MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej
co do wagi u mnie już ginekolog powiedział że powinnam przytyć, a ja nawet kilograma więcej nie mam. Przy niedowadze. Także w tą stronę też są zmartwienia bo już się niepokoje dlaczego nie chce przybierać na wadze.
Mam cukrzycę ciążowa ale ograniczyłam przede wszystkim cukier i słodycze, poza tym staram się jeść normalnie bo cukry są ok..
Miłego dnia dla Was :*29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Już po wizycie
No wygląda podobno na... PolęCoś tam majaczyło między nogami, ale po przejrzeniu się, lekarz stwierdził, że to raczej to pępowina. Jak się okręciła, na 90% dziewczynka
No ciekawe, co powie lekarz 7 listopada
Mocz mam do powtórki
A poza tym okKsiazka1, Bribrami, Kleopatra, Parsleyek, klamka, lkc, iNso87, Zimowaa, Butterfly 83, Katia89, Reniferra, Makowe Szczęście, kehlana_miyu, mka87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Dziewczyny, mam pytanie, a właściwie dwa... Czy podczas ostatnich badań lekarz podawał Wam ilość płynu owodniowego (AFI). Ja mam 8 i to chyba jest mało... Różne są opinie na temat tego, czy picie wody pomaga, ale zapobiegawczo postanowiłam pić więcej...
A drugie to takie, czy pojawia Wam się raz na jakiś czas rozciąganie w podbrzuszu? Nie wiem czy to te skurcze Braxtona Hicksa, bo niby już w 20 tygodniu mogą się pojawiać? W piątek mam wizytę u mojego lekarza, ale znów zaczyna łapać mnie stres. -
nick nieaktualny
-
patuniek86 wrote:Jestem po wizycie u położnej, czekam na lekarza
W temacie wagi-nic nie przytyłam przez te półtora tygodnia-nadal tylko 2 kg do przodu. To też już mnie zaczyna nieco martwićAle spokojnie, nadrobię kiedyś te kilogramy
A teraz najważniejsze-położna przyłożyła sondę do brzucha i słyszałam bicie serduszka
150 uderzeń na minutęAle cudowne uczucie
2 kg ja od początku mam 500 gram nawet nie wiadomo czy to brać pod uwagę. Ale w moim przypadku wszyscy mówią że to dobrze bo nie jestem ze szczuplaczków.
U nas Mogę liczyć tylko na KTG po 30 tyg ciąży przed każda wizytą
-
Zimowaa wrote:2 kg ja od początku mam 500 gram nawet nie wiadomo czy to brać pod uwagę. Ale w moim przypadku wszyscy mówią że to dobrze bo nie jestem ze szczuplaczków.
U nas Mogę liczyć tylko na KTG po 30 tyg ciąży przed każda wizytą
To nie było ktg
Tylko sonda położnicza, którąś z dziewczyn używa np angel sounds-ale to do użytku prywatnego
Ktg to jeeeeeeszczePola Róża
-
patuniek86 wrote:To nie było ktg
Tylko sonda położnicza, którąś z dziewczyn używa np angel sounds-ale to do użytku prywatnego
Ktg to jeeeeeeszcze
Bardziej chodziło mi o to że u nas na sondę nie ma co liczyć. I trzeba czekać do KTG -
Dziękuje dziewczyny serdecznie za życzenia:*
Serena ja nie wiem jakie miałam AFI, ale martwiłam się, bo lekarka "wolałaby, żeby było więcej wód" - i dała mi nakaz picia. Po miesiącu pojenia się wodą powiedziała, że już jest okej, ale dalej mam dużo pić. Myślę, że przy AFI 8 możesz zwiększyć ilość wypijanej wody, na pewno nie zaszkodzi. Moja powiedziała, że jakby mi się nie podniosło, to dostawałabym kroplówki nawadniające. Jej zdaniem picie wody pomaga - piłam wtedy 4 litry, teraz jak nie ma upałów to nie daję rady i piję ok 2l wody + inne płyny - herbata, sok, mleko.
Patuniek, no ciekawe czy Pola będzię Polącieszę się, że wszystko dobrze;*
Smile imprezka w sobotęDzisiaj poszła z cukierkami do przedszkola, pozwoliłam jej założyć tiulową sukienkę, więc podekscytowana całą była
klamka, patuniek86, 83xxx lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
patuniek86 wrote:Już po wizycie
No wygląda podobno na... PolęCoś tam majaczyło między nogami, ale po przejrzeniu się, lekarz stwierdził, że to raczej to pępowina. Jak się okręciła, na 90% dziewczynka
No ciekawe, co powie lekarz 7 listopada
Mocz mam do powtórki
A poza tym okmatko coraz bardziej wierze,ze w piatek zobacze Dziure miedzy nogami u mego Leona :p hahaha tyle tu dziewczynek o matko
patuniek86 lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Oj ktg to ja mialam po 35tygodniu:p
Aaaa Patuniek a to Pola czy Apolonia ma byc???
Nie, Pola, to Pola(Jak Magda i Magdalena, dwa różne imiona
)
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
iNso87 wrote:Ja wiem,ze jest teraz Pola ale jest tez Apolonia i zdrobniale to jest Pola:p dlatego zapytalam
No wiem, dlatego upewniłam się na przykładzie Magdy i MagdalenyiNso87 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
patuniek86 wrote:Tylko jeszcze to nie bujasz?
patuniek86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Haha nie. Otwieram i mowie do Leny o wozek dla Leona :p ta sie cieszy! Wujmuje kawalek ramy i ta patrzy na mnie i pyta gdzie ten wozek :p Ja mowie,ze na druga czesc z kolami czekamy do listopada:pp a na gondole nie wiem ile:ppp
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Ksiazka1 wrote:Hehe Inso ale zakombinowalas z tym wózkiem :p