X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Acilya Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Ja wyjeżdżam za tydzień i sama nie wiem co ja tam będę robiła:)jedziemy nad jezioro więc innych atrakcji będzie raczej brak, a wszyscy lubia wodować więc pewnie będą przesiadywać nad wodą. Nie wiem jak tam sytuacja z cieniem....
    Na pewno będzie jakiś cień, a jak nie to ubierz jakąś zwiewną sukienkę, kapelusz, krem z wysokim filtrem i się grzej :) W cieniu z ksiażką, pomoczyć nogi, wykąpać się w jeziorze, będzie fajnie :)

9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • Acilya Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    dzisiaj mam 18 dni po a bet juz 4 robiłam tylko zaczynałam od małych wartości, ostatania była 16 dpi wynosiła 1050 więc chce jutro już ostatnia zrobić żeby sprawdzić przyrost prz większych wartościach. Też jestem panikara i dopoki serduszka nie usłyszę to będę panikować. Taki to mój głupi charakter.. :P
    Ja czekam właśnie na te większe wartości, dlatego pewnie zrobię też w przyszłym tygodniu, bo na razie mam 69 :D Mam nadzieję ze do wizyty urośnie na tyle żeby było coś widać.

uwo93e3kvtyzyw16.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja standardowo czekam aż Mala pójdzie spać i o 11 mój rytuał kawowy:d choć już głowa mnie boli:/

Je też pije kawę z ekspresu cappucino sobie robię lekkie ale i tak dopić nie mogę bo coś mi nie smakuje za bardzo od dwóch dni..bez kawy bym nie dała rady... z reszta jedna lekka kawa nikomu nie szkodzi :) ja przynajmniej muszę parę łyczków wziąć.. heh

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że będzie:) ja jutro mam wizytacje:)martwiłam się jak wstanę na 8 15 a koleżanka chce żebym z nia pojechała na 7 15:)też ma do tego lekarza co ja...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamiast kawy to idę na drzemkę :)
    Smile uciekaj w cień, mówię Ci, na początku ciąży nie można się przegrzewac. Siedz w cieniu i chlodz się w wodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane, nic nie pisłałam bo dużo pracy i też chyba ciągle nie dociera do mnie, że jestem w ciązy:) Chciałam umówić wizytę na jutro, ale lekarz mi doradził aby zaczekać jeszcze tydzień i wtedy będziemy mieć większą pewność że mamy zarodek. I jak tu wytrzymać tydzień:/

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acilya wrote:
    Ja opalać się i tak nie opalam, pływanie jest chyba wręcz wskazane ;) My jedziemy na wakacje dopiero we wrzesniu, będę już w 2 trymestrze, więc akurat. Ale głównie zamierzamy jeździć i trochę chodzić, zobaczymy jak będę się czuła :)

Co do zmęczenia, to pijecie kawę? Wypiłabym jedną, ale nie wiem czy można.

Ja pije jedną kawę z ekspresu i dolewam trochę wrzątku żeby była słabsza, więc taka lura:)

Objawów zero, gdyby nie brak @ i rosnąca beta nawet bym nie pomyślała, że jestem w ciąży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:08

• Smile Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksiazka wrote:
    A ja zamiast kawy to idę na drzemkę :)
    Smile uciekaj w cień, mówię Ci, na początku ciąży nie można się przegrzewac. Sieć ww cieniu i chlodz się w wodzie :)

Dobra Twoja!zazdroszczę! ja mam dwulatka w domu który nie śpi w dzień:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acilya wrote:
    No to pewnie twoja dzidzia trochę starsza :) Ale patrz, nawet betę miałyśmy podobnie i wizytę masz dzień przede mną :D
    Dokładnie ❤️
    W dodatku kojarzę Cię z wątku Nowe Staraczki 2018 :D

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszcie się tym brakiem objawów, to naprawdę nic strasznego:) ja w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych, dopiero później jak troszkę urósł to wsadzał nogi w żebra:)

iNso87 lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Acilya Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inspeMama wrote:
    Objawów zero, gdyby nie brak @ i rosnąca beta nawet bym nie pomyślała, że jestem w ciąży:)
    Ja podobnie, czuję się jak przed @ - ból piersi i podbrzusza :D Ale testy i beta mówią same za siebie <3

uwo93e3kvtyzyw16.png
  • NatiS Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez kawy ani rusz! Piję zwykłą czarną bez mleka

2nn3dqk3fiwgkrlm.png
  • NatiS Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi 3/4 posta... A pisałam, że polecam bloga mamaginekolog, tam jest dużo artykułów dotyczących ciąży, co można czego nie. I jak tylko zobaczę akcje serca, to chyba kupię sobie jej segregator ciążowy, żeby w końcu mieć porządek w dokumentach :)

Marza89, Acilya, smeg lubią tę wiadomość

2nn3dqk3fiwgkrlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że piszecie o Novum, czy dołączyły do nas jakieś dziewczyny po ivf?

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiS wrote:
    Ucielo mi 3/4 posta... A pisałam, że polecam bloga mamaginekolog, tam jest dużo artykułów dotyczących ciąży, co można czego nie. I jak tylko zobaczę akcje serca, to chyba kupię sobie jej segregator ciążowy, żeby w końcu mieć porządek w dokumentach :)
    Obserwuje ją na insta, też myślałam o jej segregatorach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:20

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Je też pije kawę z ekspresu cappucino sobie robię lekkie ale i tak dopić nie mogę bo coś mi nie smakuje za bardzo od dwóch dni..bez kawy bym nie dała rady... z reszta jedna lekka kawa nikomu nie szkodzi :) ja przynajmniej muszę parę łyczków wziąć.. heh

tez uwielbiam taka Kawe :) smacznej Kawusi Ci zycze kochana:)
    A jak Ty wogole sadzisz o mojej becie i mym przypadku ?

***musi być dobrze.*

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Obserwuje ją na insta, też myślałam o jej segregatorach :D

To wszystkie będziemy chodzić z jej segregatorami:) Aktualnie niedostępne, ale mają być w lipcu :)

Na jej blogu jest bardzo fajny post o usg we wczesnej ciąży:
    https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/comment-page-5/#comments

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:26

Niezwykła, Marza89 lubią tę wiadomość

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    tez uwielbiam taka Kawe :) smacznej Kawusi Ci zycze kochana:)
    A jak Ty wogole sadzisz o mojej becie i mym przypadku ?

Niezwykła sama nie wiem ale szczerze panikowałabym bardzo.??? a który masz dzień po ovu??? na pewno bym poszła do innego ginekologa jeszcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:29

Niezwykła lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Niezwykła sama nie wiem ale szczerze panikowałabym bardzo.??? a który masz dzień po ovu??? na pewno bym poszła do innego ginekologa jeszcze...

Wiesz okres 2.06 Ow byla 14.05 ..
    ale ta beta wysoka wydaje mi sie za wysoka i boje sie pozamacicznej:(

***musi być dobrze.*

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Wiesz okres 2.06 Ow byla 14.05 ..
    ale ta beta wysoka wydaje mi sie za wysoka i boje sie pozamacicznej:(

hym... a może bliźniaki będą i beta wysoka.. a że wczesna ciąża to nie widać.. no sama nie wiem...

Niezwykła lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ