X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, sliczny, zgrabny brzuszek. Poza tym tuz, tuz zaczynasz juz czwarty miesiac :)

teverde lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Katia89!

Teverde, ale już masz fajny brzuszek :D u mnie jeszcze tak nie widać.

Dziewczyny które latały w ciąży, powiedzcie mi czy przechodziłyście przez bramki na lotnisku? Czytałam, że niby są bezpieczne, ale można ominąć jak się powie o ciąży. Jutro rano lecę na wakacje i nie wiem czy mam mówić na lotnisku o ciąży czy dać sobie spokój.

Katia89 lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Melduję że po mojej wizycie ogólnie okej. Potwierdzone na 100% że synek, rozwija się prawidłowo. Minusy takie, że dalej łożysko przodujące :( Trochę się boję, bo jak w ciągu 3 tygodni się nie podniesie, to już mała szansa że będzie inaczej...
    Wód płodowych mam niby w normie, ale p. doktor wolałaby, żeby było ich więcej. Muszę więc pić 4 litry wody. Efekt taki, że co wypiję szklankę, zaraz ją wysikuję. Serduszko 143 biło, a waga 166 g;)

Cieszę sie że reszta wizyt pozytywnie:)

Mi w ciągu ostatniego tygodnia bardzo brzuszek wywaliło. Wczoraj byliśmy na weselu i sukienka, którą mierzyłam tydzień temu była lużna, a wczoraj już opięta i mocno podkreślała brzuch. Dobrze, że powiedzieliśmy córce o ciąży, bo jedna pani do niej wczoraj wystartowała z pytaniem, czy będzie braciszek czy siostrzyczka.

Teverde brzuszek bardzo masz zgrabniutki:)

Parsleyek, Ulv15, Kleopatra, teverde, iNso87, bbeczka91, msmarmify, Makowe Szczęście, Sana, Ankakaranka87, Reniferra, Marza89, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Ulv15 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde dzieki <3 i sliczny brzuszek :)
    Lwie serce pozytywne myslenie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 19:08

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • teverde Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee, ja przechodziłam normalnie (na lotnisku) a brzuch już wtedy było widać i nikt mnie nie zastosował ;) Gdybym wiedziała, że mogę obejść, to może bym obeszła.. ale najwyraźniej nic Nelonkowi to nie zaszkodziło :) A też się zawsze wstydzę robić koło siebie zamieszanie..

Dzięki dziewczyny, pocieszyłyście mnie, bo czuję się jak mała bambaryła :P

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, jaki piękny brzuszek już masz, super!

age.png
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzie kurcze wiesz, że nawet się nie zastanawiałam nad tymi bramkami. Przechodziłam kilka razy ale co prawda był to 6/8 tydzień.
    Dzisiaj poczyniłam pierwsze zakupy ubraniowe, póki co legginsy i biustonosze. Z ciekawości przymierzyłam spodnie, sądziłam że pas może być jeszcze za szeroki ale gdzie tam. Brzuszek miałam ale mam wrażenie, że w ostatnich dniach zrobił się jeszcze większy :-) mąż cieszy się z tego najbardziej, i biustu :-)

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh no tak Ulv15 zapominam, ze część za granicą:(

Super brzuchol <3

Ulv15 lubi tę wiadomość

• Izziee Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, Salsefia dzięki za odpowiedź. Właśnie czytałam, że można ominąć te bramki, ale generalnie to jest bezpieczne.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często latam, 5 lotów za mną i jeden przede mną. I kusi mnie jeszcze jeden lot. Zobaczymy jak się wyrobię ze wszystkim. Na bramkach przechodzę normalnie. Wybieramy krótkie loty. Pewnie do Tajlandii było by ciężko, ale 2-3 godziny to spokojnie wszystko będzie ok. Miłego lotu! Raczej myślę kiedy będziemy mogli lecieć z Małą po raz pierwszy, najpierw sprawy związane z paszportem i obywatelstwem.

Izziee lubi tę wiadomość

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też latam od początku ciąży, teraz to będzie mój 4 lot. Moje loty są 4 godzinne. Także nie można chyba popadać w paranoje. Ja po moich przejściach powtarzam sobie- jeśli nas ma być dobrze, to będzie mimo wszystko. Więc będzie dobrze i koniec kropka! Miłego lotu ;-)

Izziee lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super, to już się nie zamierzam tym stresować. Lot będzie w miarę krótki bo niecałe 3 godziny. Dzięki!! :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Ci żebyś przespała cały, tak jak ja :D

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny :) My byliśmy wczoraj na weselu, ale ze względu na synka zwinęliśmy się po 21. Teraz relaksujemy się u teściów, którzy mieszkają w przepięknej okolicy i do tego uwielbiają zajmować się wnukiem :)

Makowe Szczęście, teverde, Katia89, Sana, Kleopatra lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • teverde Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie piękna, spokojna niedziela kehlana :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. My też po piątkowym weselu. W ciągu półtora miesiąca mieliśmy ich 3. Ogólnie więc jestem wykończona wyjazdami i najchetniej bym sobie posiedziała w domu nic nie robiąc, ale muszę jeszcze troszkę wytrzymać. Czasem mam wrażenie, że czuję ruchy (jakby małe mydełko kręciło się chwilę w podbrzuszu), ale możliwe, że to jelitka

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) witam się z Wami już w II trymestrze - dziś się rozpoczyna :)

Cieszę się z Waszych wizyt i dobrych wieści, tak dobrze się to czyta :) u mnie brzuch jest trochę widoczny, mam problem z dopięciem się w dżinsy, chociaż ostatnio kupiłam specjalnie o rozmiar większe - pewnie niedługo będzie trzeba się zaopatrzyć w spodnie na gumkę :p

Ostatnio podłapał mnie ból gardła i muszę się wspomagać prenalenem, a u Was jak zdrówko i samopoczucie? :)

Katia89, teverde, Sana lubią tę wiadomość

oar83e3krueg9a4a.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hetmanka wrote:
    Hej dziewczyny :) witam się z Wami już w II trymestrze - dziś się rozpoczyna :)

Cieszę się z Waszych wizyt i dobrych wieści, tak dobrze się to czyta :) u mnie brzuch jest trochę widoczny, mam problem z dopięciem się w dżinsy, chociaż ostatnio kupiłam specjalnie o rozmiar większe - pewnie niedługo będzie trzeba się zaopatrzyć w spodnie na gumkę :p

Ostatnio podłapał mnie ból gardła i muszę się wspomagać prenalenem, a u Was jak zdrówko i samopoczucie? :)

Hej, ja dzisiaj również wkroczyłam w II trymestr, mam nadzieję że dolegliwości z I trymestru zaczną zanikac i pojawi się lepsze samopoczucie. Póki co spałabym cały dzień, mdłości jeszcze są oraz problem ze zjedzeniem śniadania rano... Brzuszek delikatnie się zaokraglil na dole, ale jest bardzo malutki. Zdrowie jak narazie dopisuje, oby jak najdłużej. A na bol gardła to gdzieś wyczytałam żeby plukac woda z solą.

age.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też pobolewa gardło. Piję na wieczór herbatę z miodem i cytryną. Wszędzie, gdzie się da dorzucam cebulę i czosnek. Na razie tylko tyle.. Gratuluję II trymestru! Ja muszę poczekać jeszcze tydzień..

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde - śliczny brzunio :-)

Dziewczyny, dopiero wracam z wyjazdu, jestem wykończona :-)

Brzuch mam naprawdę spory, trochę mnie to przeraża, ale mąż się cieszy ;-) Jest wprawdzie nisko osadzony, w końcu dzieciaczek jest tuż pod pępkiem ;-) Ale rośniemy ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ