MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Helloll
Lenia mam dzisiaj od rana mega! Ale spakowalam ciuchy i zabieram Mloda do moich rodziców na weekend. W niedziele wracamy, bo wybory, a w poniedziałek przedszkoleudanych wizyt, trzymam kciuki
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Dzień dobry
Zaciskam kciuki, za wizyty i dobre wieści &&&
Kasia, gratuluję córeczki
monniqu, ja chodzę na wizyty na NFZ, ale USG robię prywatnie. Warto wydać te 200-300 zł i udać się do specjalisty, który dokładnie oceni wszystkie parametry. A jeśli masz zastrzeżenia do lekarza, co mnie nie dziwi, zawsze możesz go zmienić.Ksiazka1 wrote:Mój syn nie był ani drobny ani wielki więc liczę że corka też będzie średniapod koniec ciąży jak mi podawali wagę to pomylili się tylko o 150gram.
wg. USG córka miała ważyć ok.2700 a dzień później urodziła się z wagą 3710
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Dopiero nadrobilam w przerwie na dojazd do domu. Aktualnie czekam az Mloda odrobi lekcje i wieziemy Ja z Malzem do Malej do moich rodzicow,bo tam od rana juz koczuje. I esa na USG
trzymam kciuki tez za reszte dziewczyn.
Dzis bylam w biedrze z Lenka. Mialysmy odebrac tego pluszaka za free bo nazbieralysmy. Mowie do Niej wez sowe:p taka ladna i moje kolory hahaha dla Leona do pokoju by byla jak znalazl..ta jasne! Usrala sie Rysia i koniec ;ppp myslalam,ze namowieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 12:08
Marza89 lubi tę wiadomość
-
kehlana_miyu wszystkiego najlepszego dla synka:*
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
nick nieaktualny
-
Pikcia a co nowego u Ciebie? Coś nowego po obchodzie?Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
monniqu wrote:A czy któraś z Was może polecić jakąś książkę/poradnik dla przyszłych mam? Póki co widzę, że dosyć dużą popularnością cieszy się Heidi Murkoff "W oczekiwaniu na dziecko", ktoś czytał? Lub możecie coś polecić
?
Mam to w domu, nie wi3m czy sa jakies wznowienia, ale jak dla mnie jest trochę przestarzała. I w sumie nic nie polecę, bo nie czytałam nic.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Monniqu, ja właśnie pisałam o niekompetencji lekarza. Taka sytuacja po prostu nie powinna mieć miejsca
.
Katia89, nie ma za co przepraszać. Zawód jak każdy inny i dziękuję za troskę. Patuniek też ma rację, że w ciąży lepiej trzymać rękę na pulsie.
NatiS, piękna dziewczynka.
Katia89, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Ksiazka1 wrote:Faktycznie drobny
ciekawe czy teraz dziewczynke tez będziesz miała taką
Ja właśnie rożki mam uniwersalne to otulacz wybrałam różowy
Pewnie tak...sama też ponoć wazylam mniej niż 3 kgale synek urodził się w 37 tyg, nie zdążył bardzo urosnąć, zobaczymy czy tym razem małej też się będzie tak spieszyć
oby tylko nie chciała wychodzić jeszcze wcześniej
Reniferra kuruj się, współczuję infekcjiI jak dziewczyny piszą, w ciąży lepiej dmuchać na zimne!
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ❤️
Miłego dnia życzę, u nas ponuro i zimnobleee
Kciuki za dzisiejsze wizyty
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Reniferra, też uważam, że taką informację powinnam dostać od lekarza, by dowiedzieć się czegoś więcej, móc zadać kilka pytań i rozwiać własne wątpliwości, a nie od położnej w towarzystwie innych pacjentów
nie wiem jakbym się inaczej dowiedziała, bo wyniki były w karcie ciąży, która jest u nich i ja do nich generalnie wglądu nie mam, bo mam 'swoją' kartę. No cóż..
Zaczynam coś czuć czego wcześniej nie czułam i zastanawiam się czy to jest to co myślę, bo pisałyście o uczuciu motyli w brzuchu, bulgotaniu, pukaniu, a ja mam takie uczucie jakby ktoś mi delikatnie nożem jeździł po skórze od środka aż mam ciarki
-
A ja pod gabinetem internisty -wizyta o 14.30
Ciekawe, co powie. Chociaż wydaje mi się, że raczej niewieleTaka ilość białka jest dosyć niska, ale co ja tam wiem
Małe dzisiaj tak kopie, że chyba nie śpiW metrze ze śmiechu ledwo wytrzymywałam
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Zdjęcia USG nie mam, więc pochwalę się chociaż moim nowym ciążowym nabytkiem..
Kot zadowolony.. a to przecież najważniejsze
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd73525d2e5c.jpgpatuniek86, Makowe Szczęście, Katia89, bbeczka91, Pikcia, Butterfly 83, Reniferra, Marza89, iNso87, Kleopatra, Ulv15 lubią tę wiadomość