MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
patuniek86 wrote:U mnie basen odpada. Zawsze kończy się w jeden sposób (nieważne, jaka woda). Tak mój organizm reaguje i jeszcze nie miałam sytuacji, gdzie nie musiałam brać globulek po A już praktykowałam nawet tampony nasmarowane clotrimazolem No niestety.
Więc teraz tym bardziej ja nie ryzykuję i na basen się nie wybieram
Ja byłam w sobotę na basenie a wczoraj okazało się niestety ze infekcja... takze basen niestety już odpada... -
mayka wrote:
Od 2 dni nie robiłam "dwojki" i normalnie 1 kg na wadze w ciągu 2 dni haha niezły zastój.
U mnie to by był 'tylko' 1 kg
Mi teraz o dziwo pomaga na śniadanie jogurt naturalny+otręby żytnie+płatki owsiane+jakieś zdrowe musli+wiórki kokosowe. Spora porcja błonnika i jakoś działa
Zimowaa trzymam kciuki!
Hashimoto, Letrox -
Ja kiedyś używałam tampony z probiotykiem, ale już ich nie ma - wycofują bo dużo kobiet miało uczulenie- ja tylko stosowałam jak szłam na basem więc nie miałam żadnej reakcji alergicznej. Wczoraj zaryzykowałam zwykły tampon i będę obserwować, mam nadzieje , że nic się nie przyplączę. Może wezmę profilaktycznie probiotyk dopochwowo.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualny
-
My po USG.
Lekarz bardzo mało mówmy ale powypytywalam o raczki nóżki itd. Według niego wszystko jest ok.
CRL 76
NT 1,6
160 ud/min
Płeć za wcześnie na spekulacje czekamy do połówkowych. Potwierdzony termin według usg 25.03 czyli w każdym usg mamy ten sam na dziś to 13 i 5 dni. Raczej termin według OM w moim przypadku się nie sprawdził. Wieczorem wrzucę zdjęcie.patuniek86, Kleopatra, patylka, enka90, Makowe Szczęście, Parsleyek, Ankakaranka87, Reniferra, teverde, Sana, Malutka_27, iNso87, Ulv15, Hetmanka lubią tę wiadomość
-
Zimowaa, ale super
Gratulacje
Mam nadzieję, że teraz ten wczorajszy spokój zachowasz do następnej wizyty
Dziewczyny, naprawdę wkraczamy w ten najlepszy moment - ale fajnie
Chociaż ja kilka minut temu uświadomiłam sobie, że coś mi się chce. Tylko nie wiem, co I prawie się popłakałamPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
patuniek86 wrote:Zimowaa, ale super
Gratulacje
Mam nadzieję, że teraz ten wczorajszy spokój zachowasz do następnej wizyty
Dziewczyny, naprawdę wkraczamy w ten najlepszy moment - ale fajnie
Chociaż ja kilka minut temu uświadomiłam sobie, że coś mi się chce. Tylko nie wiem, co I prawie się popłakałam
Oj taki mam plan może i ambitny ale z wami dam radę bo tylko spokój może nas uratować.
Jutro jeszcze wizyta ale po dzisiejszym to już wiem że będzie dobrze. -
Zaliczyłam wizytę i ja dziś ale u położnej, plus taki że posłuchałam serduszek dostałam tylko skierowanie na posiew moczu i tyle. Morfologię robiłam miesiąc temu ponad a następna niby dopiero koło 24 tygodnia. Też tak macie? Wydawało mi się, że w PL robią częściej analizy niż tutajLuty 2017 spermiogram 3 mln
Kwiecień usunięcie żylaków powrózka
10.06.2017 sonohsg -jajowody niedrożne
13.06.2017 hydrotubacja
13.11.2017 hsg jajowody drożne
-
patylka wrote:Zaliczyłam wizytę i ja dziś ale u położnej, plus taki że posłuchałam serduszek dostałam tylko skierowanie na posiew moczu i tyle. Morfologię robiłam miesiąc temu ponad a następna niby dopiero koło 24 tygodnia. Też tak macie? Wydawało mi się, że w PL robią częściej analizy niż tutaj
Ostatnio czytałam że wystarczy 3* w ciągu całej ciąży. Oczywiście chyba ze jest coś niepokojącego . Mocz ponoć jest ważniejszy .
patylka lubi tę wiadomość
-
U mnie wyniki badan prenatalnych sa ok. Ryzyko niskie zesp. Downa 1:2330 ( ryzyko ze wzg na wiek bylo 1:700).
Tez wyniki badan z krwi przeciwxial itp. wszystkie prawidlowe wiec jak narazie ciaza wzorowa w porownaniu do pierwszej.teverde, patuniek86, Malutka_27, Marza89, Reniferra, patylka, bbeczka91, Parsleyek, iNso87, Ulv15, Makowe Szczęście, lkc, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja już też po wizycie. Kluska waży już 190 g. Ile cm mierzy to nie podał mi. Serduszko ładnie bije 151 razy ma minutę. No i prawdopodobnie spodziewamy się trzeciej dziewczynki
Katia89, patuniek86, Sana, Marza89, Reniferra, patylka, bbeczka91, Parsleyek, iNso87, Ulv15, Makowe Szczęście, teverde, lkc, Kleopatra, Hetmanka lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 13:57
patuniek86, Anet85, Sana, Marza89, patylka, Reniferra, msmarmify, bbeczka91, Pikcia, iNso87, Makowe Szczęście, teverde, lkc, Kleopatra, Zimowaa, Hetmanka lubią tę wiadomość
-
Zimowa, Ewcia89, Ankakaranka gratuluję cudnych wiadomości z wizyt niech maluszki nadal pięknie rosną . patylka ja mam wizytę u ginekologa 28 wrzesnia, ale niestety też nie będę widziała dzidziusia na usg- mój lekarz nie robi na tym etapie ciązy- troche słabo, ale to dobry specjalista wiec mu ufam. Więc tak jak Ty tylko zalicze wizytę zaniosę wyniki z badania krwi i koniec…..My zobaczymy swoje maleństwo dopiero 19.10 – wtedy idziemy wszyscy na usg ołówkowe. Nie wiem jak wytrzymam to jeszcze tyle czasu…..może pójdę do innego ginekologa, aby choć na chwilkę pooglądać maluszka….
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 14:26
Ankakaranka87 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Smile wrote:Hejka, Dziewczyny jak te ciuchy z aldiego?bo nie wiem czy warto jechać?a widziałam że wy coś pokupowałyście
Ja chodzę na depilacje bikini i stwierdziłam, że do porodu będę robić dla mnie to komfort i wygoda -
Melduję się po wizycie. Dzidzia zdrowa, serce bije 151/min. I wiem jeszcze, że szyjka długa na ponad 4 cm. Nie mierzyła mi dzidzi, bo w sumie się pytałam głównie o kręgosłup dziecka, bo w bardzo bliskiej rodzinie mamy przypadek rozszczepu i wiem, że na tym etapie można już zdiagnozować u dziecka czy faktycznie taki rozszczepu jest. Od kiedy można się zapisywać na polowkowe? Od skończonego 18 czy lepiej później? Dzidzia się zaslonila pepowina i ciężko było stwierdzić płeć... Więc jak dużo z Was już wie, to mnie ciekawość zje chyba, bo nie wiem czy mam się pozbywać ciuchów po młodej czy uzupełnić tylko garderobę
Powodzenia dla reszty wizytujacych!!
PS. Fajne ciuszki są w happymum, tylko trochę drogie, ale ja niektóre nosiłam i po ciążymsmarmify, Katia89, patuniek86, bbeczka91, Salsefia, Parsleyek, Malutka_27, iNso87, Makowe Szczęście, Ankakaranka87, Anet85, teverde, lkc, Marza89, Kleopatra lubią tę wiadomość