MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też zimno i pada. Kurtkę mam od szwagierki taką bardziej na chłodną jesień - ale powinna mi starczyć na zimę - najwyżej warstwa swetra pójdzie pod spód. W swoją zimówkę wchodzę i mam jeszcze luz, więc może na listopad będzie okej, ale później już chyba nie.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
LwieSerce coś długo ciągnie się za nia ta wirusówka…..generalnie po tygodniu powinno być lepiej.
Rozpisałyście się dziewczyny) , ja ma cały ten tydzień zajety, jakaś porazka. Co do sesji zdjęciowej z brzuszkiem sama zrobię sobie w domu, tak zrobilismy z mężem przy pierwszym dziecku – super pamiątka, ale nie chciałam iśc na taka profesjonalną sesję. Cócria miałą z nami sesję ok. 3 miesiaca zycia, dostaliśmy na prezent, teraz jeśli fundusze pozwolą to zrobimy taka sesję z maleństwem u fotografa, ale jeszcze się nad tym zastanawiam. Generalnie to mam wrażenie, że to my kobiety bardziej to wszytsko przezywamy, mój mąz to jakos się nie garnei do takich tematów, mówie, ze trzeb aodswiezyc mieszkanie, może jakieś meble dokupic i tyle ja pogadam a on tylko pokiwa głową… ehh mezczyzni…
Idę dzisiaj do fizjoteraupetki, bo przeciezyłam chyba m. prosty brzucha. Miałam robioną laparoskopię w lipcu 2017 r – dziura w pępku i na dole 2. To tym zabiegu jak to ja zaczełam cwiczyć, widziałam ze pepek wychodzi mi do góry, ale stwierdziałam, ze to minie, poza tym bardzo byłam skupiona zaby zajsc w ciaze. Za duzo ćwiczyłam i zamiast zbliżyc do siebie miesnie brzucha w szczególności m. prosty brzucha to mogłam zaszkodzić, generalnei mam taki nawyk że chodze z napętymi mięsniami. Teraz zauważyłam ze w tym miejscu robi się w trakcie cwiczen taki stożek i jade do specjalisty w tej dziecinie, aby mi cos doradziła, co ja mogę cwiczyc i przede wszytskim jak wzmacniac miesnie głebokie brzucha. Zawsze byłam szczupła , brzuch płaski , nawet po cc szybko wróciłam do siebie , brzuch nie odstawał, wiec teraz taka dziwna wizja z tymi mięsniami troche mnie przeraża. Trzeba tez zadbać siebie, aby póxniej czuc się w miarę dobrze, ehh wyrzuciłam to z siebie.
Brzuszek smaruję co jakiś czas olejem kokosowym nierafinowanym, czasami Mustella , a do kąpieli używam emolitów – jakiś najtańszych , aby nawilżyć skóre – u mnei się to sprawdza.
Babeczka Ale cudnie – serdecznei gatuluję ! Ja kiedyś marzyłam , aby mieć blizniaki dziewczynkę i chłopczyka – cudownie
Camila Gratuluje synka, pewnei większośc rzezcy będziesz miała po starszych dzieciach;-) Mam nadzieję, ze w szpitalu to nic poważnego…
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Hej ja po wizycie. Potem Was nadrobie. Teraz musze wyjsc znowu z domu. Wizyta szybka. Tylko posluchalysmy serducha bez usg. Dala mi skierowanie na echo i dzwonilam tam do Mastermedu i lekarz dzis mnie przyjmie o 18:30. Takze trzumajcie kciuki za serduszko! Ginka z nfz dala mi tez dzis skierowanie na mocz, krew (w koncu! To dopiero 2 raz:p ), na test obicazenia glukozy i odczyn coombsa. Wizyte mam 15.11 i to wszystko 2 dni przed mam zrobic.
Makowe Szczęście, patuniek86, Katia89, Zimowaa, Butterfly 83, Salsefia, Anet85, Parsleyek, Marza89, klamka, Kleopatra, Sana, bbeczka91, Reniferra lubią tę wiadomość
-
Makowe, a jaką wolisz
Puchowa? To Puchowa
Przeciwdeszczowa? To przeciwdeszczowa
Ważne, żeby Tobie było ciepło i wygodnie
Mnie na puch nie stać, mam watolinę, bądź inne podobneAle ciepłe cholerstwo, poprzednią zimę przechodziłam
Cały czas czekam na to uczucie gorąca w ciąży, bo nadal marznę
A jak przyjdzie, to i swetry pod kurtkę nie będę musiała zakładać
We środę wyjeżdżam nad morze!!! Ale się cieszęJedziemy z siostrą i dzieciakami
Mąż po głębokim zastanowieniu (Ty, siostra i 4 dzieci? To podziękuję
), jedzie gdzieś indziej
Powrót w niedzielęWięc 3 pełne dni nad morzem, plus środowy wieczór i niedzielny poranek
Gdyby przedziały były 6-osobowe, cały byśmy zajęły
Makowe Szczęście, Zimowaa, Marza89, klamka, Kleopatra, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Makowe Szczęście wrote:Patuniek właśnie nie mogę się wczuć w temperaturę, bo u mnie jest 25 stopni
i stąd moje głupie pytanie
Makowe gdzie jest tak ciepło?
Ja dzisiaj miałam ambitne plany... zapisać się do biblioteki, pójść do szperka a nawet dwóchale tak deszczowo i zimno, że mi się nie chce
-
Makowe Szczęście wrote:Patuniek właśnie nie mogę się wczuć w temperaturę, bo u mnie jest 25 stopni
i stąd moje głupie pytanie
U mnie ok 31° a 25 w nocy
Ale ja ogólnie mam uczucie ciągłego gorąca. Mąż przykryty po uszy A ja rozwalona na łóżku pod klimatyzacjąMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly, Makowe - od dzisiaj możecie mi się nie kłaniać
Ale fajnie, naprawdę przyznaję-zazdroszczę ciepełka
Idę na zakupy, pora szykować obiad
Dzisiaj zupa krem (nie wiem, z czegoAle coś znajdę, bulion mam
), naleśniki z pastą fasolową i warzywami oraz sosem czosnkowym, na deser szarlotka bez proszku do pieczenia
83xxx, Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
83xxx wrote:A w jakie książki się zaopatrzyłaś po zapisaniu się w bibliotece?
Ja nie czytam ambitnych książekMąż się ze mnie śmieje, że to nawet nie klasa "B", tylko "F"
On to czyta powieści, czasami w oryginale (Jeśli to język angielski). A ja? Sensacje i thrillery
Coben już cały przerobiony, w bibliotece znalazłam 3 książki Gerritsen, których nie czytałam
Więc właśnie jestem w połowie drugiej
83xxx lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Też myślałam nad malmem (4 szuflady) ale oglądałam go jeszcze wtedy jak wymarzyłam sobie by szafka była na tyle głeboka by można było na niej położyć przewijak. Teraz moje oczekiwania mocno się zmniejszyły i pewnie bym wzięła
Początkowo chciałam wziąć same głębokie szuflady ale teraz rozpatruję taką opcję https://www.olx.pl/oferta/komoda-frida-135cm-meble-do-salonu-tanio-od-producenta-outlet-CID628-IDx7Zg3.html#306446d5c2 tylko nie bardzo podoba mi się ten biały front ale za tą cenę ... Nie chcę inwestować dużo w meble bo wynajmujemy mieszkanie.
Zimowaa, jeśli niezbyt się dogadujecie to Twoja reakcja jest naturalna. Pojawiła się po prostu jakaś mała zazdrość, że akurat teraz musieli pójść w Wasze ślady i poniekąd rozdzielić zainteresowanie rodziny na dwa maluszki. Nie myśl o tym. Ciesz się, że pierwsza będziesz tulić w ramionach swoją kruszynkę
Też się martwię czy wejdę w kurtkę zimową ^^ gdzieś mam chyba luźniejszy płaszczyk więc najwyżej będę kombinować
Hashimoto, Letrox -
Jeśli bywacie w ikea, polecam zaglądać na dział sprzedaży okazyjnej
Bardzo często są meble, które mają tylko uszkodzone opakowania
Dodatkowo we środy z kartą ikea family jest 15% taniej :,)
enka90, bbeczka91 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Właśnie ostatnio oglądałam ten dział ale nic nie było
I miałam wrażenie, że straszne odpady tam lądują ^^ z tą kartą nie wiedziałam, znaczy słyszałam, że coś jest w jakiś dzień ale nigdzie nie znalazłam potwierdzenia. No to super, będę pamiętać
Hashimoto, Letrox -
Większość rzeczy to po prostu rzeczy s wystaw-czyli te wszystkie prezentowane meble w pokojach itp
Jedne są już zniszczone i to widać, ale inne są wstawione, bo wystawa się zmienia
Są też końcówki serii. Te są fabrycznie nowe i zapakowane
Ale zdarza się, że są tam rzeczy, które mają tylko zniszczone opakowaniePowód, dla którego dana rzecz jest w tym dziale jest zawsze podany na naklejce z ceną
Pola Róża