MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mamakropka. wrote:2930 g i 53 cm
więc drobniutki. Do otulania na początku używaliśmy pieluszek bambusowych (ale to był sierpień), potem przez chwilę woombie. No i długo też przydawał się rożek, teraz na pewno zainwestuję w nowy, cieplejszy i dziewczyński
Moj tez byl malutki 2360g i 49cm -
nick nieaktualny
-
Ksiazka1 wrote:Alissa najlepiej skonsultować puchniecie nóg z lekarzem. Mam nadzieję, że to chwilowe i zaraz Ci przejdzie.
Twój to dopiero drobniutki był
Napewno skonsultuje, teraz mam ta przewage ze wiem jakie jest zagrozenie, wtedy tyle slyszalam o tym ze kobiety w ciazy puchna i to jest norma, tym bardziej latem. -
Ciekawe jakie będą nasze Dzieciaczki
Jesteśmy praktycznie w połowie ciąży a ja nie wiem kiedy to minęło. Najbardziej chyba mi się dłużyło do badań prenatalnych. Później to jakoś z górki. Teraz do Bożego Narodzenia na pewno szybciutko minie, a później wielkie wyczekiwanie
Kasia_94 lubi tę wiadomość
. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDokładnie Makowa, do Bożego Narodzenia zleci i już będzie końcówka, no dla tych z początku miesiąca. Mój syn nie był ani drobny ani wielki więc liczę że corka też będzie średnia
pod koniec ciąży jak mi podawali wagę to pomylili się tylko o 150gram.
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
A ja się pochwalę
Od 3 dni czuję bardzo delikatnie, ale czuję-pojedyńcze kopniaki pod ręką
Kiedy zaczyna fikać trzymam rękę czasami 20 minut i nic. Ale raz czy dwa czuć takie delikatne i wyraźne "puk"
I potem dalej fikołki w środku bez odczuwania tego pod rękąMąż jeszcze tego nie upolował, ale trzymać 20 minut rękę to trochę za dużo-nawet dla niego
Parsleyek, lkc, Reniferra, Ksiazka1, Izziee, Kasia_94, Salsefia, Makowe Szczęście, Katia89, Kleopatra, iNso87, 83xxx, Ulv15 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Śliczne brzuszki
Ja byłam dziś na warsztatach darmowych dla kobiet w ciąży i gdy podeszłam do jednego ze stanowisk Pani zapytała czy jestem w ciążytakże tak... Dwa tygodnie do połowy a tu nadal nikt nic nie widzi
Dobrej nocy :*lkc, patuniek86, Ksiazka1 lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek wrote:Śliczne brzuszki
Ja byłam dziś na warsztatach darmowych dla kobiet w ciąży i gdy podeszłam do jednego ze stanowisk Pani zapytała czy jestem w ciążytakże tak... Dwa tygodnie do połowy a tu nadal nikt nic nie widzi
Dobrej nocy :*
Chyba, ze Ci się poszczesci i będziesz posiadaczka malego brzuszka
Ja mialam w pierwszej ciazy maly brzuch, 17 listopada rodzilam( tp byl na 18.11) a pod koniec wrzesnia znajomy nie zauważył nawet mojego brzuchateraz mam o wiele z większy niz wtedy we wrześniu .
Parsleyek lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Kochani sprawa jest dość pilna. Pomóżmy temu małemu wojownikowi. Sprawmy by na jego ustach pojawił się znów uśmiech. Wystarczy naprawdę symboliczna kwota. W nas jest siła. Jeśli możesz udostępnij to na swoim profilu na fb
https://www.siepomaga.pl/walka-wojtka -
Hej, brzuszki macie piękne *,*
Mój się wydaje strasznie mały, ale jeszcze na pewno wyskoczy
Wczoraj u mojej doktor było takie opóźnienie że byliśmy w domu o 22 ibpo prostu padlam na twarz : p
Z małą ( dziewczynka na 98%, czekamy na potwierdzenie na połówkowych) wszystko ok, tylko drobniutka - 270g.
Mąż przeszczesliwy, że dziewczynka, doktor się śmiała że dobrze kciuki zaciskał.
Jeszcze tylko połówkowe w środę i można odetchnąć : )
Ksiazka1, lkc, Izziee, Parsleyek, Butterfly 83, Bribrami, patuniek86, Makowe Szczęście, Katia89, bbeczka91, Kleopatra, Pikcia, iNso87, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość
-
Kasia super, że na badaniach wszystko. Gratuluję córeczki!
Jeśli chodzi o wagę to moja mała w 19t3d była tylko o 20g cięższa
Wczoraj z mężem pierwszy raz poczuliśmy po kopniaku na ręcę. Cudowne uczucieMąż był przeszczęśliwy, że udało mu się upolować kopniaczka.
Kasia_94, patuniek86, Makowe Szczęście, Parsleyek, iNso87 lubią tę wiadomość
Laura
-
Ja mam dzisiaj badnie połówkowe dopiero o 18.30 - trzymajcie kciuki - jedziemy razem z córcią, dopiero w samochodzie jej powiemy, bo inaczej nie mogłaby się skupić w zerowce- od dawna nie może sie doczekać kiedy podglądnie braciszka
Kciuki zaciśnięte za wszytskie dzisiejsze wizyty - sporo ich dzisiajWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 08:50
Butterfly 83, patuniek86, Makowe Szczęście, Katia89, Kasia_94, lkc, Parsleyek, bbeczka91, Kleopatra, iNso87 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty!!!
Ja mam niestety jutro i to ok godz.19
Chyba zniose jajko do tego czasu !
EDIT: ja i Sophie witamy się z Wami już w nowym tyg ciąży, 20!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 08:57
patuniek86, Makowe Szczęście, lkc, kehlana_miyu, iNso87, Ulv15 lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
nick nieaktualny
-
Udanych wizyt
.
My mamy 26.10 w piątek połówkowe (inso do Twojego grafiku :*).
U mnie noc tragiczna. Ciągle 38,5 stopnia. 500mg paracetamolu nie pomaga. Chyba na czopki przejdę. Nie jestem w stanie wstawać. Mąż mi przynosi jedzenie i picie. Dawno mnie tak nic nie rozłożyło.
iNso87 lubi tę wiadomość
-
..i po wizycie, szczerze to od dr niczego się nie dowiedziałam. Uprosiłam o USG, bo maluszka widziałam ostatnio pod koniec sierpnia, na prenatalnych nie widziałam. Ale USG było krótkie, płci nie poznałam, nie wiem jak jest duży.. wyszłam od dr nieco niepocieszona, dałam dokumenty położnej, ta chce ode mnie zwolnienie, mówię, że nie mam, a ta zdziwiona, że jak to z takimi wynikami nie dostałam? Okazało się, że mam dysplazję szyjki macicy i muszę mieć kontrolę za pół roku. Jestem zła, że nie powiedział mi tego lekarz w gabinecie tylko dowiedziałam się od położnej gdzie było więcej pacjentek
Chyba jednak trzeba wybrać się prywatnie
A takie pytanie mam do Was. Czy badanie połówkowe jest też tak nazywane przez lekarzy? Bo mi dr tylko powiedziała, że następna wizyta za 4 tygodnie i tyle i nie wiem czy to będzie połówkowe czy zwykła wizyta? -
Dziewczyny, trzymam kciuki za udane wizyty
dajcie znać później co tam
Reniferra dużo zdrówka! Byłaś u lekarza?
Monniqu mi moja ginekolog również powiedziała o terminie kolejnej wizyty nie wspominając przy tym ze to juz polowkowa... Dlatego ja w tak ważnych momentach jeżdżę prywatnie do porządnych specjalistów, czasem nawet 130 km ale wartoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 09:39
iNso87 lubi tę wiadomość