MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny! Trochę mnie nie było, ale nie miałam czasu żeby się odezwać.
Reniferra super wieść i i zdjęcia
Patuniek86 doskonale Cię rozumiem, sama przeszukiwałam internet żeby zinterpretować wyniki.
Ja byłam w ubiegłym tygodniu na wizycie i wszystko dobrze z maleństwem. Lekarz na 70% obstawia dziewczynkę i mi też tak to wyglądało na usg, ale pewnie na usg połówkowym dowiem się na 100%patuniek86, Reniferra, Kleopatra, Ankakaranka87, iNso87, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Laura
-
Takie wyniki mi wychodzą
Measurements at 11-13 w
Fetal crown-rump length 62 mm
Nuchal translucency 1.7 mm
Fetal heart rate 163 bpm
Serum PAPP-A MoM 1.453
Serum free β-hCG MoM 0.629
Measurement date 06-09-2018
Risks from history only
Trisomy 21: 1 in 455
Trisomy 18: 1 in 1111
Trisomy 13: 1 in 3333
Risks from history plus NT, FHR, PAPP-A, free ß-hCG
Trisomy 21: 1 in 10000
Trisomy 18: 1 in 10000
Trisomy 13: 1 in 10000Anet85 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Hej
Ja tez jak na szpilkach czekam na czwartek i na usg prenatalne. Dzis dostalam list z wizyta umowiona w szpitalu na dodatkowa wizyte z lekarzem z racji komplikacji z wczesniejszej ciazy.
Jezeli chodzi o plec, to maz ciagle twierdzi ze bedzie dziewczynka, ja tez bym chciala ale jakos nie mam przeczucia. Imienia tez poki co nie szukam, dopiero jak bede czula dzidzie.
Z synem sprawdzil mi sie chinski kalendarz plci, teraz wychodzi corka, wiec zobaczymy.
Ja ogolnie w ogole w przesady nie wierze, wiec zadne obraczki i takie tam nie dla mnie.
iNso87, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Patuniek, to bardzo ładnie . Teraz możesz spokojniej spać.
Też uważam, że to forum jest po to, żeby dzielić się swoimi obawami, radościami, wątpliwościami. Chyba każda z nas ma takie chwile, kiedy dosłownie jest się przerażonym "co to będzie".patuniek86, Ksiazka1 lubią tę wiadomość
-
Patuniek, dobrze że się uspokoiłaś! Wyniki wyglądają bardzo profesjonalnie Też nie widzę problemu w pisaniu o swoich strachach. Po to też jest to forum:)
Inso - wpisz mi proszę wizytę na 13.09.
patuniek86, Ksiazka1, iNso87 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Hej dziewczyny! Chwile się nie odzywałam i tyle czasu mi zajęło żeby nadrobić co pisaliście
Reniferra ogromne gratulacje!
Ja jutro mam o 8.20 prenatalne i mam nadzieje ze również uda się poznać płeć
Super ze takie dobre wieści sąReniferra, patuniek86, iNso87, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Patuniek super, że znalazłaś kalkulator i się uspokoiłaś! Reniferra gratulacje córeczki! Chwilę mnie nie było i ciężko was nadrobić
Ja mam prenatalne w czwartek, już nie mogę się doczekać i też mam wielką nadzieję poznać płeć...trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!Reniferra, patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Hej!
Ja wczoraj pół nocy się kręciłam i nie dałam rady zasnąć.. Chyba poszłam po 24 spac:| A zawsze chodzę max do 21..
Klamka wpisze Twoja wizytę jak będzie tydzień z 22.10:)
Ja od wczoraj chodzę z zapchana dziurką w nosie i to tylko jak idę spać to odrazu zatyka.. Gardlo coś też jakoś teraz pobolewa wrr.. A pije codziennie herbate z cytryna i miodem, bo mi tak wchodzi i o! -
U mnie jutro też prenatalne i jednocześnie nie mogę się doczekać i trochę stresuję. Fajnie byłoby poznać płeć, ten mały człowieczek zrobiłby się trochę bardziej realny, ale to będzie dopiero 12t1d, więc się nie nastawiam, że już będzie cokolwiek pewnego widać.
Żeby nie było za spokojnie, to synek chyba łapie przeziębienie, a w piątek mamy jechać 800 km na wesele i wizytę u teściów
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Dzisiaj mam zdecydowanie gorszy dzień.
Kręci mi się w głowie (nawet przez sen) i potwornie mnie mdli.
Trochę się boję, bo ostatnio taką akcję miałam we wrześniu-błędnik mi oszalał i przez miesiąc ledwo chodziłam, bez przerwy miałam zawroty głowy... A leki, jakie wtedy przyjmowałam są zakazane w ciąży...Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja mam jutro wizytę po 16. Od dwóch dni czuję się prawie normalnie - poza zaparciami kompletnie nic mi nie jest. Mam też więcej energii i już znowu zaczynam sobie wkręcać... Ale mam nadzieję, że to uroki wejścia w II trymestr.
Zastanawiam się czy nie wziąć już L4, cały czas się waham.
Umowa kończy mi się 18 listopada. Szanse na to, że szef da mi umowę na czas nieokreślony są dosyć marne, patrząc na to co było z innymi ciężarnymi. Z drugiej strony mnie dosyć lubi, a z pracownicą, która ma mnie zastąpić niezbyt się dogaduje. Nie wiem więc czy się przemęczyć i dotrwać do końca umowy żeby widział że chcę pracować, czy olać to, iść na L4, bo najprawdopodobniej przedłuży mi umowę do czasu porodu i nie będę miała powrotu.Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.