X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś cisza tu nastała...
    Dzień dobry wszystkim.
    Ja jak zwykle od 6 na nogach,ruchów nadal nie czuje, więc czekam cierpliwie.
    Mam nadzieję,że już za chwilę będę mogła się cieszyć tym uczuciem.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Butterfly weekend, może dlatego :) ja też już od 6 nie śpię, bo Mala mi pobudek zrobila.
    Ja też jeszcze ruchów nie czuje. Przyjdzie czas, grzecznie czekam :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej!
    Butterfly weekend, może dlatego :) ja też już od 6 nie śpię, bo Mala mi pobudek zrobila.
    Ja też jeszcze ruchów nie czuje. Przyjdzie czas, grzecznie czekam :)

No i zobacz, nie pierwsze ciążę nasze A tyle musimy czekać. Dzieciaczki już uczą nas cierpliwości ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczyny. My dopiero zwlekamy się z łóżka. Dzisiaj jedziemy na wycieczkę po okolicy więc czas szybko ucieknie. Mój maluch jeszcze śpi, ale pewnie jak zjem śniadanie to się uaktywni. Myślę, że już niedługo poczujecie ruchy dziecka i będzie tylko wyczekiwać kolejnych delikatnych zaczepek. Pozdrawiam i życzę udanego weekendu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 08:18

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Alisssa Ekspertka

Wysłany: 15 września 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z rana, u mnie o godzine wczesniej ;) syna do polskiej szkoly wyprawilam, meza do znajomego i teraz dalej odpoczywam.
    Wczoraj powiedzielismy naszym rodzicom o nowym czlonku rodziny, a przedwczoraj synowi i juz w szkole wszyscy wiedza hehe. Dzieci nie potrafia utrzymac tajemnicy :).

Jezeli chodzi o brzuszek to u mnie roznie, zalezy czy mecza mnie zaparcia. Kg stoja od poczatku, apetyt wraca do normy, po wilczym glodzie.

U mnie tez wszyscy ze na bank bedzie dziewczynka, bo chlopca juz mamy, ale mi bez roznicy, nie nastawiam sie. Maz chce dziewczynke, syn chlopca ;)

Co do ruchow, w pierwszej ciazy czulam w 17 tyg pierwsze, ale chudzinka bylam straszna,a to bylo dosc wczesnie. Teraz mam lozysko na przedniej scianie, wiec moze tez poczekam. Milego weekendu zycze Wam dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 09:47

l22ne6ydwpsordge.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję, a 4 ciąża :) ale we wszystkich późno czułam :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Ja z kolei wlasnie klade sie spac po nocce w nowej pracy. Nie bylo dzisiaj ciezko takze dalam rade nawet sie troche przespac ale i tak jestem zmeczona. Wczoraj wczoraj tez bylo podobnie i nie moglam spac w dzien mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepiej... Czuje sie troche jakby to bylo takie przygotowanie przed tym co ma nastapic w marcu ;)

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,ja właśnie wstawiłam do piekarnika swój pierwszy pasztet. Tak mnie naszło ostatnio ;-)
    W nocy nie mogę znaleść odpowiedniej pozycji i okropniensię męczę, w ogóle jakaś marudna jestem ostatnio.
    Czy Wam też twardnieje brzuch? Mi tak się zrobiło już kilka razy i zaczyna mnie to martwic

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego nie mogę napisać dłuższej wiadomości niż jedno zdanie?

age.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też czasami twardnieje,ale myślę ze macica pracuje rozciąga się. Poza tym i tak że względów kardiologicznych biorę Mg forte 2xdziennie co zapobiega też skurczom. Za 2 tyg.mam wizytę u ginekologa i zapytam o te twardnienia pojawiają się wieczorem albo jak się przeforsuje.

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Salsefia Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Dlaczego nie mogę napisać dłuższej wiadomości niż jedno zdanie?

Mi kiedyś ucinało jak wstawiałam emotikony

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

06/2018 IMSI
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet mi też właśnie wieczorem twardnieje. Magnez brałam ale teraz jak zmieniłam witaminy przestałam. To i to ma witaminę b6 i łàcznie byłoby ponad 300% dziennej dawki a obawiam się że to za dużo. Muszę kupić taki zwykły

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

06/2018 IMSI
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Mi kiedyś ucinało jak wstawiałam emotikony
    Dziękuję

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się przywitać że wszystkimi przyszłymi mamami. Obecnie jestem w 13tc, termin porodu został wyznaczony na 25 marca. To moja pierwsza ciaza, wyczekana i upragniona, starania trwały 2,5 roku... I stał się cud! Jestem juz po badaniach prenatalnych, usg wyszło bardzo dobrze, NT 1.5, CRL 6.1, Pani doktor stawia 80% na dziewczynke. Jednak najważniejsze dla mnie jest to aby ciaza przebiegała prawidłowo a maluszek urodził się zdrowy, nieważne czy chłopak czy dziewczynka. Na wynik badania z krwi muszę poczekac aż Pani doktor wróci z urlopu... Czyli gdzieś pod koniec września... Początki ciąży były trudne, były plamienia, raz zdarzył się krwotok. Brałam duphaston i luteine. Na chwilę obecna nic złego się nie dzieje i mam nadzieję że już tak zostanie.

Salsefia, Alisssa, Makowe Szczęście, iNso87, bbeczka91, msmarmify, Ulv15, teverde, Izziee, Kleopatra, Sana, Ankakaranka87, Reniferra, Ksiazka1, Sabela, mimoza lubią tę wiadomość

age.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 15 września 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    Dzien dobry! Ja z kolei wlasnie klade sie spac po nocce w nowej pracy. Nie bylo dzisiaj ciezko takze dalam rade nawet sie troche przespac ale i tak jestem zmeczona. Wczoraj wczoraj tez bylo podobnie i nie moglam spac w dzien mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepiej... Czuje sie troche jakby to bylo takie przygotowanie przed tym co ma nastapic w marcu ;)

Ulv15 a Ty mozesz w nocy pracowac? Ciezarne nie powinny, przynajmniej u nas tak jest.

Ulv15 lubi tę wiadomość

l22ne6ydwpsordge.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na twardnienia brzucha polecam wieczorem kakao(naturalne). Ma duzo magnezu, ktory latwo sie przyswaja :)
    Ja sie ostatnio niewiele odzywalam, bo chhorobsko mnie rozlozylo, dzis minimalnie lepiej, ale musialam wyjsc z domu, bo musielismy jechac do Ikei po szafy i inne meble. No i rano zachaczylam o H&M zeby kupic spodnie ciazowe,bo w moich juz nie dalo rady sie zapiac i musialam sie ratowac gumką recepturką. Milego weekendu :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do pracy to nie dajcie sobie... chodzi o zdrowko wasze a przede wszystkim maluszka!! Zero nocek nadliczbowek itd .. sa mocno rygorystyczne przepisy dotyczace pracy w ciąży :) korzystajcie z tego! :) warto porozmawiać z bhpowcem :)
    Ja juz nie wchodze w nic poza dresem haha

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Chciałam się przywitać że wszystkimi przyszłymi mamami. Obecnie jestem w 13tc, termin porodu został wyznaczony na 25 marca. To moja pierwsza ciaza, wyczekana i upragniona, starania trwały 2,5 roku... I stał się cud! Jestem juz po badaniach prenatalnych, usg wyszło bardzo dobrze, NT 1.5, CRL 6.1, Pani doktor stawia 80% na dziewczynke. Jednak najważniejsze dla mnie jest to aby ciaza przebiegała prawidłowo a maluszek urodził się zdrowy, nieważne czy chłopak czy dziewczynka. Na wynik badania z krwi muszę poczekac aż Pani doktor wróci z urlopu... Czyli gdzieś pod koniec września... Początki ciąży były trudne, były plamienia, raz zdarzył się krwotok. Brałam duphaston i luteine. Na chwilę obecna nic złego się nie dzieje i mam nadzieję że już tak zostanie.

Witaj Katia :) u nas również po 2,5 roku starań zdarzył się cud i udało się zajść w ciążę <3 i termin porodu mamy ten sam ;)

Zazdroszczę Wam dziewczyny tych brzuszków widocznych <3 <3 u mnie to widać wieczorem jak się najem :D

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisssa wrote:
    Ulv15 a Ty mozesz w nocy pracowac? Ciezarne nie powinny, przynajmniej u nas tak jest.
    Wiem, w Polsce tak jest, ale w uk jest inne prawo :( Pracuje i to z chorymi zwierzetami, wiem ze w Polsce by to nie przeszlo bo chyba pracodawca ma obowiazek zapewnic inne stanowisko tak samo platne lub jesli nie ma takiej mozliwosci to wyslac na zwolnienie (chyba).
    Tutaj akurat tak sie zlozylo ze jak sie do wiedzialam ze jestem w ciazy akurat zaczynalam trening przygotowawczy... Nie czuje sie zle w pracy, nic mi nie dokucza poza stresem, bo jestem jednak osoba ktora "lubi" sie stresowac i to jest dla mnie jedyny mankament. Jednak ludzie tutaj tak pracuja i rodza dzieci, wiec tego sie trzymam. Jak zaczne czuc sie zle to pojde na zwolnienie ale poki co daje rade. Chociaz tez mam obawy czy dobrze robie :(

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • teverde Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Katia! Super, że do nas dołączasz :)

Bbeczka, nie pomyślałam o tym! Jednak organizm jest mądry, ja co wieczór mam taką chcicę na kakao, że na samą myśl mi ślinka cieknie :)

Ja też się w pracy postawiłam i powiedziałam, że nie daję rady wstawać na 6 bo potem ledwo funkcjonuję. Utargałam godzinę, ale rano to duża różnica :) Łatwiej się walczy o dziecko, niż o siebie. Szkoda, że inne kraje nie są takie prorodzinne. Trzymaj się dzielnie Ulv!!

Pochwalę się moim bębnem :) Niby pierwsza ciąża, niby siłka 3x w tygodniu (była), a tu proszę.. Trzeci miesiąc i taka widoczna ciąża O_o
    6f69bd05b5acd73fmed.jpg

Wrzucajcie swoje brzuszki, lubię oglądać Wasze zdjęcia :)

Parsleyek, iNso87, bbeczka91, Izziee, Ulv15, Kleopatra, Katia89, msmarmify, Wiewióreczka, Makowe Szczęście, Ankakaranka87, DorotaAnna, Anet85, Hetmanka, patuniek86, Marza89, Ksiazka1, mimoza lubią tę wiadomość

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ