MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie mam juz problemow z wyproznianiem, ale szczerze mowiac, zaczely mi sie jak zaczelam jesc mniej owocow, warzyw, blonnika bo zwyczajnie mialam nudnosci i mialam ochote tylko na chleb (bialy) z twarogiem. Jak juz nudnosci przeszly to zaczelam znowu jesc muesli,owsianki, pelnoziarniste pieczywo, duzo owocow... I jakos sie uregolowalo, chociaz nie powiem, chodze do lazienki czesciej niz przed ciaza, a spodziewalam sie ze bede cierpiec na zaparcia... Inna kwestia ze weszlam dzisiaj na wage u lekarza i z moich 62kg przed ciaza jest juz 65kg... A tu jeszcze zalecaja dodatkowe 300kcal od II trymestru patuniek a masz moze biegunki na przemian z zaparciami? Nie zastanawialas sie moze czy przypadkiem nie uaktywnil Ci sie jakis zespol jelita drazliwego albo moze poprostu powinnas calkowicie zrezygnowac z nabialu na jakis czas tydzien czy dwa i zobaczyc czy bedzie lepiej, skoro mowisz ze na mleko tak reagujesz? A zamiast tego migdalowe czy inne fortyfikowane?
-
Ja tam mleka i tak nie piję. W sumie zjadłam łyżeczkę białego sera (próbowałam, czy smakowo wyszedł ok do naleśników dla rodziny). Ja jadłam z suszonymi jabłkami-a takie są wskazane przy biegunkach...
Żeby nie było. Przed ciążą też miewałam takie problemy, ale co 2-3 tygodnie, a nie dni...Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
teverde wrote:Bbeczka piękne torty! Wsunęłabym Ja w ogóle zaczynam mieć apetyt na.. WSZYSTKO!
A z innej beczki - dziewczyny, które pracują i powiedziały pracodawcom - siedzicie w pracy 6h czy macie 15 min przerwy za każdą godzinę?
Wow 15 min za kazda godzine? Gdzie tak jest? Ja mam stsndardowe przerwy, jak wszyscy, ale przez to zem glodna czesciej to poprostu przy biurku sobie przerwy na jedzonko robie i generalnie jak mam ochote odetchnac to nikt mi nic nie powie. Dodatkowo mam zakaz ruszania jakichkolwiek chemikaliow wiec w labie malo czasu spedzam, raczej przy biurku. -
Też pierwsze słyszę o 6 godz pracy, a to. Moja 4 ciąża.
Miałam też 7 godz pracy na karmienie ale teraz jak przyniosła zaświadczenie o ciąży to kadrowa,, ciąża? To powinnaś zrezygnować z karmienia,, więc zrezygnowałam ;p -
Dziewczyny! U nas dziewczyneczka na 100%, tak jak przypuszczaliśmy. Będzie mała Maja . Jest duża, wymiary na 15 +0. Waży 140g . Popołudniem wrzucę fotkę, jak do Was macha
patkaaxx90, enka90, Parsleyek, Butterfly 83, Salsefia, Sana, Kleopatra, bbeczka91, patuniek86, Ankakaranka87, msmarmify, kehlana_miyu, Sabela, iNso87, teverde, Ksiazka1, Hetmanka, lkc lubią tę wiadomość
-
Ja pracuję normalnie, głownie przy komputerze. Sama sobie robię przerwy.
Ogólnie to kiedyś było tak, że max 4 godz. przed komputerem, potem pracownica powinna mieć zlecone inne zadania. Teraz jest tak, że można pracować przy komputerze cały czas, ale warunek jest taki, że co 1 godz. musi być min. 10 min przerwy od komputera.
Ostatnio szef mnie bardzo zdziwił. Ogólnie jest anty ciąża i udaje że jej nie ma ;p, ale ostatnio jak miałam zalaminować 2 kartki to mnie wygonił (nasza nowa laminarka strasznie smrodzi plastikiem).
Co do spraw żołądkowych - ja mam na zmianę albo zaparcie, albo biegunkę.
ale... W końcu żołądek ruszył. Już wkurzona w sobotę, że nic zjeść nie mogę stwierdziłam, że może jak zjem coś ostrego to ruszy. Kanapka z szynką i musztardą sarepską dała radę. I w końcu wczoraj obiad zjadłam bez problemów (gotowana na parze pierś z indyka + sałatka pekina z brzoskwiniami). Mieliśmy wczoraj także odpust, więc poszliśmy z mężem na ciasteczka. Po południu spałam, jak się obudziłam to zostały resztki ;pteverde lubi tę wiadomość
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Dzień dobry!
Jakie dobre wieści z rana! Reniferra, gratuluję Majeczki:)Reniferra lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Mayka a Twój gin co mówił na temat tej kontroli? Powodzenia, mam nadzieję, że to tylko formalnośćListopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Hmm no nic nie mówił, tylko że od niego nie chcieli nawet kartoteki...
Dziś do ich giną a jitro znow na odczytanie wyroku haha.
Niewiem ale doczytałam, że może chodzi im ze przed ciążą bylam tez na l4 i teraz wychodzi im ze jestem ponad 182 dni i dlatego komisja. -
Mayka to daj znać co i jak, ale pewnie jest tak jak piszesz, muszą skontrolować długie l4 na dwie różne dolegliwości.
Jesteście wrażliwe na nieprzyjemne zapachy? Mnie strasznie wtedy rwie. Dziś zapach psujacego mięsa sprawił, że zwymiotowałam na pralkę, do umywalki i zamknięty kibelek. Jak to sprzątałam, myślałam że pójdzie drugi raz. Ech. Biorę to za dobry znak, że z dzidziolkiem wszystko dobrze:DListopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Reniferra wrote:Dziewczyny! U nas dziewczyneczka na 100%, tak jak przypuszczaliśmy. Będzie mała Maja . Jest duża, wymiary na 15 +0. Waży 140g . Popołudniem wrzucę fotkę, jak do Was macha
Gratulację!
U mnie syndrom stresu przed usg nie wiem jak wytrwam te 10 dni;/
Mąż wrócił z delegacji więc cały weekend nie wychodziliśmy z wyrka. Czuje się taka niedopieszczonaReniferra lubi tę wiadomość
-
Zimowaa wrote:Gratulację!
U mnie syndrom stresu przed usg nie wiem jak wytrwam te 10 dni;/
Mąż wrócił z delegacji więc cały weekend nie wychodziliśmy z wyrka. Czuje się taka niedopieszczona
Też mam wizytę dopiero w przyszłą środę Kiedy miałaś ostatnie USG? Ja 6.08 więc też już schizuję ...
Hashimoto, Letrox