne6ydwpsordge.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam kolezanke w pracy, ktora mimo prawidlowego odzywiania miala biegunki przez cala ciaze. Smialismy sie, bo nawet zakupow zadnych nie mogla spokojnie zrobic, wiecznie musiala miec pewnosc ze ma blisko toalete ;)

l22ne6ydwpsordge.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mleka i tak nie piję. W sumie zjadłam łyżeczkę białego sera (próbowałam, czy smakowo wyszedł ok do naleśników dla rodziny). Ja jadłam z suszonymi jabłkami-a takie są wskazane przy biegunkach...

Żeby nie było. Przed ciążą też miewałam takie problemy, ale co 2-3 tygodnie, a nie dni...

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka piękne torty! Wsunęłabym :D Ja w ogóle zaczynam mieć apetyt na.. WSZYSTKO!

A z innej beczki - dziewczyny, które pracują i powiedziały pracodawcom - siedzicie w pracy 6h czy macie 15 min przerwy za każdą godzinę?

• Alisssa Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Bbeczka piękne torty! Wsunęłabym :D Ja w ogóle zaczynam mieć apetyt na.. WSZYSTKO!

A z innej beczki - dziewczyny, które pracują i powiedziały pracodawcom - siedzicie w pracy 6h czy macie 15 min przerwy za każdą godzinę?

Wow 15 min za kazda godzine? Gdzie tak jest? Ja mam stsndardowe przerwy, jak wszyscy, ale przez to zem glodna czesciej to poprostu przy biurku sobie przerwy na jedzonko robie i generalnie jak mam ochote odetchnac to nikt mi nic nie powie. Dodatkowo mam zakaz ruszania jakichkolwiek chemikaliow ;) wiec w labie malo czasu spedzam, raczej przy biurku.

l22ne6ydwpsordge.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie powiedziałam w pracy, czekam do prenatalnych, ale ze względu na przerwę na karmienie piersią starszego synka pracuję 7h.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pierwsze słyszę o 6 godz pracy, a to. Moja 4 ciąża.
    Miałam też 7 godz pracy na karmienie ale teraz jak przyniosła zaświadczenie o ciąży to kadrowa,, ciąża? To powinnaś zrezygnować z karmienia,, więc zrezygnowałam ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • teverde Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, uprościłam sobie. Dotyczy to pracy przy komputerze. Kiedyś było max 6h a teraz jest chyba 15 min na każdą godzinę czy coś bardzo podobnego..

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! U nas dziewczyneczka na 100%, tak jak przypuszczaliśmy. Będzie mała Maja :). Jest duża, wymiary na 15 +0. Waży 140g ;). Popołudniem wrzucę fotkę, jak do Was macha

patkaaxx90, enka90, Parsleyek, Butterfly 83, Salsefia, Sana, Kleopatra, bbeczka91, patuniek86, Ankakaranka87, msmarmify, kehlana_miyu, Sabela, iNso87, teverde, Ksiazka1, Hetmanka, lkc lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie Reniffera :) faktycznie spora dziewczynka, nie mogę się doczekać zdjęcia :)

Reniferra lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję normalnie, głownie przy komputerze. Sama sobie robię przerwy.
    Ogólnie to kiedyś było tak, że max 4 godz. przed komputerem, potem pracownica powinna mieć zlecone inne zadania. Teraz jest tak, że można pracować przy komputerze cały czas, ale warunek jest taki, że co 1 godz. musi być min. 10 min przerwy od komputera.

Ostatnio szef mnie bardzo zdziwił. Ogólnie jest anty ciąża i udaje że jej nie ma ;p, ale ostatnio jak miałam zalaminować 2 kartki to mnie wygonił (nasza nowa laminarka strasznie smrodzi plastikiem).

Co do spraw żołądkowych - ja mam na zmianę albo zaparcie, albo biegunkę.
    ale... W końcu żołądek ruszył. Już wkurzona w sobotę, że nic zjeść nie mogę stwierdziłam, że może jak zjem coś ostrego to ruszy. Kanapka z szynką i musztardą sarepską dała radę. I w końcu wczoraj obiad zjadłam bez problemów (gotowana na parze pierś z indyka + sałatka pekina z brzoskwiniami). Mieliśmy wczoraj także odpust, więc poszliśmy z mężem na ciasteczka. Po południu spałam, jak się obudziłam to zostały resztki ;p

teverde lubi tę wiadomość

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Jakie dobre wieści z rana! Reniferra, gratuluję Majeczki:)

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dzieci odelegowane wiec matka dzis odpocznie bo weekend dał mi w kość.dzis mam wizytę u gina z ZUS ciekawe jak to się skończy...
    Miłego dnia dziewczyny :)

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka a Twój gin co mówił na temat tej kontroli? Powodzenia, mam nadzieję, że to tylko formalność:)

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no nic nie mówił, tylko że od niego nie chcieli nawet kartoteki...
    Dziś do ich giną a jitro znow na odczytanie wyroku haha.
    Niewiem ale doczytałam, że może chodzi im ze przed ciążą bylam tez na l4 i teraz wychodzi im ze jestem ponad 182 dni i dlatego komisja.

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka to daj znać co i jak, ale pewnie jest tak jak piszesz, muszą skontrolować długie l4 na dwie różne dolegliwości.

Jesteście wrażliwe na nieprzyjemne zapachy? Mnie strasznie wtedy rwie. Dziś zapach psujacego mięsa sprawił, że zwymiotowałam na pralkę, do umywalki i zamknięty kibelek. Jak to sprzątałam, myślałam że pójdzie drugi raz. Ech. Biorę to za dobry znak, że z dzidziolkiem wszystko dobrze:D

dqpri09kzip4orgt.png

• Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Dziewczyny! U nas dziewczyneczka na 100%, tak jak przypuszczaliśmy. Będzie mała Maja :). Jest duża, wymiary na 15 +0. Waży 140g ;). Popołudniem wrzucę fotkę, jak do Was macha

Gratulację!

U mnie syndrom stresu przed usg nie wiem jak wytrwam te 10 dni;/

Mąż wrócił z delegacji więc cały weekend nie wychodziliśmy z wyrka. Czuje się taka niedopieszczona :D

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowaa wrote:
    Gratulację!

U mnie syndrom stresu przed usg nie wiem jak wytrwam te 10 dni;/

Mąż wrócił z delegacji więc cały weekend nie wychodziliśmy z wyrka. Czuje się taka niedopieszczona :D

Też mam wizytę dopiero w przyszłą środę :O Kiedy miałaś ostatnie USG? Ja 6.08 więc też już schizuję ...

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Reniferra! :)

No i dzień dobry :) ja córkę odprawiłam do przedszkola, idę zrobić małe porządki a o 14 mam dziś wizytę :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ