MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Makowe Szczęście wrote:Pikcia daj znać co i jak!
Anet85 w jakim mieście idziesz na warsztaty?
Też mam taką sklerozę wszystko zapominamMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
A, no i jeszcze jedno-byłam dzisiaj na pobraniu krwi - tsh, ft3 i ft4 oraz oddałam mocz na powtórkę badania. I czekam na wyniki. Będą pewnie po 16, bo skierowania zniknęły z systemu po 13
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 15:46
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Dziewczyny, dziękuję Wam za słowa wsparcia!
Jestem już po konsultacji z endokrynologiem - zwiększył mi dawkę Euthyroxu ze 100 na 175. I za 2 tygodnie do kontroli. Z dobrych wieści - szyjka długa (jakieś 4 cm) i zamknięta, z Dzieciem wszystko w porządku Pani doktor jeszcze potwierdziła, że będzie chłopiec
Jako że leżę tym razem w Matce Polce, to będę miała dodatkowe badania na tarczycę - prowadzą jakiś program dla ciężarnych, więc z chęcią skorzystam.Salsefia, Makowe Szczęście, Butterfly 83, Ksiazka1, patuniek86, Anet85, iNso87, lkc, Reniferra, Katia89, Kleopatra, Marza89, Izziee lubią tę wiadomość
-
Super Pikcia, że wszystko w porządku! Oby teraz szybko dały kopa i hormony zaczęły się wyrównywać!
A mi przełożyli usg z piątku na sobote,ehhh
Życzę Wam wszystkim zdrówka:-*
Muszę chyba wypić kawę bo boli mnie głowa. Jesteśmy u męża rodziny A to są tacy głośni ludzie, że mi łeb tu zawsze trzeszczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 16:47
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly 83 wrote:Dziewczyny, pamiętam, że któraś tak miała, ale nie pamiętam kto i żadnych szczegółów, a mianowicie, podczas spania drętwieją mi ręce. Ktoś coś na ten temat?
Chętnie dołączę się do pytania.
Pikcia super wieści, cieszę się że z maluszkiem wszystko dobrzeButterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Butterfly 83 wrote:Dziewczyny, pamiętam, że któraś tak miała, ale nie pamiętam kto i żadnych szczegółów, a mianowicie, podczas spania drętwieją mi ręce. Ktoś coś na ten temat?
-
nick nieaktualny
-
Patuniek? Inso?Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Pikcia super, że wszystko dobrze! ❤️
Dziewczyny a jak dzisiejsze wizyty? Czy coś ominęłam?
Ja dziś przesadziłam... Od 10 na mieście, byłam netto po te legginsy zimowe, ale szału nie ma, wzięłam dwie pary na zaś haha
Zakupy zrobiłam, że ledwo do domu doszłam, po drodze sama siebie mentalnie wyzywałam, że tak się przemeczam a na domiar wszystkiego zrobiłam pierogi ruskie i ciasto jogurtowe z jabłkami!
Padam na ryjek
Mi też drętwieją ręce czasami nie mam siły podnieść jednej ręki żeby kołdrę odkryć a co dopiero żeby wstać z łóżka -
A tak rosnę! 20 tydz. ❤️ Połowa prawie za Nami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f1440f245a6.jpg
A tu moje dzisiejsze ciacho haha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1ff87da7ecf.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 19:04
patuniek86, Reniferra, Pikcia, Salsefia, Katia89, 83xxx, Kleopatra, Makowe Szczęście, bbeczka91, Ksiazka1, Parsleyek, iNso87, Ulv15 lubią tę wiadomość
-
Hej!
Podczytywałam Was w pracy, ale nie jestem w stanie odnieść się do wszystkich tematów :p
Moja efektywność umysłowa znacząco spadła, a po całym dniu pracy to już w ogóle dramat.
Pikcia, super że wszystko jest dobrze!
Mi również drętwieją ręce, ostatnio obudziłam się w środku nocy ze strasznym bólem i długo ręka dochodziła do siebie.
Klamka czy fizjoterapeuta może coś poradzić na te drętwienia?Laura
-
Ja miewam podobnie, jak klamka
Lewy bok-prawa ręka Ale nie zawsze.
Niestety źle układamy głowę na poduszce, która dodatkowo nie wspiera kręgosłupa szyjnego-i takie efekty.
Kręgosłup powinien być w jednej linii. Głowa to najcięższy punkt i niestety lubi opadać, kiedy leżymy na boku. Zwykłe poduszki, jeśli ich dobrze nie ułożymy szybko się odkształcają i głowa znowu leży na materacu.
Nie trzeba od razu kupować poduszek ortopedycznych, tylko nauczyć się układać normalną poduszkę
Sprawdźcie, jakiej wysokości są Wasze poduszki. Cześć z Was być może ma poduszki do spania na brzuchu-niskie i płaskie. One na pewno powinny być wymienione na czas, kiedy na brzuchu nie będziecie mogły spać.
Miałam bardzo dużo problemów z kręgosłupem szyjnym po wypadku i 7 tygodniach w sztywnym kołnierzu. Oprócz ćwiczeń, których nigdy nie znosiłam i unikałam ich, jak ognia, dobre pozycje do spania to podstawaPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Hej!
Marza, teraz wiem kogo wypatrywać na mieście:) Świetnie wyglądasz:) Na kawę się z Tobą nie wybiorę, bo przy Tobie będę wyglądać jak w 9 miesiącu!!!
Pikcia, cieszę się, że wszystko dobrze z dzieckiem. A o szyjce co mówili lekarze? Czemu ten Twój podejrzewa niewydolność? No i dobrze, że sobie z tego programu skorzystasz, zawsze to dodatkowa kontrola hormonów:)
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.