MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez mam bole glowy codziennie,czasem mniejsze czasem wieksze ale trwaja dluuugo i czasem nawet drzemka nie pomaga. Z lepszych stron, trzy dni temu zaaplikowalam ostatnia luteine i ... moje libido powoli zaczyna byc znowu takie jakie bylo, tak sie ciesze, bo juz myslalam ze nigdy wiecej nie bede miala ochoty na seks! Za to moj chyba sie odzwyczail i mowi ze moze innymi feromonami pachne bo on nie ma as tyle ochoty jak wczesniej x| Troche mi sie przykro zrobilo ale rozumiem, szczegolnie ze ja nie mialam ochoty przez ostatnie 3 mies.
Tez tyle placzecie? Najmniejsza glupota wyprowadza mnie z rownowagi ostatnio -
Ja wlasnie bede wyjeżdżać na lotnisko, ale za chwilę się po prostu porzygam!!! Tak mi jest niedobrze! Głowa cmi. Ciśnienie ok,puls 115.
Brzuch duży że chcąc się depilowac mogę o tym zapomnieć- nie widzę praktycznie nic. A jak się gimnastykuje to zaraz sapie no i muszę usiąść. Uroki ciąży...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 00:45
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly tak mi się przypomniało, że ja wcześniej jak miałam takie ataki migrenowe głowy to miałam anemie. Sprawdź żelazo po powrocie. No i mi tabletki nie pomgaly. Tylko długo sen,choc ciężko było zasnąć.
Patka już dopisuje.
Kleopatra mogę napisać, nie ma problemu;)
Ja nie śpię, bo moje dziecko przebudzilo się młodsze z rykiem i z hasłem "ja nie chcę do przedszkola!" Na szczęście spi dalej. Ale za to ja teraz obudzona nie dam rady zasnac:/Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
A ja dziś pierwszy dzien po urlopie i co? Zamiast iść do pracy to siedzę właśnie w poczekalni do lekarza. Złapałam jakieś paskudne przeziębienie tak mnie kaszle że płuca prawie wypluwam... co za paskudztwo mnie złapało
A tak to wszytko dobrze, urlop udany pogoda była piękna nad Bałtykiem, synek zachwycony. Odpoczelismy cała nasza trójka, no prawie czwórka
Za tydzień wizyta mam nadzieję że z USG i że poznamy kto jest mieszkańcem mojego brzuchaczaMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Halo dziewczyny. Ja zaraz spadam pozostawiać urzędowe sprawy. Strasznie mnie głowa boli od 2 dni niewiem czy to zasługa nadczynnosci kolejowej bo za duża dawkę przyjmowała, czy poprostu ten typ tak ma
Od 2 dni nie robiłam "dwojki" i normalnie 1 kg na wadze w ciągu 2 dni haha niezły zastój.
Miłego dnia życzęOlaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Makowe Szczęście wrote:Na zaparcia (które mnie regularnie męczą) polecam wieczorem do szklanki wkładam 5 śliwek suszonych i zalewam ciepłą wodą, rano wypijam (powinno się zjeść śliwki ale jakoś nie mogę) działa polecam
O tym samym wczoraj czytałam w necie i lecę dzisiaj po śliwki
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Witam
Patka Super, ze do nas dołączyłaś
Ja na zaparcia oprócz śliwek ( bo mi zbrzydły w pewnym momencie) polecam olej lniany - 1 - 2 łyżki najlepiej na czczo, ale mi na czczo nie idzie wiec piję po śniadaniu - nie jest do smaczne jest obrzydliwe ale przepijam herbatą sokiem miodem i jest ok. Pomaga mi bardzo,mam jednak ciacha nadzieję, że jak ginekolog odstawi mi luteinę i duphaston to problem sie zmniejszy. Z córcią pomagało mi kiwi, ale teraz nue mam na nie ochoty.
Z bólem głowy uważajcie szczególnie w późniejszej ciązy, ja bagatelizowałam potworne bóle głowy ok. 34 tc i mój lekarz też - okazało sie , że podstępnie brało się za mnie zatrucie ciążowe, co generalnie nic skończyło się dla mnie dobrze. Teraz będę bardziej słuchać swojego organizmu, a nie tylko lekarza.
Ehhh zabieram się za robienie pierogów ruskich - moja córcia uwielbia, zupy dyniowej i chleba żytniego na własnym zakwasie . Dzisiaj wieczorem mam gości więc muszę coś więcej ugotować posprzątać ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 09:30
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Dzien dobry
Przypływ energii jest - w godzinach 12-15 Potem zgon
O 21 w sumie mogę już iść spać
Zaparcia i biegunki. Ostatnio pisałam, że cierpię na biegunki... A potem tydzień nic. I znowu czuję nieprzyjemny bulgot
..
Wczoraj miałam przeogromną ochotę na budyń śmietankowy. O matko, jaki dobry mi wyszedł. Podejrzewam, że po braku jakiegokolwiek wypróżnienia przez dłuższy czas mój organizm wie, że po mleku wszystko się oczyści
Na biegunkę jagody, wiem też o śliwkach na zatwardzenie. Tylko nie znoszę smaku śliwek suszonych, nie lubię soków itp... Więc w razie potrzeby wystarczy kakao
A jeśli chodzi o depilację-przedwczoraj miałam akcję W łazience mam kabinę 80 cm Brzuch musiałam sobie "podnosić", żeby cokolwiek zobaczyć, bo nawet się nie schylę
A i tak patrzę potem w lustro, a tu kępka się ostała Tak, lekarz to widziałButterfly 83 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Cześć! Patuniek - Twoja kępka mnie ubawiła!
Ja jak jechałam na IP z krwawieniem co miałam na początku, to oczywiście najpierw prysznic i chciałam się choć trochę oporządzić tam, ale wiadomo - na szybko. Lekarz aż się uśmiechnął jak mnie tam zobaczyłpatuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Dobre te kępki;-))
Patrzę na mój kalendarz ciązy a tam pierwszy dzień w 5 miesiącu ciązy Wczoraj byłam na aqua aerobiku i mówię do prowadzącej , że moze być tak , że nie będę wykonywać wszystkich ćwiczeń, albo będę wykonywać wolniej. A ona patrzy na mnie : problemy z kręgosłupem? , a ja, że nie , że w ciąży jestem;-)), później pyta który to miesiąc , ja że koniec 4. Co zrobić , taka budowa ciała....ze tego brzucha nie widać za bardzo .Powiem Wam, że ćwiczenia rewelacja, było jedno którego nie wykonywałam, to pokazała mi modyfikację, wyszłam lekko zmęczona, ale też ożywiona, lekka - super . Bardzo polecam . W pon. pójdę trochę z córcią popływąć , niesamowity relaks;-)patuniek86, klamka, iNso87 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Smile wrote:Hejka, Dziewczyny jak te ciuchy z aldiego?bo nie wiem czy warto jechać?a widziałam że wy coś pokupowałyście
Ja parę dni temu odwiedziłam H&M, kupiłam bardzo ładne spodnie ciążowe, leginsy, jest trochę fajnych rzeczy. Jakie firmy mają ciekawa ofertę ubrań dla ciężarnych? Mieszkam w dosyć małej miejscowości i muszę specjalnie do Wrocławia jeździć żeby coś kupić -
U mnie basen odpada. Zawsze kończy się w jeden sposób (nieważne, jaka woda). Tak mój organizm reaguje i jeszcze nie miałam sytuacji, gdzie nie musiałam brać globulek po A już praktykowałam nawet tampony nasmarowane clotrimazolem No niestety.
Więc teraz tym bardziej ja nie ryzykuję i na basen się nie wybieramPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm