X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Acilya Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Ja wyjeżdżam za tydzień i sama nie wiem co ja tam będę robiła:)jedziemy nad jezioro więc innych atrakcji będzie raczej brak, a wszyscy lubia wodować więc pewnie będą przesiadywać nad wodą. Nie wiem jak tam sytuacja z cieniem....
    Na pewno będzie jakiś cień, a jak nie to ubierz jakąś zwiewną sukienkę, kapelusz, krem z wysokim filtrem i się grzej :) W cieniu z ksiażką, pomoczyć nogi, wykąpać się w jeziorze, będzie fajnie :)

9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • Acilya Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    dzisiaj mam 18 dni po a bet juz 4 robiłam tylko zaczynałam od małych wartości, ostatania była 16 dpi wynosiła 1050 więc chce jutro już ostatnia zrobić żeby sprawdzić przyrost prz większych wartościach. Też jestem panikara i dopoki serduszka nie usłyszę to będę panikować. Taki to mój głupi charakter.. :P
    Ja czekam właśnie na te większe wartości, dlatego pewnie zrobię też w przyszłym tygodniu, bo na razie mam 69 :D Mam nadzieję ze do wizyty urośnie na tyle żeby było coś widać.

uwo93e3kvtyzyw16.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja standardowo czekam aż Mala pójdzie spać i o 11 mój rytuał kawowy:d choć już głowa mnie boli:/

Je też pije kawę z ekspresu cappucino sobie robię lekkie ale i tak dopić nie mogę bo coś mi nie smakuje za bardzo od dwóch dni..bez kawy bym nie dała rady... z reszta jedna lekka kawa nikomu nie szkodzi :) ja przynajmniej muszę parę łyczków wziąć.. heh

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że będzie:) ja jutro mam wizytacje:)martwiłam się jak wstanę na 8 15 a koleżanka chce żebym z nia pojechała na 7 15:)też ma do tego lekarza co ja...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamiast kawy to idę na drzemkę :)
    Smile uciekaj w cień, mówię Ci, na początku ciąży nie można się przegrzewac. Siedz w cieniu i chlodz się w wodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane, nic nie pisłałam bo dużo pracy i też chyba ciągle nie dociera do mnie, że jestem w ciązy:) Chciałam umówić wizytę na jutro, ale lekarz mi doradził aby zaczekać jeszcze tydzień i wtedy będziemy mieć większą pewność że mamy zarodek. I jak tu wytrzymać tydzień:/

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acilya wrote:
    Ja opalać się i tak nie opalam, pływanie jest chyba wręcz wskazane ;) My jedziemy na wakacje dopiero we wrzesniu, będę już w 2 trymestrze, więc akurat. Ale głównie zamierzamy jeździć i trochę chodzić, zobaczymy jak będę się czuła :)

Co do zmęczenia, to pijecie kawę? Wypiłabym jedną, ale nie wiem czy można.

Ja pije jedną kawę z ekspresu i dolewam trochę wrzątku żeby była słabsza, więc taka lura:)

Objawów zero, gdyby nie brak @ i rosnąca beta nawet bym nie pomyślała, że jestem w ciąży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:08

• Smile Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksiazka wrote:
    A ja zamiast kawy to idę na drzemkę :)
    Smile uciekaj w cień, mówię Ci, na początku ciąży nie można się przegrzewac. Sieć ww cieniu i chlodz się w wodzie :)

Dobra Twoja!zazdroszczę! ja mam dwulatka w domu który nie śpi w dzień:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acilya wrote:
    No to pewnie twoja dzidzia trochę starsza :) Ale patrz, nawet betę miałyśmy podobnie i wizytę masz dzień przede mną :D
    Dokładnie ❤️
    W dodatku kojarzę Cię z wątku Nowe Staraczki 2018 :D

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszcie się tym brakiem objawów, to naprawdę nic strasznego:) ja w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych, dopiero później jak troszkę urósł to wsadzał nogi w żebra:)

iNso87 lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Acilya Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inspeMama wrote:
    Objawów zero, gdyby nie brak @ i rosnąca beta nawet bym nie pomyślała, że jestem w ciąży:)
    Ja podobnie, czuję się jak przed @ - ból piersi i podbrzusza :D Ale testy i beta mówią same za siebie <3

uwo93e3kvtyzyw16.png
  • NatiS Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez kawy ani rusz! Piję zwykłą czarną bez mleka

2nn3dqk3fiwgkrlm.png
  • NatiS Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi 3/4 posta... A pisałam, że polecam bloga mamaginekolog, tam jest dużo artykułów dotyczących ciąży, co można czego nie. I jak tylko zobaczę akcje serca, to chyba kupię sobie jej segregator ciążowy, żeby w końcu mieć porządek w dokumentach :)

Marza89, Acilya, smeg lubią tę wiadomość

2nn3dqk3fiwgkrlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że piszecie o Novum, czy dołączyły do nas jakieś dziewczyny po ivf?

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiS wrote:
    Ucielo mi 3/4 posta... A pisałam, że polecam bloga mamaginekolog, tam jest dużo artykułów dotyczących ciąży, co można czego nie. I jak tylko zobaczę akcje serca, to chyba kupię sobie jej segregator ciążowy, żeby w końcu mieć porządek w dokumentach :)
    Obserwuje ją na insta, też myślałam o jej segregatorach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:20

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Je też pije kawę z ekspresu cappucino sobie robię lekkie ale i tak dopić nie mogę bo coś mi nie smakuje za bardzo od dwóch dni..bez kawy bym nie dała rady... z reszta jedna lekka kawa nikomu nie szkodzi :) ja przynajmniej muszę parę łyczków wziąć.. heh

tez uwielbiam taka Kawe :) smacznej Kawusi Ci zycze kochana:)
    A jak Ty wogole sadzisz o mojej becie i mym przypadku ?

***musi być dobrze.*

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Obserwuje ją na insta, też myślałam o jej segregatorach :D

To wszystkie będziemy chodzić z jej segregatorami:) Aktualnie niedostępne, ale mają być w lipcu :)

Na jej blogu jest bardzo fajny post o usg we wczesnej ciąży:
    https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/comment-page-5/#comments

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:26

Niezwykła, Marza89 lubią tę wiadomość

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    tez uwielbiam taka Kawe :) smacznej Kawusi Ci zycze kochana:)
    A jak Ty wogole sadzisz o mojej becie i mym przypadku ?

Niezwykła sama nie wiem ale szczerze panikowałabym bardzo.??? a który masz dzień po ovu??? na pewno bym poszła do innego ginekologa jeszcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:29

Niezwykła lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Niezwykła sama nie wiem ale szczerze panikowałabym bardzo.??? a który masz dzień po ovu??? na pewno bym poszła do innego ginekologa jeszcze...

Wiesz okres 2.06 Ow byla 14.05 ..
    ale ta beta wysoka wydaje mi sie za wysoka i boje sie pozamacicznej:(

***musi być dobrze.*

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Wiesz okres 2.06 Ow byla 14.05 ..
    ale ta beta wysoka wydaje mi sie za wysoka i boje sie pozamacicznej:(

hym... a może bliźniaki będą i beta wysoka.. a że wczesna ciąża to nie widać.. no sama nie wiem...

Niezwykła lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ