MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Po prenatalnych ok. Ryzyko skorygowane niskie, NT 1.7. Mam nadzieję, ze lekarz dobrze pomierzył, bo łatwo nie bylo. to nasze malenstwo to jakis dzikusek
Między nogami procz pepowiny nic nie ma, wiec chyba bedzie córcia. Ale na razie sie nie nastawiam.
Po badaniach kupilam w Aldiku legginsy ale nawet S poki co troszke przyduzaKleopatra, Zimowaa, Reniferra, Reniferra, enka90, Ulv15, klamka, Malutka_27, patuniek86, Parsleyek, Marza89, Sana, iNso87, kehlana_miyu, bbeczka91, Makowe Szczęście, teverde, Ankakaranka87, msmarmify lubią tę wiadomość
-
Ja dziś nie robię obiadu bo pracuje do 16.45 a na 17 mam wywiadowke więc prosto do szkoły. Mąż ogarnie maluchy.
Co do terminu porodu to wypisali mi 8.03 na podstawie Om ale przy 28 dniowych cyklach a ja takich nie miałam więc ustaliłam na 10.03 co się mniej więcej pokrywa z usg -
nick nieaktualny
-
Oto nasze maleństwo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bae04f17583d.jpgParsleyek, Katia89, Reniferra, patuniek86, Ulv15, enka90, Marza89, india, Sana, Pikcia, iNso87, Alisssa, kehlana_miyu, Kleopatra, bbeczka91, Makowe Szczęście, lkc, teverde, Ankakaranka87, msmarmify lubią tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Dziewczyny gratuluję wizyt! Aż miło się czyta, że wszystko tak dobrze ❤️
India ja też dziś po pracy lecialam do Aldika! Kupiłam S legginsy i chyba dopiero za 2-3 miesiące będą dobre haha sukienka S to samo, ale ją oddam jutro razem z rajstopami bo myślałam, że grubsze będą a to 20 den
Ciuszki dla dzieci były śliczne ❤️ ale mówię sobie, jeszcze nie, jeszcze troszkę i wtedy kupię haha
Ja mieszkam na 4 piętrze a na drugim już umieram haha nie wiem co zrobię gdy brzuch będzie większy haha -
enka90 wrote:To jeszcze czekamy na wieści od Ikc i możemy uznać dzisiejszy dzień wizytowy za udany Butterfly, masz skłonność do bóli migrenowych czy dodatkowa atrakcja w ciąży?
Enka, taki tam właśnie mój urok podczas ciąży,-migreny. Teraz mam często. Ale w poprzedniej to już było totalne przegięcie,-niemalże dzień w dzień miałam migreny. I to takie,że nie wiedziałam, jak się nazywam.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly mojego Malza siostra miała migreny z córką jak byla w ciazy. Ponoć przez witaminy ciazowe. Gin kazał zmienić Jej na jakieś droższe. Nie wiem jakie, możliwe, że miały inny skład i nie miała już takich boli. Moja siostra z kolei też z córką miała straszne bóle głowy, z synem już nie. Ale Ona jakoś przetrwała, brała też od czasu do czasu jakieś przeciwbólowe.
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Obserwacja cyklu czasami się jednak przydaje. Ja miałam owulację w 21 dniu cyklu, więc gdyby liczyć termin według daty OM moja ciąża byłaby o tydzień za mała. Od razu powiedziałam o tym mojej lekarce i USG potwierdziło moje obserwacje. Lekarka wypisała mi termin z uSG, zgodny z terminem owulacji do karty ciąży. Dzięki temu nie będą w 39tc uważać, że jestem już po terminie (jeżeli oczywiście nie urodzę wcześniej).
patuniek86 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Ciśnienie mam ok, puls dość wysoki,ale no niby to normalne.
Te bóle są migrenowe, boli mnie głównie w skroniach. Leki przeciwbólowe, te dozwolone, jedynie trochę usmierzaja ból. Np dziś po południu wzięłam tabl I do teraz mnie głowa cmi,nie nazwę 5wgo już bólem Ale nie jest tak,że jest zupełnie ok. A przy tych atakach migrenowych od razu mnie mdli. Nic przyjemnego, a jeszcze po 23 wyjeżdżam na lotnisko. Nie wiem jak przetrwam tyle godzin w podroży. Będę chyba potrzebowala tygodnia aż odtajam po tych wojazach.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2407eef6856.jpg
U nas wszystko ok, nie ma pewności czy to dziewczynka czy chlopczyk, 10.10 na nastepnej wizycie powinno się wyjasnic.
Na wizytę w listopadzie wybieramy sie z corka, w sumie moj maz bedzie 1 raz;) w pierwszej ciazy nie zalapal sie na zadne usg, żeby mloda miala atrakcje to bedzie mogla w 3d popatrzeć na kosmite dzisiaj rano wstala i pierwsze slowa.
Mamo chce druga księżniczkę, tak jak ja jestem,nie chce rycerza! Opowiadam to lekarzowi, a on to co? Jakby co to mam jej nie pokazywać dzidy rycerza? Jakby co to niech pan pokazuje, i tak będzie musiala sie oswoić z ta wizja rycerza
Wcinam salatke grecka, robilam przed chwilą. To moja pierwsza zachcianka w ciąży:)patuniek86, Kleopatra, bbeczka91, teverde, Sana, Ankakaranka87, iNso87, Parsleyek, Reniferra, msmarmify, Salsefia, kehlana_miyu, Zimowaa lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Malutka_27 wrote:Ikc Piękne maleństwo !
Jak to jest z usg 3d lub 4d trzeba wyrazić chęć przed lekarzem czy np sami proponują? To moja pierwsza ciąża i jestem zielona w tych sprawach
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019