MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakaś cisza tu nastała...
Dzień dobry wszystkim.
Ja jak zwykle od 6 na nogach,ruchów nadal nie czuje, więc czekam cierpliwie.
Mam nadzieję,że już za chwilę będę mogła się cieszyć tym uczuciem.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
iNso87 wrote:Hej!
Butterfly weekend, może dlategoja też już od 6 nie śpię, bo Mala mi pobudek zrobila.
Ja też jeszcze ruchów nie czuje. Przyjdzie czas, grzecznie czekam
No i zobacz, nie pierwsze ciążę nasze A tyle musimy czekać. Dzieciaczki już uczą nas cierpliwościiNso87 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Dzień Dobry dziewczyny. My dopiero zwlekamy się z łóżka. Dzisiaj jedziemy na wycieczkę po okolicy więc czas szybko ucieknie. Mój maluch jeszcze śpi, ale pewnie jak zjem śniadanie to się uaktywni. Myślę, że już niedługo poczujecie ruchy dziecka i będzie tylko wyczekiwać kolejnych delikatnych zaczepek. Pozdrawiam i życzę udanego weekendu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 08:18
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Witam i ja z rana, u mnie o godzine wczesniej
syna do polskiej szkoly wyprawilam, meza do znajomego i teraz dalej odpoczywam.
Wczoraj powiedzielismy naszym rodzicom o nowym czlonku rodziny, a przedwczoraj synowi i juz w szkole wszyscy wiedza hehe. Dzieci nie potrafia utrzymac tajemnicy.
Jezeli chodzi o brzuszek to u mnie roznie, zalezy czy mecza mnie zaparcia. Kg stoja od poczatku, apetyt wraca do normy, po wilczym glodzie.
U mnie tez wszyscy ze na bank bedzie dziewczynka, bo chlopca juz mamy, ale mi bez roznicy, nie nastawiam sie. Maz chce dziewczynke, syn chlopca
Co do ruchow, w pierwszej ciazy czulam w 17 tyg pierwsze, ale chudzinka bylam straszna,a to bylo dosc wczesnie. Teraz mam lozysko na przedniej scianie, wiec moze tez poczekam. Milego weekendu zycze Wam dziewczyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 09:47
-
Dzien dobry! Ja z kolei wlasnie klade sie spac po nocce w nowej pracy. Nie bylo dzisiaj ciezko takze dalam rade nawet sie troche przespac ale i tak jestem zmeczona. Wczoraj wczoraj tez bylo podobnie i nie moglam spac w dzien mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepiej... Czuje sie troche jakby to bylo takie przygotowanie przed tym co ma nastapic w marcu
-
Cześć dziewczyny,ja właśnie wstawiłam do piekarnika swój pierwszy pasztet. Tak mnie naszło ostatnio
W nocy nie mogę znaleść odpowiedniej pozycji i okropniensię męczę, w ogóle jakaś marudna jestem ostatnio.
Czy Wam też twardnieje brzuch? Mi tak się zrobiło już kilka razy i zaczyna mnie to martwic -
Mi też czasami twardnieje,ale myślę ze macica pracuje rozciąga się. Poza tym i tak że względów kardiologicznych biorę Mg forte 2xdziennie co zapobiega też skurczom. Za 2 tyg.mam wizytę u ginekologa i zapytam o te twardnienia pojawiają się wieczorem albo jak się przeforsuje.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Katia89 wrote:Dlaczego nie mogę napisać dłuższej wiadomości niż jedno zdanie?
Mi kiedyś ucinało jak wstawiałam emotikony -
Anet mi też właśnie wieczorem twardnieje. Magnez brałam ale teraz jak zmieniłam witaminy przestałam. To i to ma witaminę b6 i łàcznie byłoby ponad 300% dziennej dawki a obawiam się że to za dużo. Muszę kupić taki zwykły
-
Chciałam się przywitać że wszystkimi przyszłymi mamami. Obecnie jestem w 13tc, termin porodu został wyznaczony na 25 marca. To moja pierwsza ciaza, wyczekana i upragniona, starania trwały 2,5 roku... I stał się cud! Jestem juz po badaniach prenatalnych, usg wyszło bardzo dobrze, NT 1.5, CRL 6.1, Pani doktor stawia 80% na dziewczynke. Jednak najważniejsze dla mnie jest to aby ciaza przebiegała prawidłowo a maluszek urodził się zdrowy, nieważne czy chłopak czy dziewczynka. Na wynik badania z krwi muszę poczekac aż Pani doktor wróci z urlopu... Czyli gdzieś pod koniec września... Początki ciąży były trudne, były plamienia, raz zdarzył się krwotok. Brałam duphaston i luteine. Na chwilę obecna nic złego się nie dzieje i mam nadzieję że już tak zostanie.
Salsefia, Alisssa, Makowe Szczęście, iNso87, bbeczka91, msmarmify, Ulv15, teverde, Izziee, Kleopatra, Sana, Ankakaranka87, Reniferra, Ksiazka1, Sabela, mimoza lubią tę wiadomość
-
Ulv15 wrote:Dzien dobry! Ja z kolei wlasnie klade sie spac po nocce w nowej pracy. Nie bylo dzisiaj ciezko takze dalam rade nawet sie troche przespac ale i tak jestem zmeczona. Wczoraj wczoraj tez bylo podobnie i nie moglam spac w dzien mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepiej... Czuje sie troche jakby to bylo takie przygotowanie przed tym co ma nastapic w marcu
Ulv15 a Ty mozesz w nocy pracowac? Ciezarne nie powinny, przynajmniej u nas tak jest.Ulv15 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, na twardnienia brzucha polecam wieczorem kakao(naturalne). Ma duzo magnezu, ktory latwo sie przyswaja
Ja sie ostatnio niewiele odzywalam, bo chhorobsko mnie rozlozylo, dzis minimalnie lepiej, ale musialam wyjsc z domu, bo musielismy jechac do Ikei po szafy i inne meble. No i rano zachaczylam o H&M zeby kupic spodnie ciazowe,bo w moich juz nie dalo rady sie zapiac i musialam sie ratowac gumką recepturką. Milego weekendu -
Dziewczyny co do pracy to nie dajcie sobie... chodzi o zdrowko wasze a przede wszystkim maluszka!! Zero nocek nadliczbowek itd .. sa mocno rygorystyczne przepisy dotyczace pracy w ciąży
korzystajcie z tego!
warto porozmawiać z bhpowcem
Ja juz nie wchodze w nic poza dresem haha -
Katia89 wrote:Chciałam się przywitać że wszystkimi przyszłymi mamami. Obecnie jestem w 13tc, termin porodu został wyznaczony na 25 marca. To moja pierwsza ciaza, wyczekana i upragniona, starania trwały 2,5 roku... I stał się cud! Jestem juz po badaniach prenatalnych, usg wyszło bardzo dobrze, NT 1.5, CRL 6.1, Pani doktor stawia 80% na dziewczynke. Jednak najważniejsze dla mnie jest to aby ciaza przebiegała prawidłowo a maluszek urodził się zdrowy, nieważne czy chłopak czy dziewczynka. Na wynik badania z krwi muszę poczekac aż Pani doktor wróci z urlopu... Czyli gdzieś pod koniec września... Początki ciąży były trudne, były plamienia, raz zdarzył się krwotok. Brałam duphaston i luteine. Na chwilę obecna nic złego się nie dzieje i mam nadzieję że już tak zostanie.
Witaj Katiau nas również po 2,5 roku starań zdarzył się cud i udało się zajść w ciążę
i termin porodu mamy ten sam
Zazdroszczę Wam dziewczyny tych brzuszków widocznychu mnie to widać wieczorem jak się najem
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Alisssa wrote:Ulv15 a Ty mozesz w nocy pracowac? Ciezarne nie powinny, przynajmniej u nas tak jest.
Pracuje i to z chorymi zwierzetami, wiem ze w Polsce by to nie przeszlo bo chyba pracodawca ma obowiazek zapewnic inne stanowisko tak samo platne lub jesli nie ma takiej mozliwosci to wyslac na zwolnienie (chyba).
Tutaj akurat tak sie zlozylo ze jak sie do wiedzialam ze jestem w ciazy akurat zaczynalam trening przygotowawczy... Nie czuje sie zle w pracy, nic mi nie dokucza poza stresem, bo jestem jednak osoba ktora "lubi" sie stresowac i to jest dla mnie jedyny mankament. Jednak ludzie tutaj tak pracuja i rodza dzieci, wiec tego sie trzymam. Jak zaczne czuc sie zle to pojde na zwolnienie ale poki co daje rade. Chociaz tez mam obawy czy dobrze robie -
Witaj Katia! Super, że do nas dołączasz
Bbeczka, nie pomyślałam o tym! Jednak organizm jest mądry, ja co wieczór mam taką chcicę na kakao, że na samą myśl mi ślinka cieknie
Ja też się w pracy postawiłam i powiedziałam, że nie daję rady wstawać na 6 bo potem ledwo funkcjonuję. Utargałam godzinę, ale rano to duża różnicaŁatwiej się walczy o dziecko, niż o siebie. Szkoda, że inne kraje nie są takie prorodzinne. Trzymaj się dzielnie Ulv!!
Pochwalę się moim bębnemNiby pierwsza ciąża, niby siłka 3x w tygodniu (była), a tu proszę.. Trzeci miesiąc i taka widoczna ciąża O_o
Wrzucajcie swoje brzuszki, lubię oglądać Wasze zdjęciaParsleyek, iNso87, bbeczka91, Izziee, Ulv15, Kleopatra, Katia89, msmarmify, Wiewióreczka, Makowe Szczęście, Ankakaranka87, DorotaAnna, Anet85, Hetmanka, patuniek86, Marza89, Ksiazka1, mimoza lubią tę wiadomość