X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zimno i pada. Kurtkę mam od szwagierki taką bardziej na chłodną jesień - ale powinna mi starczyć na zimę - najwyżej warstwa swetra pójdzie pod spód. W swoją zimówkę wchodzę i mam jeszcze luz, więc może na listopad będzie okej, ale później już chyba nie.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce coś długo ciągnie się za nia ta wirusówka…..generalnie po tygodniu powinno być lepiej.
    Rozpisałyście się dziewczyny ;-)) , ja ma cały ten tydzień zajety, jakaś porazka. Co do sesji zdjęciowej z brzuszkiem sama zrobię sobie w domu, tak zrobilismy z mężem przy pierwszym dziecku – super pamiątka, ale nie chciałam iśc na taka profesjonalną sesję. Cócria miałą z nami sesję ok. 3 miesiaca zycia, dostaliśmy na prezent, teraz jeśli fundusze pozwolą to zrobimy taka sesję z maleństwem u fotografa, ale jeszcze się nad tym zastanawiam. Generalnie to mam wrażenie, że to my kobiety bardziej to wszytsko przezywamy, mój mąz to jakos się nie garnei do takich tematów, mówie, ze trzeb aodswiezyc mieszkanie, może jakieś meble dokupic i tyle ja pogadam a on tylko pokiwa głową… ehh mezczyzni…
    Idę dzisiaj do fizjoteraupetki, bo przeciezyłam chyba m. prosty brzucha. Miałam robioną laparoskopię w lipcu 2017 r – dziura w pępku i na dole 2. To tym zabiegu jak to ja zaczełam cwiczyć, widziałam ze pepek wychodzi mi do góry, ale stwierdziałam, ze to minie, poza tym bardzo byłam skupiona zaby zajsc w ciaze. Za duzo ćwiczyłam i zamiast zbliżyc do siebie miesnie brzucha w szczególności m. prosty brzucha to mogłam zaszkodzić, generalnei mam taki nawyk że chodze z napętymi mięsniami. Teraz zauważyłam ze w tym miejscu robi się w trakcie cwiczen taki stożek i jade do specjalisty w tej dziecinie, aby mi cos doradziła, co ja mogę cwiczyc i przede wszytskim jak wzmacniac miesnie głebokie brzucha. Zawsze byłam szczupła , brzuch płaski , nawet po cc szybko wróciłam do siebie , brzuch nie odstawał, wiec teraz taka dziwna wizja z tymi mięsniami troche mnie przeraża. Trzeba tez zadbać siebie, aby póxniej czuc się w miarę dobrze, ehh wyrzuciłam to z siebie.

Brzuszek smaruję co jakiś czas olejem kokosowym nierafinowanym, czasami Mustella , a do kąpieli używam emolitów – jakiś najtańszych , aby nawilżyć skóre – u mnei się to sprawdza.
    Babeczka Ale cudnie – serdecznei gatuluję ! Ja kiedyś marzyłam , aby mieć blizniaki dziewczynkę i chłopczyka – cudownie ;-)
    Camila Gratuluje synka, pewnei większośc rzezcy będziesz miała po starszych dzieciach;-) Mam nadzieję, ze w szpitalu to nic poważnego…

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie. Potem Was nadrobie. Teraz musze wyjsc znowu z domu. Wizyta szybka. Tylko posluchalysmy serducha bez usg. Dala mi skierowanie na echo i dzwonilam tam do Mastermedu i lekarz dzis mnie przyjmie o 18:30. Takze trzumajcie kciuki za serduszko! Ginka z nfz dala mi tez dzis skierowanie na mocz, krew (w koncu! To dopiero 2 raz:p ), na test obicazenia glukozy i odczyn coombsa. Wizyte mam 15.11 i to wszystko 2 dni przed mam zrobic.

Makowe Szczęście, patuniek86, Katia89, Zimowaa, Butterfly 83, Salsefia, Anet85, Parsleyek, Marza89, klamka, Kleopatra, Sana, bbeczka91, Reniferra lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso trzymam kciuki za serduszko :)

Dziewczyny a kurtka puchowa jest ok? Czy lepiej wziąć kurtkę taką jak w góry przeciwdeszczową?

iNso87 lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, a jaką wolisz :-) Puchowa? To Puchowa :-) Przeciwdeszczowa? To przeciwdeszczowa :-)
    Ważne, żeby Tobie było ciepło i wygodnie :-)

Mnie na puch nie stać, mam watolinę, bądź inne podobne ;-) Ale ciepłe cholerstwo, poprzednią zimę przechodziłam :-) Cały czas czekam na to uczucie gorąca w ciąży, bo nadal marznę ;-) A jak przyjdzie, to i swetry pod kurtkę nie będę musiała zakładać ;-)

We środę wyjeżdżam nad morze!!! Ale się cieszę :-) Jedziemy z siostrą i dzieciakami :-) Mąż po głębokim zastanowieniu (Ty, siostra i 4 dzieci? To podziękuję ;-) ), jedzie gdzieś indziej :-)
    Powrót w niedzielę :-) Więc 3 pełne dni nad morzem, plus środowy wieczór i niedzielny poranek :-) Gdyby przedziały były 6-osobowe, cały byśmy zajęły :-D

Makowe Szczęście, Zimowaa, Marza89, klamka, Kleopatra, iNso87 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek właśnie nie mogę się wczuć w temperaturę, bo u mnie jest 25 stopni :) i stąd moje głupie pytanie :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • india Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla z jakiego powodu bylas w szpitalu?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Patuniek właśnie nie mogę się wczuć w temperaturę, bo u mnie jest 25 stopni :) i stąd moje głupie pytanie :)

Nie lubię! U mnie 4 :-(

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:

Makowe gdzie jest tak ciepło? :)
    Ja dzisiaj miałam ambitne plany... zapisać się do biblioteki, pójść do szperka a nawet dwóch :) ale tak deszczowo i zimno, że mi się nie chce :)

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83, a co to jest szperek? :-) Bo bibliotekę zaliczyłam w piątek ;-) Też nie byłam zapisana ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szperek to second hand :D

patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:

U mnie ok 31° a 25 w nocy :-P
    Ale ja ogólnie mam uczucie ciągłego gorąca. Mąż przykryty po uszy A ja rozwalona na łóżku pod klimatyzacją :-P

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Szperek to second hand :D

Aaaaaa :-D Głupia ja :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    83, a co to jest szperek? :-) Bo bibliotekę zaliczyłam w piątek ;-) Też nie byłam zapisana ;-)

A w jakie książki się zaopatrzyłaś po zapisaniu się w bibliotece? :)

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, Makowe - od dzisiaj możecie mi się nie kłaniać :-D
    Ale fajnie, naprawdę przyznaję-zazdroszczę ciepełka :-)
    Idę na zakupy, pora szykować obiad :-)
    Dzisiaj zupa krem (nie wiem, z czego ;-) Ale coś znajdę, bulion mam ;-) ), naleśniki z pastą fasolową i warzywami oraz sosem czosnkowym, na deser szarlotka bez proszku do pieczenia :-)

83xxx, Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    A w jakie książki się zaopatrzyłaś po zapisaniu się w bibliotece? :)

Ja nie czytam ambitnych książek ;-) Mąż się ze mnie śmieje, że to nawet nie klasa "B", tylko "F" ;-) On to czyta powieści, czasami w oryginale (Jeśli to język angielski). A ja? Sensacje i thrillery :-D Coben już cały przerobiony, w bibliotece znalazłam 3 książki Gerritsen, których nie czytałam :-) Więc właśnie jestem w połowie drugiej ;-)

83xxx lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam nad malmem (4 szuflady) ale oglądałam go jeszcze wtedy jak wymarzyłam sobie by szafka była na tyle głeboka by można było na niej położyć przewijak. Teraz moje oczekiwania mocno się zmniejszyły i pewnie bym wzięła :) Początkowo chciałam wziąć same głębokie szuflady ale teraz rozpatruję taką opcję https://www.olx.pl/oferta/komoda-frida-135cm-meble-do-salonu-tanio-od-producenta-outlet-CID628-IDx7Zg3.html#306446d5c2 tylko nie bardzo podoba mi się ten biały front ale za tą cenę ... Nie chcę inwestować dużo w meble bo wynajmujemy mieszkanie.

Zimowaa, jeśli niezbyt się dogadujecie to Twoja reakcja jest naturalna. Pojawiła się po prostu jakaś mała zazdrość, że akurat teraz musieli pójść w Wasze ślady i poniekąd rozdzielić zainteresowanie rodziny na dwa maluszki. Nie myśl o tym. Ciesz się, że pierwsza będziesz tulić w ramionach swoją kruszynkę :)

Też się martwię czy wejdę w kurtkę zimową ^^ gdzieś mam chyba luźniejszy płaszczyk więc najwyżej będę kombinować

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli bywacie w ikea, polecam zaglądać na dział sprzedaży okazyjnej :-) Bardzo często są meble, które mają tylko uszkodzone opakowania :-) Dodatkowo we środy z kartą ikea family jest 15% taniej :,)

enka90, bbeczka91 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ostatnio oglądałam ten dział ale nic nie było :) I miałam wrażenie, że straszne odpady tam lądują ^^ z tą kartą nie wiedziałam, znaczy słyszałam, że coś jest w jakiś dzień ale nigdzie nie znalazłam potwierdzenia. No to super, będę pamiętać :)

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość rzeczy to po prostu rzeczy s wystaw-czyli te wszystkie prezentowane meble w pokojach itp ;-) Jedne są już zniszczone i to widać, ale inne są wstawione, bo wystawa się zmienia ;-)
    Są też końcówki serii. Te są fabrycznie nowe i zapakowane :-)
    Ale zdarza się, że są tam rzeczy, które mają tylko zniszczone opakowanie :-) Powód, dla którego dana rzecz jest w tym dziale jest zawsze podany na naklejce z ceną :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ