MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Reniffera ale super! Bedziesz miala mala pomocnice!
Ja z kolei mialam wczoraj pobierana krew na ten test HARMONY bo chcemy wiedziec jak najbardziej sie da czy wszystko bedzie dobrze, a szczegolnie ze troszke sie zaniepokoilam tym NT. No i bedziemy dzieki temu tez znac plecWyniki za tydzien...
Reniferra, Ja90 lubią tę wiadomość
-
A właśnie-w związku z tym, że ostatnie 2 usg sugerowały starszą ciążę, no to ta-daaaam
13 tygodni minęło
Teraz czekam na ten magiczny moment przypływu energii w 2 trymestrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 10:09
kehlana_miyu, Salsefia, teverde lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
enka90 wrote:Też mam wizytę dopiero w przyszłą środę
Kiedy miałaś ostatnie USG? Ja 6.08 więc też już schizuję ...
31.08 usg miał być 12-13 tydz i prenatalne okazało się że to 10 i 5dni więc wyznaczone następne. Posłuchałam serducha 165 wyszło i CRL 38 i przełożone prenatalne na 20.09 Nie wiem jak wytrwam ;/ -
Kleopatra wrote:Też pierwsze słyszę o 6 godz pracy, a to. Moja 4 ciąża.
Miałam też 7 godz pracy na karmienie ale teraz jak przyniosła zaświadczenie o ciąży to kadrowa,, ciąża? To powinnaś zrezygnować z karmienia,, więc zrezygnowałam ;p
Ale w zasadzie na jakiej podstawie, jeżeli dalej karmisz w ciąży? Ja faktycznie ciągle karmię synka (w nocy chyba tysiąc razy,a przynajmniej tak mi się wydaje), więc nie rozumiem na jakiej podstawie miałabym stracić przerwę przysługującą z tego tytułu. Zobaczymy, co u mnie w kadrach powiedzą.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kehlana bo ja już faktycznie nie karmie
a ta zawsze wyskoczy z jakimś tekstem
jakbym karmila to bym dalej się tego trzymała a tak to już oleje. I tak niedługo zwolnienie ;p
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Odnośnie ZUS nie taki diabeł straszny, miałam kiedyś okazje poznać z drugiej strony. Firma jak każda inna ma swoje zasady i ilość kontroli, która dziewczyny musza przeprowadzić i tak sie moze zdarzyć na nasze nieszczęście, że trafi na nas. Najważniejsze to się kino wszystki nie stresować
U mnie prenatalne w środę, tyle że położna wpisała mi zła datę OM zamiast 13 to 19 i jestem o tydzień do tylu, na nic moje tłumaczenia a pomylił się gin na wypisie z kliniki. W środę zacznę 14sty tydzień a czytałam, że przy mnogiej badanie do 12go.
A jeszcze dziś miałam sen, że zbadali nam oba zarodki, które nam zostały i oba obciążone ZD, Patau i Eduardsa.
Dwa dni tylko, widzę że u niektórych Was wiecej ale mimo wszystko chyba najgorsze -
babeczka śliczne te Twoje torciki, ja zaczęłam robić dzisiaj kruche ze sliwkami, beza i płatkami migdałowymi. Przychodzi koleżanka więc wypijemy pewnie jakąś herbatkę czy kawkę. Jeszcze dzisiaj u córci spotkanie w zerówce na 18..
Renifrera czekam na zdjęcie córci;-)
U mnie dobrze, w nawiązaniu do tematu wagowego, po po trudnych przeżyciach w lutym ważyłam max 49kg przy 165 cm wzrostu. Jak zaszłam w ciąże to miałam jakoś wilczy apetyt, ogromne zaparcia i wzdęcia w domu waga pokazywała mi 55kg, trochę się przeraziłam, ale stwierdziłam, że organizm nadrabia zaległości. Jak się później okazało gdy kontrolowałam wagę w innej przychodni to wynosiła 53 i faktycznie jak byłam pod koniec sierpnia to uczciwie się zważyłam u mojego ginekologa i jest 52,8. Przez wagę w domu zawyżałam sobie wagę o ok 2 kg. Kolejny pomiar na wizycie 28.09;-) Z córcią przybrałam 10 kg, ciekawe jak będzie tym razem.
Salsefia ja takie przerażające sny miałam jak czekałam na wyniki NeoBona myślałam, że oszaleje.
ulv15trzymam kciuki za wynik badania!- wiem co przeżywasz, mnie uspokoiło odrobinę drugie usg które miałam 2 dni później. Aczkolwiek uśmiech pojawił mi sie gdy miałam w reku wyniki badania wolnego DNAWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 11:45
Reniferra, Ulv15 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Hej!
Dawno nie zagladalam)
Juz nadrabiam.
Butterfly no to u mnie to samo. Mdlosci calodniowe,czasem wymioty i co? i waga do gory..boje sie stanac juz na wage. A brzuch jak w 6msc.
Patuniek ja w poprzedniej ciazy mialam szybka przemiane. Wystarczylo,ze cos zjem i juz zaraz toaleta i to tak na luzno.. Ale nie martwilam sie tym i jakos przeszlo po ciazy. Teraz jest roznie,raz normalnie,raz zaparacie, raz biegunka. Zalezy chyba co zjem
Reniffera gratuluje!To pisze odrazu Maja na pierwszej stronie
))
Ja dzis pobralam krew do badan a wizyta u ginki w piatek. Dla Malej tez udalo mi sie pobrac morfologie i nawet do przedszkola poszla ufffff Bez stresu,placzuz palca Pani Jej pobrala a potem "wyciskala" do pojemniczka
) nawet sie nie skrzywila na szczescie. Juz dzis w nocy koszmary mialam z tym pobraniem zwiazane..
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Ja mam dziś wizytę Inso o 13.15.
Jestem w Polsce Więc chcę wszystko sprawdzić i po prostu skonsultować z drugim lekarzem. Chce też żeby zerknął na moje wyniki tarczycowe I wydał swoją opinię. No i powiem mu o tych niepokojących bólach brzucha z prawej strony. Niby wiem że wszystko jest ok a jednak stresik mały mam.iNso87 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Tutaj się ładnie wita.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6883e5d6eee.jpg
A tutaj pupka z małymi warguniami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d36096afe8fe.jpg
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, Ulv- za Harmony!Salsefia, patuniek86, Kleopatra, bbeczka91, enka90, iNso87, Anet85, Ksiazka1, Macy, Sana, Ankakaranka87, teverde, kehlana_miyu, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Chasia - przy moich 57,5 kg było przez brzuch
Więc spokojnie idź na usg. A jeśli masz też pappa, to też nie ma znaczenia. Możesz być po posiłku
Ja miałam usg o 17.20, krew pobrali o 17.50
Zwariowałabym tyle godzin na czczo
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Reniferra jak TY sobie chcesz ale ja tam widze Fuckersa hahaha
Juz zabieram sie za liste Dziewczyny
edit.
Sprawdzac liste i pisac kogo nie ma i jak jest blad.
Dziewczyny,ktore znaja juz plec, piszcie jak juz macie i imie na 100% to zmienie na imie na pierwszej stronie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 13:42