MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyReniferra ale Cie rozlozylo
zdrowiej szybko! Dobrze ze maz o Was dba
Monniqu na Twoim miejscu od razu wybrałabym się na wizytę prywatna bądź chociaż do innego lekarza. Nie rozumiem jak mógł Cie nie poinformować o czymś takim, przecież możesz mieć też pytania odnośnie tego. Pomysl o kolejnej wizycie. A co do polowkowych to mój lekarz zamiennie mówi polowkowe albo usg drugiego trymestr.
Reniferra, monniqu lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Reniferra, chyba najwyższy czas pomyśleć o nieco mocniejszym działaniu. To już normalną gorączka i jeśli paracetamol nie pomaga, żeby się to nie rozkręciło w coś poważniejszego. A zaraz weekend i z lekarzami gorzej (chociaż masz teściowąi sama jesteś w ich grupie
)
Monniqu-idź prywatnie. Jeśli lekarz na wizycie nie mówi Ci tak ważnych rzeczy, jak można mu zaufać? Usg połówkowe, 2 trymestru lub 18-22 tygodnia-tak zamiennie
Może warto od razu poszukać lekarza, który specjalizuje się w usg, a nie tylko ma gabinet?
Dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty! Moje usg za niecałe 3 tygodnie, ale o 20.20-niech mnie ktoś uśpi do tego czasuReniferra, iNso87, monniqu lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja miałam wizytę wczoraj, ale co chciałam już napisać o kiej, to coś się u mnie w domu działo.
Nasza dziewczynka jest ciągle dziewczynka na szczęściewszystkie pomiary prawidłowe. Moja lekarz prowadząca bardzo dokładnie wszystko sprawdzała i super wszystko tłumaczyła. Pierwszy raz się spotkałam z tym, że sprawdzała czy bobo nie ma cech rozszczepu wargi i sprawdzała czy nie ma ryzyka wodoglowia. Jestem bardzo zadowolona. Księżniczka waży 366g, a szyjka u mnie 5 cm!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 09:55
lkc, patuniek86, Reniferra, Anet85, Makowe Szczęście, Katia89, Parsleyek, Salsefia, Ksiazka1, bbeczka91, Kleopatra, Butterfly 83, kehlana_miyu, Pikcia, iNso87, Marza89, Ulv15 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Kasia94
. Z mężem jesteśmy świeżo upieczonymi lekarzami i póki co wydaje nam się, że to tylko wirus. Uciążliwy, ale bez antybiotyku powinnam się sama wyleczyć. Jak nie przejdzie w ciągu paru dni będziemy się martwić.
Co do połówkowych to chyba nie każdy je robi. Trzeba mieć dobry sprzęt, żeby wszystko dokładnie ocenić. Też radziłabym pójść do kogoś innego. Z tyni wynikami przekazanymi przez położną to poważna niekompetencja niestety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 09:55
patuniek86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
NatiS super, że potwierdziła się Księżniczka i wszystko jest dobrze!
Monniqu, tak jak już dziewczyny napisały, wybierz się do specjalisty od usg,
Reniferra zdrówka! Sama wiesz najlepiej jako lekarz jak z tym walczyćReniferra, monniqu lubią tę wiadomość
Laura
-
Natis na pierwszej stronie iNso wstawiła instrukcję jak wstawić zdjęcia - powinna pomóc
Makowe Szczęście, NatiS, iNso87 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
NatiS wrote:Chciałam dodać zdjęcie, ale nie umiem
Na pierwszej stronie masz instrukcje
1. Wchodzimy na https://naforum.zapodaj.net/.
2. Klikamy w wybierz plik, dodajemy zdjęcie.
3. Zaznaczamy rozmiar miniaturki (500x500= najlepsza jakość).
4. Klikamy "zapodaj".
5. Kopiujemy odpowiedni link (są ładnie opisane po dodaniu zdjęcia) i wklejamy do wiadomości.
6. Kopiujemy 3 link i wklejamy tuNatiS, iNso87 lubią tę wiadomość
. -
No będę musiała się wybrać prywatnie. Początkowo byłam zadowolona z wizyt, ale teraz się rozczarowałam. W mojej najbliższej rodzinie niestety były nowotwory i położna zapisała to dużymi literami na ich karcie ciąży na 1 stronie. A jak zobaczyłam w karcie jakieś wyniki z kliniki onkologicznej to aż mi słabo się zrobiło. Nie pytałam o nic, za duży szok oraz za dużo ludzi. Do położnej nie mam zastrzeżeń, bo chyba więcej się dowiaduję od niej niż od lekarza, ale tak być nie powinno. Gdyby ona mnie o tym nie poinformowała to nawet nie wiedziałabym, że mam się zgłosić do kontroli z tym
Ona sama była w szoku, że lekarz mi tego nie powiedział. Poczytałam na necie (wiem, średnie źródło informacji), ale wyczytałam, że wcześnie wykryta jest do wyleczenia a może nawet ulec cofnięciu bez leczenia. Umówię się na przyszły tydzień prywatnie.
-
Reniferra, ja nie wiedziałam że jesteś lekarzem, a ja Ci doradzam żebyś poszła do lekarza, haha ale gafa, przepraszam
Ja dzisiaj miałam dziwny sen... Śniło mi się że miałam córke i kapalismy ja z mężem w bebnie pralkihahaha
patuniek86, lkc, Macy lubią tę wiadomość
-
Cześć!
Reniferra zdrowiej, oby czopki przyniosły ulgę w gorączce.
monniqu - a jaki sprzęt ma ten lekarz? Bo jeśli taki starego typu - jak to często niestety na NFZ - to połówkowych na tym nie zrobi. Poszukaj jakiegoś specjalisty - najlpiej jak będzie z certyfikatem https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT Wydasz na takie badanie pewnie koło 250 złotych, ale dziecko będzie dokładnie przebadane. Zachowanie Twojego lekarza bardzo niefajne.
Cieszę się z kolejnych udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!
iNso87, Reniferra, monniqu lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Dzięki dziewczyny!!
W takim razie to nasza księżniczka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/975f8cbc084d.jpgKsiazka1, patuniek86, Makowe Szczęście, bbeczka91, Katia89, Kleopatra, Butterfly 83, Izziee, Anet85, kehlana_miyu, Salsefia, Pikcia, lkc, iNso87, Marza89, Reniferra, Macy, Bribrami, monniqu, Mada_85, Malutka_27, Ankakaranka87, Ulv15 lubią tę wiadomość
-
Elcia89 wrote:Zwykle przeziebienie trzeba zwyczajnie odchorowac i nie ma sposobu nadzwyczajnego zeby to przyspieszyc. Wiec zycze zdrowia i wypoczywaj.
Zwykłe przeziębienie jak najbardziej, ale jeśli gorączki nie da się zbić, to już takie zwykłe przeziębienie nie jest
Na szczęście Reniferra ma nieco więcej doświadczenia, niż myPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Monniqu, badanie połówkowe to drugie z trzech zalecanych badań diagnostyki prenatalnej. Wykonywać je może lekarz z certyfikatem FMF. Nazywane jest różnie, w każdym razie to nie jest zwyczajna wizyta, bo m.in. sprawdzana jest bardzo dokładnie budowa serca.
monniqu lubi tę wiadomość
-
lkc wrote:Patuniek? Inso?
Nadrabiam w aucie Was bo czekam na Mloda:D az ze szkoly wyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 12:04
lkc lubi tę wiadomość
-
Mój synek kończy dziś 2 latka
Kiedy to zleciało???
A wczoraj w nocy bardzo wyraźnie czułam jak młodszy rozrabiał w brzuchulkc, patuniek86, iNso87, Ksiazka1, Marza89, Kleopatra, Reniferra, Makowe Szczęście, bbeczka91, Salsefia, Ulv15 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
kehlana_miyu wrote:Mój synek kończy dziś 2 latka
Kiedy to zleciało???
A wczoraj w nocy bardzo wyraźnie czułam jak młodszy rozrabiał w brzuchukehlana_miyu lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019