MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Reniffera ale super! Bedziesz miala mala pomocnice!
Ja z kolei mialam wczoraj pobierana krew na ten test HARMONY bo chcemy wiedziec jak najbardziej sie da czy wszystko bedzie dobrze, a szczegolnie ze troszke sie zaniepokoilam tym NT. No i bedziemy dzieki temu tez znac plec Wyniki za tydzien...Reniferra, Ja90 lubią tę wiadomość
-
A właśnie-w związku z tym, że ostatnie 2 usg sugerowały starszą ciążę, no to ta-daaaam 13 tygodni minęło
Teraz czekam na ten magiczny moment przypływu energii w 2 trymestrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 10:09
kehlana_miyu, Salsefia, teverde lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
enka90 wrote:Też mam wizytę dopiero w przyszłą środę Kiedy miałaś ostatnie USG? Ja 6.08 więc też już schizuję ...
31.08 usg miał być 12-13 tydz i prenatalne okazało się że to 10 i 5dni więc wyznaczone następne. Posłuchałam serducha 165 wyszło i CRL 38 i przełożone prenatalne na 20.09 Nie wiem jak wytrwam ;/ -
Kleopatra wrote:Też pierwsze słyszę o 6 godz pracy, a to. Moja 4 ciąża.
Miałam też 7 godz pracy na karmienie ale teraz jak przyniosła zaświadczenie o ciąży to kadrowa,, ciąża? To powinnaś zrezygnować z karmienia,, więc zrezygnowałam ;p
Ale w zasadzie na jakiej podstawie, jeżeli dalej karmisz w ciąży? Ja faktycznie ciągle karmię synka (w nocy chyba tysiąc razy,a przynajmniej tak mi się wydaje), więc nie rozumiem na jakiej podstawie miałabym stracić przerwę przysługującą z tego tytułu. Zobaczymy, co u mnie w kadrach powiedzą.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kehlana bo ja już faktycznie nie karmie a ta zawsze wyskoczy z jakimś tekstem jakbym karmila to bym dalej się tego trzymała a tak to już oleje. I tak niedługo zwolnienie ;p
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Odnośnie ZUS nie taki diabeł straszny, miałam kiedyś okazje poznać z drugiej strony. Firma jak każda inna ma swoje zasady i ilość kontroli, która dziewczyny musza przeprowadzić i tak sie moze zdarzyć na nasze nieszczęście, że trafi na nas. Najważniejsze to się kino wszystki nie stresować
U mnie prenatalne w środę, tyle że położna wpisała mi zła datę OM zamiast 13 to 19 i jestem o tydzień do tylu, na nic moje tłumaczenia a pomylił się gin na wypisie z kliniki. W środę zacznę 14sty tydzień a czytałam, że przy mnogiej badanie do 12go.
A jeszcze dziś miałam sen, że zbadali nam oba zarodki, które nam zostały i oba obciążone ZD, Patau i Eduardsa.
Dwa dni tylko, widzę że u niektórych Was wiecej ale mimo wszystko chyba najgorsze -
babeczka śliczne te Twoje torciki, ja zaczęłam robić dzisiaj kruche ze sliwkami, beza i płatkami migdałowymi. Przychodzi koleżanka więc wypijemy pewnie jakąś herbatkę czy kawkę. Jeszcze dzisiaj u córci spotkanie w zerówce na 18..
Renifrera czekam na zdjęcie córci;-)
U mnie dobrze, w nawiązaniu do tematu wagowego, po po trudnych przeżyciach w lutym ważyłam max 49kg przy 165 cm wzrostu. Jak zaszłam w ciąże to miałam jakoś wilczy apetyt, ogromne zaparcia i wzdęcia w domu waga pokazywała mi 55kg, trochę się przeraziłam, ale stwierdziłam, że organizm nadrabia zaległości. Jak się później okazało gdy kontrolowałam wagę w innej przychodni to wynosiła 53 i faktycznie jak byłam pod koniec sierpnia to uczciwie się zważyłam u mojego ginekologa i jest 52,8. Przez wagę w domu zawyżałam sobie wagę o ok 2 kg. Kolejny pomiar na wizycie 28.09;-) Z córcią przybrałam 10 kg, ciekawe jak będzie tym razem.
Salsefia ja takie przerażające sny miałam jak czekałam na wyniki NeoBona myślałam, że oszaleje.
ulv15trzymam kciuki za wynik badania!- wiem co przeżywasz, mnie uspokoiło odrobinę drugie usg które miałam 2 dni później. Aczkolwiek uśmiech pojawił mi sie gdy miałam w reku wyniki badania wolnego DNAWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 11:45
Reniferra, Ulv15 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Hej!
Dawno nie zagladalam )
Juz nadrabiam.
Butterfly no to u mnie to samo. Mdlosci calodniowe,czasem wymioty i co? i waga do gory..boje sie stanac juz na wage. A brzuch jak w 6msc.
Patuniek ja w poprzedniej ciazy mialam szybka przemiane. Wystarczylo,ze cos zjem i juz zaraz toaleta i to tak na luzno.. Ale nie martwilam sie tym i jakos przeszlo po ciazy. Teraz jest roznie,raz normalnie,raz zaparacie, raz biegunka. Zalezy chyba co zjem
Reniffera gratuluje! To pisze odrazu Maja na pierwszej stronie ))
Ja dzis pobralam krew do badan a wizyta u ginki w piatek. Dla Malej tez udalo mi sie pobrac morfologie i nawet do przedszkola poszla ufffff Bez stresu,placzu z palca Pani Jej pobrala a potem "wyciskala" do pojemniczka ) nawet sie nie skrzywila na szczescie. Juz dzis w nocy koszmary mialam z tym pobraniem zwiazane..Reniferra lubi tę wiadomość
-
Ja mam dziś wizytę Inso o 13.15.
Jestem w Polsce Więc chcę wszystko sprawdzić i po prostu skonsultować z drugim lekarzem. Chce też żeby zerknął na moje wyniki tarczycowe I wydał swoją opinię. No i powiem mu o tych niepokojących bólach brzucha z prawej strony. Niby wiem że wszystko jest ok a jednak stresik mały mam.iNso87 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Tutaj się ładnie wita.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6883e5d6eee.jpg
A tutaj pupka z małymi warguniami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d36096afe8fe.jpg
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, Ulv- za Harmony!Salsefia, patuniek86, Kleopatra, bbeczka91, enka90, iNso87, Anet85, Ksiazka1, Macy, Sana, Ankakaranka87, teverde, kehlana_miyu, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Chasia - przy moich 57,5 kg było przez brzuch Więc spokojnie idź na usg. A jeśli masz też pappa, to też nie ma znaczenia. Możesz być po posiłku Ja miałam usg o 17.20, krew pobrali o 17.50 Zwariowałabym tyle godzin na czczoPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Reniferra jak TY sobie chcesz ale ja tam widze Fuckersa hahaha
Juz zabieram sie za liste Dziewczyny
edit.
Sprawdzac liste i pisac kogo nie ma i jak jest blad.
Dziewczyny,ktore znaja juz plec, piszcie jak juz macie i imie na 100% to zmienie na imie na pierwszej stronie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 13:42