MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja już po:) wszystko ok. Zrobila szybkie USG. Widzialam jak serduszko pykalo na monitorze. Wogole mam jakieś spokojne dziecko, kiedy nie zajde na usg to spi? Ginka czekała parę dobrych min ze mną, wpatrzoba w monitor od usg, aż się chociaż trochę poruszy hehe to po paru min tylko się "potrzasnelo" dziecko i dalej Len spal! :p nic nie mierzyla. Kolejna wizyta za 3tygodnie.
Umowilam się dziś już na polowkowe prywatnie do innej kliniki i ginki z Fmf. Mam wizytę na 24.10:)
patuniek86, bbeczka91, Anet85, Parsleyek, Izziee, Makowe Szczęście, Kleopatra, Sana, msmarmify, Ankakaranka87, Reniferra, Ksiazka1 lubią tę wiadomość
-
Inso, następnym razem przed wizytą zjedz coś słodkiego Albo obfitszy posiłek
Dziecko dostaje wtedy "kopa", zresztą takie są zalecenia w późniejszej ciąży, kiedy liczy się ruchy dziecka
Najpierw zjeść, a potem położyć się i liczyć ruchy
Jedna z koleżanek tutaj ostatnio zjadła bajaderkę i natychmiast zaczęła czuć fikanie maleństwaAnet85, klamka, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
iNso szkoda, ze maluszek był taki leniuszek Z bajaderką to mój pomysł - hahaha , ale skuteczny. Przed jednym usg zjadłam owsiankę z miodem i bobas fikał jak szalony, a przed drugim kanapkę i nic spał nie chciał sie ruszać - musiałam 2 razy wychodzic z gabinetu i chodzic, az ginekolog zrobiła tez badanie dopochwowo dla pewności. Więc cos jest w tych smakołykach - generalnie to mnie w tej ciąży jakoś od słodkiego nie odrzuca, nie mam wilczych napadów na słodycze, ale w porównaniu z córcią to nic słodkiego nie jadałam tylko tonami kiwi i ogórkiCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
patuniek86 wrote:No to zasuwaj 6 kanapek z pasztetem przed wizytą Wystarczy obfity posiłek
Edit.
Od pierwszej wizyty do dzis +4,5kg.. Nie liczę już nawet zebranych kg od dnia testu do pierwszej wizyty.. Bo zalamki dostanę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 13:56
-
Inso, taki apetyt miałam na początku. Ale naprawdę od 2-3 tygodni mi spadł na łeb i na szyję. Załamać się można Powinnam jeść, ale po kilku kęsach już mi się nie chce.
A tak to potrafiłam zjeść 2 obiady, 6 kanapek na śniadanie, drugie śniadanie, właśnie obiady, podwieczorek, kolacja... I mogłam duuuuuużo.Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
A ktora wasza to ciaza ze tak szybko brzuszek widac? Chociaz ja mialam juz tak w pierwszej ciazy bo pamietam ze bylam w 6 miesiacu a ktos do mnie ze chyba zaraz urodze bo brzuch byl tak duzy.
I w ogole talie jzkies plotki ze zaxzlam duzo przed slubem i dlatego taki szybki slub byl. A zaszlam miesiac przed slubem a slub byl planowamy od 5 miesiecy. Wiec w trakcie ciazy rodzina meza jakies glupie przytyki ze chyba jestem w 9 miesiacu a nie 6 bo taki duzy brzuch itd. Hehe a urodzilam jezzcze 10 dni po terminie wiec wg nich moje dziecko bylo w brzuchu 12 miesiecyxdWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 15:18
-
U mnie bardzo widać ale 4 ciąża i nie schudłam jeszcze po pierwszej, haha.
Miałam cc 16 miesięcy temu i mięśnie jeszcze nie te
Ja jem raczej normalnie ale może częściej ulega zachcianka. Chociaż często też otwieram lodówkę i na nic nie mam ochoty, ale jak już zacznę jesc to nabieramWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 15:19
-
A mi czas leci nadal na adaptacji młodszego w zlobku. Po 2 dniach płaczu przy pozegnaniu coś dobrego się zadziało bo teraz chodzi tam chętnie, uśmiechnięty i mówi wszystkim ze kocha swój zlobek! Szok jak wszystko się szybko zmienia u dzieciaków.
Jestem w sumie tak zajęta bieganiem między domem, żłobkiem i przedszkolem, ze zapominam ze jestem w ciąży. Nie mam żadnych dolegliwości, poza sporym brzuszkiem:P
Jeszcze nie znamy płci, ale mam wizytę 18.09 na 9:30 może się dowiemy kto tam w brzuchu mieszka. Nie bardzo rozumiem parcia otoczenia na to ze najlepiej jakbym miała dziewczynkę ( mam 2 synków) tak jakby tej córeczki tylko brakowało mi do szczęścia;) mi naprawdę jest to zupełnie obojętne i to nawet bardziej obojętne niż przy pierwszej ciąży;) nawet chyba wolałabym 3 synka bo chociaż wiem już mniej więcej jak się postępuje z chłopami;)
Co do wyprawki to nic jeszcze nie kupuje, wozek mam upatrzony Cybex priam, ale nie wiem czy chce wydawać aż taka kase na wozek na kilka miesięcy góra rok. Mam fajna lekka spacerówkę i na pewno po gondoli się w nią przesiadziemy.
Przy pierwszym synku miałam graco symbio i bardzo mi się wtedy podobał, ale z perspektywy czasu widzę jak hałasował i jak trzęsło w nim malucha. Kubełkowe siedzenie sprawdziło się super. Przy drugim miałam nowego xlandera xmove który był ekstra pod względem amortyzacji i wszystkiego innego, ale teraz tak myśle ze nie potrzebuje aż takiego terenowego wózka bo śmigam głównie po osiedlu gdzie jest sama kostka, mieszkam na parterze a w lesie bywam bardzo rzadko:( mało wózków mi się podoba, w każdym coś mi nie pasuje;) na pewno gondola musi być spora bo ostatnio syna musiałam przesadzać jak miał 4 mce bo urodził się 60cm . gondole z plastikowym dnem mi się nie podobają tzw mydelniczki a jest ich teraz sporo. Dobrze, ze jest jeszcze dużo czasu żeby się zdecydować
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Ja apetyt mam umiarkowany tzn taki sam jak przed ciąża. Ale z racji pojawiania sie tego "dziwnego " ssania w żołądku czasem zjem skubne coś wiecej zeby nie doprowadzic do mdłości. I mnie z poczatkiem tego tygodnia brzuch sie uwypuklił. W innych częściach chyba nie przytyłam
-
Elcia u mnie trzecia ciaza to widac konkretnie.. A jeszcze w poprzednich miałam wielki brzuch zawsze.
Teverde ruchy ponoc sa później ale z tym większym brzuchem to bym polemizowala;p mam na tylnej ścianie teraz tak jak w pierwszej ciąży;)
Edit.
Teverde przypomniałaś mi tym daniem zupę,której dawno nie robiłam;d Ala strogonow bo to na piersi z kurczaka;D o matko..
Dziewczyny u mnie w otoczeniu tez każdy mówi,ze chlopiec..no bo przeciez mam juz 2 dziewczyny to jak moze byc przeciez 3? Nie rozumiem tez tego. Akurat ja uciesze sie z kazdej z dwóch opcji. Przy drugiej ciąży miałam parcie na chłopaka a teraz juz nie. Malz oczywiście marzy,ze teraz syn bedzie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 17:35
teverde lubi tę wiadomość
-
Ja czasem mam wrazenie ze cos czuje. Ale to chyba tylko wrazenie Nawet nie wiem za bardzo jakie to uczucie bo to pierwsza ciaza.
teverde jaka super zupka! Ale w zyciu o niej nie slyszalam.
teverde lubi tę wiadomość