MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale pędzicie. Rano zaczęłam pisać posta, ale moje niecierpliwe dziecko chciało natychmiast rozkładać basen, więc poszliśmy na dwór, wróciłam a tu kolejne 2 strony
Inso, ja po wielu bojach też dobiłam do upragnionych 60kg. w zeszłym miesiącu. W ciąży z córeczką przytyłam ponad 30kg, zrzuciłam prawie wszystko w pół roku, ale zostało mi ok.5kg nadbagażu i nie miałam motywacji żeby się za siebie zabrać, bo ciągle mówiłam sobie, że zaraz zajdę w ciążę i się nie opłaca odchudzać. A, że wyszło jak wyszło, to w lutym postanowiłam, że koniec wymówek, czas się zabrać za siebie. Dodatkową motywacją były wczasy na Wyspach Kanaryjskich na początku czerwca
Ja liczę skończone tygodnie, bo one mają wartość medyczną, lekarze też tak liczą więc po co się oszukiwać
Segregator od mamyginekolog polecam, szczególnie jak ktoś ma w czasie ciąży ogrom dodatkowych badań. Kupiłam go w sierpniu, mam nadzieję, że teraz zrobię z niego użytek
iNso87 lubi tę wiadomość
-
patkaaxx90 wrote:hym... a może bliźniaki będą i beta wysoka.. a że wczesna ciąża to nie widać.. no sama nie wiem...
No ok czas pokaże myslalam ze znajde kogos tutaj z takim przypadkiem jak mój zawsze wtedy lżej sama rozumiesz..
Dziekuje za odpowiedz i zycze wiele dobrego***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła wrote:No ok czas pokaże myslalam ze znajde kogos tutaj z takim przypadkiem jak mój zawsze wtedy lżej sama rozumiesz..
Dziekuje za odpowiedz i zycze wiele dobrego
sama sie stresuje bo to nigdy nie wiadomo co i jak jest- czekam na usg jak na szpilkach... ale przy ciąży pozamacicznej chyba beta nie rośnie jak trzeba, i zdarzają się plamienia.. coś mi kiedyś się obiło o uszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:42
Niezwykła lubi tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
patkaaxx90 wrote:sama sie stresuje bo to nigdy nie wiadomo co i jak jest- czekam na usg jak na szpilkach... ale przy ciąży pozamacicznej chyba beta nie rośnie jak trzeba, i zdarzają się plamienia.. coś mi kiedyś się obiło o uszy.
wlasnie tez slyszalam ze nie rosnie no ale zauwaz ze przyrost jest bardzo duzy i dziwne ze go nie ma ,, Mam nadzieje ze lekarz to d...i mu odpowiednia opinie wyrobie ,,,
Trzymajcie Kciuki
dodam ze nie mam boli ani plamien ani nic a przy pozamacicznej chyba juz bym cos miala prawda...***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła wrote:wlasnie tez slyszalam ze nie rosnie no ale zauwaz ze przyrost jest bardzo duzy i dziwne ze go nie ma ,, Mam nadzieje ze lekarz to d...i mu odpowiednia opinie wyrobie ,,,
Trzymajcie Kciuki
dodam ze nie mam boli ani plamien ani nic a przy pozamacicznej chyba juz bym cos miala prawda...
a wybierasz się do innego lekarza jeszcze???Niezwykła lubi tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
Dziewczyny, a kiedy już może być serduszko? Ile dpo? I sam zarodek?
Poczytałam ten artykuł mamy ginekolog i jestem zestresowana, najpierw czy będzie pęcherzyk ciążowy, potem zółtkowy, potem zarodek, potem serduszko...M@linka lubi tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Witam się z rana. Nie wytrzymałam i byłam dziś na becie. Czuję stres związany z wynikiem jaki ujrzę... Totalnie nie czuję się ciążowo.
Ale dziś skwar. 10 rano a gorąco u nas ze hoho.
Czy ktoś dziś też robil betę? Dziewczyny trzymajcie kciuki!
Niezwykła kura twarz nie wiem co ci napisać. Ja też miałam podejrzenie pozamacicznej.Ale nie miałam aż tak wysokiej bety. Moja nawet 500nie przekroczyła. Oby optymistyczna wersja się sprawdziła i okazało się że sprzęt do niczego gościu miał.Niezwykła, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
patkaaxx90 wrote:a wybierasz się do innego lekarza jeszcze???
tak do innego ale mojego ktory prowadzil mi wczesniejsza ciąże
A ten co nie znalaz pecherzyka byl pierwszy lepszy lekarz i dziwnie wogole sie zachowywal
wchodzac zawsze jestem wazona cisnienie mierzone tu tego nie bylo badanie trwalo na fotelu moze 1min nic nie mowił gdy badal i potem USg mowi nic nie ma ah brak slow zyje z nadzieje kochana ze to nie lekarz a konawał i byl slepy***musi być dobrze.*
__________ -
Acilya wrote:Dziewczyny, a kiedy już może być serduszko? Ile dpo? I sam zarodek?
Poczytałam ten artykuł mamy ginekolog i jestem zestresowana, najpierw czy będzie pęcherzyk ciążowy, potem zółtkowy, potem zarodek, potem serduszko...
Około 6tyg ciąży czyli 6+x dni powinien być zarodek i niekoniecznie serduszko. Ale to kwestia ponoć indywidualna która zależy od tego kiedy byla owu, ile trwała i plantacja i takie tam inne.Acilya lubi tę wiadomość
-
M@linka wrote:
Niezwykła kura twarz nie wiem co ci napisać. Ja też miałam podejrzenie pozamacicznej.Ale nie miałam aż tak wysokiej bety. Moja nawet 500nie przekroczyła. Oby optymistyczna wersja się sprawdziła i okazało się że sprzęt do niczego gościu miał.
No wlasnie zastanawia mnie ta wysoka Beta bardzo sie martwie;(***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła, jest jeszcze jedna opcja-pomylka labu. Może nie dali przecinka i stąd cały stres? Na prawdę wykluczałabym ciążę pozamaciczna, bo przy słabych przytostach, taką wartość osiagnelabys w 10 tc
-
Niezwykła, jest jeszcze jedna opcja-pomylka labu. Może nie dali przecinka i stąd cały stres? Na prawdę wykluczałabym ciążę pozamaciczna, bo przy słabych przytostach, taką wartość osiagnelabys w 10 tc
-
M@linka wrote:Około 6tyg ciąży czyli 6+x dni powinien być zarodek i niekoniecznie serduszko. Ale to kwestia ponoć indywidualna która zależy od tego kiedy byla owu, ile trwała i plantacja i takie tam inne.
Czyli u mnie na wizycie będzie 5t5d, więc może nie być serduszka. Ale pewnie wtedy ginekolog wyznaczy mi następną wizytę. -
an1315 wrote:Czyli u mnie na wizycie będzie 5t5d, więc może nie być serduszka. Ale pewnie wtedy ginekolog wyznaczy mi następną wizytę.9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Acilya wrote:U mnie 5t1d a owu miałam w 18dc, więc na pewno nie będzie zarodka i serduszka. Najgorsze że do lekarek którym ufam nie ma w ogóle terminów Cudem upolowałam ten 12.07.
-
nick nieaktualny