MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Helloll

Lenia mam dzisiaj od rana mega! Ale spakowalam ciuchy i zabieram Mloda do moich rodziców na weekend. W niedziele wracamy, bo wybory, a w poniedziałek przedszkole
udanych wizyt, trzymam kciuki
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Dzień dobry

Zaciskam kciuki, za wizyty i dobre wieści &&&
Kasia, gratuluję córeczki
monniqu, ja chodzę na wizyty na NFZ, ale USG robię prywatnie. Warto wydać te 200-300 zł i udać się do specjalisty, który dokładnie oceni wszystkie parametry. A jeśli masz zastrzeżenia do lekarza, co mnie nie dziwi, zawsze możesz go zmienić.
Książka, u Ciebie się pomylili tylko 150 gram a u mnie o 1 kgKsiazka1 wrote:Mój syn nie był ani drobny ani wielki więc liczę że corka też będzie średnia
pod koniec ciąży jak mi podawali wagę to pomylili się tylko o 150gram.
wg. USG córka miała ważyć ok.2700 a dzień później urodziła się z wagą 3710 
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Dopiero nadrobilam w przerwie na dojazd do domu. Aktualnie czekam az Mloda odrobi lekcje i wieziemy Ja z Malzem do Malej do moich rodzicow,bo tam od rana juz koczuje. I esa na USG
trzymam kciuki tez za reszte dziewczyn.
Dzis bylam w biedrze z Lenka. Mialysmy odebrac tego pluszaka za free bo nazbieralysmy. Mowie do Niej wez sowe:p taka ladna i moje kolory hahaha dla Leona do pokoju by byla jak znalazl..ta jasne! Usrala sie Rysia i koniec ;ppp myslalam,ze namowie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 12:08
Marza89 lubi tę wiadomość
-
kehlana_miyu wszystkiego najlepszego dla synka:*
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

-
nick nieaktualny
-
Pikcia a co nowego u Ciebie? Coś nowego po obchodzie?Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

-
monniqu wrote:A czy któraś z Was może polecić jakąś książkę/poradnik dla przyszłych mam? Póki co widzę, że dosyć dużą popularnością cieszy się Heidi Murkoff "W oczekiwaniu na dziecko", ktoś czytał? Lub możecie coś polecić
?
Mam to w domu, nie wi3m czy sa jakies wznowienia, ale jak dla mnie jest trochę przestarzała. I w sumie nic nie polecę, bo nie czytałam nic.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc

-
Monniqu, ja właśnie pisałam o niekompetencji lekarza. Taka sytuacja po prostu nie powinna mieć miejsca
.
Katia89, nie ma za co przepraszać. Zawód jak każdy inny i dziękuję za troskę
. Patuniek też ma rację, że w ciąży lepiej trzymać rękę na pulsie.
NatiS, piękna dziewczynka
.
Katia89, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Ksiazka1 wrote:Faktycznie drobny
ciekawe czy teraz dziewczynke tez będziesz miała taką 
Ja właśnie rożki mam uniwersalne to otulacz wybrałam różowy
Pewnie tak...sama też ponoć wazylam mniej niż 3 kg
ale synek urodził się w 37 tyg, nie zdążył bardzo urosnąć, zobaczymy czy tym razem małej też się będzie tak spieszyć
oby tylko nie chciała wychodzić jeszcze wcześniej
Reniferra kuruj się, współczuję infekcji
I jak dziewczyny piszą, w ciąży lepiej dmuchać na zimne!
Reniferra lubi tę wiadomość

-
Cześć dziewczyny ❤️
Miłego dnia życzę, u nas ponuro i zimno
bleee
Kciuki za dzisiejsze wizyty
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Reniferra, też uważam, że taką informację powinnam dostać od lekarza, by dowiedzieć się czegoś więcej, móc zadać kilka pytań i rozwiać własne wątpliwości, a nie od położnej w towarzystwie innych pacjentów
nie wiem jakbym się inaczej dowiedziała, bo wyniki były w karcie ciąży, która jest u nich i ja do nich generalnie wglądu nie mam, bo mam 'swoją' kartę. No cóż..
Zaczynam coś czuć czego wcześniej nie czułam i zastanawiam się czy to jest to co myślę, bo pisałyście o uczuciu motyli w brzuchu, bulgotaniu, pukaniu, a ja mam takie uczucie jakby ktoś mi delikatnie nożem jeździł po skórze od środka aż mam ciarki

-
A ja pod gabinetem internisty -wizyta o 14.30

Ciekawe, co powie. Chociaż wydaje mi się, że raczej niewiele
Taka ilość białka jest dosyć niska, ale co ja tam wiem 
Małe dzisiaj tak kopie, że chyba nie śpi
W metrze ze śmiechu ledwo wytrzymywałam
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Zdjęcia USG nie mam, więc pochwalę się chociaż moim nowym ciążowym nabytkiem..
Kot zadowolony.. a to przecież najważniejsze
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd73525d2e5c.jpg
patuniek86, Makowe Szczęście, Katia89, bbeczka91, Pikcia, Butterfly 83, Reniferra, Marza89, iNso87, Kleopatra, Ulv15 lubią tę wiadomość