MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
an1315 wrote:Ja jak napisałam do lekarza wczoraj wynik bety i datę ostatniej miesiączki to odpisał mi że po 23 lipca powinno być serduszko. Ale że mam wizytę umówioną wcześniej (przypadkiem, miała to być kontrola po HSG którego nie miałam jednak ) to odpisał mi że ten 20 będzie ok. I dalej będziemy już ustalać9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Izziee wrote:Niezwykła ja myślę, że musimy cierpliwie czekać, ja tez się denerwuję bo mam złe wyniki
w którym dpo miałąś tą wysoką betę?9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
M@linka wrote:Jakie złe wyniki? Co się dzieje?
TSH mi skoczyło do 5,560 a powinno być poniżej 2,5. Wczoraj byłam u endokrynolog i dostałam większą dawkę euthyroxu, ale dopiero za miesiąc mam powtórzyć badanie. Tylko, że takie tsh może być chyba niebezpieczne dla dzieckaLaura
-
Dziewczyny Mala zasnela a ja z nudow przewertowalam nasz watek i tak zapowiadaja sie wizyty do konca lipca:
10.07 - Izziee, Bribrami, Ksiazka
11.07 - Marzenka4, Marza89(10:20)
12.07 - Acilya
13.07 - NatiS
18.07 - LwieSerce
20.07 - An1315, Anet85
23.07 - Bonda
24.07 - M@linka(11:30), Ayleen(11:00)
30.07 - Paula0706(16:40)
Prosze o poprawki jak ktos ma jakis blad Oczywiscie co sobota aktualizacja na 1 stronie zeby byl aktualny tydzien wizyt. Bo tak caly msc napisac to troche za duzo tego. No i w soboty bede pytala o Wasze godziny wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:34
ksiazka, M@linka lubią tę wiadomość
-
Izziee wrote:TSH mi skoczyło do 5,560 a powinno być poniżej 2,5. Wczoraj byłam u endokrynolog i dostałam większą dawkę euthyroxu, ale dopiero za miesiąc mam powtórzyć badanie. Tylko, że takie tsh może być chyba niebezpieczne dla dziecka
Izziee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzziee wrote:TSH mi skoczyło do 5,560 a powinno być poniżej 2,5. Wczoraj byłam u endokrynolog i dostałam większą dawkę euthyroxu, ale dopiero za miesiąc mam powtórzyć badanie. Tylko, że takie tsh może być chyba niebezpieczne dla dziecka
iNso87, Izziee, smeg lubią tę wiadomość
-
Izziee, nie martw się, moja koleżanka przez całą ciążę miała TSH koło 5 i córka zdrowa Parę innych osób z wysokim TSH też znam
Izziee lubi tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
Izziee wrote:TSH mi skoczyło do 5,560 a powinno być poniżej 2,5. Wczoraj byłam u endokrynolog i dostałam większą dawkę euthyroxu, ale dopiero za miesiąc mam powtórzyć badanie. Tylko, że takie tsh może być chyba niebezpieczne dla dziecka
Bardzo szybko poszłaś do endokrynologa, jeśli masz teraz większą dawkę leku to wszystko powinno być dobrze Może być niebezpieczne, jeśli jest nieleczone. A u Ciebie wszystko jest pod kontrolą. Bądź dobrej myśli!
Malinka, to zawsze coś będzie stres przed wizytąIzziee lubi tę wiadomość
-
patkaaxx90 wrote:A mnie dzsiaj pobolewa podbrzusze jak na @ i w plecach pobolewa i wcale.mi się to nie podoba...9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
Nie martw się tym tsh. Przy córeczce miałam identyczna sytuację, tsh wysokie na początku ciąży i też się naczytalam w necie bzdur. Nawet gdzieś przeczytałam, że przy innym wysokim wyniku mogę mieć nowotwór... Pobiegłam do endo i skończyło się na euthyroxie 25 tylko. Szybka reakcja jest najważniejsza. Ty masz większą dawkę, więc szybciej zadziała.
Izziee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatiS wrote:Dziewczyny macie już mdłości? Mnie od trzech dni męczą o różnych porach... Najgorzej jak nic nie zjem, a wiadomo przy mdłościach jeść się nie chce i koło się zamyka
Ja dzis miałam, ale po nospie przez chwilę mnie zmuliło. Musiałam wziąć bo od rana mam ból jajników/macicy;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:28